Hirdetés
- Androidos tablet topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Gigaberuházással növelné a 2 nm-es termelését a TSMC
- Videós, mozgóképes topik
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- Milyen házat vegyek?
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mélynyomó? Nem, kompakt Chieftec ház!
-
PROHARDVER!
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Headless
őstag
Szia!
lehet manuálisan is extrootot csatolni, kicsit bonyolultabb, mint a suste által beépített formázó.
Összefoglalva ezt kell csinálnod.
Elsősorban arról a particióról mindent törölni kéne, mert azon rajta vannak még a régi beállításaid, valószínűleg.Ezt talán legegyszerűbben úgy tudod, hogy csatolod sima meghajtóként azt a particiót és törölsz róla mindent.Akár gépen keresztül(linux kell hozzá) akár routeren keresztül. Majd csatolod a meghajtót átmásolsz minden fontos adatot.
Ha eszerint csinálod törölni sem kell mert a formázás törli.mkfs.ext4 /dev/sda2
mount /dev/sda1 /mnt/sda2
tar -C /overlay -cvf - . | tar -C /mnt/sda2 -xf -
Ha jól értettem sda2-őn van a kérdéses eszköz ez amit csinál formázza az sda2-t csatolja /mnt/sda2-be majd az overlay tartalmat átmásolja ide.
luci-n Csatolási pontok ->hozzáadás->csatolási pont: /overlay-> eszköz: /dev/sda2 (célszerűbb uuid vagy label alapján csatolni) ssh-n blkid parancs megadja az uuid-t.->fájlrendszer ext4-> mentés és alkalmazás-> reboot és elvileg ready to fly.
Ha nagyon nem menne én írtam egy scriptet de ahhoz gépen kell mindenképp formáznod mert az nem formáz semmit, viszont csak szó szerint be kell dugnod a hdd-t és nyomkodás nélkül megcsinál mindent( csak egyszer próbáltam ki, másnál még nem próbáltam, de elvileg működik, ha érdekel írj egy privátot.
(az meg mellékes, hogy mindent automatikus csatol Cimke alapján amint bedugtad) mintha csak windows lenne. ha pedig lehúzod az eszközt a csatolási könyvtárát törli, ami persze üres.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Túra és kirándulás topic
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Spórolós topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Androidos tablet topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1i - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1185G7 32 GB RAM Iris Xe 4k kijelző törésgarancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Eladó Denon 4400h
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- WYBOT C2 Vision AI vezérelt medenceporszívó
- Apple iPhone 12 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 89%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3886, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest