Új hozzászólás Aktív témák
-
the_one
tag
Sikerült feltennem a videónál linkelt firmware-t egy tartalék wa741nd routerre! 375 méterre lévő egyik kliensem routerét cseréltem ki egy teszt erejéig. Az AP amire csatlakozik, szintén 741nd router dd-wrt-vel. Erre az AP-re amúgy mind 741nd (gargoyle-al, vagy dd-wrt-vel okosított) kliens módba kapcsolt eszközök csatlakoznak.
1. Jelszint
Gargoyle Version:1.6.2 Model: TP-Link TL-WR741N/ND v42. Jelszint:
Firmware Version: 3.16.5 Build 130320 Rel.34410n
Hardware Version: Fake WA7210N v2 00000000Látható, hogy javult a visszirány! Ez adódhat a gyártási szórásból is, de az is lehet, hogy a wa7210n firmware hatására nagyobb teljesítménnyel ad! ;-) Viszont ez messze nem 27dBm!
-
the_one
tag
Én is inkább a gyakorlati tapasztalatoknak hiszek! Ki fogom próbálni a firmware cserét! Köszi a tippet! Van több WR741ND kliensem, dd-wrt és gargoyle szoftverekkel. Ezek tudásban, diagnosztikában köröket vernek a gyári szoftverre.
Akkor nyugodtan frissíthetem a hivatalos oldalról letöltött firmware-el, el fog indulni a 741 a 7210-es szoftverével? Vagy szükséges valamilyen módosítás hozzá? -
the_one
tag
Az egy dolog, hogy működik a wa7210n firmware a wr741nd routeren, de azt az adóteljesítményt nem fogja hozni, mint a kültéri társa. A wa7210n tartalmaz dedikált jelerősítőt + alacsony zajszintű erősítőt!
http://www.tp-link.com/hu/products/details/cat-4581_TL-WA7210N.html
Én használok 2db wa7210n AP-t kb 1km távolságra. Nincs tiszta rálátás egy erdősáv miatt. Télen 25 megabitet visz át, nyáron a lombkoronák miatt csak 15.
Próbálkoztam a wa7210n-re más firmware-t tenni, de az erősítők kezelése még nem megoldott. -
the_one
tag
Ma vettem egy TL-WR741ND routert. Ez már az új V5-ös széria. Nincs rajta kapcsológomb és 5 voltos a tápja. Gargoyle vagy dd-wrt rendszert szeretnék rá tenni, de nem találok ehhez a szériához valót. Elvileg ugyanaz a HW mint a V4. Nem merek rajta firmware-t cserélni, nehogy tégla legyen belőle. Valaki próbálkozott már V5-re nem gyári firmware-t feltenni?
-
the_one
tag
Üdv mindenkinek!
Ha DD-WRT-ről Gargoyle-ra szeretnék frissíteni, azt megtehetem 1 lépésben a DD-WRT web felületen indítva?
Eddig mindig visszaraktam a dd-wrt oldalról letölthető webrevert verziót, majd ebből indítottam a gargoyle-ra frissítést. Egy TL-WR741ND V4 routerről lenne szó. -
the_one
tag
Tettem egy próbálkozást a gargoyle firmware-el, de itt csak kb. 1 percig működnek az ethernet portok. Ez pont elég arra, hogy bekapcsoljam a wifi-t. Ill. mivel a WAN portja sem sérült, így ha beállítom, hogy LAN portként használja, akkor egész biztonságosan lehet állítgatni, tesztelni.
Kérdésem, hogy mi a legegyszerűbb módszer a gargoyle-ról visszatérni a gyári firmhez?
Egy V4.25-ös TL-WR741ND-s routerről van szó. Eddig nem találtam olyan boot partició mentes firmware-t, amit a webes felületen elfogad. DD-WRT-t rá lehet csak úgy rakni a gargoyle-ra? A dd-wrt-hez van tl-wr741nd_v4-webrevert, amivel korábban gond nélkül sikerült visszaállítani.
-
the_one
tag
válasz
trance89 #790 üzenetére
Köszi a gyors választ! Biztonság kedvéért a dd-wrt visszarakása előtt feltettem a legújabb gyárit, ami jól működött. Sajnos a visszatett dd-wrt alatt a LAN rész továbbra sem működik. DHCP kiosztás a 3-as 4-es porton "nyögve-nyelősen" megtörténik, de a router web felülete már nem érhető el. Az 1-es porton 10 megabittel kapcsolódik (nincs dhcp). Fix cím beállításnál sem válaszol a ping 192.168.1.1-re.
Szerencsére wifin még menedzselhető. -
the_one
tag
Egy közeli villámcsapás miatt behaltak a routeren az ethernet portok. (dd-wrt futott rajta)
Wifin sikerült visszarakni a gyári fw-t (tl-wr741nd_v4-webrevert) és most érdekes módon újra működnek a vezetékes portok. Az 1-es port ledje folyamatosan világít függetlenül attól, hogy rá van e dugva valami. Ennek ellenére most ez a port is működik. Vissza szeretném tenni a dd-wrt-t, mivel wifi client bridge-ként szeretném használni.
Kérdésem, hogy melyik verziót kell most használnom? (mivel már volt rajra dd-wrt)A factory-to-ddwrt.bin-t vagy a tl-wr741ndv4-webflash.bin-t?
Sürgős lenne! Válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest