- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Asztrofotózás
- Egérpad topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos fejegységek
Új hozzászólás Aktív témák
-
szerintem amúgy is öntökönszúrást csinált a 12 GB@ 4070 Ti vel.
ma Igor írt valami olyasmit( nem olvastam el részletesen idő hiányában) hogy az AMD- nek betett az Nvidia tervezett árazása . nem tudom ez igaz e de állítólag veszteséges lehet a 7700XT ha a 4060 Ti 399$ lesz. -
Nem Vásárolok egyelőre sem Nvidia sem Amd hardvert ebben a generációban. AMD ugyan úgy átnevezett és felárazott, valójában a 7900XTX és XT feljebb csúsztatott SKU-k ehhez is árazva. ( magyarul a 7900XTX kártya nem létezett az előző genben) semmivel nem különbek a Zöldeknél mindkettő ugyan azt a politikát folytatja ebben a genben ráadásul a Ref 7900XTX kártyák hűtője botrányosan szar.
Szerintem is a 4090 jelenleg a legjobb előrelépést mutató kártya lenne, csak az meg alapból drága legalább is számomra és az én játékaimhoz meg felesleges is lenne.
A 4070 szimpatikus amúgy. -
"Nvidia fanboyok meg vegyék a Zöldet drágán az se baj ha túlárazott.
Veréb nem vagyok, se megvezethető. Rám nincs hatással a bőrkabátos marketing"Nem értem miért minősítesz embereket( veréb, megvezethető) és tartod magad különbnek mert nem a te értékrended és véleményed szerint gondolkodnak.
Számomra pont te tűnsz megvezetettnek :a - 20 %- kal.
és arról ne is beszéljünk hogy a problémás szarhűtős REF 7900XTX -et nyugodtan tartsák meg maguknak[RTX 4080 -1199€]
[ RX7900XTX -1260 €]legolcsóbb RX7900XTX :[link]
-
Igazából felesleges volt bármit is leírni neked.
Tételesen leírtad a gondolataimra újra ugyan azt, amire reagáltam, mintha így más lenne,de inkább még rosszabb lett.
Könnyen ráakasztod a fanboy jelzőt másra miközben azt gondolom pont te nem látsz reálisan. Ennyi elég is volt nekem. -
"Sose a márkát kell nézni hanem az ár-érték arányt amit egy hardver nyújtani fog."
Ez marhára nem igaz. . Ez a te egyéni preferenciád, neked azt kell nézni, más meg had döntse el mit néz vagy vesz alapul.
Ez természetesen nem mentesíti Nvidiát a szerintem is pofátlan árazásért és az SKu-k szintjének elcsalásáért és a vram agyonvágásáért. -
Úgy látszik számodra nem világos mit írt és attól , hogy lekezelően és személyeskedve fogalmazod meg nem lesz igazad.
Azt írta le ,hogy senki nem kényszeríti AMD-t hogy beálljon Nvidia mellé árazásban, mégis ezt teszi. Mindenki sír hogy Nvidia drága,de AMD nem az? Nvidia minél drágább annál könnyebb lenne nekik alá árazni és piacot nővelni ,ezzel hosszú távú profitot növelni, főleg úgy hogy a fő profitjuk nem a VGA piac és az innováció hiányzik már a 3. kártya generáció óta a termékeikből. A Chipletet leszarja a vásárló meg a nm -t is amikor a gépbe betesz egy kártyát.
A vásárló azt veszi ami számára megfelel. Te kifogásolod ,hogy valaki leírja hogy ha AMD igazán versenyképes konkurencia lenne akkor lényegesen olcsóbak lennének a kártyák ( egyébként mindkét oldalon) de szerinted nem AMD nek kellene stratégiát váltani és agresszívebbé válni, hanem a Vásárlóknak az "Nvidia fanboyoknak" titulált embereknek.
Ez a marketing és a piacgazdasággal nagyon szembe megy, hogy a piac idomuljon egy 20 % piacrésszel rendelkező gyártóhoz aki semmiféle innovációt nem nyújt a néhol megtalálható plusz Vram és 10-20 % árelőny mellett, míg a 80 % piacrésszel rendelkező gyártó évek alatt felépítette és beépítette a tudatba ( mindegy hogy bullshit vagy nem ) az RT és felskálázás( DLSS) fogalmát és ezzel brandet erősített és azt tudatosítja a vásárlókban hogy Nvidia a piacvezető.Amúgy Husky világosan leírta hogy nem csak ár/ érték létezik a világon hanem egyéb dolgok amiben szintén utol kellene érniük a konkurenciát.
Nem fanboy az ,aki 15-20 % árelőny ellenére nem vált a másik gyártóra mert közben az a 15-20 % ad neki olyan szolgáltatásokat vagy megszokott színvonalat ( legyen az AMD vagy NVidia) amit ott nem kap meg . Ezt hívják egyéni preferenciának amit ő világosan megfogalmazott. Ezt hívnám úgy hogy a másik szemében a szálkát a sajátodban a gerendát nem látod meg. -
válasz
hahakocka #311 üzenetére
Nvidiával évek óta van együttműködési partneri viszony, ennek semmi köze a Vramhoz amit belekevertél.
Ennyi erővel írhatnám hogy az Nvida együttműködés miatt biztos elég lesz a 12 GB vram de nem írom mert értelmetlen.( Amúgy Unreal 5 a z RTX kártyák hardveres RT részegységeket képes kihasználni már a kezdetek óta) Az UE5 enginet használó játékfejlesztő stúdión múlik elég lesz e a Vram,nem az Epic-en.
Epic nem köteleződik el egyetlen hardvergyártó fele sem, ez az üzletpolitikájuk.
AMD és Nvidiával és Intellel beépíthető eljárásokkal dolgoznak együtt , nem szerződést kötöttek semelyik céggel.
Volt Tömérdek Nvidiás Showcase az Unreal fejlesztőkkel és az UE5.1-5.2 valamint a Cuda alapú professzionális felhasználásról. Nanite is RTX kártyákon volt demózva most 1 hónapja. -
Én rengeteg techdemót néztem de igazából RTx 2080 és 3080 kártyákon vígan elfutnak.
Vannak már MOD -ok, itt [link] rá tudsz nézni, igazából Turing kártyákon mennek 60 FPS-sel.Nagyon jól paraméterezhető az UE 5.1 és 12 GB valódi allokációt QHD ban abszolválna egy játék azt jelentené hogy 4 K ban a 16 GB is akár kevés.
QHD ben a 12 GB szerintem nem fog problémát okozni . -
De ez 12 GB nem pedig 8 ,messze nem ugyan az, ráadásul ezekben van egy hatalmas L2 és az Ada valami féle speckó kitömörítési eljárást tud amit az Ampere nem.
Nekem 3080 12 GB kártyám van ,semmi probléma vele egyetlen játéknál sem, meg nem is lesz.1440P-n játszok. A 144 Hz fontosabb számomra, mint a 4 K 60 Hz .az ez fölötti frissítéssel futó monitorok meg még mindig megfizethetetlen kategóriában futnak számomra. Akkor már OLED ,de 42 " nem fér el az asztalomon.
Szóval jók ezeka tesztek, rávilágítanaka limitekre, csak a való életben mindenkinek mérlegelni kell mire van szüksége és milyen megjelenítőt használ. -
Egyszerűen förtelem.
Mi toszért van a 408 a harmadik helyen egyszerűen nem tudok és fogok rájönni.
Igénytelenség csúcsa az egész ahogy ez meg van csinálva és ahogy kinéz.Drága és valódi neve RTX 4060 lehetne, de viszont olyan fogyasztási adatokat hoz amire nem igen volt példa mostanában. 135-140 W @ UV - 5 % teljesítmény vesztéssel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Megérkeztek a gyárilag tuningolt GeForce RTX 4070-es változatok, ezek közül teszteltük az MSI egyik verzióját.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motoros topic
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Külpolitika
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- További aktív témák...
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest