Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
descence
üzenetére
Bocsi, nem felvágásból írtam tegnap, hogy a user manualod szerint a lap nem támogatja a tuningot. A procid pedig nem x szériás, a max szorzója 9. Ezt nem lehet bios állítgatással felülírni. Mivel azonban semmi egyéb kötelezően változó értéket (különféle feszültségek) sem lehet piszkálni; kezdve rögvest a processzorsebességel, ezért sajnos ez van; nézegetni kell az aprót, hátha felbukkan egy használt 775-ös lap számodra elfogadható áron. Ha van, akkor 10-15k forintért már pöpec cuccok vannak.
-
stratova
veterán
válasz
descence
üzenetére
Az időközönként magától változó órajel normális. Terhelés nélkül visszaveszi az órajelet a procid, mivel támogatja az Intel Speedstepet (emiatt csökken a szorzód), ami energiatakarékossági szempontból nem rossz dolog.
Kean_Sorbo kicsit lassú vagyok ma
(biztos a SpeedStep) -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
descence
üzenetére
Azért változik, mert terheléstől függően állítja a processzor sebességét. Ez egy energiatakarékossági funkció. Intel Speedstep néven találod a BIOS-ban. Próbáld meg a BIOS frissítést, ha azután sem megy akkor sajnos nincs több lehetőség. Utána néztem pontosabban. A te lapodnak van egy C-s változata, abban van tuning lehetőség alapban az biztos, viszont a tiéd csak szorzót tud állítani. Hogy az új BIOS-ban benne van-e ez a lehetőség sajnos nem tudom.
Mondjuk én vagyok olyan elvetemült, hogy megpróbálnám felrakni a C-s BIOS-t, de neked ezt nem ajánlom.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
descence
üzenetére
Próbáld meg azt, hogy a CPU Configuration menüben a Default CPU Ratio-t átállítod Disabled-re. Ekkor a VID CMOS Setting opcióban állíthatod a processzor szorzóját (már ha engedi). Ekkor ha a szorzót pl. 11-re állítod, akkor az FSB maradhat az eredeti 200, így 11x200=2200Mhz-en fog működni a processzor.
-
válasz
descence
üzenetére
A leírásból (bár elég tömören) kiderül, mit frissítettek: új támogatott cpu-k. Mindig ajánlott a legfrissebb Bios, kivéve, ha valamit elcsesznek rajta. De akkor azt többnyire és hamar javítják. Ez meg már nem mai darab, javíthatták volna, ha gond van

Azért sokat ne várj ettől a lapocskától
-
Kean_Sorbo
őstag
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
descence
üzenetére
Szia!
ADVANCED menü -> JumperFree Configuration
AI Overlocking - Enabled (Ezzel kapcsolod be a manuális állítási lehetőséget)Alapból a processzorod szorzó értéke 9, ami tuning szempontjából nem a legjobb.
Az alap 1800MHz 9x200FSB szorzatából adódik. A 266-os FSB értékkel 2400MHz-et tudsz állítani.
A PCI busz értékét hagyd alapon ami 100 (asszinkron mód), már ha van ilyen lehetőség.
Viszont a memóriád sebességét ekkor manuálisan be kell állítanod.Vagy azt is megpróbálhatod, hogy a CPU Configuration menüben a Default CPU Ratio-t átállítod Disabled-re. Ekkor a VID CMOS Setting opcióban állíthatod a processzor szorzóját (már ha engedi). Ekkor ha a szorzót pl. 11-re állítod, akkor az FSB maradhat az eredeti 200, így 11x200=2200Mhz-en fog működni a processzor.
Új hozzászólás Aktív témák
- 0% THM 4 havi részlet beszámítás! 5060Ti/5070/5070Ti/5080/5090 videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Xiaomi 14T Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 3-13. gen.
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3670 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

(biztos a SpeedStep)![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)