- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Léghűtés topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen processzort vegyek?
- OLED monitor topik
- Milyen videókártyát?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zs-mate
tag
válasz
darál0w #16587 üzenetére
Jó hát ez maradt a régi házból, most a ramokra kellett a pénz. Azért gondoltam visszaosztani 800-ra, hogy tudjon cl5 alatt menni, 4-4-4-17 vagy vmi ilyesmiben.
De akkor ha jól értelmezem a beállításokat:
overclock tuner: manual
cpu ratio setting: auto
fsb strap to north bridge: auto
fsb freq.: 333
Pcie Freq: 100(?)(nemértem)
DRAM freq: DDR2-1066mhz
dram command rate: auto
dram timing control: auto(?)
dram static read control: auto
transacions boooster: auto
frekik: auto(?) -
zs-mate
tag
válasz
darál0w #16585 üzenetére
400as seagate^^
Múltkor fsb 333 volt, így a proci 3,12-n ment, és a 2x1gb 1066 kingmax ramok 887-en mentek. A procit mindenképp meg akarom emelni 3,2-re, ennek függvényében kéne változtatni a ramokon. Nem tudom hogy tegyem 800-ra és időzítéssel buheráljak, vagy menjen 1066-on és nemtudom
nem merem nagyon buzerálni.
-
tomiee85
senior tag
válasz
darál0w #16556 üzenetére
Tehát első lépésben cseréljek lapot igen gyorsan. Vannak olyan lapok amibe most belerakom a DDR2-im de később akár DDR3-akat is tehetek? Most igencsak drágák a memóriák inkább nem cserélnék jelenleg. Mert ugye Athlon II X2 240 architechtúrája támogatja még DDR2-t és már a DDR3-t is.
-
tomiee85
senior tag
válasz
darál0w #16550 üzenetére
x2 240: A processzor a maga 16000 forint körüli árával igazán jó választás lehet azoknak, akik már rendelkeznek Socket AM2-es alaplappal, de egyelőre még nem kívánják azt lecserélni, mindössze egy gyorsabb, hatékonyabb processzorral szeretnék felfrissíteni a rendszert. Kicsit összezavarodtam, a teszt végén am2-t ír, de valójában AM2+-ra gondol nem?
-
tomiee85
senior tag
válasz
darál0w #16548 üzenetére
pont ezt akartam pontosan lemérni a vantage-el de ugye Win7 miatt a 3. nagyobb lépcsőnél megakadt a project. Az a legnagyobb baj hogy AN2-es alaplapom van és manapság AN2-es procit venni = kb a kidobott pénzzel. Másrész most memóriát se érdemes cserélni mert az égben van az ára
-
-
tomiee85
senior tag
válasz
darál0w #16536 üzenetére
Nem. 200 és 220as FSB-n minden rendben volt 3dmark vantage is lement. 240en kifagyott teszt közben Vintage és onnan kezdte a teljes szétesést. Most újraraktam ideiglenesen de lehet XP-t rakok inkább ha az jobban birja a tuningot ennyivel
Gond nélkül birt régen 274es FSB-t -
peetmaster
senior tag
válasz
darál0w #16519 üzenetére
Persze, ha tuningos E7400-ról van szó, akkor igen.
Meg ugyebár ha egy új hűtőt és tápegységet vesz. De vajon megéri a kollégának ez a ráfordítás?
Én nem tudnék nyugodtan aludni, ha 1.360V-ot kapna 24/7-ben a procim. De ez már az én problémám.
Az alulfeszelés híve vagyok.
Kíváncsian várom az eredményeket, és hajrá!
-
Wyll
őstag
válasz
darál0w #16450 üzenetére
Király.
Akkor úgy látszik értem miről van szó (élesben még nem gyakoroltam ezeket).Akkor már csak az volna a kérdésem, hogy a CL5, CL6 pontosan mit jelent?
Úgyértem, ez hogy "CL5", ez az egész x-y-z-q számsort definiálja, vagy csak az elsőt (CL)? Vagy hogy van ez? CL6 dettó. Le vannak ezek írva valahol, vagy ez csak ilyen kváziszabvány, hogy a CL5 az 5-5-5-12-t jelenti? -
Wyll
őstag
válasz
darál0w #16448 üzenetére
Hm, ok köszi.
Azért kérdem, mert ilyen memóriáim vannak.
(Tudom, bizonyára bűn egy Kingmaxot egy SuperTalenttel összeereszteni)
Utánakerestem, és a SuperTalent elvileg CL5-ön képes 1066-ra, viszont a Kingmax csak CL6-on.
Szóval most két dolgot tehetek a BIOS-ban, ha 1066-on szeretném működtetni őket (ha már egyszer képesek rá):
1. CL6-ot állítok be, és akkor (elvileg) nincs gond
2. CL5-öt állítok be, és imádkozom hogy a Kingmax-ok is bírják. Ha nem bírják, akkor az 1-es pont lép érvénybe.
(És persze a kettő között semmi különbséget nem fogok érezni úgysem.)
Jól látom a dolgot?
-
JoolsNOS
veterán
válasz
darál0w #16369 üzenetére
Ht Nb gyárilag 1800, emelve 1930 körüli. Így nem adok neki feszt, szerintem nem is kell. Proci alapfeszen megy, lehet kéne adni neki egy kis pluszt, csak akkor a hőmérséklet lehet gond lenne.
Prime kiirja egyébként hogy mivel van a gond mikor leáll, mert azt sose figyeltem. -
norbi19884
tag
válasz
darál0w #16396 üzenetére
Hát nem lenne rossz! 250-s FSB-t tudtam neki beállítani ami stabil semmi egyéb beállítás nélkül, de próbáltam feszt emelni is, de nem ment NB+CPU pedig egy Maximus II gene lapom van elvileg jó párosnak kéne lennie ramom is csak 800-at bír pedig 1066-os Kinston hyperx black edition. Az e4400-et tovább tudom húzni az Abit ab9-es lapban. Nem tudom mi a baja pedig mindenki azt írja milyen tuningos proc.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- iPhone topik
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Autós topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Léghűtés topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest