- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
szerintem amúgy is öntökönszúrást csinált a 12 GB@ 4070 Ti vel.
ma Igor írt valami olyasmit( nem olvastam el részletesen idő hiányában) hogy az AMD- nek betett az Nvidia tervezett árazása . nem tudom ez igaz e de állítólag veszteséges lehet a 7700XT ha a 4060 Ti 399$ lesz."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
Igen szerintem is érdekes lesz. A sávszél kérdése itt fog előjönni igazán hogy a nagyobb L2 tud e ezen segíteni. Én azt gondolom valahol a 3070 és a 3070 Ti közé érkezik az utóbbihoz közelebb.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
mint ahogy a 4060 órajele is magasabb lesz gondolom én . Ez a hivatalos specifikáció a 4070 nél .
Mire akarod alapozni akkor a teljesítmény jóslást ha nem erre ? megérzésre? Nem értelek.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
Talán ez lesz:
A 4070 Ti 29 TFLOPS míg a 3080 29,7 nagyjából egy a teljesítményük.
Elméletileg a 4060 Ti 22 TFLOPS a 3070 Ti 21.7
Kicsit a 3070 Ti alá tenném én mondjuk 5 % kal ezt is.( ha optimista vagyok és működik a nagyobb L2)[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
Nem Vásárolok egyelőre sem Nvidia sem Amd hardvert ebben a generációban. AMD ugyan úgy átnevezett és felárazott, valójában a 7900XTX és XT feljebb csúsztatott SKU-k ehhez is árazva. ( magyarul a 7900XTX kártya nem létezett az előző genben) semmivel nem különbek a Zöldeknél mindkettő ugyan azt a politikát folytatja ebben a genben ráadásul a Ref 7900XTX kártyák hűtője botrányosan szar.
Szerintem is a 4090 jelenleg a legjobb előrelépést mutató kártya lenne, csak az meg alapból drága legalább is számomra és az én játékaimhoz meg felesleges is lenne.
A 4070 szimpatikus amúgy.[ Szerkesztve ]
-
félisten
"Nvidia fanboyok meg vegyék a Zöldet drágán az se baj ha túlárazott.
Veréb nem vagyok, se megvezethető. Rám nincs hatással a bőrkabátos marketing"Nem értem miért minősítesz embereket( veréb, megvezethető) és tartod magad különbnek mert nem a te értékrended és véleményed szerint gondolkodnak.
Számomra pont te tűnsz megvezetettnek :a - 20 %- kal.
és arról ne is beszéljünk hogy a problémás szarhűtős REF 7900XTX -et nyugodtan tartsák meg maguknak[RTX 4080 -1199€]
[ RX7900XTX -1260 €]legolcsóbb RX7900XTX :[link]
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Igazából felesleges volt bármit is leírni neked.
Tételesen leírtad a gondolataimra újra ugyan azt, amire reagáltam, mintha így más lenne,de inkább még rosszabb lett.
Könnyen ráakasztod a fanboy jelzőt másra miközben azt gondolom pont te nem látsz reálisan. Ennyi elég is volt nekem.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Igen, teljesen jogos . Remélem ha kimennek az előző genes kártyák akkor kicsit csökkentenek az árakon. Az egész GPU piac vissza esett amúgy szóval mindkét gyártó kártyái drágák az embereknek úgy általában véve.
-
félisten
"Sose a márkát kell nézni hanem az ár-érték arányt amit egy hardver nyújtani fog."
Ez marhára nem igaz. . Ez a te egyéni preferenciád, neked azt kell nézni, más meg had döntse el mit néz vagy vesz alapul.
Ez természetesen nem mentesíti Nvidiát a szerintem is pofátlan árazásért és az SKu-k szintjének elcsalásáért és a vram agyonvágásáért.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Úgy látszik számodra nem világos mit írt és attól , hogy lekezelően és személyeskedve fogalmazod meg nem lesz igazad.
Azt írta le ,hogy senki nem kényszeríti AMD-t hogy beálljon Nvidia mellé árazásban, mégis ezt teszi. Mindenki sír hogy Nvidia drága,de AMD nem az? Nvidia minél drágább annál könnyebb lenne nekik alá árazni és piacot nővelni ,ezzel hosszú távú profitot növelni, főleg úgy hogy a fő profitjuk nem a VGA piac és az innováció hiányzik már a 3. kártya generáció óta a termékeikből. A Chipletet leszarja a vásárló meg a nm -t is amikor a gépbe betesz egy kártyát.
A vásárló azt veszi ami számára megfelel. Te kifogásolod ,hogy valaki leírja hogy ha AMD igazán versenyképes konkurencia lenne akkor lényegesen olcsóbak lennének a kártyák ( egyébként mindkét oldalon) de szerinted nem AMD nek kellene stratégiát váltani és agresszívebbé válni, hanem a Vásárlóknak az "Nvidia fanboyoknak" titulált embereknek.
Ez a marketing és a piacgazdasággal nagyon szembe megy, hogy a piac idomuljon egy 20 % piacrésszel rendelkező gyártóhoz aki semmiféle innovációt nem nyújt a néhol megtalálható plusz Vram és 10-20 % árelőny mellett, míg a 80 % piacrésszel rendelkező gyártó évek alatt felépítette és beépítette a tudatba ( mindegy hogy bullshit vagy nem ) az RT és felskálázás( DLSS) fogalmát és ezzel brandet erősített és azt tudatosítja a vásárlókban hogy Nvidia a piacvezető.Amúgy Husky világosan leírta hogy nem csak ár/ érték létezik a világon hanem egyéb dolgok amiben szintén utol kellene érniük a konkurenciát.
Nem fanboy az ,aki 15-20 % árelőny ellenére nem vált a másik gyártóra mert közben az a 15-20 % ad neki olyan szolgáltatásokat vagy megszokott színvonalat ( legyen az AMD vagy NVidia) amit ott nem kap meg . Ezt hívják egyéni preferenciának amit ő világosan megfogalmazott. Ezt hívnám úgy hogy a másik szemében a szálkát a sajátodban a gerendát nem látod meg.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Csak ezen Amd nem sokat keres, persze ez minket nem kell hogy érdekeljen , csak hát nehéz úgy kompetensnek maradni a jövőre nézve egy cégnek ha a nyeresége egy részét most feláldozza.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ez szimplán igaz. Mi alapján írod ezt le? csupán kor alapján? meggyőződés? mert amúgy de a legösszetettebb játék jelenleg technikailag.[link]
Amúgy meg a legjobb játék volt számomra az utóbbi 2 évben.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz hahakocka #311 üzenetére
Nvidiával évek óta van együttműködési partneri viszony, ennek semmi köze a Vramhoz amit belekevertél.
Ennyi erővel írhatnám hogy az Nvida együttműködés miatt biztos elég lesz a 12 GB vram de nem írom mert értelmetlen.( Amúgy Unreal 5 a z RTX kártyák hardveres RT részegységeket képes kihasználni már a kezdetek óta) Az UE5 enginet használó játékfejlesztő stúdión múlik elég lesz e a Vram,nem az Epic-en.
Epic nem köteleződik el egyetlen hardvergyártó fele sem, ez az üzletpolitikájuk.
AMD és Nvidiával és Intellel beépíthető eljárásokkal dolgoznak együtt , nem szerződést kötöttek semelyik céggel.
Volt Tömérdek Nvidiás Showcase az Unreal fejlesztőkkel és az UE5.1-5.2 valamint a Cuda alapú professzionális felhasználásról. Nanite is RTX kártyákon volt demózva most 1 hónapja.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz hahakocka #295 üzenetére
Milyen szerződést kötő? Az UE5 egy grafikus engin,pont annyira támogatja az Nvidiát mint az AMD-t.Te ilyen fizetett AMD bérenc vagy,hogy minden Nvidia kártya hírnél promotálod at AMD-t?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Én rengeteg techdemót néztem de igazából RTx 2080 és 3080 kártyákon vígan elfutnak.
Vannak már MOD -ok, itt [link] rá tudsz nézni, igazából Turing kártyákon mennek 60 FPS-sel.Nagyon jól paraméterezhető az UE 5.1 és 12 GB valódi allokációt QHD ban abszolválna egy játék azt jelentené hogy 4 K ban a 16 GB is akár kevés.
QHD ben a 12 GB szerintem nem fog problémát okozni .[ Szerkesztve ]
-
félisten
Én abszolút veled értek egyet :
Kis segítség: A 4080 nagyon durván kilóg.
Ez alapján a 4060 kb 17- 20 % ra fog leredukálódni a 4090 hez nézve.[ Szerkesztve ]
-
félisten
De ez 12 GB nem pedig 8 ,messze nem ugyan az, ráadásul ezekben van egy hatalmas L2 és az Ada valami féle speckó kitömörítési eljárást tud amit az Ampere nem.
Nekem 3080 12 GB kártyám van ,semmi probléma vele egyetlen játéknál sem, meg nem is lesz.1440P-n játszok. A 144 Hz fontosabb számomra, mint a 4 K 60 Hz .az ez fölötti frissítéssel futó monitorok meg még mindig megfizethetetlen kategóriában futnak számomra. Akkor már OLED ,de 42 " nem fér el az asztalomon.
Szóval jók ezeka tesztek, rávilágítanaka limitekre, csak a való életben mindenkinek mérlegelni kell mire van szüksége és milyen megjelenítőt használ.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
Egyszerűen förtelem.
Mi toszért van a 408 a harmadik helyen egyszerűen nem tudok és fogok rájönni.
Igénytelenség csúcsa az egész ahogy ez meg van csinálva és ahogy kinéz.Drága és valódi neve RTX 4060 lehetne, de viszont olyan fogyasztási adatokat hoz amire nem igen volt példa mostanában. 135-140 W @ UV - 5 % teljesítmény vesztéssel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest