- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Változik az internet, pénzt csinálhatnak a weboldalak az AI miatt
- Nem keres több megrendelőt az Intel 18A node-ra az Intel
- Lehet, hogy az OpenAI rakja össze az Apple Siri asszisztensét
Új hozzászólás Aktív témák
-
flexomaci
tag
válasz
darál0w #34593 üzenetére
A bios 1.5V-tól engedi 2,7-ig, vagy az auto beállíás. Alapból auto-ra van állítva. Most bróbálltam beállítani értéket neki. Felmentem 1.9-ig, de semmi változás nem történt. Ugyanúgy letiltotta a windowst. Igazából, a memória auto értékről való átállítása nem tetszik neki.
-
flexomaci
tag
válasz
darál0w #34590 üzenetére
Nos, ha beállítok feszültségi értéket, már végigfut a bios. Viszont csak az auto-ra állított időzítés mellett. Már beállíthatom az 1400MHz-es memóriára. Ám, amikor a windows-t kezdi betölteni, jön a félelmetes kék ablak és ennyi. Szerinted érdemes ezt eröltetnem? Végül is a játékok miatt próbálnám beállítani 1600-ra. Változna valamit a mostani 900 MHz után?
-
flexomaci
tag
válasz
darál0w #34576 üzenetére
Akkor valószínű ez lehet a baj. Ez egy geil black dragon kit. Az alaplap leírásában nem szerepel kimondottan ez a típus. Ezelőtt egy p5q-se2 lapom volt, abban szintén egy ilyen típusú memóriák voltak. Annak a leírásában sem szerepeltek, így akkor itt a fórumon érdeklődtem. Megfelelőnek titulálták őket. Most viszont a saját fejem után mentem. Egyébként pedi tökéletesen működik a gép. Akkor most mi lehet?
-
flexomaci
tag
-
flexomaci
tag
válasz
darál0w #34570 üzenetére
Az is megvolt, de amint nem hagyom auton, hibát ír, és nem indul tovább. Az 1600MHz nem is jelenik meg a listán. Csak 1000, 1400 és 1700 MHz a választék. Az értékeket egy másik bios beéllításról másoltam, mert mint írtam abszolut analfabéta vagyok benne. Ez az első olyan gépem, amin ez lehetséges.
-
apollo12
veterán
-
Huawei
tag
válasz
darál0w #34414 üzenetére
Cmos reset már volt nemrég és utána sem lett jobb. A memóriát leteszteltem 816Mhz-en és nem hibáznak. Nem tudom, hogyan lehetne az eredeti órajelén letesztelni. Attól tartok ha visszaveszem a szorzót és felemelem az fsb-t akkor kiakad, hiába alacsonyabb órajelen járna.
-
Huawei
tag
-
Huawei
tag
-
Rendeske
tag
válasz
darál0w #34365 üzenetére
Ok! Most tesztelek IBT-el itt már föl-föl ment 72°-ra...
-(Everest Ultimate szerint)
De még mindig 1,3V-on van a CPU Vcore! most kezdem lejjebb vinni..Meddig kell tesztelni ezzel az IBT-el? Már megy egy ideje de nem ír ki semmilyen eredményt!
Na most írta ki az elsőt:
Time (s) Speed (GFlops) Result
671.341 16.1273 3.745847e-002Ez mit jelent? Jónak számít ez az eredmény?
-
-
windlord
őstag
válasz
darál0w #34283 üzenetére
Elkezdem a cikk alapján.
Az értékeket nem hagyom sehol sem auton, beírom manuálisan inkább az auto eredmény környékét, nem akarom, hogy a lap állítsa...Jelenleg a cpu-z szerint 181.5*21 -en vagyok, és 1.3V mellett tesztelek.
A legmagasabb hőmérsékletű mag 83 fok az IBT max stress alatt.
Meddig mehetek el hőmérsékletben? -
windlord
őstag
válasz
darál0w #34274 üzenetére
Olvasgattam már ezt.
Viszont azt nem tudom, hogy a feszültségeknél (amik nekem most auton vannak) milyen értékeket állítsak be...
A procié rendben, ha növelem a bclk értékét, akkor növelem a feszt. is ha nem stabil.
De mit állítsak a többihez, hogy ne auton legyenek?Ha ráállok egy auto értékre, akkor oldalt kiírja a tól-ig határt, és egy auto értéket. Írjam be azt az értéket, amelyet autonak jelöl meg?
-
djRusT
tag
válasz
darál0w #34130 üzenetére
Köszönöm, akkor ezek szerint még nem fekteti meg a procimat
Szerinted meddig lehetne még elmenni? el lehetne érni a 4GHz-et? mert próbáltam 350-es fsb-vel és akkor már nem indul el a rendszer sajna... vagy feszültséget kellene emelni hozzá (memória, cpu, nb, vtt??) vagy van/lenne e egyáltalán értelme a dolognak? -
pityke88
tag
válasz
darál0w #34033 üzenetére
MSi 870a g54-es alaplapom van, alaplapon van ilyen kis oc tekerő azzal tudom állítani a cpu-t. Multiplier:16.5 (ez a max) Bus speed-et lehet állítani az most 228 Mhz. Most adtam neki egy kis feszt és megpróbálom feljebb tekerni
Mondjuk az 5770-es kártyámat alap órajelen is kihajtja sajna -
genius91
csendes tag
válasz
darál0w #34008 üzenetére
Köszi a gyors válaszokat.
De ha plusz feszt is kap akkor sem? feleslegesen nem akarom nyüstölni,de nem értem,hogy mi ez a "fal"... itt korlátozzák vagy mi? Mert ilyet nem láttam,hogy 412-n minden atomstabil 413-nál meg el sem indul... adnék neki én 1.50V helyett 1.70-et is ha azon múlik akkor sem melegedne sztem... Így az alaplap mondjuk Bf3 alatt 27fokos max,alapjáraton 25. a szobában olyan 24fok lehet. a proci meg 19fokos alapjáraton és prime95 alatt 35. -
gabo9201
senior tag
válasz
darál0w #33936 üzenetére
Most nézem, hogy a lap elvileg támogat a 1600-as FSB-s procit (Core 2 Extreme QX9770, revC1,3.2GHz,1600FSB,L2:2X6MB). Ebből azt gondolom, hogy a CPU lehet FSB falos. Vagy ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy bírnia kéne? Erre utal az is, hogy már igen szépen kérte a feszt is
-
ricsike000
csendes tag
válasz
darál0w #33940 üzenetére
Üdv
Az ilyen témában elég amatőr vagyok de segtségeteket szeretném kérni abban hogy hogyan tudnám a processorom tuningolni és esetleg a ramomat is!
Alaplapom: GIGABYTE G41MT-S2PT
Processor:Intel(R) Celeron(R) D CUP 3.20 Ghz
Memória:1x 1gb DDR 3 mas és 1x 2db
Kb enyit tudtam megnézni esetleg ha többet kellene rűla tudni akkor mondjátok kérlek mit hol nézzek és már mondom ,keresem is!!!
Előre is köszzönöm a seggitséget!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Goddess of Victory: Nikke
- Netfone
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Spórolós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged