- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Micro Four Thirds
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyufaaa
veterán
válasz
fetyiszov #339 üzenetére
2 ágról leválasztassz 9 TV-t ne csodálkozz, hogy gyenge a jelszint. Főleg, ha még Plazma vagy LCD tv-t használsz. Erősítőt kell beszerezned. Persze azért ezeket a dolgokat nem csak hasraütés szerűen kell állítgatni. Szólj a szolgáltatónak és visznek ki erősítőt (persze ez fizetős) amit ők beüzemelnek, majd beszintezik a leágakat újból.
Soka a splitter a 9 TV végett.
-
fetyiszov
csendes tag
Sziasztok,
Elég kezdő vagyok a problémámat illetően - ezért is szeretnék tanácsot kérni tőletek.
Kábel-tv rendszerünk az alábbiak szerint lett kialakítva:
- jön be a padláson a fibernetes jel
- nagyméretű elosztó (tratec tris 210e)
- egyik ága internet: megy le hozzám
- másik ága: 30 centi hosszú kábel, mely egy újabb elosztóba megy bele (splitter)
- utóbbi elosztó (splitter) után újabb két ág lett kialakítva
- egyik ág: tudomásom szerint erre 4 tévé van rákötve
- másik ág: tudomásom szerint erre 5 tévé van rákötve
(annak a módját csak a villanyszerelő tudja; én nem tudom megállapítani...)
(tehát a házban összesen 9 helyen lehet tévét nézni; ebből 5 lenne az igazán fontos)
A jel fentről lefelé egyre gyengébb (padlás, emelet, földszint).
A kérdésem az lenne, hogy ez a 9 leágazás az oka, hogy ennyire legyengül a jel?
(ha az internetes kábel helyére rákötök egy újabb tévét, akkor ott tökéletes a jel; a többi helyen viszont továbbra is ugyanolyan gyenge; tehát valahogy a 4-es ill. 5-ös ágakon lehet valami gubanc)Mit gondoltok?
-
angel21
csendes tag
Sziasztok lenne hozzátok egy fontos kérdésem.
Adott nálam egy upc net előfizetés és én a kábelt bedugtam a tv-be na már most elviekben nem kellene semminek jönnie de nekem jön tökéletes minőségben: spektrum,cool tv ,filmmuzeum,sport2
ezen kivül elég gyér minőségben(elég szemcsés a kép viszont van hang) jön pár csatorna:MTV, carton network, viva, dicovery,echo tv,
És abban kellene segitség hogy milyen jelerősitőt kellene vennem ahhoz hogy a csatornák jól bejöjjenek.Vagyis a lényeg az rtl klub és a tv2 lenne ha más nem jön be az nem érdekel csak ez a kettő kellene van erre esetleg valami megoldás. Ja és ez egy társasház és a szomszéd már mikor beköltöztünk akkor szólt hogy ne köttessünk upc-t mert elég szemcsés neki a kép. -
hun2005
tag
Heló, tv-antennát szeretnék venni tv nézés céljából, ugyanis kisebb-nagyobb megszakításokkal ingázni fogok Budapest és vidék között és nem szeretnék az albérletben tv előfizetést kötni. Milyet ajánlatos venni és hol? Tesco-ba úgy hallottam lehet kapni pár ezer ft-ért, ha a fontosabb közszolgáltani csatornákat behozza akkor már megérte, pár adóval én bőven beérem. Szóval?
-
BTO
őstag
válasz
szabonagyur #328 üzenetére
lepke antenna az 240ohmos szimmetrikus.a koax 75ohmos asszimetrikus.
240/75 szimmetrizálot kell venned. -
mamu
csendes tag
Sziasztok!Olvasgattam itt a hozzászólásokat de az én konkrét problémámra nem találtam semmit.A gondom a következő:Van egy samu lcd tvm és időnként elmegy a hang és szétesik a kép.Van amikor csak úgy,de ha lekapcsolom vagy fel a villanyt vagy jön a vihar,akkor borzalmas.Most cseréltem le az elosztót egy 900-2500 Mhz-esre.Nem igen javított rajta.A kérdésem,hogy ha vennék egy DC csillapítót segítene-e.Az elosztó 4-es.Ha ez lenne a megoldás milyent,hány decibelest és hova kellene bekötni?Ha ez nem jó,szívesen várom az ötleteket.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
szabonagyur
félisten
Hali
A segítségeteket akarom kérni egy régi típusú asszem lepke tetőantenna beszereléséhez.
Hogy is kell pontosan bekötni a koax kábelt mint az antennába mind a tv csatihoz?
Nem nagyon értek ehhez -
BTO
őstag
válasz
BALUGA30 #324 üzenetére
CATV hálózatra ,mármint lakásba, házba nem ajánlatos távtápos,mert azok nagy része 60V váltóval mennek és csak kültéri vastagkábeles csatlakozás van rajtuk,persze van kivétel is csak azok nem kereskedelmi forgalomba vannak.
padlásra fix 220V aljzat oda a bejövő kábelre az erősitő majd mögé az osztó megfelelő csillapitóval bekötve.ha 1 TV-n is szar a kép akkor gáz a bejövő jel ,mármint ami az oszloprol indul el.
60dBuV kell 1 TVnek hogy jó kép legyen rajt. az oszlopról illik a szolgának 76dBuV jelet min küldeni.
RG-6 kábel csillapitása 600Mhz környékén 16-18 dB /100m,nálad a befeszitésen kb 6-7dB veszteség lehet. ha több akkor valami szar van a kábelben ,a csatikba, vagy nem megfelelő jel indul el az oszlopról.
-
róland
veterán
Hogyan lehetne analóg kábeltv és földi sugárzású digitális jelet egyszerre eljuttatni egy tv-hez?
A tv tud váltani az analóg és a digitális között, viszont csak egy antennabemenet van.
-
BALUGA30
csendes tag
Köszönöm, kipróbálom egy tv-re kapcsolva (osztó nélkül) milyen lesz a kép, de tartók tőle, hogy a 40 M-es távolság igen negatívan hat a jelerősségre.
3-as osztó van benne.
Közben már nézegettem erősítőket. Osztóval egybeépített távtáplálásút csak egy helyen találtam, ám az erősítés mértéke nem szabályozható. Sőt az egyik szakboltban azt mondták az ilyen "combo" nem is szerencsés választás.
Akkor mi a helyes megoldás távtáplálású beltéri antennaerősítő + osztó alkalmazásánál?
-
BTO
őstag
válasz
BALUGA30 #322 üzenetére
tedd egyenesbe a hálózatot 1 TV-re .ha ott jó a kép akkor lehet erősiteni a jelet,és aztán osztani.
hány felé van elosztva a kábel TV_k felé??
2-s osztó 4dB,3-s osztó 6dB ,4-s osztó 8dB -t csillapit általában.
kábelTV-s hálózatot csak nagyszintü CATV-s erősitővel ajánlatos erősiteni,amit érdemes müszeresen beállitani. -
BALUGA30
csendes tag
Sziasztok!
A vidéki családi házunkban a kábeltévét légkábelen kapjuk. A szolgáltató "dobozától" a házig kb. 40 m-t (!) jön a kábel (van még közben egy pózna, hogy ne lógjon a földre). A bejövő kábel a házban osztva van (az osztó csillapítása nem ismert).
A kép egyik tévén sem jó, zizis, egyes adásoknál halkan még a hang is ciripel.
A szolgáltató már volt kint és erősített a jelen, de csak annyi történt, hogy azokat az adásokat, melyek korábban szinte nézhetetlenek voltak, most még mindig rossz minőségben, de azért nézhetővé tette.
Kérdésem, hogy a jelenlegi osztó helyett egy minőségi távtáplálású, több kimenettel rendelkező beltéri antennaerősítő megoldhatja a problémámat?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest