- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Angol futball: 30 szezon statisztikáiból gyűjt érdekességeket a Microsoft AI
- Kifarolhat az üvegszubsztrátumok piacáról az Intel
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi haladó szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen egeret válasszak?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: MS Office365 Linuxon
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
Új hozzászólás Aktív témák
-
PH-User
addikt
válasz
darál0w #21121 üzenetére
Próbáltam ezek szerint is állítani a dolgokat, hogy hogyan sikerült nekik 515MHz FSB-t elérni, azt nem tudom. Én bárhová állítom, Win7 boot screen egyből befagy. Igaz a PCI-E feszültséghez nem nyúltam, nem szeretném gallyra vágni a HD6850-et.
-
PH-User
addikt
válasz
darál0w #21119 üzenetére
Olyan opció az enyémben nincs.
Itt egy kép róla, hogy mi van.
CPU feszültség 1,11500V azt hiszem, FSB 460-on még stabil, felette már nem.
(CPU 2,76GHz) Értékelt FSB 1840MHzHogyan tovább?
"FSB overvoltage control. az lesz. told fel 1.3Vra én nézd meg feljebb
"
Ott konkrét feszültség érték nincs megadva, csak lehet hozzáadni, +0.1 , +0,2 stb.
Akkor így hogy? Honnan tudom meg mennyin van?
MCH-nál ugyan ez. -
b3Ro
senior tag
válasz
darál0w #21063 üzenetére
Szomoru, h ennyit tud az athlon, de mar gondolgoztam az utodon, ami valoszinu egy phenom lesz. De lenne ezzel kapcsolatban egy olyan kerdesem, h azon kivul, h magasabb az orajeluk, mi a kulonbseg a phenomok kozott, ha van (955;965;970), mert ha jol tudom az inteles q prociknel is volt kulonbseg, h mek tipus jo tuninpotencial. Szoval a phenomok kozul melyk a legjobb tuningra, meg amugy is melyik a legjobb valasztas ?
-
kabanka
aktív tag
válasz
darál0w #21014 üzenetére
Hát legutóbb 2 Volton a 400Mhz mellett 2es szorzóval úgy jött ki ugyebár 800ra. A többi fesz MCH 1,3 V. VTT 1,24 Vcore meg 1,35körül. Szerintem azért fagyott (még tesztelem) de szerintem túlmelegedett a CPU, most nem megy 70 fok fölé. A többi fixre lett beállítva amit alapból ad csak pontos értékre állítottam nem AUTO-ra.
A rendszerhiba alatt mit értesz? Fos a windows? Játék mellett nem megy amúgy semmi. COD5is nagyon jól megy de néha megakad egy pillanatra. A Vinyóra gyanakodtam ezért átmásoltam másikra. Ott is ugyanaz, semmi különbség 5400 vagy 7200 rpm között. De ez már más topicba való
-
kabanka
aktív tag
válasz
darál0w #21008 üzenetére
Nekem most megy, nincs hiba/fagyás. 400 MHZra van belőve a ram és 2.00 a szorzója. Az FSB 400 MHz és 8szoros a szorzó. FSB : DRAM arány 1:1. a memóriák 1.8 Volton mennek. Csak a VCore értékét növeltem meg Normálról 1,3Vra hogy CPU-Z szerint 1.26 voltot kapjon. Időzítését nem állítottam, AUTO-n van ha lehet hinni neki akkor 5-5-5-18.
-
kabanka
aktív tag
válasz
darál0w #21000 üzenetére
indítottam. Most az tuning oldalon néztem meg a listát és kattintottam a 3400asra az én processzorom mellettire igaz más alaplappal csinálták de beállítottam azokra az értékekre, és akkor is fagy. Ott is gyári hűtővel tesztelte ésnem ment 65 fok fölé, nekem meg gyári hűtővel 75 fokos, mi a töktől, ház oldalát is leszedtem. A feles szorzót nem szerette a gép amúgy minden játék szagatott tőle mint a barom.
-
kabanka
aktív tag
válasz
darál0w #20995 üzenetére
írok az EAnek hogy ekkora szar, még jó hogy nem vettem meg
Nagyon köszönöm a türelmed és a segítséged. Most összehoztam egy 3,4 Ghz-s tuningot Mindent elölről kezdve szépen lassan. Kár hogy bekapcsolásnál így kikapcsol aztán megint elindul, olyan mintha valami baj lenne a géppel.
CPU-Z fesz: 1,29 V
A többi meg amit javasoltál.
Így gyári hűtővel 74 fok lett a maximum Prime teszt alatt (bő 2 óra)IBT-t nem próbáltam.
nyomtam egy "fánkos" tesztet, a videókártya jó egy órát ment primeal egy időben és 64 fok lett a max. Igaz a ház oldala le van véve. de ha lesz gubám arra a Hyper 212+ ra majd felteszem az oldalát de addig nem akarom hogy éjjel leégjen a ház körülöttemigaz az utorrent nem fogja leégetni
Szerinted a Windows Rendszer menüben miért csak 3,2GHz-t ír ki, 3,4 helyett, nem veszi észre a feles szorzót? Ugyanis most 8,5*400ra van belőve? Frissítettem is az élményizét.
Kössz mégegyszer!
-
-
kabanka
aktív tag
-
kabanka
aktív tag
-
kabanka
aktív tag
válasz
darál0w #20960 üzenetére
szerinted ha azt beszerelem és alacsony fordulaton megy, felforr a proci? vagy akkor állítgassam? mert akkor beleszerelem izibe, csak nekem ez nem volt biztonságos. 10en akárhányezer az a hűtő jó nem annyiért vettem hanem 3500ért
de milyen már hogy állítgatni kell? Külön vegyek egy rabszolgát aki állítgatja a másik ujját meg a procin tartja és ha fáj neki akkor feltekeri?
-
kabanka
aktív tag
válasz
darál0w #20958 üzenetére
belőttem a VTT-t de csak 1,24 re vagy 1,26ra lehet. 1,24re állítottam.
Jövő héten akkor be kéne ruháznom egy CoolerMaster Hyper 212 pluszra ugye?
Van egy ilyenem
http://www.zalman.co.kr/ENG/product/Product_Read.asp?idx=168
de ez 3 tűs, tehát nem szabályozza magát hanem nekem kellene tekergetni meg 1800as fordulaton hangos búg.
-
-
kabanka
aktív tag
válasz
darál0w #20949 üzenetére
Igen, ha csak simán kikapcsolom majd be akkor megy rendesen, de ha lekapcsolom az elosztot majd kicsit később vissza, akkor bekapcsol, egyből leáll majd pár másodperc múlva elindul. Másik fórumon azt írták ez tök természetes "szokd meg, minden P965/P35/P45-ös alaplap ilyen" szerinted?
-
-
kabanka
aktív tag
válasz
darál0w #20933 üzenetére
1,24re tudtam vagy 1,26ra nincs 5ös:S Aham egész rendszer megfagy. Egér világítás eltűnik bill is, bár utoljára világított a NUM. Eddig simán tudtam restelni is de most arra sem reagált legutóbb.
A baj hogy a játék csak 10 -15 perc után fagy be. Minden előjel nélkül, tehát nem pördül fel a proci. A hőmérséklet jelző is be van állítva EasyTune-ban ha magasra megy sípoljon, de semmi.
-
kabanka
aktív tag
válasz
darál0w #20929 üzenetére
BFBC2ben igen.:S Most megy a Prime 19.59 óta. Eddig nincs gond
CPU-Z-ben a feszültség 1,216 V Még anno 1,25öt lőttünk be 1,3al kipróbáltam úgy is befagyott most Biosban 1,26ra állítottam. Így nem néztem hogy fagy e csak nyomom a tesztet. Bár a teszt másiknál sem jelzett hibát, igaz csak fél órát mentek.
Lehet a játék szar, vagy nem tudom. -
kabanka
aktív tag
-
kabanka
aktív tag
-
kabanka
aktív tag
-
Atimester
aktív tag
válasz
darál0w #20861 üzenetére
Bocsi!
Olvastam, hogy: VGA kihajtás.
Ez mit takar?
Hogy tudom eldönteni, hogy a proci vagy a VGA a gyengébb láncszem?(Azaz meddig kell a procit húzni, hogy a VGA is kellő képen ki legyen hajtva?)
A VGA-m: Radeon™ PALIT HD 4870 Sonic Dual Edition (512MB)
A BIOS-ába belenyúltam:
2D módban visszaszabályoztam GPU/memória 100/500 MHz-re, hogy kevesebbet fogyasszon 3D-ben 750/950 MHz-en fut.
A turbó módja (egy kis kapcsolóval átkapcsolható) fel lett tolva 970/1050 MHz-re!
Szóval ennyit tud: GPU: 970 MHz, memória: 1050 MHz
-
Atimester
aktív tag
válasz
darál0w #20851 üzenetére
Az eddigi összegzés:
Az 500*8=4000 MHz CPU és az 500*2=1000 MHz RAM sebességek ennél a konfignál épp elegendő is lenne. Szép kerek számok, a RAM nincs túlhajtva (DDR2 1066-os). A P35-ös lap bőven túlteljesít (gyári FSB oc. 1600, így meg 4*500=2000 üzemel).
De a proci már lassan a teljesítményének határát súrolja. 4 GHz-nél 3DMark06 lefut (itt a legmagasabb a pontszám), de az IBT kiakasztja. A 2 kör végén megáll és hibaüzenetet küld! Most 1,45V van rá Bios-ban kiosztva. CPU-Z szerint Core Voltage:1,425V.
IBT teszt alatt 95 C. Normál üzemben 40-41 C.
Meddig lehet, illetve érdemes emelni a proci feszültségét?
-
enemy107
senior tag
válasz
darál0w #20845 üzenetére
OK mester!
Még nem adtam VTT, mert nem gondoltam, hogy ilyen alacsony FSB-n kellhet.
MCH-t majd lecsökkentem, de biztos akarok lenni, hogy a ram nem hibázik. Visszább nem tudom osztani, mert alacsonyabb frekin hibázikkékhalál mihelyt elindul a prime.
Holnap próba.
Kösz. -
Atimester
aktív tag
válasz
darál0w #20849 üzenetére
A most felvetődő kérdésem:
Az FSB és a szorzok beállításainál, lehet, illetve kell e egyáltalán szinkronba járatni a procit és a RAM-ot?
(Vannak egész, feles és egyéb tört szorzók. Érdemes úgy összeválogatni az FSB, proci és RAM szorzókat, hogy egymás egész többszörösei legyenek, vagy csak az alaplappal elérhető legnagyobb FSB-hez állítsam be az adott szorzókat?)
-
Atimester
aktív tag
válasz
darál0w #20844 üzenetére
Szia DarálOw!
Látom lassan lezajlik a kérdések zápora.
Az én esetem: P35-ös lapban egy E7200
Időnként tesztek után egy órával kifagyott a kép. MCH-t 1,3V-on. Azóta stabil.Végig próbáltam egy csomó beállítást. ITB mellett 3DMark06-tal teszteltem minden esetben.
Ismered ezt a progit?Futtattam a DMark06 nevű progit is, ami pontokat ad, de ezt nem tudom értelmezni. Ez csak játék szempontjából vizsgálja a gépet? Illetve csak a videokártyát teszteli, vagy a Proci-RAM szinkronját is csekkolhatjuk?
-
mexel
veterán
válasz
darál0w #20809 üzenetére
Azzal nem vagyok kisegítve, mert 800-on az enyém is hibátlan, függetlenül attól hogy a proci milyen fsb-vel ketyeg, és hogy osztom vissza a ramot, csak 800-on legyen. 1066-ost kell kipróbálnom, hogy megy-e 1066-on. Talán egy mch fesz emelés nálam is segíthet? Majd pénteken megnézem, addig nem leszek a ennek gépnek a közelében.
-
-
-
mexel
veterán
válasz
darál0w #20805 üzenetére
Megpróbálom valahogy kideríteni, de az a baj p43 topik nincsen. Az eddigi összes giga lapban ami itt volt, mindben jól ment. Egyszerűen hihetetlennek tartom, hogy ebben a lapban még azon az órajelen sem megy, amin alapból kellene. A biosban pedig még OC1333 ram beállítást is találtam, de semmi beállításra nem reagál. A procit már teljesen visszavettem 2500 környékére, fsb-t is 266-ra, hogy tudjam tesztelni 266-on a ramot, de nem stabil. Egyszerűen nem akarom elhinni, ha a lap nem kezeli rendesen, már vágom is kifelé a lapot. A ram marad inkább, eddig a ram jobban bizonyított
Csak az abaj, hogy lehet hogy csak valami apróságot kellene állítanom ahhoz, hogy menjen amennyin kell, de még nem találtam meg mit
-
Atimester
aktív tag
válasz
darál0w #20797 üzenetére
IGEN!
Amit eddig összeszedtem:
Gigabyte GA-P35-DS3 alaplap: FSB 1333 Support illetve FSB by O.C. 1600
Tehát gyárilag 400-as FSB szeret, de már 530-ig is felküldtem: -kékhalál.
500-zal sem az igazi, a tesztet bírta, de fél óra után kékhalál. 450-470 alatt már stabil.Proci: C2D E7200 2533MHz (jó tunning potenciállal Vid: 1,0875V)
Most 3600MHz-en fut. BIOS-ban CPU Voltage Control: 1,325V Everest szerint: 1,3V CPU-Z szerint 1,296V 38-40 C-fokon. (Az előző tulaj 4 GHz-re is felküldte.)GeIL DDR2 RAM-ok 1066 MHz CL5 5-5-5-15 (2,2-2,4V)
1110 MHz-en is járattam, amikor 500 feletti FSB-t teszteltem, 2-szeres ram szorzóval. (Elég meleg volt.)
Most 1,9V-on 2,5*400=1000 MHz ketyeg. (Langyos.)A teszteket IntelBurnTestV 2 -vel végeztem (10 ciklussal).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Porba hullhat a Pixel 10 Pro Fold
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged