Hirdetés
-
PROHARDVER!
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
r3pl4y
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5254 üzenetére
Megvolt az is, és ugyanaz a helyzet... amikor elindul a router akkor szépen el is indul az rtorrent és úgy, hogy 3x látszik a memóriában, de amikor kapcsolódni akarok hozzá akkor szépen fogja magát és leáll, és erről semmi információt nem ad a log file...
-
boatkiller
tag
válasz
Intruder2k5 #5219 üzenetére
Szia! Próbálgattam egy kicsit a ddwrt-t. A linkben amit küldél van egy rész: Add to startup scrips
Quote:
echo "export PATH=/jffs/bin:/jffs/sbin:$PATH" >> /tmp/root/.profile
echo "export LD_LIBRARY_PATH=/jffs/lib:/jffs/usr/lib:/jffs/usr/local/lib" >> /tmp/root/.profile
Na ez még nem tiszta nekem, hogy mit kell itt csinálni.(milyen startup scripthez kell ezt a részt beírni) Ha tudod rá a választ az jó lenne, mert most már kezd érdekelni a dolog.
-
boatkiller
tag
válasz
Intruder2k5 #5203 üzenetére
Szerintem félreértettük egymást. Én erre válaszoltam: Emberek egy gyári firmware van a routeren hogy tudok rárakni dd-wrt-t? Ezért is kérdeztem, hogy amit linkeltél az mükszik-e?
Nekem OpenWrt van fenn.(Big thanx to speedfire)
Összeütöttem egy kis how to-t abból amit te linkeltél be, és amit én találtam. Remélem használható lett. midjárt fel is töltöm. -
boatkiller
tag
válasz
Intruder2k5 #5196 üzenetére
Szia!
Amit linkeltél az ezzel kezdi: 1. Mount usb-disc as /jffs (formated as ext2)
Ezt a gyári tp-link fw le tudja kezelni? Ha igen akkor nem rossz, de tudod sokan nincsennek kibékülve a parancssoros megoldásokkal.
-
Bernath
tag
válasz
Intruder2k5 #5198 üzenetére
Ismét jövök eggyel!
Minden ami nekem kell müxik! Köszönöm!
-
Bernath
tag
válasz
Intruder2k5 #5189 üzenetére
Valami konkrétunot is leírnál
Én eddig csak totalcmd-ert használtam de most hálózati jelszót kér,amit én elvileg nem állítottam be...Már csak ennyi hiányozna s menne minden
-
Bernath
tag
válasz
Intruder2k5 #5186 üzenetére
így gondolod?
Bejelentkezel SSH-n a routerre (PUTTY)
2. Belépsz a /tmp mappába (cd parancs)
3. Ide letöltöd wget-tel a kívánt firmware-t (wget http://www.stb...)
Én itt le szoktam egyeztetni a letöltött file méretét, az eredetivel.
ls -l
paranccsal megnézheted a /tmp mappa tartalmát. Ha stimmel, akkor ezután mehet a frissítés.
OpenWrt alatt a parancs:
mtd -r write filename firmware
DD-WRT alatt pedig
mtd -r write filename linux
filename = a wget-tel letöltött firmware image file neve.
A frissítés 1-2 percet vesz igénybe, és a végeztével a router automatikusan újra fog indulni. Természetesen az SSH (PUTTY) ablakot nem szabad bezárni, míg a folyamat véget nem ér, tehát amíg a router újra nem indul.
[ Szerkesztve ] -
r3pl4y
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5160 üzenetére
Na Alexnek lesz igaza már megint
miért nem tudok én hallgatni sose elsőre a tapasztaltabbra... mindig mindent a saját bőrömön kell megtapasztalnom.... hát ezek mennek itt meg a bárányfelhők
na a lényeg, hogy valahol bugos a wifi a backfire-ben tehát a 10.03ból kell buildelni... de az lényegében már egy állandó forrás nem? vagyis az már nem változik sose mivel már kiadásra került a stabil verzió...
Na minden esetre törlöm az egész mappát és megnyitom a backfire 10.03 buildelést.. amivel elszórakozik majd itt szépen magába.. én meg lefekszek aludni
-
r3pl4y
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5152 üzenetére
Ez így is van... most inkább nyomtam egy rebuildot és wpad-ot tettem be a hostapd -ot pedig kinyomtam mert mások szerint az nem éppen jó... mint láttam panaszkodnak, hogy szarakodik vele a wifi...
Ha kész a firmware és jó is, akkor közzéteszem itt... amúgy várható, hogy majd havonta kiadok egy ilyen firmware -t a kezemből amit mindig frissítek majd... ebbe benne vannak a cuccok a LuCi -hez most, de csak azokhoz amik a router alap funkcióit képezik... tehát ilyen samba meg stb. nincs benne, mert van aki használ sambát van aki nem, és ezért tök felesleges lenne beletenni meg úgyis le lehet szedni a sambával együtt a LuCi kiegészítést is... tehát csak ilyen alap de fontos dolgok vannak benne a LuCi -ba, hogy mindenkinek könnyebb legyen a beállítás... amúgy később lehet ránézek én arra a LuCi -re.. hátha lehet benne kicsit javítgatni meg kiegészíteni egy - két dologgal...
Ebbe a firmware -be benne van alapból a wifi támogatás is, hogy ha működik (majd kiderül) meg az usb-storage-extras is, hátha lesz még valaki akinek kell majd az a csomag, és meg is van csinálva már, hogy rootfs -el is működik, így természetesen az extrootfs is benne van... fstab is át van szerkesztve, hogy benne legyen alapból az is_rootfs 1 opció, alapból sda1 -et húzná be rootfs -nek és sda3 -at a /mnt -be mint egy másik partíciót a letöltéseknek stb... sda2 -t pedig swap... természetesen ugye lehet szerkeszteni meg minden, csak annyi van, hogy nem kapcsoltam be alapbeállításként, hogy működjön az fstab, tehát engedélyezni kell az option enabled -et... ezt azért hagytam így, mert hátha valaki meg akarja formázni a hdd-t mielőtt még felmountolná rootfsként...Multkor mint mondtam írtam egy írást a serial portról is csak elég hosszúra sikeredett, nem tudom, hogy beírjam e ide, hátha hasznos lesz..
-
r3pl4y
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5150 üzenetére
Az a baj, hogy nem tudom... most megnézem azt kiderül.. most fordul az uj firm... majd meglátjuk egy 20perc mulva szerintem már...
Amúgy meg nem hinném, hogy annyira figyeli mert ha jól emlékszek vissza akkor alapból az a wdap vagy mi van kijelölve neki a hostapd nincs... és ha kijelölöm a hostapd -ot akkor sem veszi ki a wdap -ot... medig a kettő elvileg ugyanarra jó... a wifin a titkosításra... ezért gondoltam, hogy hátha az a baj, hogy összeakad a kettő... remélem így van, mert ha igen akkor az most kiderül és akkor mennie kellene végre mindennek... amúgy ebben már újabb cuccok vannak mint a kiadott stable verzióban, mert ezek már azok a cuccok amik majd a következőbe lesznek benne.. meg javítások is vannak... de lehet, hogy rontások is ha kiderűl, hogy nem ez a baj...
SZERK:
Na fasza akkor lehet tényleg ez a cink... mondjuk akkor én voltam a barom, mert mintha úgy emlékeznék, hogy Alex így mondta, hogy ezek kellenek hozzá: hostapd/wdap
azaz vagy ez vagy az... a per jelből következően...
én meg mindkettőt feldobtam... gondoltam baj nem lehet... mondjuk jobban belegondolva lehet, mivel mind a kettő ugyanarra jó... amúgy azért választottam a hostapd -ot mert speedfire leírása szerint is az kell... meg annál a firmware-nél nekem úgy működik is...
-
r3pl4y
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5147 üzenetére
Szia!
Nem nagyon akarom, mert oké, hogy tetszik meg minden de nekem kellenek egyéb dolgok is... és ha nincsenek alá csomagok... csak úgy h meg kell itt hackelni a dolgokat akkor gondolom nem is mennek a csomagok normálisan alatta, nekem meg stabil cucc kell... meg jó lenne ez ha menne má végre...
most találtam egy hibát... csak nem tudom, hogy hiba e... fennt volt egyszerre a hostapd és a wdap vagy micsoda... ezek ütközhettek? -
r3pl4y
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5145 üzenetére
Nem ez openwrt... maradok ennél. mert már rootfs megy.. de wifi nem és az érdekes az, hogy a stable firmel meg megy a wifi... valami kimarad szerintem a bulidből vagy nem tudom... megnézem mit nem rakok bele ami kellene....
-
hesszan
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5112 üzenetére
ezek meg voltak
ezekre én is gondoltam
nem vágom miért nem megy automatán (direkt a mountolás utánra raktam 99-re)
Ha csak simán a parancssorból adom ki akkor gondolkozik rajta ~1percet de megcsinálja.
ha viszont az /etc/6init.d/swapf start -parancsot adok ki akkor meg nem csinál semmit. free paranccsal ellenőrizve
nem lehet hogy az 512 mb sok nem birja becsatolni boot során? (bár 128mb vel sem ment)
én leginkább valami szintaktikai hibára gyanakszok, de sajnos nem értek hozzá, csak a netről összeolvasott, crtl+c crtl+v tudásom alapján van egy nagyjából müködőképes routerem. (bár most reggel 4torr fálj mellé nem sikerült az ötödiket berakni 3-5percenként indult újra a router én meg siettem és ugyhagytam h r0h@dj0n meg. és mivel újracsekkolni kéne egy 500mb fálj és nincs neki swap ezért sztem ezt fogja játszani amig haza nem érek.)START=99
start() {
swapon /mnt/hdd/swapfile
}ebbe nem kéne valami trükk?
run vagy do vagy valami és utánna a swapon /
vagy a szóközt nem érzi jól és arra trükk
vagy a zárójelezés nem jó, vagy a start mellé kéne restart meg boot stop -
r3pl4y
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5102 üzenetére
Van olyan, hogy branch/backfire
meg van olyan, hogy tags/backfire_10.03szóval gondolom az alsó az ami a kiadáskori package -ket tartalmazza... ergo az gondolom már nem változik soha mivel az már kiadásra került... a másik meg nem tudom akkor, hogy pontosan mi... :S
-
r3pl4y
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5101 üzenetére
Nem is mondtam, hogy az annyi a max hanem csak azt, hogy volt amior nálam annyi is simán elment...
de látom akkor az semmi nem volt ha te sokkal többet futtatsz
Amúgy nálam is 512Mb volt... a swap mérete...
-
r3pl4y
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5094 üzenetére
Hát nem tudom... az a baj, hogy az oké, hogy felküzdeném rá az opkg -t de aztán ha a csomagok meg nem fognak normálisan menni ddwrt alatt akkor semmi értelme .. mármint ha nem kompatibilisak az openwrts csomagok a ddwrt-vel... legalábbis számomra nem lenne értelme, mivel nekem elég sok dolog kellene ami alapból nincs benne a firmware-ba. De nekem openwrt-ben meg sok dolog apró alap beállítás hiányzik a webes felületről ami pl. benne lenne a ddwrt-be..
ez aztán nagyon szuper...
Igazából inkább maradnék az openwrt alatt mivel itt mindent szabadon lehet csinálni és mindennek mennie kell, de jelenleg nálam a legalapabb dolgok nem mennek (extroot, wifi) ezekre kellene valami megoldás...
Az extroot-ot nem tudom, hogyan lehetne megcsinálni, hogy jó legyen sajnos most abban bízok, hogy annyi minden után amit már leírtam itt pár HSZ-ben a délután óta majd Alex tud mondani valamit, hogy mit csináljak ...
Wi-Fi -vel meg eszem nincs hozzá, hogy mi a fene baj van... lehet, hogy nem telpítettem minden szükséges csomagot vagy nem tudom... azt csinálja, hogy fogom webes felületen beállítok neki mindent save&apply és szépen kifagy a Lüsziilyenkor uhttpd -t restartolom és megin megy tovább... az az érdekes, hogy csak itt fagy ki, tehát ha máshol save&aplly-zok akkor nem... meg is néztem el is menti a beállításokat az /etc/config/wireless file-ba de ahogy ujraindítom a routort, már többet nem bootol be teljesen... eljut valameddig és megáll, nem megy tovább és így nem is aktiválódik a wifi, de ilyenkor a lan portok sem akarnak működni... mármint világít a led ha bele van dugva a kábel, de nem oszt ki ip -ket... eszem nincs hozzá, hogy mi a baja lehet...
-
hesszan
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5095 üzenetére
értem én, de az abban lévő infók alapján NEM generálódik le.Több lényeges eltérés is van. a /etc alattiban kb 15sor van a setting 51 soros. Az Ect alatt a whitelistben a 127.0.0.0 és a 192.168.0 is benne van a settingsben nem, csak a 127. A fenti hozzászólásomban benne van mindkét fájl tartalma, sok eltérés van köztük. Ami felettébb érdekes. Nah mind1, most megy, meg nem akarom nagyon elpiszkálni, így is sok időt elbasztam vele a hétvégén.
Jah és mi lett a vége? rájöttem, hogy ez így ilyen formájában nem elég nekem. Sajnos HD filmek töltése lenne a cél. 4-8-10-16 gb torrentek. Ebben most van 2db ~8gb torrr félig letöltve. Nem tudja újra csekkolni, folyamatosan újraindul. volt benne +20 seedelt torr. most azokat töröltem 5kész + 3 letöltve. most kipróbálom hogy sikerül e a csekket megcsinálni. De sajnos a nagy áramtakarékos projekt nem jött össze. Ha továbbra is torrentezni akarok, akkor ahhoz továbbra is gép kell a seedeléshez. Gigabites lanon...
Mi a véleményetek a router + 128 MB swap az ntfs meghajtón (500gb) mennyi torrentet tud lekezelni max?
segítene ha növelném a swap területét? avagy ha a vinyót ext2 vagy ext3-ra formáznám? és mennyivel?kinek milyen tapasztalatai vannak torrentettel, seeddel, számok méretek határok érdekelnének...
köszi.
-
hesszan
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5086 üzenetére
köszi
Félig jó. De sajnos még nem az igazi... Azt a settings.json-t továbbra sem tudom szerkeszteni. De már legalább tudom kezelni a webről.
-
r3pl4y
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5091 üzenetére
Ergo nincsenek alá csomagok, és így az openwrt-seket kell használni.. a baj azzal van, hogy az opkg -t nehéz rá feltenni vagy, hogy a csomagok sem passzolnak teljesen a ddwrt-hez?
-
r3pl4y
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5089 üzenetére
Amúgy akkor most melyik miben lenne jobb vagy rosszabb? ha a ddwrt alapból tud minden amivel itt csak szenvedni kell és ugyanúgy mindent lehet vele csinálni mint az openwrt-vel akkor miért jobb az openwrt ?
Meg akkor ha telepíteni akarom akkor annyi az egész, hogy
mtd -r write firmware.bin linux és kész is?
-
hesszan
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5085 üzenetére
ez az amelyiket lehet és tudom módosítani
tartalma olyan ami sztem nem befolyásol semmit.
config transmission
option 'enable' '1'
option 'config_dir' '/mnt/hdd/_temp/config'
option 'incomplete-dir-enabled' 'true'
option 'incomplete-dir' '/mnt/hdd/_temp'
option 'download_dir' '/mnt/hdd/_torrent'
option 'speed_limit_up' '1000'
option 'speed_limit_up_enabled' 'true'
option 'rpc_whitelist '127.0.0.*,192.168.1.*'
option 'rpc_whitelist_enabled' 'true'
option 'preallocation' '3'
option 'alt-speed-enabled' 'true'
option 'alt-speed-up-enabled' 'true'
option 'alt-speed-up' '10'
option 'alt-speed-down' 'true'
option 'alt-speed-down' '50'
option 'dht-enabled' 'false'A másik ami van a '/mnt/hdd/_temp/config' részen (és mindig oda írja ki ami ebben a fájlban van megadva iránycélnak. És ugyanazt a tartalmú cuccot, amit ha ssh-n keresztül nano val átirok is simán felülcsapja. Csak nem tudom, hogy honnan szedi....
a másik meg a '/mnt/hdd/_temp/config' részen a settings.json
ezt hiába írom át, mentem el ellenőrzöm újra nem segít. Sajnos ebben a whitelistben nincs a 192.168.0.*
{
"alt-speed-down": 50,
"alt-speed-enabled": false,
"alt-speed-time-begin": 540,
"alt-speed-time-day": 127,
"alt-speed-time-enabled": false,
"alt-speed-time-end": 1020,
"alt-speed-up": 50,
"bind-address-ipv4": "0.0.0.0",
"bind-address-ipv6": "::",
"blocklist-enabled": false,
"cache-size-mb": 2,
"dht-enabled": true,
"download-dir": "/mnt/hdd/-torrent",
"encryption": 1,
"idle-seeding-limit": 30,
"idle-seeding-limit-enabled": false,
"incomplete-dir": "//Downloads",
"incomplete-dir-enabled": false,
"invalid-key": false,
"lazy-bitfield-enabled": true,
"lpd-enabled": false,
"message-level": 2,
"open-file-limit": 32,
"peer-limit-global": 240,
"peer-limit-per-torrent": 60,
"peer-port": 51413,
"peer-port-random-high": 65535,
"peer-port-random-low": 49152,
"peer-port-random-on-start": false,
"peer-socket-tos": 0,
"pex-enabled": true,
"port-forwarding-enabled": true,
"preallocation": 3,
"proxy": "",
"proxy-auth-enabled": false,
"proxy-auth-password": "",
"proxy-auth-username": "",
"proxy-enabled": false,
"proxy-port": 80,
"proxy-type": 0,
"ratio-limit": 2,
"ratio-limit-enabled": false,
"rename-partial-files": true,
"rpc-authentication-required": false,
"rpc-bind-address": "0.0.0.0",
"rpc-enabled": true,
"rpc-password": "{aa432bff387b5a0eb1eb54dc5a094a9787d931e2ViEOkfKP",
"rpc-port": 9091,
"rpc-username": "",
"rpc-whitelist": "127.0.0.1",
"rpc-whitelist-enabled": true,
"script-torrent-done-enabled": false,
"script-torrent-done-filename": "",
"speed-limit-down": 100,
"speed-limit-down-enabled": false,
"speed-limit-up": 1000,
"speed-limit-up-enabled": true,
"start-added-torrents": true,
"trash-original-torrent-files": false,
"umask": 18,
"upload-slots-per-torrent": 14
}mit lehet tenni? hogyan lehet nem felülírhatóan elmenteni a transmisson logot? Honnan szedi ez a szemét ^˘°`+"!%/ router ezeket a felülírhatatlan beállításokat??
-
r3pl4y
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5083 üzenetére
Hát az igazság az, hogy a recovery móddal nem is próbálkoztam, mert multkor ugye azzal öltem meg, hogy egy 1k-s firmware-t tettem rá...
és úgy nem ment az tuti.. azóta meg nincs összerakva a router és egyszerűbb gyorsan putty-al serial -on felmenni és helyrerakni ha valami nem megy
A pen-es megoldást azért nem preferálom, mert csak annyi penem van amennyi nap mint nap használok USB hub amúgy is kelleni fog, mert kell a nyomtató is meg a hdd is...
HDD-vel kellene megoldani valahogyan... amúgy gondolkoztam már azon is, hogy feldobok egy DDWRT-t megnézem ott mi a helyzet...Tényleg ott is be lehet tenni a winyót, hogy arra települjenek a programok meg minden? nem ismerem a ddwrt-t ezért kérdezem, hogy ott ezek a dolgok, hogy mennek... mondjuk alapból az sokkal okosabbnak is néz ki a demo menüje alapján... pl. wi-fi-nél is ott az a töménytelen beállítási lehetőség, itt meg szinte semmi.. amúgy amit egyiknél se láttam az az a védelem ami OLEG -ba pl volt, hogy be lehetett állítani, hogy X percben Y -szor lehet belépni / próbálkozni SSH -n és utána meg tiltott... meg ebből az openwrt-s LuCi -ból elég sok minden hiányzik nekem... mondjuk igaz mindenre ott a parancssor, de azért nem rossz néha a routerhez tartozó dolgokat legalább kattintásokkal belőni... csak nem tudom, hogy a dd-wrt is annyi mindent engedne e mint az open... azaz telepíthetek e rá mindent amit akarok.. samba, vsftpd, lighttpd, php5, mysql, xmail, rTorrent, stb...
Amúgy most nézem, hogy minek szenvedni ezzel a buildeléssel meg lengyel firmware-val amikor az openWRT oldalán alapból van olyan amibe benne van ez az extroot: [link] vagy ezzel valami gond van?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5 #5079 üzenetére
r3pl4y-nek ment sry.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5 #5077 üzenetére
eko-s firm alatt mit dob a log?
-
Bernath
tag
válasz
Intruder2k5 #5074 üzenetére
Ok,hogy ezek kellenek,de itt nézem a feltelepített programokat s kilistázz egy oldalt,s nem vagyok benne biztos,hogy minden kell...
-
Oczu
senior tag
válasz
Intruder2k5 #5071 üzenetére
jól van na
Openwrt-re gondoltam :-)
-
Oczu
senior tag
válasz
Intruder2k5 #5042 üzenetére
és az AEGA használható Openwrt-hez is? Végül is mindjárt megnézem , műkszik e :-)
-
hesszan
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5068 üzenetére
jah tényleg valami winscp -vel lementem a teljes router tartalmát... kösz.
2 kérdés? honnan szedi a config fájlt? hol írjam át?
-
r3pl4y
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #5051 üzenetére
Pendrive-al se megy... :S
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #5041 üzenetére
OpenWrt-nél, ha a Target System-et és a Target Profile-t beállítod, már nem tudsz nem működő firmware-t buildelni. Ha valaki ezt mondja, akkor az user error.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #5012 üzenetére
Ez igaz, de az Oleg-et nem tudja testre szabni. Nagyjából 2 lehetősége van: vagy build-el, vagy nem.
-
válasz
Intruder2k5 #4970 üzenetére
Nagyon köszi a részletes választ!
Alapvetően 4-5 saját projekt weboldalhoz kellene, egyszerre kevés látogatóval, a sávszél kiszolgálná, ha a vas nem adja meg magát. A swap sem lenne talál vészes, ha megfelelően gyorsan kezeli a cucc a vinyót, lehet, kiváltani a kevés RAM-ot. Komolyabban utánanézek ennek a routernek, aztán meglátjuk.
Még egyszer nagyon köszi, hogy időt szántál rám!
-
válasz
Intruder2k5 #4964 üzenetére
Köszi a DIR-825 tippet!
-
válasz
Intruder2k5 #4964 üzenetére
Ez nem csak rád vonatkozik
Rám? Miért vonatkozna rám? Érdeklődtem, nem állítottam, hogy ezt vagy azt szeretném, vagy ezt vagy azt várom el. Nagy különbség.
-
r3pl4y
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #4952 üzenetére
Nem maga a mountolás a baj... felismeri a winyót, de nem teszi be alapból sehova se... ergo nem tudom particionálni sem... feltettem az fdisk-et is de nem tudok vele particionálni mivel nincs mit... betettem neki egy pen-t, azzal ment... de hddvel sehogysem..
-
hati
addikt
válasz
Intruder2k5 #4952 üzenetére
én is így használom (+ pár hdparm beállítás a vinyót energiatakarákos értékeinek beállításához)
-
r3pl4y
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #4949 üzenetére
Hát már el is jött az első probléma.. HDD-t nem tudok csatolni sehogysem követtem a leírást, meg is van a Luciban a mountpoint rész, csak éppen az a bibi, hogy semmit sem reagál bármit állítok.. egy dsolog azonban van... amikor elindul a router akkor folyamatosan világít a HDD rack-en a led, mintha ki lenne akadva a hdd... valami gond van itt...
-
r3pl4y
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #4944 üzenetére
Húúú csak most veszem észre te ezen a fórumon is jelen vagy
ennek örülök hiszen te mindent tudsz a dolgokról
szóval lesz kit nyaggatni ha elakadok...
remélem nem haragszol...
Ha ilyen sebességek vannak akkor az már azért nem elvetendő. Akkor már lehet értelme szenvedni ezzel, mert az már azért elég gyors lesz nekem ahhoz, hogy ott tároljak egy csomó mindent és hálózatról elérjem.Kicsit azért rossz volt eladni az Asus-t és sőt most mint ha egy lyuk lenne bennem a TP-Link mellett mert ott már mindent tudtam amire szükségem volt, és minden ment ahogyan kellett... csak az a baj, hogy kezdett kicsi lenni a vas, ezért is akartam ramot tuningolni meg 300ra a procit... de miután én hülye csak nekiestem a ramoknak mikor sejthető volt, hogy nem lesz jó - inkább az eladása mellett döntöttem, mert nem birt volna ki még egy ki-be forrasztást már... meg ami a nagyobb baj az a gigabit... az sajnos azon ugye nem volt... RT-16N drága és a végcél úgyis az atomos szerver, mert annál nem lesz jobb nekem semelyik router ugysem ezért döntöttem ennél ez relatíve olcsó is és pont megfelel nekem... és szerintem amúgy jó vásárt csináltam mert a WL-500W többért ment el mint amennyiért ezt megvettem
ez meg jobb is mint az, legalábbis hardverileg ... aztán a többit majd látjuk
-
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5 #4940 üzenetére
Igen, ez már javítva lett. Msn-en már megbeszéltük.
-
StLui
veterán
válasz
Intruder2k5 #4935 üzenetére
Nekem 3 állandó kapcsolatoz igénylő tőzsdei program fut, lányom pedig néha torrrentezik, köszönöm megnézem!
Ezalatt upgradeltem a routert, azóta nyugi van, de ránézek az álltalad írt beállításokra is!
szerk: megnéztem DoS protection: disable
de lehet csak a firmware upgrade állította ide -
hati
addikt
válasz
Intruder2k5 #4924 üzenetére
0-t költök a netre, mert a cég fizeti, mert kell az ügyeleti munkámhoz (amikor én vettem a routert, akkor 20k körül volt még)
-
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5 #4890 üzenetére
Konkrétan nekem az sh fájlok is kellenének. Lehet hogy kellene majd csinálnom egy mesh hálózathoz admin felületet és jól jönne 1-2 "puska". Az xwrt sorce fájljai megvannak azok már elég jók kiindulásnak, de ez is jól jönne.
-
sorcerer86
tag
válasz
Intruder2k5 #4860 üzenetére
összehasonlítási alapnak sambához képest, bár nem panaszkodom mert samba-transmission-vsftpd mellett is 9k write 10-12k read megvan ext2-es vinyóra
-
sorcerer86
tag
válasz
Intruder2k5 #4858 üzenetére
de win7 van fent és egy nfsaxe progival próbálom felcsatolni.
win7 miatt csak sebességteszt céljából akartam kipróbálni, amúgy egy hálózati médialejátszó miatt kéne az nfs mert samba alatt van hogy akad a bd50 isoból. -
ALI_G
veterán
válasz
Intruder2k5 #4835 üzenetére
Amit letöltöttem, abban benne volt a luci. Először raktam rá az open-wrt-t, még most konfigolom (minden nap egy kicsit
)
Ezt a parancsot nem futtattam, gondoltam ha benne van, akkor ez is benne van, és egyszer már előjött.
Próbáltam két böngészővel (FF, Chrome).
Viszont most magától megváltozott a webes felület és előjöttek új menükEzek nem voltak telepítve:
luci-fastindex
luci-app-initmgrLegújabb backfire-t raktam fel, amiben papíron rajta van a LuCI.
-
HoryThePooh
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #4822 üzenetére
hati + Intruder 2k5
köszi, igen erre lettem volna kíváncsi. bocs a a pontatlan fogalmazásért.
1043-ba bedugom az USB csatlakozású 2,5" HDD-t akkor azt meghajtja és onnan/oda tudok "háttértárolni". Sebesség 'annyira' nem lényeg, gondolom HD-s filmeket már nem tudom reccenés nélkül WiFi-n elérni... de akkor bármelyik notebookról elérem ezt a kombót (rout.+HDD)
köszi
-
donci7
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #4766 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Átállítottam az SSH portját, és megoldódott.
DE: most akkor a wifi-hez valaki tudott csatlakozni? -
Geby
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4810 üzenetére
Fstab-ban kell kiszedni, mert ugye ez az extroot partícióm volt.
Amúgy itt a megoldás: [link]Itt a konkrét válasz, hogy mi is okozza:
The slowness comes from the fact that (all!) flash memory uses much bigger blocks that have to be deleted/written at once. E.g. if the erase block size is 64k, then writing 32k takes the same amount of time as writing 64k at once, so writing 2 * 32k needs twice as long resulting in half the seen speed. Disabling snyc allows linux to cache the first 32k to wait until full 64k are there to write. HDDs have a block size of 512 (some have 4k), so the impact there is much lower.Try increasing your block size when doing your speed test, and you should see a speed increase until you reach the optimum block size. Then there should be next to no speed difference.
-
Bernath
tag
válasz
Intruder2k5 #4811 üzenetére
Ok,s hogyan tovább? Olyan mintha a W parancsra nem csinálna semmit+utána a df parancsra is listázza azokat a partíciókat amiket elvileg töröltem
-
Bernath
tag
válasz
Intruder2k5 #4803 üzenetére
Isten vagy!
S a patricionálás mehet úgy ahogy a tomato alatt vagy valamit másképpen kell csinálni? Mi ez a sda? eddig nem volt
-
Geby
senior tag
válasz
Intruder2k5 #4799 üzenetére
No, megvan a hiba.
Ha a rendszerpartícióra másolok akkor piszok lassú, ha a másik partícióra akkor minden rendben.root@Gargoyle:/# cd root/
root@Gargoyle:~# time wget http://openwrt.groov.pl/WR1043NDv1/backfire-10.3.1-RC3/packages/mc_4.6.2
-2shib_ar71xx.ipk
Connecting to openwrt.groov.pl (195.28.17.37:80)
mc_4.6.2-2shib_ar71x 100% |**************************************************| 513k 00:00:00 ETA
real 5m 24.25s
user 0m 0.03s
sys 0m 0.45s
root@Gargoyle:~# cd /mnt/
root@Gargoyle:/mnt# time wget http://openwrt.groov.pl/WR1043NDv1/backfire-10.3.1-RC3/packages/mc_4.
6.2-2shib_ar71xx.ipk
Connecting to openwrt.groov.pl (195.28.17.37:80)
mc_4.6.2-2shib_ar71x 100% |**************************************************| 513k 00:00:00 ETA
real 0m 1.67s
user 0m 0.03s
sys 0m 0.19s
root@Gargoyle:/mnt#Mintha emlékeimben élne valami ilyesmi hogy pendrivenál a syncet nem árt kikapcsolni mountoláskor. Lehet azt valahogy ? Egyéb ötlet ?
root@Gargoyle:/mnt# mount
rootfs on / type rootfs (rw)
/dev/root on /rom type squashfs (ro,relatime)
proc on /proc type proc (rw,relatime)
sysfs on /sys type sysfs (rw,relatime)
tmpfs on /tmp type tmpfs (rw,nosuid,nodev,relatime)
tmpfs on /dev type tmpfs (rw,relatime,size=512k)
devpts on /dev/pts type devpts (rw,relatime,mode=600)
/dev/sda2 on /overlay type ext3 (rw,sync,relatime,errors=continue,data=writeback)
mini_fo:/overlay on / type mini_fo (rw,relatime)
debugfs on /sys/kernel/debug type debugfs (rw,relatime)
none on /proc/bus/usb type usbfs (rw,relatime)
/dev/sda3 on /mnt type ext3 (rw,relatime,errors=continue,data=writeback)
root@Gargoyle:/mnt# -
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #4793 üzenetére
Hi!
Nem XP alatt gondoltam, hanem OpenWrt-ben. Közben megnéztem, a LuCi engedi beállítani, de hogy az OpenWrt mit kezd vele, azt nem tudom.
-
appel
őstag
válasz
Intruder2k5 #4793 üzenetére
akkor addig le kell tiltani a nem használt adaptert...vagy ki kell logikázni, hogy megoldható-e az, hogy az egyik kártyának fix-en 192.168.1.100-at kell adni OS-ben, a másik meg kapcsolódáskor a routertől kapná statikus dhcp-vel. Bár gondolom ilyenkor sem árt előtte letiltani a másik hálózati adaptert az ip ütközés elkerülése miatt..
..vagy valami ilyesmi...
még gondolkodtam azon is, hogy keresni kellene egy IP changer típusú progit, amivel automatikus műveleteket lehet hozzárendelni különböző hálózatokhoz való kapcsolódáskor. Pl. ilyen a Lenovonak az Access connection, vagy ilyesmi az ASUS net4switch is.
Biztos van rá egyéb free megoldás, amivel pl. ha csatlakozol az xy ssid hálózathoz, akkor le tud futtatni mondjuk egy netsh parancsot (netsh interface ip set address "Helyi kapcsolat" dhcp vagy netsh interface set interface "Helyi kapcsolat" DISABLE) a vezeték nélküli adapternek pedig beállítja a kívánt ip-t. És persze ezt fordított irányra is. -
toga007
tag
válasz
Intruder2k5 #4778 üzenetére
köszi
Sikerült!Nah most akkor az lenne egy harci feladat, hogy netet állítsak a routerre.
A netet egy egybe ADSL2 router+modemről kapom.Ebből egy UTP-vel szeretném tovább osztani a netet ezzel a tp-link-kel, úgy, hogy lehetőleg a WAN portjába dugom a routernek, és nem az 1-4.portok valamelyikébe...
Tudna ebben valaki segíteni? -
Gordiann
őstag
válasz
Intruder2k5 #4776 üzenetére
Akkor viszem vissza. köszi
kivagyok rá akadva egyébként is, mert kb 1 óráig bírja a kapcsolatot, utána szétkapcsol. Eredeti és többi firmware-rel is. Katasztrofális eddig.
A Linksys WRT54GL routerem lassú ugyan, de gyorsan csatlakozik, atomstabil, nem kell vele foglalkozni. Ez meg: foglalkozni kell vele (ez még ok.), szakad, ciripel, meg minden baja van. -
Gordiann
őstag
válasz
Intruder2k5 #4665 üzenetére
Felraktam használhatóan az OpenWRT-t. Ezzel is sípol/ciripel a router WIFI használat esetén.... amíg nem telepítettem a wifi részt, csak a kábeles net-elérést állítottam be, addig meg sem szólalt. Aztán felment a wifi...enable... csatlakoztam, és egyből rákezdett hangot kiadni. Hasonló vékony hang, mint a katódsugárcsöves tv-k alapzaja, csak nem folyamatosan. Ez hardver hiba lehet?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #4763 üzenetére
Hi!
Persze, értem én az indokot.
Én a transmission-remote-hoz csináltam néhány alias-t, hogy a transmission-t ssh-n is kényelmesen tudjam vezérelni.
MC-t pedig én személy szerint nem használok. Elég a parancssor. -
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #4760 üzenetére
OpenWrt-n alapból színes.
A paneleken pedig az a mappa látszik, ahonnan indítod.
-
kisorosz
tag
válasz
Intruder2k5 #4753 üzenetére
webfelületen nyomtam rá hogy enable, de minden újra indítás után disable lett.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5 #4752 üzenetére
Ezt még nem is próbáltam ki de érdekesen hangzik. Lehet meg kellene majd valamikor lesni, így megspórolnék telepítésenként legalább 10 karaktert.
-
kisorosz
tag
válasz
Intruder2k5 #4749 üzenetére
Akkor itt a bibi, ezért nem tetszik neki. Most nem tom átállítani, ill. kipróbálni (nem vagyok a router közelében, de majd vas.
hati: úgy értettem, hogy beraktam egy "fajl" nevű fájlt az /etc/init.d/ mappába, és abba beleírtam, hogy swapon /mnt/hdd/swapfile (+később a START=11-t is bele írtam, hogy hátha, de kiderült a dolog , hogy miért nem szerette
Köszönöm a gyors választ
-
kisorosz
tag
válasz
Intruder2k5 #4695 üzenetére
Csak most csináltam meg, majd kiderül, hogy mennyire működik (256 megát kapott). Az swapon-t beraktam az /etc/init.d/fajl-ba, de valamiért sose akar elindulni
amikor böngészőben nézek rá, mindig disable-re van állva, nekem kell mindig elindítani kézzel. megpróbáltam beírni, hogy start=11 (boot után, minden más előtt), akkor bekerült a 11-es helyre, de akkor se indul el restart után
mi lehet a baj?másik: dnydns-sal kapcsolatos irományokat hol találhatok?
már mint hogy otthonról is elérjem transmissiont-t, meg mindent?
És köszönöm az eddigi segítséget
Üdv! -
kano
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4703 üzenetére
Óóóóó, mennyit forrasztottam azokkal. A suliba azon tanultunk forrasztani, Weller csak 1-2 darab volt.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #4690 üzenetére
Csak, hogy nehogy jogokat sértsünk.
Az első két videó Laca 012 műve.
-
kano
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #4690 üzenetére
Hát igen, hőlégfúvó.
-
kisorosz
tag
válasz
Intruder2k5 #4692 üzenetére
Szia!
Nincs. Nem tudom pontosan mi az, de gondolom valami caches, vagy lapozófájl szerűség mint az win-nél? Ha igen, akkor ezen gondolkodtam, hogy hogyan kéne csinálni. olvasgattam erre arra, hogy ugye torrent kis fájlokkal dolgozik, ezért nem szereti annyira (kicsi a memória és csak egy bizonyos méret után írja ki HDD-re, vagy valami ilyesmi).
Lehet hülyeségDe gondolom akkor ez kell nekem
hogy kell csinálni, vagy hol nézzek utána, hogy hogy csináljam (angol is j9het, majd megbirkózom vele valahogy
Előre köszi a gyors választ -
gabipaci
őstag
válasz
Intruder2k5 #4663 üzenetére
Nem-nem-nem!
Félreértessz.
Én nem az én routeremet (és ez által az usb meghajtót) szeretném elérni távolról, hanem itthon elindítani egy letöltést a router usb-jén keresztül a storage-ra.
De ha ezt a pc-men kezdem el, akkor amíg ez tart, nem kapcsolhatom ki a pc-t (tudtommal) mert a Total Commandernek futnia kell a gépemen. Tehát ennek így semmi értelme, akkor tölthetem a PC-re is.
Ez kivitelezhető valahogyan? -
Gordiann
őstag
válasz
Intruder2k5 #4665 üzenetére
köszönöm a rendelkezésre állást ilyen későn is
vannak még segítőkész emberek...nade már nem köszöngetek, dicsérgetlek ennyit, én is megyek aludni...
-
gabipaci
őstag
válasz
Intruder2k5 #4651 üzenetére
Oksa, rögvest írok nekik egy mail-t.
Bár itt a fórumtárs azt mondja, hogy ezzel elvileg nem foghatok mellé.Közben ezt találtam wikipediában Írországról:
Ireland* Magnet Business has led the way with its ADSL2+ roll out over the incumbents (eircom) copper local loop. 10 Mbit/s downstream and 1 Mbit/s upstream is a typical offering for their business broadband. Major cities initially (Limerick, Dublin, Waterford, Portlaoise, Cork, and Galway) as Magnet rolls out its unbundled exchange project. Its ADSL2+ Services are also available to residential customers along with its fibre service.
* Smart Telecom offer ADSL2+ products to residential customers who are connected to any of their growing network of unbundled exchanges. Currently the company have service in 37 Irish exchanges covering large areas of most of the major cities in Ireland. They have an entirely IP-based NGN (Next Generation Network) built around Multiple Service Access Nodes MSANs and carrier grade VoIP, multimedia and other services are provided using Thomson SA Cirpack Softswitch technology. This equipment provides the end user with both high speed broadband internet access and normal POTS service (i.e., a dial tone) all over the same entirely IP-based infrastructure.
* BT Ireland On 30 July 2008 BT Ireland launched 24 Mbit/s service on its LLU exchanges.
* Eircom In April 2009 Eircom, the Irish incumbent Launched 24 Mbit/s and 12 Mbit/s Annex M Services on over 300 of its 1,200 exchanges with another 200 smaller exchanges to follow by year end 2009. In January 2010, eircom launched a 24 Mbit/s ADSL2+ Residential Service using Annex A Profile on the same 500 exchanges.
Akkor ez meg is volna válaszolva.
-
Gordiann
őstag
válasz
Intruder2k5 #4658 üzenetére
huh.... admin - admin párossal sikerült belépnem.
a ddwrt tényleg csak cache-be volt valahogy. eredeti firmware települt.
gondolom most téged is beilyesztettelek kicsit....bocsikaszerk: szóval köszönöm nagyon a segítséget!
egyébként egy ilyen "full kezdőknek" leírást össze lehetne hozni, ami szájbarágósabban leírja, mit kell csinálni, mit hol nyomni mikor. Mert szerintem sokan bepróbálkoznak tudatlanul a különböző rendszerekkel, de vissza csak így olvasgatva, kérdezősködve lehet. (saját tapasztalat
)
-
Gordiann
őstag
válasz
Intruder2k5 #4656 üzenetére
Na csak elrontottam... (vagyis nem én)
Elindult a frissítés...kimentem a szobából, vissza, erre azt látom, hogy nincs megnyitva a putty
most meg nem tudok belépni még a 192.168.1.1-es webfelületre sem. a ddwrt logója ikonként ott a böngészőben és felhasználót/jelszót kér, de nem fogadja el a meglévőt. putty meg windscp nem csatlakozik.
-
Gordiann
őstag
válasz
Intruder2k5 #4654 üzenetére
Így mindjárt más
-
Gordiann
őstag
válasz
Intruder2k5 #4652 üzenetére
csak azzal nem tudok csatlakozni
"network error: connection refused"
A kép alapján állítottam be.
-
Gordiann
őstag
válasz
Intruder2k5 #4605 üzenetére
Köszönöm a leírás-kinkelést!
Jelenleg odáig eljutottam, hogy wget-tel letöltöttem a gyártó honlapról a firmware-t. de ez egy .zip. ezt hogy kell kibontani?
-
gabipaci
őstag
válasz
Intruder2k5 #4645 üzenetére
Aha, csak be vagyok parázva, ezzel az annex dologgal jól rámijesztettetek .
Na mindegy.
Elég sok mindenre kaptam már választ, csak néhány sötét folt van.
Az egyik az ftp elérés.
Tehát ha a nas-t rádugom a routerre (utp-vel vagy usb-vel, nekem mindegy) akkor tudok úgy letöltést csinálni egy seed szerverről, hogy közben ne kelljen mennie a számítógépemnek?
A másik meg a nyomtató. Elvileg az usb porton keresztül tudok nyomtatni hálózatban? Akkor is ha a gépem ki van kapcsolva, az asszony eléri laptoppal a nyomtatót wifin?
Mert ez eddig csak úgy ment, hogy az én gépembe volt a printer dugva, és azon keresztül érte el. Illetve a nyomtató full funkcionális lesz? Lehet vele ugyanúgy scan-elni, mintha a gépembe lenne dugva? -
Adamul
tag
válasz
Intruder2k5 #4647 üzenetére
Na köszönöm, akkor most már tiszta lett az egész!
Igazából engem az kavart meg, hogy még régebben is volt ilyen doménem, de ott nem a routerben kellett állítgatni a dolgokat hanem felmentem az oldalra és kézzel módosítottam, bár le lehetett vna tölteni hozzá progit, ami a pcből nyerte volna ki az ipt (akkor még nem is volt routerem sztem) de nem használtam olyan sűrűn, hogy szükség lett vna rá (netrádió szerver)
-
Adamul
tag
válasz
Intruder2k5 #4641 üzenetére
Na tehát
Én azt szeretném, hogy ha rádugok a routerre egy pendriveot, vagy winyót és akkor azt bárhonnan elérném. Ehhez mint kiderült nem elég a gyári fw, és ott tartok h lecserélem a DD-sre. Ehhez regeltem előbb a no-iphez, utána a dyndnsnél is egy domént, mer mindig ezzel példálóztatok, mondom ezen ne múljon.
Tehát ha felraktam a DD-s fw-t a routerre, bedugtam a pendriveot stb, a dyndnsnél azt az ip címet kell megadnom neki amit 'kívülről' látnak rólam? Tehát gyakorlatilag a router ip-jét? És ha jól vettem ki a szavaidból, akkor ha total commanderrel ftp-ként nyitom meg, akkor látni fogom akárhonnan a pendriveom tartalmát, igaz?(bár az most merült fel bennem kérdésként, hogy akkor jelszónak azt kell írni amit a dyndnsnél is megadtam, ugye?)
-
DaniL
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #4638 üzenetére
Köszönöm a segítséget, még sokáig szórakoztam volna vele fölöslegesen nélküled
-
DaniL
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #4635 üzenetére
54es csak mert nincs n-es kártya a laptopban. Vagy naív vagyok ha 1 54es kártyától elvárok 17mbitnél többet? (stabilan ennyi mind3 laptopon(egyik sem N), tehát az sem lehet h. 1ik kártya nembírja)
A másolás stabilan 1mb/sec, se több se kevesebb.Valami ötlet?
-
gabipaci
őstag
válasz
Intruder2k5 #4617 üzenetére
Igen, köszönöm!
Még egy kérdés, a linkelt modem, nem lesz szűk keresztmetszet sebesség terén?
Egyébként 24Megás a netem. -
gabipaci
őstag
válasz
Intruder2k5 #4615 üzenetére
Attól tartok jól érted...
Ezt néztem ki.
De ha ezt megveszem, akkor ugyanúgy ip címről kapja a router a netet, mint most a régi routerből?? -
Lallerka
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #4612 üzenetére
Igen, csak azt nem értem hogy miért enged mindent hitelesítés nélkül... az egy kicsit gáz habár kintről nem engedek be senkit (remélem), de ezek után már semmiben se vagyok biztos...
-
Lallerka
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #4610 üzenetére
W7 alatt beenged bármilyen file műveletet megcsinál (vista visszadob élből)...
csak éppen hálózati meghajtónak nem helylandó felmappolni felhasználó/jelszóra panaszkodik pedig ez fontos lenne hogy ne tallózgatni kelljen állandóan...
az oslevel = 66 állítottam lehet hogy emiatt enged be a W7... -
Lallerka
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #4607 üzenetére
root@OpenWrt:~# smbadduser
-ash: smbadduser: not foundigy nem fog menni...
-
Gordiann
őstag
válasz
Intruder2k5 #4602 üzenetére
Az lehetséges...
De most meg kínomban feltettem a dd wrt-t. Működik, meg minden, de visszatenném a gyári firmware-t. Amikor betallózom neki a webes felületen a .bin-t és elindítom, kiírja, hogy update failed. Vagy ezt így nem lehet? (vagy hogy lehet?)
-
válasz
Intruder2k5 #4598 üzenetére
Bár bevallom, hogy nem olvastam el a dokumentációt, lusta vagyok rá, de szerintem ez tartalmazza a WiFi drivert is alapból, e-mellett a sokak által áhított QoS is benne van. Hogy mi a helyzet az USB-vel, azt nem tudom... Lehet, hogy azt itt is magadnak kell feltenni, a screenshot-okon legalábbis semmi nyomát nem láttam. De mivel ez is OpenWrt, így a lehetőség adott, az eddig is használt dokumentációk alapján működnie kell. Ami fontos, nehogy szívás legyen a vége flash-elés után:
Default Password: password (SSH & Web Interface)
SSH Username: root
Default IP: 192.168.1.1 -
Hauptmann
veterán
válasz
Intruder2k5 #4582 üzenetére
No, és melyik package tartalmazza ezeket a sok közül?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5 #4592 üzenetére
Majd megmondja, hogy melyikre volt kíváncsi.
Igen erre gondoltam. Viszont szerintem az újak kedvéért kellene egy kezdő hsz. Így ma el is kezdem csinálni, ha valakinek van kedve segíteni, vagy ötlete van mi kerüljön bele akkor várom msn-en vagy emailben. Elérhetőségeim: => adataimnál
Illetve itt is lehet majd szerkeszteni, meglesni. Aki akarja szerkeszteni írja meg email címét. Aztán csináljunk valami jót.
-
Adamul
tag
válasz
Intruder2k5 #4578 üzenetére
Hmm, na akkor holnap sztem mégis belevágok
Egyelőre még nincs n-képes laptopom de a jövőbiztosság (és nagyobb sebesség miatt szempont), meg hát rosszabb csak le legyen már.
És az ip címmel kapcsolatosan melyiket kell a dyndnses (vagy no-ip)nél megadni? Ami kívülről látszik (kvázi a routeré)? -
Speeedfire
félisten
válasz
Intruder2k5 #4579 üzenetére
Szerintem webes felületről nem is lehet, csak ugyan olyan distro-t.
-
gabipaci
őstag
válasz
Intruder2k5 #4556 üzenetére
Egyenlőre egy gyors kérdés:
Openwrt-ről ddwrt-re váltani egy sima firmware update?
Mert ez az open nem nagyon tetszik, a wifit nem tudom életre kelteni, illetve a net sem működik most vele.
Lehet csak fáradt voltam éjjel már, ma nekifutok újra, de csak meló után. -
Adamul
tag
válasz
Intruder2k5 #4545 üzenetére
Most elkezdtem jobban nézegetni a demo-oldalt mielőtt feltenném az újabb firmwaret, és most 2 kérdés merült fel bennem: Utána is támogatni fogja az n-es wifit? (Mert az opcióknál nincs lehetőség a kiválasztására), valamint az usb résznél látok egy olyan kategóriát is h 'USB Printer Support' Ez alapból nem működne akkor?
Valamint ha fennvan ez a fw, akkor hogyan érhetném el távolról a pendriveom ?
-
gabipaci
őstag
válasz
Intruder2k5 #4553 üzenetére
Köszönöm, elmondom mi tart vissza az open wrt-től.
Ez a mondat a leírásban: Ennél a pontnál egy darabig nem lesz internet, de nem kell megijedni.
Szóval ha elszúrom, szenvedhetek vele.
Mindegy, holnapig kitalálom, aztán belefogokvalamelyikbe.köcce
-
gabipaci
őstag
válasz
Intruder2k5 #4544 üzenetére
Ahogy leírtad, úgy működik, köszi.
Nem tudom, hogy ki lehet-e kapcsolni a router részét, majd nézegetem, bár azt sem tudom, hol kellene keresnem.most megpróbálom az open wrt-t, bár ez a ddwrt jobban hangzik, csak nekem kellene a torrent rész is.
Egészen pontosan ezek kellenének:
TP-Link-be bedugva a nagy PC, wlan-on csatlakozna az Asszony laptopja, lan2 portn a nas meghajtó, (ide szeretnék torrentezni, de nem a nas torrent felületéről, hanem a routeres megoldással) usb portba egy nyomtató (canon mp610), hogy kikapcsolt pc esetében is tudjunk a laptopról nyomtatni, és ami még fontosabb, a torrent nem is annyira érdekes, mint hogy ftp kapcsolatot létrehozni a nas-ra a router felületen keresztül (tehát ha kikapcsolom a PC-t, az ftp tölt tovább)Ez megoldható az ddwrt-vel, vagy kell az open?
Köszönöm.
-
Adamul
tag
válasz
Hmm köszi, így nem is hangzik már olyan bonyolultnak, mint itt ahol olvasgattam. Holnap bele is vágok sztem, ha lenne még kérdésem tudsz majd benne segíteni ?
Illetve van még vele vmi tudnivaló?
-
válasz
Valamilyen szinten még magyarul is tud...
Persze a fordításban még vannak hiányosságok, de azért a nagy része magyar. -
gabipaci
őstag
válasz
Intruder2k5 #4540 üzenetére
Az első felét mindjárt próbálom.
A szerk-re:
Azért kell a régo router, hogy a dsl vonalamat (ami egy 4 eres telefoncsatlakozón jön nekem) átalakítsa UTP kábelesre, tehát mint modem fogom alkalmazni. -
Adamul
tag
válasz
Intruder2k5 #4538 üzenetére
Basszus!
De akkor miért van a routerben 'Dynamic DNS' menüpont, ahol domént rendelhetünk a routerhez?
Tök jó, hogy ilyen sok jó dologra képes ez a router, de ugyanakkor elszomorító h alapból meg semmire
Esetleg ismersz vkit aki tudna segíteni a firmware cserében? -
Lallerka
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #4533 üzenetére
se az adduser se a useradd nem müködik...
-
Lallerka
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #4530 üzenetére
Még valami a samba nem megy nálam szerintem az a gond hogy csak root felhasználóm van és az pont tiltott biztonsági okokból. Hogyan tudok létrehozni usert hogy az egyszerre linux és samba user legyen mint pl.: debián alatt useradd az nem megy...
Új hozzászólás Aktív témák
- Precision 3590 15.6" FHD IPS Ultra 7 155H RTX 500 Ada 32GB 1TB NVMe gar
- iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium
- GAMER PC : RYZEN 7 2700X / GTX 1660 SUPER / 16GB DDR4 3200MHz / 512GB NVMe + 500GB HDD
- AMD Ryzen 9 5900X/Radeon 6800XT 16GB/32GB DDR4 RAM konfig eladó
- T495 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 3500U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv új akku gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Ripjaws V 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13 M4 2025 16GB 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! PowerColor RED DEVIL 6900XT Ultimate 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3460, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest