- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hobby elektronika
- Apple notebookok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
És amit még ezzel kapcsolatban szeretnék hozzáfűzni, az a kártyák fizetési módjának egyenkénti beállítása.
Ezt ajánlom mindenkinek, mert így is kevesebb az esélye a csalóknak.1. Fizikai kártya:
Az online fizetésen kívül minden engedélyezve van. De ezzel soha nem fizetek semmilyen formában. Ezt a kártyát csak vészhelyzet esetén használom fizikailag, ha pld a telefonom használhatatlanná válik.2. Digitális kártya:
Érintéses fizetésre van beállítva, pin engedélyezve. Online és ATM tranzakciók tiltva.
Ezzel veszek fel kp-t is, de akkor előtt be, utána kikapcsolom az ATM tranzakciót.3. Digitális kártya:
Fix helyeken Online tranzakciókra használom,(minden más ki van kapcsolva) de csakis olyan helyeken, ahol megbízom az értékesítőkben. (Google, Paypal, stb)4. Digitális kártya:
Csak Online tranzakciókra használom(minden más ki van kapcsolva) minden olyan helyen, ahol nem vagyok biztos benne, hogy védve van a kártya.
Tehát, ha visszaélést tapasztalok vele, (mint ahogy ma is) azonnal eldobom és generálok egy újat.Még egy jó tanács: Kártyák mindig zárolva, pénzek perselyben és csak a vásárlásra szánt pénzeket helyezem át akkor, amikor vásárlás előtt vagyok.
Nekem is vannak előfizetéseim, amiket havonta vonnak le a kártyáról.
Ezeket a 3. fix helyekre beállított kártyával intézem. Ezekre a naptárban bejegyzett időpontokban kapok előre értesítést.
Nem mondom, hogy "hú de kényelmes" módszerek, mert nagyon nem azok, viszont a biztonság fontosabb. És mint az utóbbi napokban kiderült, megéri némi kényelmetlenség, hogy ne kelljen a pénzünk után szaladni.[ Szerkesztve ]
Üdv: Mcrazy
-
dredjudge84
őstag
Jól leírtad a lényeget, én is így gondolom. Nálam napi használatban van a wise, értsd Tesco Lidl stb, és 2 éve rendszeresen havi szinten kb egyforma a Beérkező és kimenő összeg. Egy normális rendszer ez alapján már rég tudja, hogy adott usernél mi a megszokott forgalom, honnan jönnek be a pénzek stb. Ráadásul én csak a forint számlát használom oda érkeznek be utalások amik ráadásul belföldről jönnek nem pedig valami harmadik világbeli országból, így számomra érthetetlen ez az egész. Plusz most én feltöltöttem nekik egy utolsó havi magyar bankszámla kivonatot, azóta újra megy a wise, de kérdem én, ez mire is kell nekik, mit bizonyít egy havi kivonat?
-
ACE-
addikt
Azért vagy ilyen okos, mert fingod nincs hogy hogyan működnek ezek a megtévesztések, hidd el én tudom, és bár nagyrészt valóban user error, de az utólagos ellenőrzés igenis sokat segíthet a megfogásukban... És képzeld, az ellenőrzések nem random vannak, hanem egy meghatározott algoritmus alapján, amit SOHA nem fognak feléd kommunikálni, hogy éppen mi indította be. Pont ez benne a lényeg...
[ Szerkesztve ]
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
ACE-
addikt
A belga jogszabályok ennyivel szigorúbbak, mint a német vagy magyar. Sajnos a mai bűncselekmények miatt nálunk is ezt kellene csinálni, mert rengeteg pénzt szívnak le a számlákról, de sajna a túl engedékeny szabályok miatt ezt meg is tehetik. A belgák bekeményítettek, és ez így van jól. Igazold magad, küldd meg a megfelelő doksikat, vagy viszlát. Semmire nem kell készülnöd, rányomsz a fiók megszüntetésére és onnantól soha semmilyen adatot nem fognak kérni...
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
törölt tag
Röviden megteremtik annak a lehetőségét, hogy még többe kerüljön a váltás Vagy akár változtassanak rajta. "felfüggesztés lehetősége".
Ezzel ellentétbe, 350e ig revoluton még mindig kvázi ingyenes. A kártyás feltöltés sem kerül pénzbe.Wise előnye, hogy van magyar forint számla. Meg egyes pénznemekben a wisenak van belföldi számlája.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
A bóvli forintra épp 13%-os a jegybanki alapkamat, miközben az euróra 2,5%. Ez így elsőre nagyon jól hangozhat, csak épp cseszheted a 13%-ot és a 800 ezerre adott havi 8-9000 forintot, ha közben Európában itt a legmagasabb az infláció a maga ~25%-os értékével. Egyszóval még a 13% mellett is hónapról hónapra egyre kevesebbet ér a jó magyar forintod...
Egyébként sokáig 0%-os volt az euró kamata, ezért a Wise bizonyos összeg felett kezelési költséget szedett be a pénz tárolásáért. Ehhez képest a 0,65% már egy kifejezetten jó látra szóló kamat.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Rick4
félisten
Egészen biztosan lehet, ugyanis a céges accountnál már nem is kértünk fizikai kártyát, hiszen ott a rendes magyar banszámla, a kettő között egyszerűen tudom mozgatni a pénzt, és nem érdemes kivenni, mert az viszont a wise és az mkb esetén is drága. A wise virtuális kártya be van téve a paypal alá, ha euró vagy dolláros vásárlásom van, rátolom a wise számlára a céges mkb-ről a pénzt forintban, és ott már át se váltom, majd a wise váltja röptében, a paypal meg már nem is trükközik a saját HUF váltással, hanem rögtön dollárban hozza a fizetendőt.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
Új hozzászólás Aktív témák
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Forgácsolás / 3D tervezés / Műszaki rajzolás / CNC program készítése, modernizálást
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!
- 3D Nyomtatás, 3D tervezést - PETG, PLA, TPU, ABS, PC,
- Új, felbontott Patriot Viper Elite 48GB (2x24GB) DDR5 6000MHz CL36 RGB TUF Gaming XMP - 10 év gari!
- Lenovo Thinkpad W530, i7, 8 GB RAM, 128 GB SSD
- Spongebob Holdem Earbud Holder (11 cm)
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- INGYEN FoxPost! Új G.SKILL 64GB (2x32GB) KIT DDR5 6000MHz CL30 Ripjaws M5 RGB White - 10 év gari!