- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Steam Deck
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Amazon Kindle
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SONY LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Móci
addikt
Ha van cd meghajtó, ami használható:
1. cd ami boot
2. a firmware
Neroval meg lehet oldani, hogy a boot lemezen (aminek kiváló alapja egy win98-as indító lemez) rajta legyen a firmware cucc is, ha müködik a cd olvasós mutatvány.
Ismerős ajánlott hozzá, akinél ezt el lehet készteni. ;)
[Szerkesztve] -
''Visszatettem a régi CD meghajtót, és bootoltam egy Win98 boot cd-ről, de úgy meg az NTFS merevlemezt nem olvassa a kis aranyos, ahol az updater van.''
És előtte nem jutot eszedbe kimásolni az updatert egy floppyra, vagy USB stick-te?
1 doboz floppy olyan 6-700Ft körül van, ha tudsz win98-at bootolni, akkor tudsz egy dos-os indítólemezt fabrikálni. -
kraftxld
félisten
Venni boltban 100HUF-ért egy floppy-t, vagy elvini a notit, és usb-s floppy drive-ról megcsinálni szervízben?
-
sigmoid
tag
Egy ideje azt hittem, hogy a floppy meghajtó már csak dísznek van. Nincs itthon egy szál floppy lemez sem már lassan 5 éve. És most nem tudom mi a f*t csináljak.
Adott a helyzet: Egy HP Omnibook 6000 notebook, elég friss ahhoz hogy dolgozzak rajta, de elég régi hogy ne bootoljon USB stickről. Egy Windows XP Professional, amit a Microsoft egyetlen igazán használható szoftvertermékének tartok. Egy dokkolható Toshiba DVD meghajtó, ami nem olvas CD-ket.
Némi googlizás után kiderült, hogy ennek a Toshibának ez típushibája, és egy firmware upgrade többeknél orvosolta. Hajra, firmware letöltés. Igenám, de az egy DOSos flash utilityvel jön. Jó régi reflex, gép indít, F8. A WinXP-nek van egy ''csökkentett mód parancssorral'' módja, de az nem DOS - a flasher nem működik. CD-ről nem tudok bootolni, mert pont azt kell orvosolni hogy felismerje a CD-ket. (Visszatettem a régi CD meghajtót, és bootoltam egy Win98 boot cd-ről, de úgy meg az NTFS merevlemezt nem olvassa a kis aranyos, ahol az updater van. Ráadásul nem RAM diszkbe tölt be, szóval nem cserélhetem ki a drive-okat bootolás után.) Még megoldás lenne egy dos-os boot floppyra kiírni a flash progit, de se floppym nincs, és ami nagyobb baj, ha floppym lenne is, DOSom nincs amivel bootolhatóvá tenném.
Az alternatíva, hogy hazaküldöm a DVD meghajtót Amerikába, az 4 hét vissza, 4 hét amíg megküldik a cserét, és az lehet hogy ugyanezt a hibajelenséget produkálja.
Ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Motoros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch 2
- Elektromos autók - motorok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Kerékpársportok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest