- Videós, mozgóképes topik
- Milyen széket vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Egységesítené a frissítések kezelését a Microsoft
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Androidos tablet topic
-
PROHARDVER!
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
somogyib
őstag
válasz
EmberXY #34161 üzenetére
"Lehet, hogy volt nála POS terminál"
Szerintem nem volt...
"sokkal inkább azt várja, hogy majd mások eltartják"
Minden kéregető más és más. Volt a környékünkön egy hajléktalan, ő is sokszor kért tőlem cigit, aprót. Legtöbbször elhajtottam, hogy nincs nálam - de néha adtam neki valamit.
Viszont egyszer a bolt előtt kérte, hogy vegyek már neki egy kis abált szalonnát. Vettem neki 10 dekát. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #34139 üzenetére
Ne is mondd, annyi embernél látom hogy laptopom meg laptopot akar venni, Aztán kiderül, hogy évente egyszer portalanításkor teszi arrébb egy kicsit és ennyi.
De azért neki laptop kell mert Jaja az kell. Aztán előáll egy olyan költségvetési kerettel és egy olyan felhasználási területtel ami még asztali gépnél is komoly kihívás lenne megoldani de neki laptop kell, ami több mint kétszer annyiba kerül és akkor megy a nagytáj húzás meg az Olcsó Jánoskodás. ( hátam mögött megveszik az olcsó leárazott áruházi laptopot és utána én ki tudjak vele hogy miért nem megy rajta jól a játék)Egyébként például barátnőm esetében is az van hogy a gép Körülbelül 5 évente egyszer mozdul el a helyéről, de megyek én ladás a laptop billentyűzetről meg a touchpad al. Aztán csodálkozik hogy ez a feladat amit én pár perc alatt elvégzik az neki egy óra hossza alatt sem sikerül. Mellesleg az ő gépén én sem tudnám hamarabb megcsinálni.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #34124 üzenetére
Az 1,3 GHz proci az tuti hogy Duron volt. Utána meg igencsak Bartonod lehetett.
Nekem az internet annak idején még a betárcsázós 33 majd 56K modemes korszakkal kezdődött, 2004 december 28 utána pedig lett a ADSL, Sőt 2012 ősze és 2015 eleje között párhuzamosan két interneten volt UPC és Thome is, kábeles és ADSL is.
Ezek mindig asztali gépekkel működtek mivel mai napig azt tartom a legkényelmesebb és legcélszerűbb platformnak -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #34108 üzenetére
Nekem a PC és pályafutásom egy 366MHZ-es Celeron gép Elkezdődött kezdetben 64 majd nagyon gyorsan Inkább csak 32MB ram társaságában és egy 4 mb os S3 Trio VGAval. Hamar rájöttem hogy ezzel a videokártyával túl nagy játszogatások nem lesznek, így a következő születésnapomra megleptem magamat egy 16 megabájtos Riva TNT videokártyával.
Na de előtte Commodore 64 es űztem az ipart már a nyolcvanas évek végétől
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #34086 üzenetére
Óriási mázlid volt mert ez Általában azért nem szokott így menni hanem inkább mindenféle kifogás Van esetleg 5- 10%.
Egyik haverom esete jut eszembe még sok évvel ezelőtt történt hogy a karácsonyi céges bulin megemlítette hogy úgy érzi hogy nem becsüli meg őt a cég, és talán ideje lenne továbblépni. Januárban az első munkanapon azt a hírt kapta, hogy megduplázták(!) a fizetését, amennyiben hajlandó maradni. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #34052 üzenetére
Manapság nem nagy uraság már ez a sokezer Ft ot meghaladó vonatjegyek világában, az a 600 Ft, hogy ne álljunk meg minden bokornál és a vonat is emberien nézzen ki, meg legyen légkondi meg wifi meg telefon töltési lehetőség, szerintem simán megéri.
Írom ezt úgy hogy volt olyan, hogy sokkal fiatalabb koromban haverommal tehervagonon lógtunk fel Pestre. (huh, ennek már 18 éve volt idén....) -
RandomName
senior tag
válasz
EmberXY #34004 üzenetére
Hát, én két telefont használok. Mindig az volt eddig az elsődleges amit frissen hoztam ki hűségre, és az addigi lett a másodlagos.
Amíg elsődleges, addig 24 óra internetmegosztás, (havi adatforgalom kb 300-700giga) hívások, torrent, játék, ilyesmi. Majd huszonX hónap múlva megy másodlagosnak, ami kb a melóba nem sajnálós. Doksikeresés/olvasás, álmennyezet fölé világítás/fotózás, endoszkópkamerázás, stb....
Így másodtelefonnak a 4.5 éves S9+ teljesen vállalható...
Szerintem ha ma tartósat akarsz, akkor keress olyan márkát ami leszokott a mesterséges avultatásról, (vagyis sok évre/androidverzióra nyilatkozik a támogatásnál) és onnan kell a tetejéből meríteni. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #34004 üzenetére
Nem tudom... nekem azért a Nokia Lumia 630 úgy nagyjából öt évig erősen kitartott, aztán volt két hanyatló év, amiből a második az a nagyon gyors hanyatlás volt.
A mostani telefonom gyakorlatilag két éves és még csak nyomát sem látom annak hogy lassulnak vagy bármihez is kevés lenne. Sőt a legújabb iPhone nal mértem össze nyáron és a két telefont fej fej mellett végzett úgy hogy az enyém több mint egy évvel idősebb volt. A mai 40-50 ezres felejthető telefonokhoz képest pedig brutális, mert nem egy olcsó telefonhoz volt szerencsém mérni és mindenhol elég látványosan jobban szerepelt az enyém.
Szóval nekem most azért lett tanulságnak hogyha az ember hosszú távra tervez telefont, akkor bizony sajnos mélyen a zsebbe kell nyúlni, de érdemesebb valamelyik csúcsmobilt megvenni és az használni évekig, mint az olcsó kategóriát harmadannyi időnként cserélgetni. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #33988 üzenetére
Sajnos szomorú de ezért van az hogy felső középkategória át vagy felső kategóriát éri megvenni ami meg általában jó drága
Sajnos amiket ma 40- 50 ezerért lehet kapni azok leginkább egy másfél évre jók, aztán úgy avulnak, hogy az ember csak pislog. ( ebben sok esetben segít nekik ilyen olyan frissítés is amitől hogy hogy nem csak egyre lassabb és lassabb lesz a teló)
Még az ezelőtti telefonommal a Lumia 630 a ami akkor felső középkategória volt mikor megvettem azzal is úgy jártam hogy amikor véget ért a támogatottság akkor fél év alatt lett egy szuper gyors és nagyon jó telefonból vagy használhatatlan semmi. Na jó fényképezni és hívást fogadni megindítani még lehet vele De ez körülbelül ebben ki is merülnek már a képességei.
Tavaly januárban vettem egy Honor V20, ami eléggé felső kategória volt akkor És egyelőre egyáltalán nem bántam meg, bár ezért a pénzért még legalább három évig kell jó legyen, igazán csak akkor mondhatom el, hogy megkérte. -
RandomName
senior tag
-
-
somogyib
őstag
válasz
EmberXY #33943 üzenetére
Erőspaprika témához: volt korábban szó a kurvadurváról.
Én mostanában ezt a chilicseppet nyomom a levesbe, nem piskóta ez se. -
-
sztanozs
veterán
válasz
EmberXY #33783 üzenetére
pedig van 404, nem tudom miert nem talaja...
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Dell Latitude 5300 5310, 5400, 5410, 5420, 5430, 7480, 7490
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest