Új hozzászólás Aktív témák

• sigmoid

tag

Egy ideje azt hittem, hogy a floppy meghajtó már csak dísznek van. Nincs itthon egy szál floppy lemez sem már lassan 5 éve. És most nem tudom mi a f*t csináljak.

Adott a helyzet: Egy HP Omnibook 6000 notebook, elég friss ahhoz hogy dolgozzak rajta, de elég régi hogy ne bootoljon USB stickről. Egy Windows XP Professional, amit a Microsoft egyetlen igazán használható szoftvertermékének tartok. Egy dokkolható Toshiba DVD meghajtó, ami nem olvas CD-ket.

Némi googlizás után kiderült, hogy ennek a Toshibának ez típushibája, és egy firmware upgrade többeknél orvosolta. Hajra, firmware letöltés. Igenám, de az egy DOSos flash utilityvel jön. Jó régi reflex, gép indít, F8. A WinXP-nek van egy ''csökkentett mód parancssorral'' módja, de az nem DOS - a flasher nem működik. CD-ről nem tudok bootolni, mert pont azt kell orvosolni hogy felismerje a CD-ket. (Visszatettem a régi CD meghajtót, és bootoltam egy Win98 boot cd-ről, de úgy meg az NTFS merevlemezt nem olvassa a kis aranyos, ahol az updater van. Ráadásul nem RAM diszkbe tölt be, szóval nem cserélhetem ki a drive-okat bootolás után.) Még megoldás lenne egy dos-os boot floppyra kiírni a flash progit, de se floppym nincs, és ami nagyobb baj, ha floppym lenne is, DOSom nincs amivel bootolhatóvá tenném.

Az alternatíva, hogy hazaküldöm a DVD meghajtót Amerikába, az 4 hét vissza, 4 hét amíg megküldik a cserét, és az lehet hogy ugyanezt a hibajelenséget produkálja.

Ötlet?

Új hozzászólás Aktív témák