Hirdetés
- A bérgyártás leválasztását javasolja az Intel igazgatótanácsának volt tagja
- Akváriumházba akvárium-AIO-t!
- A Logitech egere összement a mosásban, és ez lett belőle
- Totális káosz a gyártók 12V-2x6 tápkonnektorhoz való hozzáállása
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Akváriumházba akvárium-AIO-t!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Logitech szerviz
- Milyen alaplapot vegyek?
- Csekély 4000 dollárért tervezetten "hibás" az ASUS limitált VGA-ja
- 3D nyomtatás
- DUNE médialejátszók topicja
-
PROHARDVER!
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
Sziasztok
Curve nalam sajna nem mukodik a bankom kartyaival, igy marad a TW kartya.
A kozeljovoben kellene nagyobberteku netes rendeleseket lebonyolitanom USD ben es EUR ban, pl nyaralasra szallashely kifizetese es nagyobberteku elektronikai kutyuk.
Erre a TW kartya alkalmas lehet? Ha igen akkor hogy a legolcsobb 'feltolteni'? Pl HUF ot kell a raiffeisenes szamlajukra utalni es belsoleg konvertalni az osszeget usd be?(egyelore nekem USd szamla latszik csak az appban, ilyenkor van alapbol eur es huf acc is vagy csak usd?)
-
Tuomas
addikt
Sziasztok!
Ennek a Transferwise kártyának van bármi féle díja?
Ingyen hozzák, azt olvastam, de éves kártyadíj, vagy ilyesmi van, vagy az csak az itthoni bankoknál szokás?
Revolutot szeretném vele kiszolgálni.
Köszi előre is! -
-
Tényleg csak az egyértelműség miatt. Ezt írja az Erste Bank a hitelkártyákhoz, a 2. bekezdés az egyik "érdekesség":
Tranzakciók kamatozása
Amennyiben Ön a fizetési határidőig a fordulónapon felhasznált hitelkeretet* teljes egészében törleszti, úgy a fordulónap és az előző fordulónap közötti vásárlások kamatmentesek és a vásárlásokat semmilyen egyéb költség nem terheli. A készpénzfelvétel nem minősül kamatmentes tranzakciónak.Amennyiben Ön a felhasznált hitelkeretnek csak egy részét fizeti vissza a fizetési határidőig, akkor a bank minden hónapban, a mindenkori Hirdetményben meghatározott kamatot számítja fel az elszámolási időszakban kezdeményezett összes vásárlás után. A hitelkamat a tranzakció terhelésének napjától a visszafizetés időpontjáig kerül kiszámításra, terhelése a számlakivonat készítésének napján történik.
*A fordulónapon felhasznált hitelkeret: a vásárlás és készpénzfelvétel tőkeösszegei, esetleges kamatok, késedelmi kamatok, díjak, számlázott hitelkártya részletfizetési szolgáltatások törlesztő részletének összege. Illetve nem csak a törlesztőrészlet összege csökkenti a hitelkeretet, hanem a teljes részletfizetési szolgáltatás összege. A részletfizetési szolgáltatás törlesztőrészlete a minimum fizetendő összeget növeli.
-
Oliverda
félisten
Ez ilyen. Páran már megírtuk itt a topikban.
-
Akkor nem készpénzfelvétel volt. Ezek szerint vásárlás.
A kamatot a felhasznált pénzre nem a hónap végén vagy amikor az egyenleggel elszámolsz vonják le? Minden tételre külön van számolva?
Ha nem "vásárolsz" Transferwise feltöltést, hanem ezen felül elvásárolgatod arra nincs "kamat" felszámolva? Bár ez a kamat az én gondolkodásomban nem a vásárláshoz, hanem eleve a hitelkártya konstrukcióhoz kötődik. -
Ha nálad nincs a havi "papíros" kivonaton a vásárlási jutalék feltüntetve, akkor az új díjszabás van használatban nálad.
Az biztos hogy a készpénzfelvételre számolnak fel költséget. Így ha az sincs mert nem vettél fel automatából pénzt, akkor egyértelműen a pos terminálos készpénzfelvétel szöveg a vásárlásra az csak egy hibás üzenet. -
-
ghostie
tag
Valószínűleg úgy a pontos, ahogy te írtad!
Viszont, ebből egy átlagos felhasználónak (nekem!), az a lényeg, hogy ne töltsem Erste hitelkártyával mert plusz költséget számolnak fel utána, inkább vagy Erste debit kártyával vagy más hitelkártyával (pl. K&H), ahol nincs semmilyen plusz költség.
-
Eleve benne volt a kártya szerződésben ez a vásárlási jutalék, bárhol vásároltál. Most a Wizzair esetén ezt írják 2019 február 1-től:
Vásárlás bel-, és külföldön 0 Ft
Készpénz felvétel a Bank saját ATM-jénél és külföldön az Erste Bankcsoport ATM-jeiből 0,57% + 57 Ft + 0,6%
Készpénz felvétel egyéb belföldi ATM-nél 1,27% + 346 Ft + 0,6%
Hogy most melyiket alkalmazzák ezt vagy azt ami az átvett CITI Bankos Wizzair kártyák esetén az persze számomra sem világos.
Lényeg az, hogy ha készpénzfelvételnek számolnák akkor lényegesen többet kellene fizetni. -
ghostie
tag
Ha szó szerint veszed, akkor valóban nem.. viszont a költségét felszámolják és szerintem ez a lényeg. De értelmezze mindenki úgy, ahogy szeretné..
Közben szerkesztetted a hozzászólásaidat amikre válaszoltam, szóval én is kiegészítem az enyémet: Igen, "vásárlási jutalék" néven szerepel a kivonaton, de mivel ilyen tétel sem előtte, sem utána nem volt soha, így szinte bizonyos, hogy a TW feltöltést "büntették" ilyen módon.
-
ghostie
tag
Úgy látom pont neked válaszoltam már erre a kérdésre korábban

-
Értem, akkor megnéznél egy ilyen feltöltést a havi bankszámlakivonaton hogy milyen díjat vontak le hozzá? Készpénzfelvétel díjat, vagy ezt, ami teljesen más: a Wizz Air kártyánál is van az un. Vásárlási jutalék = A vásárlási tranzakciók (hitelkártyával történt vásárlások, csoportos beszedések)összege után számított érték, mely az aktuális havi elszámolást követő hónapban, összesítve egy összegben kerül terhelésre a hitelkártya számlán és feltüntetésre a számlakivonaton, ami 0,3%
Van még a Készpénzfelvételi díj ami 3,10% min. 1 600 Ft és ehhez is a 0,3% jutalék +ba. -
A havi számlakivonaton kártyás vásárlás lesz írva, az a valóság és úgy is tekintik. A TW feltöltése bármely kártyával azt Ersténél vásárlásnak minősül.
Így van írva:
2019.02.26 KÁRTYA HASZNÁLAT Transferwise London Kártya Használat Vásárlás -5 646 HUF
A készpénzfelvételi kedvezmény nem a hitelkártya számládhoz kapcsolódik, a másik kártyánál meg ahogy írtam vásárlás nem készpénz felvétel. -
balhmm
tag
Pár hete feltöltöttem a tw számlám az erste wizzair kartyaval. Azóta látom, hogy pos terminálos felvételnek jelzi a rendszer, de mégsem vont le sehol emiatt költséget... a kamat mondjuk csak most fog majd kiderülni, de kp felvételt nem számoltak fel. Illetve, ha szinten erstes, de nem hitelkartyaval toltom fel a számlát, akkor azzal ellövöm a havi ingyenes kp felvételeimet?
-
vnorbi
aktív tag
válasz
szuladam
üzenetére
Nekem eddig nem tűnt lassúnak. Más oldal valós idejű árfolyamával együtt nézve úgy rémlik, hogy fél percen belül náluk is látszott a változás. És szerintem most sem volt lassú, csak a túl szigorú kerekítés miatt elvesztik a pontos értéket. Azért nem gondolom lassúnak, mert amikor a határon mozgott az árfolyam, akkor az oda-vissza ugrás a TW-nál is látszott, nem kellett rá perceket sem várni.
Megnéztem pár korábbi tranzakciómat, már március elején is 5 tizedesjegyre volt lekerekítve az 1/317,05, de akkor nem tűnt fel. Viszont a korábbi tranzakciók, amiknél emlékszem a kis árfolyamváltozásokra is, meg mind 6 tizedesjeggyel kerültek fel a letölthető Transfer Confirmation dokumentumra.
-
vnorbi
aktív tag
Az hiba vagy szándékos újítás, hogy a TW nem követi az árfolyammozgást? Reggel óta figyelem, hogy hogyan váltana forintot euróra, és folyamatosan ugyanazt az összeget mutatja (ezer eurós tételre). Azóta már 1 forint mozgás volt az árfolyamban, úgyhogy egy ezressel többe kellene kerülni ezer eurónak, mint reggel. Ez most jó, hogy így beragadt, de ellenkező irányban bosszantana.
Szerk: Most váltott. Valószínűleg túl kevés tizedesjeggyel számolnak (0,00312-ről váltott 0,00311-re). Eddig ezer euró váltásánál kb száz forintos lépésközökkel látszottak a kis árfolyammozgások, most meg ezer forintot ugrott egy lépésben. Aztán vissza egy ezrest. Tényleg az lehet, hogy egy tizedesjeggyel kevesebbet hagynak meg átváltási árfolyamban.
-
válasz
üzenetére
Jól olvastad. Ingyenes ATM-ből történő készpénzfelvétel, az első 200 £ vagy 250 $ vagy ennek megfelelő helyi devizában/hó értékhatárig. A felett 2 % a díj. Nem csak Magyarországon. Viszont ha €-t akarsz felvenni annak az €-s egyenlegeden kell lenni és akkor nem lesz konverziós költséged.
Amíg van pénzed addig vásárolhatsz és nincs költség. De van limit.
Egy vásárlás: 2500 £ Napi: 3000 £ Havi 10000 £ az alap limit.
Az érintős fizetés pedig 500 £ 500£ 4000 £
Online meg 1000 £ 1000 £ 2000 £ -
törölt tag
Sziasztok,
Igenyeltem borderless szamlat debit kartyaval. Jol tudom, hogy havi 200 font-ig ingyenes a keszpenzfelvetel magyarorszagon?
Mi a helyzet a vasarlassal? Unlimited?
Koszonom elore is! -
trialboj
őstag
Hello,
Van rá valami lehetőség, hogy kimutatást kérjek a TW beérkezett összegekről?
Az activity oldalon, csak listázás van, ahol mindent mutat egyszerre, de mivel 5 hónapnyi beérkezett pénzösszeg van, manuálisan kellene összeadni, amit el lehet hibázni. Az sem segít hogy minden sor egyforma, nincs színezve minden 2. a könnyebb áttekinthetőség érdekében.
Nem tetszik hogy ennyire minimal az oldal, ezt átvették a pp-tól, mégis csak pénzről van szó, miért nem lehet különböző kimutatásokat nézni.
A strava app ingyenesen 50x több infót oszt meg egy 3 órás futásról, itt meg vért kell izzadjak hogy kiszámoljam mennyit kerestem az elmúlt 3 hónapban

Köszi
-
ghostie
tag
válasz
szuladam
üzenetére
Köszönöm szépen!
Mi is most értünk haza és a tapasztalatok megegyeznek a tiéddel. Több automatát próbáltam, egyedül a Raiffeisen fogadta volna el a TW kártyát, de az 50 hrivnya költséget akart felszámolni így azt megszakítottam. A többi automata elutasította a kártyát, de vásárlásra mindenhol elfogadták.
Revoluttal próbálkoztam még, azzal tudtam pénzt felvenni az OTP-ből díjtalanul (az OTP automatája még magyarul is beszél..)
-
-
válasz
szabi__memo
üzenetére
Általában keresnek egy balekot, akinek utalgatni kell pénzt és csak a számlaszámokat és az összeget adják meg. Meg persze jutalékot.
A pénzmosó nem utal, mert az kész lebukás. -
gyulaszu
senior tag
Sziasztok,
jártatok már úgy, hogy más személynek utaláskor kérte a TW a fogadó személy születési dátumát?
Nekem nem az első utalás, de először kéri ezt az adatot.
Üdv -
-
Akasztott
csendes tag
a kinai jelzett, hogy a banktol kapott egy uzenetet, miszerint egybe kell irni a nevet es emiatt nem is kapta meg a penzt. es hupsz, maris 30.000forinttal kevesebbet kaptam vissza a szamlamra...megkerdeztem a TW-t is, hogy mi a velemenyuk errol es hogy "naluk" is szamithatok e hasonlo aljassagra: "Azt tudnod kell, hogy SWIFT utalásként tudjuk kiküldeni az összeget, és ilyenkor úgynevezett levelezőbankok is részt vesznek a folyamatban, akik plusz díjat számolhatnak fel, illetve a kedvezményezett bankja is számolhat fel fogadási díjat."
-
nutfile
aktív tag
válasz
Akasztott
üzenetére
akkor vagy én értettem félre, vagy nem volt egyértelmű, amit korábban írtál:
"buktam is 60.000 forintocskat.
a magnet banknal vagyok, de a kinai bank lopott meg ennyivel
(...)
nekem a bankom semmit se jelzett, o toluk kiment az utalasom.""a bankban meg csak annyit tudtak kibokni, hogy toluk elment a penz."
csak hogy minimálisan on is legyek: tudtommal utalásnál a bankszámlaszám a mérvadó, nem a név. ha nevet elírod, de létező számra utalsz, akkor szvsz bukta, ezért meglep, hogy visszajött pénzed (vagy a számlaszám is rossz volt?)
csak kíváncsiságból: ha visszakaptad a pénzed, akkor min buktál 60.000-et? két utalásnak nem lehet ekkora a költsége.
-
menledge
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
törölhető
-
MasterMark
titán
Hello, valakinek van valami akciós meghívó linkje? Szeretnék ilyen kártyát is.

-
szuladam
aktív tag
Én pont ma jöttem haza Kijevből.
Trasferwise kártyáról való kp felvétel se nekem, se a haveromnak nem sikerült!
Nyilván a betűk miatt nem tudtuk kitalálni mi lehetett a baj. Így a második ATM-nél ahol szintén nem sikerült felvenni ( ami egyébként OTP bankautomata volt!) Ő az itthoni kártyájáról, én a Curve kártyámról vettem fel kp. Mindkettő gond nélkül zajlott. Nekem ingyen volt, neki is elvileg (de az ő kártyáján a hivatalos terhelés csak ezen a héten valamikor megy végbe)
Viszont a termináloknál simán tudtunk fizetni a TW-vel (amin a hrivnya volt). A legtöbb helyen egyébként van terminál, de érdemes kp-is magunknál tartani. -
Akasztott
csendes tag
hmm, pedig ezt a kommentet is olvastam, de akkor masra gondoltam, hogy masrol irsz. botrany ez a metodus, amit leirtal.
///
nem tudom. nekem azt mondtak, hogy 3-5 munkanap, mig elmegy a penz. en vartam turelemmel, semmi reakciot nem kaptam, hogy mi van. a kinai folyton irta, hogy nem kapta meg a penzt, menjek be a bankomba erdeklodni. a bankban meg csak annyit tudtak kibokni, hogy toluk elment a penz. hat nagyszeru...
lehet irok az MNB-nek, vagy nem tudom kihez fordulhatnek?! a bankom lerendezte annyival, hogy toluk elment a penz, a kinai banknal tortent a tobbi.
-
KTU
addikt
válasz
Akasztott
üzenetére
Az utolsó kérdésedre.
Bankfiókban nincs személyes befizetés (Raiffeisen Bank).X időn belül nem lehet visszafordítani a pénzt az utalás után?

Transferwise-nak van magyar telefonszáma,
hívható hétfőtől péntekig 13:00 és 18:00 óra közt: +3614088659 -
Akasztott
csendes tag
tegnap regisztraltam a TW-n, igenyeltem is a MC kartyat.
kerdesem a kovetkezo: kinaba szoktam neha napjan utalni, viszont az utolso 2db utalas nem ment el, amin buktam is 60.000 forintocskat.
a magnet banknal vagyok, de a kinai bank lopott meg ennyivel, azt mondjak a magnetesek...magnetnel 2540ft az utalasi koltseg, ha jol emlekszem.nos kerdes a kovetkezo: ha TW-n keresztul utalnam kinaba a penzt (USD-ben kerik), viszont valami problema lenne a cimzett altal megadott adatokkal (a legelso utalas sikeresen elment, az utana levo ketto mar nem, es ezen buktam ilyen szep osszeget...), akkor is szamithatok sikertelen utalasonkent kb 30.000 forint bukasra vagy mi az isten tortent itt?
nekem a bankom semmit se jelzett, o toluk kiment az utalasom.tovabba szemelyesen is be lehet fizetni a TW hazai raiffeisen bankjaban a TW szamlamra?
-
BalanceR
addikt
válasz
szabi__memo
üzenetére
Thx, arra viszont mindenképp jó, hogy pl most vesz az ember eurót, a nyaralásos időszakban bizost drágább lesz, az addigi árfolyamváltozást el lehet kerülni...
-
BalanceR
addikt
Sziasztok, csak elméleti kérdés:
Ha éppen jó az euró (olcsó) és X összeget átváltok forintról TWben, majd várok, és amikor drága az euró visszaváltom forintra, kijöhet plusszban? Úgy értem több lehet az árfolyamingadozás miatti nyereség, mint az oda-vissza váltások díja? (Ilyen zsebforexként használni, eurót shortolni megéri vele?) -
flegga92
senior tag
Törölhető, rossz helyre ment.
-
norbi2010
őstag
Sziasztok!
TW-ről Revolut egyenlegfeltöltést mivel lehetne meggyorsítani? TW-re max egy órán belül megérkezik az utalás, onnan viszont utalva olyan hat óra mire Revolut-on is látom. Igényeljek TW Mastercard-ot?
-
Mittu88
senior tag
Sziasztok!
Tegnap jött meg a "Hello World" bankkártyám és a probléma, hogy az első fizetéskor nem fogadta el a terminál, így nem aktiválódott (paypass se megy gondolom). LIDL-ben, 440 Ft-os fizetést (egyenlegem forintban 6700 Ft, euroban 0.67, usd 0, más nincs). Oldalt húztam le a mágnescsíkot. App-ban aktivált a kártya!
Mi lehet a gond?
Üdv,
Ádám -
-
gyulaszu
senior tag
válasz
instantwater
üzenetére
Megkérdezem, de az a gyanúm, hogy a munkáltatóm csak magyar banknál nyitott számlára utalhat.
Egyébként nem feltétlenül az eur számláról akarok eur-hoz jutni. Az gyűlhet ott.
Ha a cib forintosról utalok TW-re vagy a hitelkártyával töltök fel rá, annak mennyi lenne a díja/árfolyama? -
-
Havonta összesítve fizetjük a tranzakciós illetékeket, nem könyvelik hozzá az adott tételekhez, így azt sem lehet tudni hogy melyik mennyi volt. Nem hitelkártya dolog, de ők még a 20000 Ft alatti utalásoknál továbbra is vonják az illetéket tőlünk, csak nem adják tovább.
-
ghostie
tag
Még egy érdekesség: Korábban hónapokon keresztül K&H hitelkártyákkal töltöttem a TW-t. Egy MC kártya volt és egy Visa társkártya.
MC-vel vásárlásról jött az SMS és így kis könyvelték, díja nem volt. Viszont Visaval az SMS kézpénzfelvételről jött, könyvelés után átváltott vásárlásra és szintén nem volt díja... -
ghostie
tag
Én inkább arra gondolok, hogy nem konzisztens a rendszerük.
Belenyúltak valahol kézzel, hogy a TW-t vásárlásnak könyveljék, ezért jelenik meg ilyen furcsán. Külön díjat nem írnak sehol csak a kamatot, ami még nem volt sosem vagyis csak ebből következhet (de nem is vettem fel még sosem pénzt hitelkártyával).
Azt, hogy hogy számolták ki nem tudom, nem kérdeztem, csak levontam a következtetést, hogy Erste hitelkártyáról többet nem töltök TW-re.Szerk.: Most így jobban megnézve, ez a kamat is elég érdekes. Netbankban kamatnak írják, PDF kivonaton pedig így szerepel: "Összes pénzügyi tranzakciós illeték"
-
gyulaszu
senior tag
Üdv mindenkinek.
Munkáltatóm idén már nem ad kp-ban eur-t, ha kiküldetésen vagyok, hanem átutalja azt. Ennek fogadására nyitottam a cib számlámhoz egy eur alszámlát. Egyelőre kártyát nem kértem hozzá.
Van huf számla, amihez tartozik (hitel)kártya, azt használom amennyire csak lehetséges külföldön is.
Néha azonban szeretnék eur készpénzhez is jutni.
Van TW accom is, eddig csak utaltam vele másnak.
Valaki számolgatta már , hogy ebben a felállásban hogyan éri meg a legjobban havi 100-200 eur kp-hez hozzájutni? Megfelel erre a TW, vagy ugyanott vagyok ha a huf kártyával veszek fel külföldön eur-t? -
Értem, de akkor ha a "papíros" könyvelésen is vásárlásnak írva akkor az vásárlásként van elkönyvelve mert ez a számlakivonat a hivatalos, nem a netbanki felületen látható kiírás, de díjat ugye nem írtak hozzá? Hozzáteszem teljesen értelmetlen a netes felületük információ tartalma.
A "kamat" nem oké, azt nem mondták, hogy miként jött ki? -
ghostie
tag
Az én hozzászólásomra hivatkoztál, szóval megpróbálok válaszolni rá (Erste Max kártya):
- TW feltöltéskor (Curveval vagy nélküle) az SMS vásárlásról szólt, ez volt a könyvelésig e-bankban
- Az e-bankban könyvelés után "KÉSZPÉNZFELVÉTEL POS-EN"-re változott (most is az van ott, ha lekérem)
- A PDF bankkivonaton ismét vásárlás van
- És felszámoltak kamatot, nem is keveset, 1000 Ft-os próba feltöltésre 1000 Ft-ot (hogy pontos legyek ezen kívül volt még 50.000 Ft-os feltöltés Curven keresztül, de azt "vissza időgépeztem" Curveban, ami teljesen el is tűnt mindenhonnan, de attól még kamat "nyomokat" hagyhatott maga után) -
menledge
senior tag
Igen, ezeket értem és tudom. Lényegében a TW ingyene kp felvételét szeretném kihasználni. Viszont nem mindegy, hogy ha WIZZ hitelkártyával feltöltöm a TW egyenlegét akkor az vásárlás vagy kp felvétnek minősül. Ezek szerint az Erste különböző csomagoknál másképp jár el, mert Nálad vásárlás, másnál meg kp felvét és kamatozik. Tényleg nem marad más, csak az, hogy kisebb összeggel kipróbálom.
-
De a te Wizz Air kártyádnál is van az un. Vásárlási jutalék = A vásárlási tranzakciók (hitelkártyával történt vásárlások, csoportos beszedések)összege után számított érték, mely az aktuális havi elszámolást követő hónapban, összesítve egy összegben kerül terhelésre a hitelkártya számlán és feltüntetésre a számlakivonaton
Ami 0,3% Bővebben ebben a doksiban a 3. oldalon.Ha nem a CITI Banktól lett igényelve a kártya akkor meg itt a feltételek, vásárlás 0 Ft Kpfelvétel 417 Ft + 3,22%
-
válasz
menledge
üzenetére
Én csak azt tudom írni, amit látok a bankkivonaton.
Nem készpénzfelvételre szólt az amit írtam, a Transzferwise-ről történő utalás esetén, ha magyar bankkártya a fizetés forrása.Viszont megnézve a Revolut topikban a hozzászólásokat az eredeti hsz ez volt amiben azt lett írva, hogy nem vásárlásnak könyveli az Erste bank ha Erste Max hitelkártya és a TW egyenleget tölti fel, ami nem utalás kategória. Más azt írta hogy kpfelvételként lett elszámolva, de 0 Ft-os díjjal. Ami nyilvánvalóan banki részről értelmetlen dolog, mert elektronikus vonalon nem lehet kp-t felvenni. Kell egy automata vagy egy pénztári fiók. Érdekes lenne látni egy ilyen tételről egy banki kivonatot, mert csak rákérdeznék.
Mert ezt írják:
Bármikor készpénzhez juthat!
Az Erste Max Hitelkártya elsősorban vásárlásra szolgál, de készpénz felvételére is alkalmas. Magyarországon több ezer bankjegykiadó automatából, világszerte több százezer helyen vehet fel készpénzt.1
1A tranzakció készpénzfelvételnek minősül, amelynek minden esetben a vonatkozó Hirdetményben meghatározott díja van, és a tranzakció napjától kezdve kamatot számít fel a bank.
Ha nem jut kp-hoz akkor mire számolna fel bármit is és a folyamatban hol a POS terminál? Ha kp felvétel az pedig a kondíciók szerint nem lehet 0 Ft értékű.Emitt meg Transferwise kérdés volt.
Két lehetőség, hogy utalni akarsz pénzt a kártya közbeiktatásával vagy az egyenleget feltölteni, akkor két könyvelési lehetőség van. Akkor ezt, hogy minek számolják egy módon tudod eldönteni. Ha nem a visszatérítés az elsődleges, de a könyvelési szöveg ellenére 0 Ft a díja akkor az is jó lehet.
-
menledge
senior tag
Tegnap írta. Igen, megvan. Igazából most pont kp felvételre kellene, de ha így is annak számolja, akkor öngól.
-
válasz
menledge
üzenetére
Hát nekem eddig, amit kártyáról (Erste Visa kártya) küldtem, az vásárlás volt mind. Pont ezért használtam, mert csak így az ő költségük van, a banknál semmi. És azért kártya mert akkor 48 órán belül megkapta mindenki a pénzt.
Most hirtelen a régebbiek közül egy 2017. december 30-it találtam, az is vásárlásként volt elszámolva. A 2018.07.01-i és a 2018.09.03-ai is. Most nem emelném be a számlakivonat részeket. Egyébként Erste EgySzámla Klasszik forintos számlához tartozó kártya. -
sampj
újonc
Sziasztok,
Amikor magyarországi kártyát adok meg, mint amiről vonja le az összeget, akkor ez a bankszámlán vásárlásként, vagy pénzfelvételként fog megjelenni?
Erste Bank-nál lévő Mastercard hitelkártyáról van szó ezesetben.Köszönöm!
-
zseko
veterán
Persze, azért is tettem offba, semmi egyéb gondolat, csupán volt anno távolabbi ismerősökről hírem (ilyen max. köszönünk egymásnak), aki azért mondott fel, és dolgozott 'máshogy', hogy ne tudják tőle vonni a gyerektartást, vagy a másiknál meg épp levonni a tartozást (500e-es tévé (amit ~4-5 hónap múlva 200e-ért adott el) 120e-es fizetéssel albérlet és más hitelek mellett, meg ilyen 'apróságok').
-
kzs
tag
Hagyományos bankszámlák esetén legjobb tudomásom szerint (illetve néhány évvel ezelőtti személyes tapasztalatom alapján) úgy működik, hogy ha a számla típusától eltérő pénznemben utalsz, akkor a bank átváltja (saját árfolyamán) a számla pénznemére.
Ez hagyományos banknál nyilván nem túl jó megoldás, de próbált-e már valaki forintban utalni a TW euró egyedi számlájára? Ha elfogadnák az utalást és átváltja ott helyben, az megoldás lehetne(engem jelenleg nem érint a dolog, csak eltűnődtem)
-
milu
aktív tag
Kérlek ne ezt olvasd ki a kérdésből, ez a 250. feltétel!
Az ismerősöm kérdezte, nem tudom mi a konkrét szándéka, a fő kérdés a következő volt:
Magyar munkaadó magyar munkavállaló részére munkabért utahat-e a TW számlájára! Nem több, nem kevesebb, kérek mindenkit, ne keresse az összeesküvéseket! (jó magyar szokás szerint) Mert nerm ismerem az engem kérdező pontos és teljes szándékát!
A legegyszerűbb és legpontosabb az lesz, hogy az ügyfélszolgálatot megkérdezem!
Azt gondoltam, hogy itt a fórumon már találkoztatok hasonló esettel!
Köszönöm mindenkinek a segítő válaszát!
-
zseko
veterán
("ne legyen esetleg inkasszálható, akár letiltható"
No offense, de nekem ebből elsőnek az tűnik, hogy hitelt/tartásdíjat/stb nem akar fizetni ahogy kell, hanem majd ahogy ő gondolja. Viszont mindegy mit akar, a pénzét le tudják fogni rögtön a munkáltatójánál amennyire tudom, bejelentve főleg, max ha feketén dolgozik kp-ért akkor nem. De nem értek hozzá, csak amit ismerősi körben hallottam, vagy neten olvastam erről.)
Új hozzászólás Aktív témák
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- SzoftverPremium.hu
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4240
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest