- Új 2 és 4 nm-es node-ot fejleszt a Samsung
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Milyen alaplapot vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- VR topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMELOT
titán
válasz
enemy107 #18195 üzenetére
hello!
egy jótanács! A ramokat hadd az eredeti MHz-n....azokat én sosem babráltam.
attól hogy 1066 helyett 1100 megy nem lesz gyorsabb semmi sem a gépedben.
A ram lehet a gond!!!
tedd 1066-ra és kész....remélem a ram MHz-jét jól irtam.....no mindegyhadd normálon....
általában akkor szokott szórakozni a gép meg hibát csinálni!
-
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
enemy107 #15969 üzenetére
jah, rinyálni nem rinyál, csak cserébe még a gigánál is sokkal jobban megfeszeli az alkatrészeket
gyakorlatban meg (komolyabb) tuningra a három fázis és a 0.15ös drop miatt az a lap totálisan alkalmatlan, hiába viszi az 510-540es FSBt.
Adiking: proc 84Wos, lap három fázisú. tuninggal emiatt is óvatosan, ha nagyon megnő a fogyasztás, akkor a lap nem fog örülni. szóval feszemelni lehet, de a proci környékén az ármaköri elemek nekiállhatnak nagyon melegedni. vigyázz azokra is, a toronyhűtők mellett az áramellátók jobban melegednek, mint a gyári mellett (bár jó házhűtés mellett a dolog kb mindegy).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
enemy107 #15958 üzenetére
hagyd villogni, rakd manualra a feszeket.
auton a lapok hajlamosak az égvilágon mindent szétfeszelni, ami az élettartamnak/hőfokoknak nem tesz jót. néha tényleg veszélyesen (és értelmetlenül) magas feszeket állítanak be. poén, hogy ez több meghibásodásra is okot adhat, pl NB/SB túlmelegedés miatt.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
enemy107 #15955 üzenetére
olyankor is csinálnak ilyet giga lapok, ha az ember órajelet emel és közben a feszeket manualon piszkálja.
én lapom (ep35-ds4 rev2.1) folyamatosan sír, hgy nem optimálisak a feszültségek... a fenét nem, manuálisan ki lettek tesztelve, csak a húzás mellett még alul is feszelek
de ugyanígy problémázik, ha csak proc feszt állítok, illetve a jelenlegi CPU 1.25/ MCH +0.01 / RAM +0.01 mellett is. villog (nálam ezer színben), de igaza van, órajelekhez nem szabad elfelejteni utánállítani a feszt.
autoval vigyázni kell húzáskor, a lap a biztonság kedvéért baromi sok fesz szokott adni (gigák azért annyira nem, de általában az indokolthoz képest sokkal tovább növel a lap, akár olyan magasságokba is, amit épeszű ember légen nem használ).
-
yolan
őstag
válasz
enemy107 #15953 üzenetére
Fent villog, hogy nem optimálisak
ez a sor nekem kicsit keszekusza
a feszt nem ott állítod ahol látod is?
pld a proci feszt, írja mondjuk hogy 1.2000v, enter és pörgeted a nyilakkal, vagy pgup/pgdown
ha villog nálam pld azt jelenti hogy kezd magas tartományba érni, ekkor lilára színeződik, majd pirosra ha jól tudom -
darál0w
Jómunkásember
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- Milyen routert?
- Filmvilág
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Windows 11
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest