Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
qqzs
őstag
TW magan kartyanal van olyan hogy appban aktivalas utan hogy kell eloszor hasznalni? pinnel automataban vagy ha online kinaban akkor ejnye be esetleg?
-
tomp
félisten
Egy visszavont TW-on belüli utalás visszatérítése átlagosan mennyi ideig tart?
Utaltam egy családtagomnak de ő nem kapott semmi infót. Se email, se az app nem jelzett neki. Tőlem a pénzt levonták(TW appban GPay opció azon belül Curve) és megállt a "Kedvezményezettedre várunk" állapotban. Töröltem amiről bezzeg rögtön kapott emailt. Újra utaltam amit már azonnal megkapott de így ugye 2x vonták le az összeget. -
merqree
őstag
Érdemesebb lehet Auszriában a transferwise kártyát (mastercard-ot kaptam) használni, mint a saját magyar bankos kártyát?
Kirázólag bankkártyás fizetésre gondolok, készpénz felvételre nem. -
kovisoft
őstag
Erről szerintem sehol nem fogsz egészen konkrét infót találni, ezt nem a küldő vagy a fogadó fél, hanem a kettő közé ékelődő "levelező" bank vonja le. Ez a 100$ saját tapasztalat, elkezdtem egyre magasabb összegeket utalni több napon keresztül egészen 95$-ig és nem volt extra költség. Olyat viszont már többször olvastam, hogy párszáz $ fölött 20-40$ költséget is levonnak.
-
KTU
addikt
EUR bárhonnan utalható TW-ra, nem kell közlemény az irányításhoz, saját EUR bankszámlaszámod van.
USD szintén
Ahol azt látod alul: "Bankszámlaadatok megosztása" ott saját névre szol a bankszámlaszám."Ez így mindkét oldalról teljesen díjmentes lenne?"
Revolut küldésnél plusz költség hozzáadódhat, ha "levelezőbankok" is kerülnek a küldési láncba.
Ezt előre nem lehet tudni.
De ez inkább Revolut topik kérdés. -
AcCEsS
senior tag
EUR feltöltése a TW egyenlegre működhet úgy, hogy a Revoluton lévő eurós egyenlegemből a TW EUR "zseb" alatti BE80... kezdetű IBAN számlaszámra közvetlenül hivatkozva simán átutalom a pénzt? Az az IBAN szám az enyém, vagy ott is meg kell adni a saját azonosítómat a közlemény rovatban? Ez így mindkét oldalról teljesen díjmentes lenne?
u.i.: És USD feltöltésére van valamilyen díjmentes megoldás?
-
Tuomas
addikt
Nem egy nagy áldozat, annak fényében, hogy utána szabadon az is elkölthető.
Feltölti az összeget, amibe a termék kerül, megrendeli a kártyát, majd ha megjön a kártya, berakja PP alá és fizet ebayen.
Persze ehhez egyszeri előrefele gondolkozás szükséges, hogy mielőtt vásárolni akar, kiváltsa a kártyát. -
Az eBay-nek saját vásárlói védelme van és a PayPalnak is van ugyanarra a vásárlásra.
Nektek most csak az eBay védelem van, illetve a banki kártyás vásárlásokra vonatkozó védelem.
A Transferwise és a PayPal két teljesen más kategória, a TW inkább bank.Az hogy hamis a termék azt bizonyítanod kell, azzal kell,kezdeni hogy nagyon pontosan értelmezed a hirdetés szövegét és tényleg leygen valódi bizonyítékod, de persze az eladó is gazolhatja hogy az nem hamis. Ha eleve hamisat kapott a gyártótól, nagykertől akkor ő sem hibás.
Ha a pénzed kell vissza, azért nagy az esélye hogy vissza kell küldened és ezért több problémába ütközhetsz. Lehet hogy neked kell fizetni a posta költséget, ha tényleg hamis az ottani vámosok megfoghatják, hiszen hamis terméket nem lehet küldözgetni, ha nem kapja meg az eladó nem jár vissza semmi.
Nem egészen egyszerű a szituáció. -
xcsabo
senior tag
Sziasztok! Egy kérdés. A Nejem vásárolt valamit ebay-en és TW-zal fizetett érte mint rendesen. Csakhogy a megkapott termék hamis volt. Tudtok valami vásárlóvédelemről a TW részéről? Csak mert az ebay valszeg csak a Paypalon keresztül fizetett vásárlások után adja vissza a pénzt.
-
válasz
Víz Elek #1271 üzenetére
Mit szeretnél? A TW egyenlegedre tudsz erről a kártyáról is feltölteni, ha €-os akkor persze legyen €-os egyenleged is. Az átutalásnál is vehet le róla pénzt.
Mindkét esetben feltéve azt, hogy a kártya használható Internetes fizetésre és az engedélyezve is van és nemcsak Németország az érvényességi területe, "külföldön" is használható.
Gondolom erről a kibocsájtó tájékoztatott.
De ez nem egészen TW téma, hogy egy nem TW kártya miként használható. -
Víz Elek
senior tag
Sziasztok!
Valaki használ német postbankos kártyával transferwise-t?
Valami undorító ez a kártya ahogy még van csinálva.
Csak banki átutalással lehet összeget elutalni, vagy van más módja is? -
KTU
addikt
CIB-nél "értéknap" és "Visszaigazolás dátuma" mindkettőnél 2019 12 06
Szerintem elment a pénz, Raiffeisen gyűjtő számlán van, csak nem vezetik át felhasználóhoz.
Üzleti fiók, de szerintem ez mellékes.
A pénz biztosan megérkezett a gyűjtő számlára, mivel a GIRO ma működik.
Csak a TW nincs az ilyen napokra felkészülve.Nem fontos most gyorsan utalnom, igazából teszt jelleggel direkt küldtem így, hogy tudjam mi a helyzet az áthelyezett munkanapokkal.
Augusztusban volt sürgős utalásom áthelyezett munkanapon, nem mertem TransferWise-ról küldeni.
Nem ment volna el.Tudom nem sűrűn van, de jövőhétvégén is lesz egy ilyen nap.
-
KTU
addikt
Tegnap délután 15 - 16 óra közt forint utalást indítottam TransferWise-ról,
illetve egy másik tranzakció keretében pénzt (HUF) adtam hozzá az egyenlegemhez, CIB-től indítottam webbank utalást.
Még egyik tranzakció se valósult meg.
Pedig GIRO elszámolási nap van.GIRO 2019 évi elszámolásforgalmi naptár
és
GIRO 2020 évi elszámolásforgalmi naptár -
Oppenheimer
nagyúr
Köszi a válaszokat. Úgy tűnik kicsi rá az esélye, hogy akadékoskodjanak, de ha mégis, 2 munkanap alatt megoldódik. Kocsit veszek, és jó lenne karácsonyig letudni mindent, ezért nem mindegy hogy mennyit hever a pénz parlagon.
-
kraftxld
félisten
válasz
Oppenheimer #1262 üzenetére
TW számlára nem, de TW-n keresztül más számlájára utaltam hasonló összeget külföldről. Ott csak a fogadó fél bankja rákérdezett az emberkénél, hogy ugyan tessékmármondani, ez mi is ez. Majd mutatta az ingatlan adásvételi szerződést és nem is kérdeztek mást.
-
qqzs
őstag
válasz
bussines accounton par havonta megkerdik miert kuldok penzt de nem vacakolnak egyszer volt hogy par ev alatt hogy kértek egy statementet bekuldtem es par perc mulva leokeztak
-
válasz
Még mindig igaz az amit írtam ha még nem történt meg. Itt is utalnak rá hogy ez nem állandó.
Once we've successfully verified you or your business, we'll automatically resume your transfer and let you know by email.
Tehát ha te még nem vagy igazolt, akkor kérni fogják. Valóhjában azt nem értem hogy mondjuk ez 2 munkanap lenne, akkor azzal a mi a gond? Ha nekem 1 nap alatt megcsinálták azzal -1 nap a nyereség.
Ha ez neked időhöz van kötve, akkor rászámolsz 2 munkanapot, aztán ha hamarabb megcsinálják annak örülsz. Pénteken kezdeményezni nem jó.
De számold már át $-ra: When you send larger amounts, like 80,000 GBP or more
A bankszámlás dolgoknál automatikus az azonosítás. -
Oppenheimer
nagyúr
Ez a fogadasra ugyanugy vonatkozik.
Tapasztalatra voltam kivancsi, a kotekedesbol koszonom, de nem kerek.Orulnek, ha nem kernenek dokumentumot, mert ki tudja hany nap alatt dolgozzak fel.
Ezert akinek van ilyen osszeg fogadasanal (es utalasanal, mert nyilvan tovabb is utalom) tapasztalata, az kerem ossza meg, hogy kertek-e eredetigazolast, es ha igen, mennyi ido alatt dolgoztak fel.
Kozben talaltam egy ilyet:
https://transferwise.com/help/20/verification/2977962/how-does-verification-affect-my-transfers-speed2 working days.
-
válasz
Oppenheimer #1260 üzenetére
Ha most ezt megtaláltad akkor mire fel volt a kérdés? Ha szerinted mindez kell és ezek nem állnak a rendelkezésedre, akkor nem tudod fogadni a pénzt. Ha meg van és kérik akkor meg elküldöd nekik. De ez úgy indul hogy: What documents might I need when sending a large transfer? Az előbb még fogadni akartad, nem küldeni.
-
Oppenheimer
nagyúr
-
válasz
Oppenheimer #1258 üzenetére
A személyazonosságodat kell igazolnod, ha eddig nem tetted meg. Mást nem igazán.
-
Oppenheimer
nagyúr
Amerikai broker szamlamrol 21-22 ezer dollart atutalnek a tw szamlamra. Szerintetek fognak kerni hitelesitesre dokumentumot ilyen osszegnel? Amugy kartyaval szoktam topupolni par 10 ezer forintokat, szoval ahhoz kepest eleg erdekes tranzakcionak tunhet majd szamukra. Remelem nem kernek iratokat, gondolom annak tobb nap az atfutasi ideje...
-
Rakok rá (utalás hétköznap) forintot jövő héten és kipróbálom.
De a GPay azt igazolta, hogy mobilos fizetésre alkalmas a TW kártya, amelyik kártyám nem támogatja a GPayt, arra azt írt, hogy csak netes vásárlásra használhatom.
Amikor alárakok egy kártyát, akkor elindul egy ellenőrző folyamat, hogy mire alkalmas-e a kártya.
Így 99,9%, hogy működik a mobilos fizetés Gpay alkalmazással. -
Magyar viszonylatról nem tudok.
Jelenleg kizárólag akkor tudod használni a Google Pay-t, ha lakcímed Belgium, Csehország, Dánia, az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok, Finnország, Franciaország, Horvátország, Írország, Lengyelország, Németország, Norvégia, Olaszország, Spanyolország, Svájc, vagy Svédország területén van.
Jelenleg az Egyesült Királyságban, az Európai Gazdasági Térségben (EEA), Ausztráliában, Új-Zélandon, Svájcban és Szingapúrban gyártott TransferWise kártyák nem működnek az Apple Pay szolgáltatással.Ennél írják:
Jelenleg kizárólag akkor használhatod a Garmin Pay-t és a Fitbit Pay-t, ha a lakcímed az Egyesült Királyságban, az Európai Unióban, vagy Svájcban található. -
-
trialboj
őstag
Nem fogok kártyát kérni, nem használom, nem is fogom használni többet a TW-t, amint ez a néhány tranzakció megtörtént.
Mire konvertáljam hogy a legegyszerűbben és leggyorsabban átjöjjön. Angol fontra végképp semmi szükségem nincs. Max eur v USD jöhetne szóba, ezekkel működhet?
-
válasz
trialboj #1243 üzenetére
Neked kellene egy RON-os IBAN bankszámlaszám, az üzleti Revolutnál van olyan. Ezt írja ki, egy olyan bankszámla kellene ami ugye RO kezdetű, a GB kezdetűre nem megy lei. De nem is értem ha van ausztrál dollárod azt miért lei-re konvertálva akarod a Revolut számlára küldeni?
-
trialboj
őstag
Hello, van rá valami megoldás, hogy a TW számlámról a revolutosra küldjek pénzt? leiben akartam küldeni, de nem sikerült. [link] Ausztrál dolcsiban kapom TW-re a kifizetést, nem szeretném erősebb valutára váltani, mert akkor többet bukom rajta.
Köszönöm
-
qqzs
őstag
válasz
- = Zk = - #1241 üzenetére
Sikerult megoldani a Fitbit oras fizetest TW kartyaval
Most az a kerdes hogy mobillal fizetesre van e valami megoldas? -
-
viktorhu
veterán
válasz
- = Zk = - #1239 üzenetére
Nem az a lényeg, hogy honnan, hanem azért mutattam egy gyűjtőoldalt, mert bőven van választék budapesti reptéri indulással, ha ilyen árak mellett kártyát sem képesek elfogadni.
-
viktorhu
veterán
válasz
- = Zk = - #1237 üzenetére
Pont a kártyás vásárláshoz nem kell számlát fenntartani itt is - elég a kártya, amit hozol magaddal.
Én például az autófoglalásaimat majdnem 10 éve az arguscarhire.com oldalon kezelem: nemcsak kártyával fizethetnél, hanem a töredékébe kerülne annak az árnak, amit az előbb írtál 2-3 hétre.
Nem kéne kivenned a pénzt, csak kb. amit borravalónak szánsz a szolgáltatásoknál, elég lenne egy transferwise kártya.
-
viktorhu
veterán
válasz
- = Zk = - #1234 üzenetére
Az a probléma, hogy a fintechet akarod a kőkorszakkal párosítani, és az nem ahhoz készült. A TW-nak pénzbe kerül, amikor készpénzt veszel fel, de jutalékot kap a kártyás vásárlásokért. Senki nem fogja megakadályozni, hogy egy zsák pénzzel járkáljál, de vannak olcsóbb és praktikusabb megoldások.
-
gyulaszu
senior tag
válasz
- = Zk = - #1234 üzenetére
Fizesd kártyával és ne kp.-val...
-
viktorhu
veterán
válasz
- = Zk = - #1231 üzenetére
Havi 200 font készpénzfelvétel fölött van a 2% költség - a limit az a maximum, amennyit kivehetsz adott idő alatt, függetlenül a díjaktól.
A vásárlásnak nincs költsége (csak a konverzió, de jó árfolyamot kapsz).
-
agroman
aktív tag
válasz
- = Zk = - #1231 üzenetére
single payment = az egyszerre kiveheto legnagyobb.
tehat egyszerre max 1000-et vehetsz ki, de aznap meg maradt 500 fontod amit kivehetsz. -
válasz
- = Zk = - #1229 üzenetére
-
- = Zk = -
félisten
válasz
viktorhu #1228 üzenetére
kártyás fizetés mennyire van korlátozva?!
szerk.
bár odahaza ink a kesst preferálom... évek óta bevett szokás, ahol fizetek, rendszerint kess.. szóval...
bár tudnék magyar számlára utalni... de az "diák" számla, vagy mi pontosan... fura lenne fél éventek 3-600ezret rátolni -
viktorhu
veterán
válasz
- = Zk = - #1227 üzenetére
Nem kell mind kivenni készpénzben. Lehet kártyával fizetni, lehet átutalni itteni számlára...
-
válasz
- = Zk = - #1225 üzenetére
Havi 200 £-ig nincs díj, ha azt túlléped akkor 2 %
ATM pénzfelvétel limit:
1 alkalom 1000 £
Napi max: 1500 £
Havi max: 4000 £ -
válasz
- = Zk = - #1222 üzenetére
Nincs bankfiókos dolog, ez egy virtuális bank. De bármely ATM-ből vehetsz fel pénzt. Persze külföldön némelyik ATM használata pénzbe kerül, de az nem a Transferwise-től függ.
-
dudi6
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék regisztrálni, van/lesz valamilyen bónusz/kedvezmény regisztrációnál?
Upwork-ről dollár kiutalására használnám majd. Kell valamire figyelnem regisztrációnál?
Köszönöm! -
KTU
addikt
válasz
- = Zk = - #1219 üzenetére
Igen, kapsz hozzá ingyen kártyát, sokkal jobb ötlet, mint kp-val utazni.
Ha szükség lenne még több kp-ra, regisztrálj Curve-be is, 1 hónapban 10x 200 GBP ATM kp felvét havonta.
Transferwise: 1 hónapban 1x 200 GBP ATM kp felvét havonta. -
- = Zk = -
félisten
iam back
ha csinálok magyar számlát, kérhetek hozzá bankkártyát? csak otthoni pénzlevét illetve fizetés lenne a cél... csak RÁutalni fogok, azt is TW-n keresztül, nem másik accountról..
mert gondoltam nem viszek haza X összeget fél évente kessben, és 1-2 nap múlva utazni a váltással, hanem majd használom a kártyát odahaza... mint egy normális, akármilyen bankkártyát -
zichie
senior tag
Na én pont ekkora összeget váltottam (HUF->EUR) igaz 3 lépésben: 1000+1000+500 EUR. Semmi gond nem volt, nem kértek jövedelemigazoltást, számlakivonatot... stb.
Egy dologra érdemes figyelni. Ha forint forrásból töltesz úgy, hogy közvetlen euro érkezzen az eurós TW számlára, akkor 150 000 forintnyi euro esetében nincs kezelési, váltási költség abban az esetben, ha meghívóval regisztráltál. Ez igaz a bankkártyás feltöltésre is. A 150 000 forintot meghaladó rész esetében viszont már nincs meg ez az ingyenesség.
Továbbá a váltás ideje is fontos, több ezer forintot megspórolhatsz, ha nem a mostani 335 forint körüli árfolyamon váltasz, hanem megvárod, míg 330 alá megy az árfolyam. Persze lehet, hogy már holnap be megy 330 alá, de lehet, hogy heteket kell várni. Van egy kis kockázat. -
Ma is azzal fizettem az Aldiban, készpénzt (200 Fontig) úgy 78000 Ft-ig vehetsz fel ingyen, ha van € az egyenlegeden, akkor az OTP €-os automatából tudsz €-ot is kivenni ingyen, de a 200 font az összesítve érvényes.
A rátöltés nem a kártyára, hanem a TW számládra lehetséges akár OTP akár UK számláról, persze legyen forint egyenleg, meg font egyenleg is felvéve, gondolom ezek élnek. Ha megkapod a kártyát ezt a 20 fontot már el is vásárolhatod, ha aktiválod a kártyát és a fizetési módokat, ehhez kell a TW mobil app, mert a kártya dolgokat ott lehet állítani. -
-
gyulaszu
senior tag
Sziasztok,
utalt már valaki TW-on lévő EUR-ból magánszemélynek Kínába?
Érdekelne a tapasztalat.
Másik opció lenne, hogy a TW kártyáját WeChat alá beregisztrálnám és úgy küldenék pénzt valakinek. Ilyet csinált már esetleg valaki?
Üdv -
A Revolutnál az elérhető devizák kínálata szűkebb, viszont a váltás a legtöbb devizakereszt esetén 5000 fontig díjmentes (efölött 0,5%), míg a Transferwise-nál a legtöbb deviza váltásánál általában 0,35%-os díjat kell kifizetnünk a szolgáltatónak.Ha nem kell devizát váltai akkor persze nincs díj. A kártyás fizetés mindkét helyen díjtalan.
-
wwhy
veterán
válasz
UberMutant #1206 üzenetére
OK, úgy lesz.
V/: tw-m volt először, azaz már szinte a kezdetektől, csak az utóbbi hónapokban teljesen foglalkoztam vele/ezzel a témával. Most igényeltem kártyát is, indítottam pár tranzakciót, aztán meglátom.
A kártyát NFC-s fizetéshez (android) lehet használni?
-
-
wwhy
veterán
válasz
UberMutant #1202 üzenetére
Az olvasottak alapján pár naptól pár hétig megy a feloldás, ez utóbbi nem fér bele
Doksi van, itthon kapom a fizut, de külföldön kell melózni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- iPhone topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motoros topic
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen TV-t vegyek?
- Gitáros topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Új, Gamer félgép - ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 13700 + TeamGroup 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Radiolink AT10II vezérlő 12 csatornás RC vevő R12DS 2.4GHz DSSS&FHSS
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / M1 / Ezüst / Wifi + Cellular / 128GB / Garancia
- Macbook Pro M3 14" 8/512GB 2027.06.23.iSTYLE jótállás
- Asus RogFlow Z13 i7, 16GB ram, 512 SSD, 3050 VGA
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest