-
PROHARDVER!
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zuzu000 #62277 üzenetére
Shellben mit mond a mount parancs? (kell benne lennie olyannak, hogy /dev/sda"valamennyi" on /overlay, vagy ilyesminek).
ls /dev kimenetében van sda, sda1... akármennyi? Ezek jelentik, hogy ott van a háttértár, a sdaX az akárhányadik pratíció.
A Luci felületén ezeket nem biztos, hogy látod.A dmesg kimenete is érdekes lehet, mert szokta benne hisztozni, hogy ott van az eszköz, de nem tud vele mit kezdeni, és elég informatív.
A lényeg, hogy ha nem találja az eszközt, amin az overlay lenne, akkor bebootol úgy, mintha nem konfigoltál volna fel overlayt.
Mostanában szórakoztam sokat USB-vel, a TP 841-eim pl. érzékenyek a tápellátásra, és boot közben vagy észreveszik az USB eszközöket, vagy nem.
A háttértár egy külső tápos HUB-on volt, és néha csak minden második-harmadik bootnál vette észre, hogy ott a háttértár. Ilyenkor ha elindult a router, akkor megnézve a /dev-et, látszott, hogy nincs ott az eszköz, vagy észrevette a kártyaolvasót, de nem tudta olvasni a kártyán a partíciót.
Ilyenkor addig reseteltem a HUB-ot, amíg fel nem tűnt a /dev -ben a sda sda1 sda2 (és nem dobta el fél perc után), ilyenkor egy reboot (és néha reboot -f - hogy ez miért volna neki jobb, azt nem tudom, gondolom nem reseteli az USB-t) hatására rendben bebootolt az overlayről. Néha elég volt párszor ki-be kapcsolni, és a sokadiknál melglet az overlay.
Másik HUB-on pl. ritkább volt ez.A másik, ami érdekes, hogy a 7.1-es TP-Link 841 USB-je instabilabb, mint a 7.2, bár lehet csak én fogtam ki egy gyengébb darabot. Próbaképp feltettem rá egy törrent klienst, külső winyóval (erről futott az overlay is), menni megy, de több letöltést nem szeret, 3 esetén már eldobálja a szálakat (pedig hűtöttem). És nem az USB eszközt szórta el, csak egyszerűen elfelejtette, hogy ő abba a file-ba most ír.
Aztán lehet csak attól van, hogy a Transmission lezabál minden erőforrást, de másik klienst most nincs idő kipróbálni. Mondjuk tuti nem ezen lesz az asszony megosztása, mert azt nem bírná, de érdekelt, mire képes.
A háziszervernek összekókányolt 7.2-es mindeközben atom stabilan megy, néha pár száz megás file-okat töltenek róla ftp-n, semmi baja. (Abban egy SD kártya a háttértár.)
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI X370 R5 2600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 970 4GB Zalman Z9 Neo FSP 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime H370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Thermaltake V3 FSP 400W
- Fanatec v3 pedál damper KIT-tel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Rampage Shiva Cooler Master 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9500 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 Super 8GB AeroCool 800 DeepCool 500W
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2253,95% Akkumulátor
- Apple MacBook Pro Touch Bar(13-inch, M1, 2020)- 181 Ciklus - 96% Akku -8GB/256GB SSD - Ezüst -MAGYAR
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Prémium gépház most fantasztikus áron!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest