-
PROHARDVER!
TRÓNOK HARCA
Új hozzászólás Aktív témák
-
bok92
addikt
Azt valaki megmagyarázná, hogy
Spoiler!
Stannis miért pont a falon túlra ment? Majd onnan akarja Északot elfoglalni, vagy mi.Vagy ez nagyon könyves infó?
Sp vége
-
Deck
titán
Kimaradt pár dolog a könyvhöz képest megint. Így nem tetszett. Bár a könyv sokkal jobb.. Szerintem maradok annál.
-
batai15
félisten
Valóban méltó évad zárás volt.
Szegény sanyi -
pohár
félisten
hát Varyst mi lelte?
-
deatom
tag
hát jó kis éved volt..., a kövire meg várhatunk egy évet (?)....
-
bok92
addikt
Bakker, hogy én mekkora spoilert olvastam...
-
!!!!Spoiler!!!! ep10!!!!
Én nem értettem a végén az Arya részt. Mi volt az a fémpénz? Miért engedelmeskedett a kapitány olyan hirtelen? A valar morghulisnak mijen jelentése volt itt?
-
bok92
addikt
Az a legdurvább, hogy ennyi drámai rész közé sikerült 1-2 vicces jelenetet is beletenni...
Spoiler, de annyira nemis...
Az egyik a neszarjáá, a másik meg a végén, amikor emberünk rájött, hogy kicsit rossz irány felé indult meg... -
gyuromoj
veterán
GoT S04E10
Na így kellett ezt befejezni.
-
FireKeeper
nagyúr
Maisie Williams AZTAQURVA ezt így rezzenéstelen arccal... ha csak annyi jó volt az egész game of thrones-ban, hogy őt felfedezték, már megérte!
-
whitezo88
nagyúr
megnéztem én is, fasza volt
-
M3oH
addikt
Erős szezont zártak egy erős résszel.
-
madgie
titán
Mikorleszmáneste?
Addig nem is kéne erre jönni, nehogy olyat olvassak, amit nem kéne.
-
törölt tag
Sorozat eddigi legjobb része
-
bok92
addikt
Na ez kérem egy qrva jó sorozatzáró volt. Dráva, dráma a köbön.
Majd este kérdezni fogok, de addig nem akarok szpójlerezni.
-
kovsol
titán
Epic befejezés, a hideg futkosott a hátamon a végére. Spoilerezni nem akarok, így inkább a többit magamban tartom.
-
aizen92
addikt
Bruzsy Twitter: "A tizedik részt is látva azt hiszem, egyértelmű lett, hogy a sorozat legjobb évadán vagyunk túl. #GoT"
Ja és hogy a bajt megelőzzük és ne tegye fel mindenki a kérdést "felirat mikor lesz?", kövessétek Bruzsyt twitteren.
-
tibee77
őstag
En most elkezdtem elöröl nezni az egeszet.Mäsodik evad elejenel tartok.
-
gghrtz
őstag
Nagy a csend a topicban. Vihar előtti csend... Alig várom már az évadzárót.
-
D4rkm4n
őstag
Szegfű szerepe a könyvben is az, hogy képviselje a legjózanabb, legártatlanabb, s emiatt a legegyszerűbb embertípust. Ő az, aki nem érti a hatalmi viszálykodás értelmét, s mindent úgy szemlél és ítél meg, ahogy az látható.
Martin egyébként minden női szerepet ábrázol egy-egy karakterrel, de a másik topicban már értekeztem erről.
-
tibee77
őstag
Nekem a skins-ben elegge bejött, tetszett ahogy jätszotta a bamba drogos csajt.
-
M3oH
addikt
válasz
FireKeeper #5347 üzenetére
'Gilly" a Skinsben játszott régen, kicsit nyuszifog és kissé gebe, de amúgy nem rossz csaj
Az biztos, hogy a sorozatban nema bombanőt, inkább bambanőt játsza.
-
Louro
őstag
válasz
FireKeeper #5347 üzenetére
Hát a sorozatban iszonyat jól hozza a szerencsétlen nőt. De a gálán egész szépen kikupálták. Bár nem sárkánymama.
-
FireKeeper
nagyúr
Asszem Gilly-t is fel lehet venni a fap listára (mármint a színésznőt mindenképp)
-
darál0w
Jómunkásember
xd
-
-
-
gghrtz
őstag
"Egy csöppnyi élvezetért"
Az HBO-nak szerintem is 13 részt kellene leforgatnia/évad, és a részeket kéthetente adni. Így fél évig néznénk, igaz kéthetente, de cserébe nem kell 1 évet várni, csak felet. -
whitezo88
nagyúr
találtam egy érdekes, bár kicsit szakmai írást arról, miért nem lett fogyatékos Jaime és Cercei 3 gyereke közül egy sem. mert sokan feltették már ezt a kérdést, hogy fura, hogy mindhárom egészséges.
Tegyuk fel, hogy mindket szulo hordoz 2-2 allelt az adott lokuszon, es mondjuk az apa egyik allelja hibas, es homozigota formaban rendellenesseget okoz, akkor ezt az allelt az elso generacio 50%-ban fogja hordozni (Persze ekkor biztosan heterozigota formaban, azaz mindenki egeszseges).
Nade, ha a ket gyerek ugy dont, csaladot alapit, es gyermekaldas ele neznek, akkor mi tortenik: a lany 50 %, hogy az anyai allelt adja es 50%, hogy az apait, ami 50%, hogy hibas, ekkor annak valoszinusege, hogy a lany hibas allelt ad 25%. Ugyanez igaz a fiura is. Tehat annak a valoszinusege, hogy mindketten a rossz allelt adjak 6.25%!!!
Nade, mi tortenik, ha esetleg a kannasbor mamoraban az apa megkivanja leanyat, es gyermeket nemz neki? A lany ugye 25%-hogy a rossz gent adja tovabb, mig az apa 50%!!! igy a szuletendo gyerek, akinek az apja a nagyapja, 12.5%-hogy homozigota, azaz fogyatekeos lesz....
Ezert nem az jelent igazan nagy kockazatot, ha ket testver gyereket csinal, hanem, ha az apa a lanyanak, ami khm. egyes nepretegekben nem is olyan ritka (ugyan ez fiu-anya relacioban is igaz, csak az sokkal ritkabb). Ezt a jelenseget minden allattenyeszto ismeri es alkalmazza.
Meg valami: ez persze csak egy allelra vonatkozik! mivel az embernek van vagy 20-25ezer genje, ebbol mondjuk ha csak nehany hibas, a valoszinusegek osszegzodese miatt a hibas utod mar eleg valoszinu.
-
batai15
félisten
akkor vártunk majdnem 1 évet 10 részre amit kb 2 hónap alatt lenyomtak?
Túl gyorsan toltak el a részeket akkor szvsz. -
aizen92
addikt
Nos Dave Goldblatt nyerte meg azt a megtisztelő szerepet, hogy kinyírja GRR a könyvében.
Facebooknál dolgozik.
A másik szereplő hölgy neve még nem lett megnevezve. Arra még várhatunk! -
batai15
félisten
Akkor a 10rész az utolsó az évadban?
-
leslieke
Jómunkásember
4x09 jó rész volt ez, pillanatok alatt elrepült.
-
whitezo88
nagyúr
válasz
aizen92 #5311 üzenetére
abban igaza van hogy a legtöbb (fontos) karakter főként magának köszönheti a halálát valamilyen módon. Pl. a felsoroltak mellé Renly is élne ha beállt volna Stannis mellé, bár úgy nem lett volna király sem. Joffrey is élne ha nem lett volna ekkora kiszámíthatatlan, és féreg mindenkivel. ésatöbbi.
Drogo esete érdekes. (1. könyves utalás!) Ugye könyben kicsit más a sebesülése is, Khal Ogo-val vított csatában sérült meg és elég nagy karéjt levágott neki a mellkasából. Mirri Maz Duur adott neki cuccot, de hogy ne szedje le, de leszedte. És akkor lehet vitázni hogy már az első is mérgezett volt, vagy azért halt meg végül mert leszedte idő előtt.
-
aizen92
addikt
[SPOILER]
Tuti fake, de jót röhögtem
[/SPOILER] -
vvega30
senior tag
-
leslieke
Jómunkásember
A Trónok harca producerei mindössze egy epizódot neveztek a legjobb forgatókönyv Emmy-díjára: a vasárnapi, The Children című évadzárót.
George RR Martin szerint sem ártana 13 részes Trónok harca-évadokat forgatni.
Forrás: [link]
-
-
Bad Pritt
félisten
Ma van amúgy a kis törpének a 45. szülinapja.
Így ünnepli. -
válasz
Szakbarbár #5299 üzenetére
Igazából az a starkok mondata volt. És ugye mikor nincs tél akkor előbb utóbb lesz tél. Na meg ebben a világban elég hosszúak az évszakok azaz több évig is tarthatnak szóval nem késik az még.
KÖNYV SPOILER
De az 5. könyvben mintha már tényleg hűvösebb lenne még királyvárban is. Így rémlik.[/S]SPOILER VÉGE
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Szakbarbár #5299 üzenetére
Eddig a sorozat egyáltalán hány évet ölelt föl?
4-et biztosan nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest