- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Ötlettől a megvalósításig: használjuk a nyelvi modelleket új ötletekhez!
- Nem veszik el az Activision Blizzardot a Microsofttól
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Kevesebb bevételét adja át az OpenAI a Microsoftnak
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Milyen egeret válasszak?
- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- Projektor topic
- Powerbank topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen széket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudzsi
tag
válasz
Evil Snowman #13759 üzenetére
Az akksi vadi új. Utángyártott. Amugy bir 1:30-2:30 órát. Csak ez a alacsony,kritikus akkuszint dolog érdekes.
-
ufonauta
aktív tag
válasz
Evil Snowman #13759 üzenetére
Nekem van egy őskövület Sattellite L30-am (asszony használja). 2006-ban vettem, de még 1,5 órát bír az akksija. Igaz otthon nincs a gépben, mert hálózatról megy. Csak ritkán rakom be, ha valahova vinni kell a gépet. A mostani C50-B-ből nem kivehető az akksi, így biztos nem fogja ilyen sokáig bírni.
-
-
Ferdzsoo
addikt
Sziasztok!
Adott egy 10 éves Toschiba Satellite laptop. Eredeti Win Xp home-al.
Cd-m már nincs meg hozzá, hogyan tudom mégis legálisan felrakni a WIn XP-t a laptopra?
Van erre valami megoldás? -
dudzsi
tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segitséget. Van egy Thosiba Satellite L305-S5944 laptopom amin Win 7 van. Tudom ez nem valami új de nekem arra amire kell arra tökéletes. Vettem hozzá egy akkut és olyat produkál hogy amikor merül és kb 16%-nál jár egyszerüen kikapcsol a gép. Nem a win álitja le. Olyan mintha lemerülne teljesen. Ha bedugom a töltöt és ujra inditom akkor irja hogy 3% és töltödik de pl full feltöltésnél is meg áll valamikor 80 valamikor 90%-nál. Már ,nden kalibrálási leirást probáltam, de eleve ott megbuki a dolog hogy win szerint lese megy 3-5%-ra. A thosiba oldalán se találtam semmi kalibrálási dolgot.Tudtok ebbe segiteni nekem?
Köszi -
duvnjak
újonc
Sziasztok !
Azt szeretném kérdezni, hogy a Toshiba Satellite L50-B-2CV modell-ről mik a vélemények ha vannak?
Köszönettel: duvnjak
-
válasz
puhijani #13753 üzenetére
"Ez is egy reakció. Nem mondtam, hogy az összes Toshiba szar, ilyet nem látok leírva a mondataimban (csak hogy számomra leszerepelt)." -> "Muszáj megosztanom veletek a tapasztalatomat, +1 ok, hogy miért NE vegyetek Toshiba laptopot"
Szerinted a második mondatod alapján mit szűr le egy ide betévedő leendő vásárló?
Ez ugyanolyan, mintha azt mondanám, hogy: "Srácok ne vegyetek Suzukit, mert az egyik szervizbe át akartak vágni a garanciális szervizzel."
-
puhijani
csendes tag
válasz
Evil Snowman #13750 üzenetére
Szia!
Ez is egy reakció. Nem mondtam, hogy az összes Toshiba szar, ilyet nem látok leírva a mondataimban (csak hogy számomra leszerepelt).
"Muszáj megosztanom veletek a tapasztalatomat, +1 ok, hogy miért NE vegyetek Toshiba laptopot"
Ha valaki vesz egy laptopot, az egy döntés, mindegy melyiket HP, DELL, etc.... A döntések során mérlegelünk és szempontokat gyűtjünk, kiértékelünk. Az én mondandómban, azt írtam, hogy ez +1 ok, ha az a döntési helyzet, hogy megvegyünk-e egy Toshiba laptopot, na abban az esetben ez egy ellenérv, egy negatívum, melyet jó, ha ismernek azok akik döntés előtt vannak, mert a döntés annál jobban illeszthető a célhoz, minél több a célt befolyásoló információra teszünk szert.
Remélem megérted, hogy így nem tudom elfogadni a mondandódat.
Teljesen mindegy ki kivel, hogy szerződött, az eredmény a fontos, az Aviatronic-ot miután megpróbáltam még írok.
Most az a tapasztalat, hogy egy garanciális esetben nem kapom meg azt, amiért fizettem és a javasolt megoldásuk után is fenállhat ez az állapot ami megint csak péznzembe kerülne, ez egy negatívum.
-
-
hurenzon
senior tag
válasz
Evil Snowman #13750 üzenetére
KB pont ezek voltak nálam is a hibák, de amúgy jó kis gép a hp.
-
válasz
puhijani #13744 üzenetére
Ne haragudj meg, de ez a hozzászólás egy nettó hülyeség. Miért a gyártó hibája, hogy a korábban leszerződött szerviz partnerük (akik persze a tárgyalásokon tudták tenni a szépet) át akar vágni, mint azt a bizonyost a palánkon. Itthon egyetlen egy normális Toshiba szerviz van, ahogy azt korábban egy fórumtárs is leírta, mégpedig az Aviatronic. A többi himi-humi szervizt el lehet felejteni.
A te analógiádon elindulva, akkor HP-t se vegyen senki, mert ami otthon van a páromnak 2 hét után csíkozódott a képernyője, rossz a hűtése, kezdetektől fogva nem működött a DVD írója (szerviz szerint nem hibás, érdekes mód beletettem egy másikat az rögtön működött), valamint meghalt fél éve a billentyűzet bal fele. Ezek szerint a HP szar az összes. Igaz, hogy a céges EliteBook-jaim tökéletesek, de mindegy a HP szar emiatt.
Az a vicces, ha valaki elovassa a kommentedet, csak azt látja, hogy az összes Toshiba szar....
-
Janou
Topikgazda
válasz
puhijani #13744 üzenetére
Ez a Fixdirektnél volt? Mert azokról nekem is megvan a véleményem. Nekem 178.000 Ft-ért akarták kicserélni az alaplapot a gépembe, mert eltört belül a jack csatlakozó.
Azelőtti hozzászólásodhoz pedig annyit fűznék hozzá, hogy kihagytad a LEGJOBB szakszervizt az Aviatronic Kft.-t. Fixdirektnél valóban a les*arom, nemtörődöm hozzáállással lehet találkozni, illetve a garis cuccokat sem mindig akarják gariztatni. De az Aviatronicnál nem ez a helyzet. Az én esetemben az történt hogy bevittem hozzájuk és mondtam nekik, hogy elhajtottak a Fixdirektnél. Mondták oké, szétszedik lefényképezik és elküldik véleményezésre a Toshibához. Ezután 1 héten belül ingyen kicserélték a lapot. Ergo ha vették volna a Fixdirektnél is a fáradtságot a munkához, akkor ott is ugyanez lehetett volna a vége. 1 szó mint 100 Fixdirektet el kell felejteni, Aviatronichoz kell menni. -
OnlineWolf
tag
Van valakinek Toshiba Satellite L50-B-1K4 (Core i7 4510U / AMD Radeon R7 M260) laptopja? Mik a tapasztalatai?
-
puhijani
csendes tag
Muszáj megosztanom veletek a tapasztalatomat, +1 ok, hogy miért NE vegyetek Toshiba laptopot (eddig nagyon kedveltem, volt egy Tecra M4, Satellite L30, Satellite A300, Portege R830-am munkahelyeken).
Pár nappal ezelőtt egy gyönyörű csík végig kúszott a laptopom kijelzőjén, ami esetemben egyértelműen nem felhasználásból származtatható hiba, a gép kítűnő, gyárihoz közeli állapotú kasznival rendelkezik, csak asztalon volt használva és viszonylag rövid ideig (valamivel több mint >1év), egyszóval vigyáztunk rá (a dell latitude-mról ezt nem mondanám el
, de azt munkára és hurcibálásra is vettem).
Garancia kiterjesztést is vásároltam a notebookra külön 4 évre összesen, plusz 1 év no problem garancia is járt eredetileg hozzá, bár sajnos ezen akció akkori aktiválásának határideje után vettem a notit, tehát ezt buktam élből.
Garanciális márkaszervíz megkeres, válasz: nem tudja garanciába cserélni, de 28-ért raknak bele új kijelzőt.
khm... MAJDNEM új ami benne van, miért is vegyek újat 28-ért, ráadásul alig használtam!? Ha azzal ugyanez lesz? Akkor megint 28-ért újat, mert az se garanciális hiba? - a márka ezzel nálam leszerepelt, ameddig ez a hozzáállás él.
(nem tudom, hogy jó helyre írtam-e, van-e más topic-ja ennek horror story-nak, de ez hatalmas üzleti probléma, etikátlan, gusztustalan).
-
puhijani
csendes tag
válasz
Sea weeed #13739 üzenetére
Szia! (szerk.: Bocsánat KBear -nek szól)
én megpróbálnám valamelyik garanciális márkaszervízt felkeresni személyesen, ők biztos segítenek a problémádban.
Garanciális szervizek:
Atlantis
http://atlantisnotebook.hu/FixDirect Kft.
1033 Budapest, Huszti út 34
Telefon: +361-452-4670
Fax: +361-452-4672
email: info@fixdirect.hu
Nyitvatartás: hétfő-péntek: 8-18 óráigÁltalános vállalási feltételek
A termék átadásakor kérjük bemutatni a készülékhez kiadott Jótállási Jegy eredeti és szabályosan kitöltött példányát. Ennek hiányában a vásárlást igazoló számla másolatát. Ezen dokumentumok hiánya esetén a szerviz csak fizetős javításra tudja átvenni a készüléket.
Amennyiben a javítás során bebizonyosodik, hogy a problémát nem meghibásodás, hanem a készülék helytelen használata okozta, a megbízó köteles kifizetni a bevizsgálási díjat.Technotrade Informatikai ZRt
1147 Budapest Öv u. 185.
Telefon: +361-467-6111
Fax: +361-467-6199
Nyitva tartás: hétfő-csütörtök: 8:30-16 óráig
péntek: 8:30-14 óráig
Országos szervizhálózat listája, elérhetőségeik:
http://www.technotrade.hu/elerhetosegeink -
szoszo75
aktív tag
Üdv.!
Adott egy Toshiba Satellite C55-A-19D gép. Benne 4Gb DDR3 Ram.
Win7 Ultimate 64bit op rendszer a gépen.
A kérdésem az hogy a 4Gb-ból miért csak 2,65Gb-ot használ a gép? Win7 ezt írja ki, amúgy felismeri a 4Gb-ot de csak ennyit használ. Egész pontosan azt írja hogy 4GB /2,65Gb használatban/.
Most akkor úgymond csak 2GB-al megy a gép vagy 4-el?
Köszi. -
kraftxld
félisten
Hol lehet Toshiba laptopokhoz service manual-t vagy part list-et szerezni?
Van itt egy L840-es laptop, és a belső tápkábel része meghalt, de fogalmam sincs mi a pontos típus amire keresni kéne. Megbontani meg nem akarom mert legalább egy óra szétkapni a hülye billentyűzet miatt, elég lesz akkor ha megjön a mazzag. -
-
Sea weeed
újonc
Sziasztok!
Már pár hete megvettem egy Toshiba Satellite L50-B-1EF notebookot amivel meg is lennék elégedve hogyha kellő módon végre működőképessé tudnám tenni ...
2 problémám van vele
1,Windows7 (32bit) operációs rendszernél nem tudom telepíteni a Wlan-t egyszóval nincs wifim ami létszükség lenne hozzá minden más akkor kivállóan működik rajta (videókártyadriver, touchpad,..)
2,Windows (32bit) minden frankó csak videókártya drivert nem találok hozzá (ha elindítom a Hearthstone-t aminek abszolút semmi gépigénye nincs szerintem egy egymagos 1.5ös pc-n is elfutna 512kb rammal azon is jobban futna mint ezen (szaggat a játék de nagyon)) Általános Windows videókártya van benne napra kész stb stb de én azért letöltöttem hozzá egy intel hd graphics driver-t mert azt ajánlották 3-ból 2-őt nem telepít a harmadiknál pedig miután feltelepítette és ujraindítom a gépet nem tölti be az asztalt csak nagy fekete háttérkép és ottvan a kurzor semmi másra nem reagál csak a feladatkezelőből tudom csinálni a dolgokat (onnan megnyitni a vezérlőpultot stb)
Konzultáltam a Toshiba gyártóival azt mondták hogy próbáljam meg a 64bit-es Windows8-at,mert hogy ahhoz vannak driverek(amik fix hogy működnek) de az istennek nem akarta bebootolni a lemezt sem usb-ről sem lemezről sem pedig külső dvd olvasóról ..Valaki tud segíteni mitévő legyek ? esetleg hogy ezt a fekete képernyő dolgot meg lehet-e valahogy szüntetni valamilyen úton módon hogy működjön az intel hd graphics ?(mert ezzel nem szaggatott a játék)
Válaszokat segítségeteket előre is nagyon szépen köszönöm ! -
KBear
tag
Sziasztok!
Vásároltam egy Toshiba notebook-ot édesanyámnak. A boltban 3 év garanciával árulták. A normál 2 éves garanciát egy külön papíron található kóddal lehetett a Toshiba oldalán 3 évre hosszabbítani. Ma regisztráltuk a gépet. A garanciahosszabbításra vonatkozó kódot is megadtuk. A folyamat végén írta ki az oldal, hogy a számlát egy megadott e-mail elérhetőségre vagy faxon el kell küldenünk, hogy a harmadik év életbe lépjen. Külön ki volt emelve, hogy a vásárló nevének megfelelően látszódnia kell. Ekkor jöttünk rá, hogy valószínűleg elrontottuk a regisztrációt. Mivel édesanyám fogja használni a gépet, ezért az ő adatait adtuk meg a regisztrációs oldalon, a számlán viszont az én nevem és lakcímem szerepel, hiszen én vásároltam azt. Próbáltam visszalépni és újra elkezdeni a folyamatot, de ezt a rendszer már nem engedte. A Harmadik évre vonatkozó kódot már felhasználtnak írtja az oldal. Probléma továbbá, hogy az első meglepetésünkben a böngészőben történő visszalépéssel eltüntettük a regisztrációs oldalon megjelenő elérhetőségeket, ahová a számlamásolatot kellett volna küldenünk és most fogalmam sincs, hova is küldjem azokat, pedig erre csak 30 napom van, utána ugrott a 3. év.
Próbáltam a Toshiba honlapján található Call Centert elérni, de állítólag már nem léteznek, az e-mail is visszadobódott. Egyszerűen semmilyen más magyarországi elérhetőséget nem lelek a honlapjukon.
Közületek nem tudja véletlenül valaki, hogy mit lehet ilyenkor tenni, milyen elérhetőségen érhető el a Toshiba itthon, vagy legalább azt, hogy milyen e-mail címre kell küldeni azt a fránya számlamásolatot (.com-os e-mail volt, arra emlékszem egyedül)? Bár a regisztrált név nem egyezik a számlán lévővel...
Fogalmam nincs egyébként, hogy miért nem a megadott szériaszámhoz kötődik a kiterjesztett garancia?!
Nagyon köszönöm, ha valaki esetleg tudna segíteni!
-
hurenzon
senior tag
z30 érdemes még venni ? Mi a vélemény róla ? Ajánlott gép ?
-
ufonauta
aktív tag
válasz
ablack #13735 üzenetére
Én A C50-B laptopomba tetettem így SSD-t. A laptophardware-ben vettem és ott ingyen be is rakták. Tehát papíron is szaki csinálta. Előtte azért felhívtam őket: [link], Ők az Aviatronic hivatalos átvevőhelye. Azt mondták, hogy ez nem befolyásolja a garanciát. Remélem így igaz.
-
ablack
senior tag
Sziasztok,
Érdekelne hogy Toshiba Satellite L50-B-1DL laptop bővíthető SSD-vel otthon a garancia elvesztése nélkül?
Gondolom csak DVD meghajtó kiszerelésével és helyének felhasználásával oldható meg hogy SSD és HDD is legyen benne?
-
Atomantiii
addikt
válasz
titus26 #13732 üzenetére
Szia
Esetleg egy próbát megérhet, hogy beírod a keresőbe, hogy laptop webáruház, felhoz legalább 10 laptopokkal foglalkozó boltot ha nem többet és szépen megnézegeted árulnak-e ehhez a típushoz ilyet vagy felhívod őket, valamelyik biztos tud szerezni hozzávalót.
Vagy hardveraprón beírod, hogy laptop bontás és megnézed van-e köztük olyan, mint a tiéd de ott is írhatsz nekik rengetegen foglalkoznak ilyesmivel még ha ki sincs írva a te típusod pontosan.
-
titus26
tag
válasz
Atomantiii #13724 üzenetére
Szia!
Bocsánat. Nem a SATELLITE P70-B-10U-s van, hanem a SATELLITE P70-B-10T-s. Abban pedig DVD író van csak. Kivettem a régi írót, lemértem a vastagságát, 9,5mm. Pont ez a baj, hogy ritka mint a fehér holló.
Üdv titus26
-
littleNorbi
aktív tag
Sziasztok! Adott egy Toshiba C655D-S5209 notebook, és egyes FN gombok nem működnek (pl. WiFi, Touchpad, Képernyőváltás). Tudtok rá megoldást?
-
bence1000
csendes tag
Sziasztok,
vásároltam egy Toshiba Satellite L50-B-1EK notebookot és az a gond hogy nem tudok rá operációs rendszert telepíteni. BIOS-ban beállítom hogy cd-ről bootoljon de semmi.... pendrive-ról is próbáltam de úgy is semmi.
Am FreeDos nak kellene a gépen lenni de mikor bekapcsolom azt írja ki hogy: No bootable device -- Please restart system. -
derrik
őstag
.....Sziasztok!
Nem témába vág. Toshiba L650 csak akkumulátorról hajlandó üzemelni! A hiba javítható vagy kuka az alaplap??? -
törölt tag
Üdv
Vélemények, tapasztalatok érdekelnének P50-B sorozatról.
Főleg hűtés hatékonyság játék nélkül, hang, billentyűzet stb. -
Atomantiii
addikt
válasz
megint én #13725 üzenetére
Esetleg F11-el vagy F8-al ugyanez? Tudsz angolul (úgy nagyjából legalább)? Mert itt is vannak variációk, talán valamelyik bejöhet:
http://forums.toshiba.com/t5/General-Troubleshooting/Satellite-C55-A-1RG-PSCJGE-does-not-boot-anything/td-p/538441még
http://pcforum.hu/tudastar/113531/toshiba-satellite-nem-bootol -
megint én
őstag
válasz
Atomantiii #13723 üzenetére
Quick boot ki van kapcsolva, F12-re sem csinált soha semmit. Se ha nyomogattam, se ha hosszan lenyomva tartottam, pedig az F2 egyszeri lenyomására rögtön betölt a biosz... Tényleg sehogy sem sikerült eddig. Ráadásul, az EREDETI, recovery partícióról visszaállított windows 8 is azt írja, hogy nem jogtiszta!
-
Atomantiii
addikt
válasz
titus26 #13702 üzenetére
Nem tudod kivenni a mostani optikai meghajtót belőle? Feltételezem, hogy sata csatlakozójú blu ray meghajtó kell bele, de gyárilag nem az van benne? A gyári adatlapja szerint blu ray meghajtós ha jót néztem.
Aztán beírod a keresőbe, hogy laptop alkatrész. Feljön sok találat és akkor tudsz keresni toshibára, típusra is akár. Én hiába keresek neked nem tudom pontosan milyen kialakítású és mekkora méretű, hol van a rögzítő csavar stb.
De érdemes szétnézni a hardveraprón is, valószínűleg olcsóbban találhatsz ott ilyet ha éppen van valakinek, mint boltban.
-
megint én
őstag
Sziasztok!
Teljes a tanácstalanság!
Toshiba Satellite C55A 1H9
Eredeti, laptoppal vásárolt win8, kiírta, hogy most már végre frissíthetjük win10re. Rányomtunk, nem ment a leöltés. Már nem emlékszem, de valahogy sikerült rábírni, de amikor elindult, minden esetben ezt írta:
"nem sikerült frissíteni a rendszer számára fenntartott partíciót"
Megpróbáltam penyáról, de akkor is ezt írta. Hiába olvastam a fórumokat, irogattam pár nálam okosabbnak, de semmi sem vezetett eredményhez. Még azt is megpróbáltam, hogy gyári állapotba újratettem a win8-at, hátha... Végső elkeseredésemben meg akartam próbálni úgy, hogy nem frissítem, hanem simán pendriveról. De hiába állítottam a bootsorrendet a biosban, HDDről bootolt a régi win. Elvileg az F12 lenyomásával előjönne a bootmenü, de az sem. Teljesen tanácstalan vagyok, hogyan tovább? -
titus26
tag
-
daktilusz
csendes tag
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni egy apró, ámde számomra elég jelentős probléma megoldásában
Van egy elég régi Toshiba Satellite L30-134-es laptopom:
http://www.toshiba.eu/discontinued-products/satellite-l30-134/
Cseréltem benne porcesszort, vagyis beletettem egy ilyet
http://ark.intel.com/products/30769/Intel-Pentium-Processor-T2130-1M-Cache-1_86-GHz-533-MHz-FSB
A laptop gyorsabb lett, kifogástalanul működik, mind XP, mind 7, mind pedig 8.1 alatt. Utolsó kettőn kicsit lassabban
És a probléma:
valami okból kifolyólag, ha alvó üzemmódba teszem, úgy kapcsolom ki, vagy lecsukom a fedelét, utána nem éled fel, folyamatos power gomb nyomás után kikapcs és újraindít. Mindhárom rendszeren ezt csinálja, már szétszedtem, winchestert kikaptam, megigazítottam, visszatettem, de probléma adott. Beállításoknál nem jelez hibát...
Nagyra értékelném, ha lenne valakinek ötlete mitévő legyek, ugyanis munkám során a legegyszerűbb eljárás a laptop fedelének lecsukása, majd felnyitása...
Segítségeteket előre is köszönöm!
Csaba
-
pjjones91
újonc
igen, a bézikkel dolgozik, amikor "él" a driver és repkednek a kékhalálok, akkor jeleníti meg hogy milyen videokártya van benne, tehát a driver felismeri.
-
Janou
Topikgazda
válasz
pjjones91 #13714 üzenetére
És ilyenkor mit ír az eszközkezelőben? Szabványos vga? Vagy azt hogy Radeon 7610M?
Ha esetleg szabványost ír akkor nincs fent a driver. Próbáld meg saját lemezként beadni neki a kitömörített inf fileokat. Ha újraindítás után megint kékhalálozik ahogy felkerül a driver, akkor erős a gyanúm a hardverhibára.Csak úgy mellékesen jegyezném meg hogy nekem is 7610M van a notiba és ezt a drivert használom hozzá:
13-9_win7_win8_64_dd_ccc_whql -
pjjones91
újonc
köszi a tippet!
Időközben az oldalon megtaláltam a magyar toshiba oldalt is az eddigi US/UK oldalak helyett, és innen is teszteltem a drivert. A probléma annyiban változott az eddigihez képest, hogy összeomlás nélkül végigtolta a telepítőt, nem okozott kékhalált, cserébe nem is látszik a rendszeren, a catalyst control center mindenre hibaüzenetet dob (catalyst control center cannot be started. there are currently no settings that can be configured using catalyst control center.) és a driver maga nem látszik a telepített driverek listáján, utoljára mikor hasonló volt, akkor a gyári driver miatt nem tudta a telepítő feltenni, de akkor szólt is, hogy nem sikerült a telepítés. -
sirzollee
tag
válasz
Atomantiii #13708 üzenetére
nagy nehezen sikerült megtalälni-probléma megoldodott-van új bizt.-i mentés
-
pjjones91
újonc
előre is bocsánat a hosszú posztért.
TL;DR :mi a ***met csináljak az ATIKMPAG.SYS kékhalállal?
Sziasztok!
Kis(hatalmas, idegesítő, és kiborító) problémám lenne a gépemmel, és szeretnék segítséget kérni, mielőtt visszaadnám a szervíznek. A gépem céges gép, ergo nem tudom hogy kinek a kijét kellene szidnom, ezért inkább tanácsot és segítséget kérek, mielőtt csúnyákat mondogatnék. 2013 november környékén birtokomba jutott egy toshiba C850-1mk laptop, imádtam-szerettem, gondját viseltem, és 2014 júniusában utazás közben megsérült egy folton a képernyője. mivel a képminőséget komolyan nem rontotta (a sérülés körvonala látszott a kivetített képen, de a teljes képernyő működött), nem rohantam szervízbe, hanem tovább használtam, amíg augusztus végén el nem szállt az egész gép, hangyás lett a kép, nem lépett be, stb... leadtam a céges infósnak, aki tovább adta -ha minden igaz- garis szervíznek. az ítélet végül az lett, hogy beázott a gép, elfüstölt a vidkari, alaplap, és minden, a vinyón kívül. Ezt már akkor is nehezen fogadtam el, mivel kb. 3-5 méterre voltam a géptől, és nem voltak viharfelhők sem a szobában, de lenyeltem, kifizettem a javítást. hozzáteszem, a gép 2014 augusztustól 2015 június végéig szervízben volt, hogy a céges és a garis közül hol, azt nem tudom, de gyanítom hogy a garisban, mert a céges infóst elég sokat piszkáltam. most újfent boldog voltam, új képernyő, komplett béléscsere, és még a vinyóm is megmaradt, megúsztam az adatvesztést, úgyhogy vigyáztam rá, mint a hímestojásra, kapott olyan táskát, amiben nem lehet baja, hűtős állványt, stb.
DE
a problémák kicsit más formában, de újra támadnak. augusztus első napjaiban rájöttem, hogy sem a windows-t, sem a drivereket nem frissítette senki egy éve, és nem ártana azoknak sem a törődés, úgyhogy nekiálltam a folyamatnak, mindent lefrissítettem, és amikor végzett, újraindítottam. láss csodát: kék halál, atikmpag.sys-re hivatkozva. mobilról nézem, driver hiba. C-n nem tartok semmit, legyen nagytakarítás, leformáztam, csináltam két 40gigás partíciót, egyikre win7, másikra 8.1, mindkettő 64 bites. bármelyiken próbálkozok, a catalyst telepítője kékhalált okoz, ugyan arra hivatkozva, 8.1-nél előtte agonizál hangyákkal és különböző hibákkal. reset, safe mode, drisplay driver törlés, reset, a windows gyári drivere keményen dübörög 1024*768-ban. Az eset óta kb. egy hét telt el, azóta kisérletezek újabb-régebbi-toshibás-nemtoshibás ati driverekkel, túlvagyok kb. 8 újratelepítésen oprendszerenként (nem akartam esetleges driver szemetet hagyni, ezért két driver között reinstall), de minden egyes telepítésnél crashel, én pedig kezdek kiakadni. Lehetséges-e hardver hiba, lehetséges-e hogy a hardver hiba széria hiba-e, és ha igen, ki lesz az, aki ezúttal egy év helyett esetleg egy hét alatt javítja meg garisan?
ha van bármi megoldásotok, amivel elkerülhetem a szervízt anélkül, hogy vennék egy olyan gépet ami nem szuicid, kérlek osszátok meg és segítsetek!
a vidkari egy mobility radeon 7610m.
Előre is köszönöm!!! -
codmester
tag
Sziasztok! :-) Nem ismerem a márkát
Szervízháttér jó? Megbízható? -
sirzollee
tag
Hali!
PLS segitség kellene: vettem egy TOSHIBA Satellite S50D-B-100 laptopot-csilli villi,szép,jo,stb. DE.Tegnap elött a win frissitette magät-kérem ne kapcsolja ki amig a friss. tart,stb.kész,kikapcsolt.Bekapcs-minden oksa,majd kiirja-frissitsen még 2 fontos frissitést:az egyik egy win biztonsägi,a mäsik egy AMD driver.mikor ez megtörtént,és ujraindult a Toshiba logo utän nincs kép......a gép dolgozik,de nincs semmi kép.Mit tehetnék????2hetes lapos és nem sok kedvem van kicseréltetni.
Ja a legjobb,h még csökkentett üzemmódot sem sikerül összehozni,hisz nem lätok semmit a képernyön...
Legszivesebben újrahuznäm,de elöretelepitett Win mellé nincs win lemez
Ötletek-Tanäcsok??? -
Janou
Topikgazda
válasz
pinnacle #13701 üzenetére
Leszeded programok telepítéséből, majd ha ott van még az eszközkezelőben mindig akkor rámész arra hogy törlés. Ekkor megkérdezi hogy a driverét is szeretnéd törölni. Azt mondod igen. Majd hardver változások keresése és ott lesz alaphelyzettel.
Próbálj esetleg frissebb drivert feltenni. -
titus26
tag
Sziasztok!
SATELLITE P70-B-10U típusú laptopba szeretnék blu-ray írót bele rakni. Tudna valaki segíteni, hogy milyen megy bele, hogy hol lehet beszerezni?
Köszönöm
titus26 -
pinnacle
nagyúr
Toshiba Tecra A10-11M-et frissítettem 8.1-ről 10-re, semmi gond nem volt, de előjött a System_thread_exception_not_handled (athwbx.sys) BSOD hiba. Ilyen volt a 8.1-nél is, de már nem emlékszem mi volt a megoldás. athwbx.sys a Qualcomm Atheros wifi drivere. Nem tudom, hogy lehetne eltávolítani. Számítógép alap visszaállítását választottam, de most éppen elakadt. Lehet, hogy újra kell telepíteni az egészet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudományos Pandémia Klub
- SSD kibeszélő
- Milyen okostelefont vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Jövedelem
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7 . generáció i7-8650U / 16GB RAM / 500GB SSD
- ÁFÁS SZÁMLÁVAL! Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1165G7 / 16GB / 500GB SSD / Intel Iris Xe
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7. generáció i5-8365U / 8GB RAM / 256GB SSD
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Ryzen 7 CPU-k
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest