- A karmos/ujjbegyes fogásokkal nyomulók örömére megjött az Arye szénszálas egere
- ISA dokumentáció árulkodik az Intel közelgő magjairól
- TMR technológiás Keychron billentyűzet, ezúttal teljesen kerámiából
- Bemutatkoztak az NZXT legfrissebb, C Gold Core sorozatú tápjai
- Ha eGPU-ról van szó, akkor az OCuLink a teljesítménybajnok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- eGPU tapasztalatok
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Melyik a legerősebb Low Profile VGA kártya?
- Milyen notebookot vegyek?
- ASUS notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
joker1220
őstag
Az én ramjaim gyári adat szerint 1,65V on tudják az 1600Mhz et, különben
alapból 1,5V-n 1333Mhz re állnak be. Igaz van rajta hűtőborda is.Ebből kiindulva ha ram miatt kékhalálozik mert alapfeszen nem bírja a magasabb órajelet,
akkor némi + feszültséget adhatsz a memóriának is, mondjuk 1,52v-t,
lehet hogy éppen ennyi hiányzik csak ahhoz hogy stabil legyen a cuccod.Ha 8-8-8-24 be megy alapfeszen, akkor ezeket az értékeket nyugodtan lazíthatod
9-9-9-27 -re mert magasabb órajelen valószínű hogy nem bírja a 8 as beállításokat!
Ez is segít a stabilizálásban, és így lehet hogy elég lesz neki az alap 1,5v is.Ezt neked kell kipróbálni!
Egyébként az 1600Mhz és fölötti ramok is olykor eredetileg 1333Mhz esek, csak
gyárilag le vannak tesztelve hogy magasabb feszültségen mit tudnak és úgy adják el
őket.Norbit808:
Azért ha szépen követed amit leírtam akkor nem igazán tudod elrontani, én is utánaolvasás alapján
csináltam először bios frissítést, és szerencsére még sosem rontottam el.Megnézted a videot amit linkeltem, van valami ami nem tiszta esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 WIFI i9 14900KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3090 Trinity OC 24GB LIAN LI PC-O11D 750W
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Új Asus F15 TUF FHD IPS 144Gz G-Sync i7-12700H 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB 140W Win11 Garancia
- UTOLSÓ 4db! Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest