Hirdetés
Aktív témák
-
motor
tag
Én arra volnék kiváncsi, hogy vajon tudják e figyelni, hogy két gépet használok, a legális egy helyett? Ugyanis egyre van szerződés. Mer ugye egy tűzfal gép nem csinál plusz forgalmat ami a dolog erkölcsi vonatkozása, a szolgáltató ha megtudja viszont valószínűleg magasról lekakkulná mire is használom..
-
A valódi hadrveres túzfal magánszemélyek részére megfizethetetlenül drága. Ezért marad nekünk eccerű felhasználóknak a szoftveres védelem, mint pl. a Norton Internet Security... De inkább azt javaslom, hogy keress vmi régi P1-es gépet (133/166 MHz már tökéletesen elég), tegyél fel rá Linuxot (grafikus felület nem kell), konfigold fel az iptables-t (vagy ipchains-t - ez attól függ, milyen a kernel verziószáma) és lehetőleg az égvilágon semmi mást ne rakj fel, csak ami nélkülözhetetlen (ezzel is csökkented a biztonsági kockázatot).
-
Ahhoj
aktív tag
hát nekem meg nincs semmilyen tűzfalam (xp van felrakva, de a tűzfalat kikapcsoltam), és így is extra vidám az élet (remélem nem fogom megbánni, hogy ezt leírtam :)))
-
Satan-Claus
senior tag
[L]http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=5603[/L]
-
WN31RD
addikt
Egyetértek sebaj-jal, de ha lehet használd inkább a 2003-as Norton Internet Securityt. Persze csak akkor véd, ha jól be van állítva, de ez egy Linuxos tűzfalra is igaz. Memóriát meg sebességet sem tudsz a külön Linuxos géppel spórolni, mert az a Windowson belül futú egyes programok netforgalmát nem tudja külön szűrni, ami pedig mindenképpen szükséges egy teljes védelemhez, tehát valamilyen Windowsos tűzfal használata mindenképpen erősen ajánlott. Természetesen ha van rá időd meg pénzed, egy plusz tűzfal csak növeli a biztonságot.
Lehet engem is megkövezni... :) -
sebaj
tag
hi
Lehet, h sokan megkoveznek erte, de szerintem a norton personal firewall ha rendesen peccselve van. + oprrdsz is, illetve ha normalisan van beallitva, akkor otthonra 1 gepnek boven eleg. Ezert szerintem nem szuksegszeru egy linuxos tuzfal, csak ha esetleg le akarod osztani a netet. -
zozi
tag
Rakj be egy Linux-os tűzfalat a géped elé, aztán azon keresztül használd a netet. Egy erre való gépet fillérekből össze lehet rakni.
-
[amne]
senior tag
válasz
Hacked_4027 #2 üzenetére
A vinyós dolog jelenleg is müxik, meg fontos adatok sosincsenek a gépen (cd-re írom) csak számomra ez olyan dolog hogy az én gépem szal arra ne törjön be senki hiába nincsenek rajta fonsot adatok. És sajnos már előfordult hogy órákon kersztül próbálkozott valaki. :(
-
Hacked_4027
csendes tag
Helló!
Szerintem teljesen felesleges hardveres tűzfalat használnod, mert egyrészt sokba kerül, másrészt meg nem fogják a gépedet órákon keresztül ostromolni a hackerek, mivel nem vagy ''komoly'' cég... (velem eddig egyszer fordult elő, hogy 20 percen keresztül próbálkozott valaki, szerencsémre eredménytelenül).
Konfiguráld be normálisan a jelenlegi tűzfaladat, vagy vegyél egy használ pár gigás vinyót, felteszed rá a minimum dolgokat azt ha leradíroznak, akkor sem történnik semmi, egy install és kész. -
[amne]
senior tag
Üdv. mindenkinek!
A helyzet a következő, van egy átlagos gépem ADSL-el, elég gyakran neten vagyok, és a WinXP tűzfalán és a Norton FireWall 2002-n kívül semmilyen védelmem nincs, ezért gondoltam arra hogy kéne egy hardveres tűzfal. A kérdéseim:
1.) milyen gép kell/elég hozzá?
2.) milyen Op rendszer legyen rajta?
3.) milyen programokkal?
4.) meg úgy általánosságban hogy mire kell figyelni?
Elméletileg a fent nevezett átlagos gépet kéne védenie amin WinXP és vmilyen (talán SuSe) Linux futna, sokat játszok multit is. Segítségeteket előre is köszönöm.
amne
Aktív témák
Hirdetés
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest