Új hozzászólás Aktív témák
-
firstman3333
tag
válasz
AssAssynn #45929 üzenetére
Szia! Itt van egy kis segítség.
Mivel elég sokáig voltam Gigabyte/775/duo és quad vonalon,ezért azt mondom,hogy ha csak nem akarsz igazán extrém oc-t,akkor nem kell túl sok mindent állítgatnod. Én a következőkkel próbálnám stabilizálni az esetlegesen magasabb órajeleket: CPU Vcore (ezt szinte biztosan magasabbra kell állítanod,mivel kevés lesz a feszültség a magasabb órajel követelte teljesítménynövekedéshez)
DRAM Voltage (mivel 4 modult használsz,a helyedben a biztonság kedvéért ezt is beállítanám egy tized volttal a gyári érték felé,még akkor is ha a ram gyári órajelein belül maradsz 1,800=>1,900. 1066-hoz egyébként nem kellene nekik a 2.00v?)
Performance Enchance (Standard)
CPU Reference (0,780)
A többi értéket egyelőre normálon hagynám. Mivel azonban minden lap és cpu kombó másképp viselkedik oc alatt,ezért biztosat csak hosszas kísérletezések után lehet mondani. Előfordulhat hogy a CPU PLL,illetve az MCH feszültségeihez is hozzá kell nyúlni,de nekem például ezekre nem volt szükségem.
A PCI E beállításra,stb. azért nem tértem ki külön,mert az látom hogy jól belőtted. -
IO.sys
őstag
válasz
AssAssynn #45929 üzenetére
Adatlapod nem néztem meg. Azt rontottad el, hogy az opciók nagyrészéről nem tudod micsoda, mit csinál, de még el is állítod, hátha jó lesz. A 3,2 GHz akkor eredmény, ha tudod, miért jó. Ha nem, akkor csak egy random érték.
A szájbarágás nem azt jelenti, hogy megtanítom mindenkinek a fogalmakat, a módszertant, gyakorlatot, hanem azoknak segítek, akiknek van már összeszedett fogalmuk az egészről. Az eredeti tagokból senki sincs már itt, ezért beszélek egyesszámban.A legutóbb betérő két kollégának egész jól elmagyaráztam a módszertant, azokat el tudod olvasni. Kb 30 hsz. Az opciók jelentését meg ki kell googlezni, gondolom nem vártad, hogy a közös kulturális alap kialakítása is az itteniek dolga lesz.
-
IO.sys
őstag
válasz
AssAssynn #45925 üzenetére
Hát ööm... ez olyan, mintha összedobnál cementet, káposztát, vattát, meg egy marék rajzszöget és várnád, hogy csokitorta legyen belőle.
Gondolom nem sokat olvasgattad az alaplap manualját. Először legyél tisztában azzal, hogy mi mit csinál és adj valamilyen irányt annak, amit csinálsz. Összevissza állítgatással nem jutsz semmire.
A processzorról se tudtunk meg semmit, pedig fontos információ ebben a műfajban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged