- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- RAM topik
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
denx1992
tag
válasz
Menthirist #200 üzenetére
Attól függ mennyire volt beállítva az adott kártya, és persze ,hogy mire. Egyébként ha megfelelő undervolton ketyegett még sokkal jobb mint az agyon játszott társai. Került hozzám bányász kártya és adtam is el szerencsére semmi gond nem volt velük. És csak annyi hgy a legtöbb alt coint nem 100 os gpu terhelésen bányászták. Játék alatt a gpu-k összevissza ingadozva probálják a textúrákat megfelelő képkockaszám mellett feldolgozni sokkal rosszabb mintha egy adott tevékenyégre monotonizálják őket.
-
Epa99
csendes tag
2000-es szériáról váltásra jó lehet, de 3000-es szériáról a tesztek alapján nem érdemes váltani, azt hittem egy picit jobban fog teljesíteni
-
FeroxX
csendes tag
válasz
Dr. Akula #470 üzenetére
Végigolvastam itt rengeteg kommentet és kommented. Nekem az jött le, hogy neked valószínűleg van egy baromi nagy RTX 3090-es bányász RIG-ed amitől most szabadulnál, és beparáztál, hogy a 4070 miatt (többek közt) már nem fogod tudni olyan áron elpasszolni őket ahogy tervezted...
(egy friss RTX 4070 tulaj, aki most kivételesen a használt kártyák piacára rá sem nézett, mert tudja, hogy egy aknamező az egész a bányász karik miatt...)
-
devast
addikt
Én olyan pletykát olvastam kétes helyről, hogy el lett rontva valami rendesen a chipletes navinál, és a 31 -nél derült ki. Azt már nem tudták/akarták 6-9-12 hónapot tolni, hogy javítsák, így kiment úgy ahogy volt. Valószínűleg ezért gyengébb mint az amd saját! sajtós anyaga, nem is kevéssel. Nyilván mikor 31 kész volt, már gyakorlatilag a 32 is, ezért mivel még mindig nem jelent meg, feltételezem, hogy 32-nél ezt javítják egy új stepping-ben, ezért a nagy késés. Sacc/kb én nyár közepe-vége előtt nem várnám. Viszont ha ez igaz, akkor egy 60cu-s navi32 javított steppinggel simán lehet olyan gyors, mint egy 70cu-s navi31 amit most adnak ki W7800 néven. Meglátjuk mi lesz, de a navi33 nem chipletes, így a 7600 vagy 7700 bármikor beeshet, valószínű a 4060-ra várnak ők is, hogy beárazzák a sajátjukat.
-
yarsley
aktív tag
> nem tudom ez igaz e de állítólag veszteséges lehet a 7700XT ha a 4060 Ti 399$ lesz.
meglepő, hogy mennyire nincs semmilyen kiszivárgott infó 7700-7800-ról, valami nagyon nincs rendben velük. 7600-an meg elvileg jön egy jó hónap múlva, ami eléggé furcsa lenne ha mid range nélkül kerülne bemutatásra...
-
Kansas
addikt
Attól még, mert eddig megúszták, nem lesz kisebb hülyeség a 3070-ekre tett 8GB VRAM a 3060-okon levő 12GB-hoz képest.
Amúgy meg szerintem is az lez, hogy szükség esetén kiadnak egy több VRAM-mal ellátott verziót(a duplázás nem biztos, náluk simán előfordulhat, hogy inkább megvágják a memóriabuszt is)... nyilván nem olcsóbban... -
Sundesz
addikt
Ha egy 8 GB-os kártyán kompromisszumot kell kötni akkor az már használhatatlan? Mert kb. sokan így sajnálják le a 8 GB-os kártyákat, holott 1-2 kirívó eseten kívül sehol nem jelent kb. gondot még a 8 GB sem mondjuk 1440p-ig bezárólag.
Láttam Last of Us videót, ott a medium textúra is ocsmány, ami érthetetlen és ott a 8 GB kb low-ra elég (vagy volt az elején). Ez viszont ne mondjátok, hogy normális, amikor az Uncharted 4 meg sokkal jobban futott ugyanazzal a motorral.
-
PuMbA
titán
"Ja, az RTX30X0-ek memória-allokációja pont erre utal"
Azért kibírtak 3 évet azzal a memória konfigurációval
Emiatt nem lett nagy felhördülés az NVIDIA táborban. Pont kicentizték. Kíváncsi vagyok, hogy itt mi lesz a helyzet, de ha akkora baj lenne, könnyűszerrel kiadják megduplázott VRAM-mal a kártyákat. Ne felejtsük, hogy jött a 12GB-os RTX3080 a 10GB-os után, illetve volt RTX3070 16GB a csőbe töltve, de nem hozta ki az NVIDIA, mert nem volt hihetetlenül szükséges.
-
szerintem amúgy is öntökönszúrást csinált a 12 GB@ 4070 Ti vel.
ma Igor írt valami olyasmit( nem olvastam el részletesen idő hiányában) hogy az AMD- nek betett az Nvidia tervezett árazása . nem tudom ez igaz e de állítólag veszteséges lehet a 7700XT ha a 4060 Ti 399$ lesz. -
Kansas
addikt
Ja, az RTX30X0-ek memória-allokációja pont erre utal, különös tekintettel az RTX3060/RTX3070-ek viszonylatában... és hát a 40X0 széria se arra utal eddig, hogy meg akarnák növelni a VRAM mennyiségét. Azt meg, hogy kelleni fog-e a közrljövőben a tesztek elég jól mutatják.
Nem azért van ekkora piaci részesedésük, mert tévedhetetlenek, ebben biztos lehetsz... -
devast
addikt
válasz
hahakocka #456 üzenetére
Az a hír baromság.
The exciting thing is that with the release of the W7800, MLID indicates that AMD will release an RX 7800 or an XT version based on it.
A W7800 navi31-re épül, 7800xt/akármi meg navi32-re. Azt meg már 2022-ben tudtuk [link] , hogy a navi32 max 60cu lesz. Igazából nem kizárt, hogy navi31-el hozzák ki a 7800xt-t, de én nagyon valószínűtlennek tartom, hogy ugyanarra a chip-re építenek egy $1000-os kártyát meg egy $600-osat is. Manapság az AMD nem fog beleállni egy közel bukó bizniszbe azért, hogy market share-t szerezzen.
-
hahakocka
őstag
Tech4gamers Április 19.-ei hír. Bírom ezt a folytonos Amd marketingezèst mert ezt nem is Amd mondta hanem egy híroldal a leakre. Mivel az Amd 7900 xt S XTX-n is 20 GB Vram van nem csoda ha sokan is a 12-16 GB vramot tippeltèk
Mi ebben a meglepő? -
PuMbA
titán
Igen, de nem találomra választják ki a VRAM mennyiséget, abban biztos lehetsz
Az NVIDIA nem hülye, nem véletlenül 90%-os a VGA részesedése jelenleg. Ők is tudják, hogy ha látványosan, több kategóriában lenyomja őket az AMD, akkor az már nem pálya, így biztos tudják vagy van egy erős sejtésük, hogy az AMD mennyivel készül ellenük.
-
hahakocka
őstag
A legújabb pletykák S hírek szerint a 7600 xt 12 GB vrammal , a 7700-7800xt 16 GB vrammal jön. 7800xt kicsivel erőben a 6900 xt fölè (3090 kb) jön 600 dolcsièrt. A 7700 xt 450 dolcsièrt 6800xt T hozná. A 7600 xt meg a 7750,xt T 350e èrt. Hàt kiderül. Ezzel azèrt odavàgnànak . A 7900 xt is kaphat Sapphire pulse-t hisz van 350e ft felé màr S a 20 GB Vram S hogy picivel erősebb a 4070,ti nèl stintèn jó pàrosítás S az màr RT Ben se sokkal gyengèbb ellenfelènèl, UE5 Ben pedig eddig picivel jobb is volt Fortnite UE5.1 nèl RT be. Persze no az nem egy intenzív grafikai game.... Computexen vagy a kínai tech shown mutatnâk be őket júniustól kaphatóak elvileg majd az új karik.
-
Kansas
addikt
Most néztem meg jobban a CB-s cikket amit linkeltél... az átlag azért 2%, mert van sok játék ahol semmi különbség, de azért ha megnézed a CB cikkben a követkető játékok grafikonjait, egész komoly különbség látszik:
CoD: Black Ops
Death Stranding
Watch Dogs LegionsSzóval ja, a PCIe4-es lane-vágott kártyákat nem igazán jó PCIe3-as lapba tenni.
-
Kansas
addikt
Nem azt írtam, hogy drasztikusan... de nyilvánvalóan visszafogta.
Bár a 6600XT-t Forza 5 alatt azért jelentős mértékben(9-13%)... szóval nem kizárt, hogy más játékokban is megérzi...
Az viszont biztosnak látszik, hogy a visszafogás mértéke nem a GPU erejétől függ, sokkal inkább függ a VRAM-tól, annak is főleg a mennyiségétől, illetve az engine-től, hogy mennyire hányja tele a VRAM-ot. -
-
Hát ezzel sokat nem megyünk előre, a 4070 tényleges core órajele a tesztekben 2750 körül van.
A frontend és a backend lesz amúgy a 4060 Ti gondja, főleg a ROP-kapacitás, számolásban meg textúrázásban tudni fog annyit, mint a 3070. Persze ha az órajelet el tudják tolni 2900-ig, akkor az segít.
-
Kansas
addikt
Ugyanazért, amiért a VGA-dat cseréled. Többet szeretnél, több teljesítményt, több fícsört... Ha csak nem megpusztult VGA helyére vennéd...
De gondolom ezen logika mentén akkor nem sokat költhetsz tápegységre, monitorra, miegymásra, ami az fps-t nem növeli, mert akkor már miért ne a VGA-ra(esetleg procira) költenéd azoknak az árát is... érted, mire akarok kilyukadni, ugye?
Másrészt az hogy te lecseréled az alaplapot, nem kell feltétlenül azt jelentse, hogy a veszélyes hulladék gyűjtőben kellene végeznie - elpasszolod aprón és valaki más, kevesebb pénzű is eggyel jobbra cserélheti a lapját... és 1-2 ilyen iterációóval később, a már közel dögrováson levő lap lesz az, ami majd a szemétben végzi - bár ez se feltétlenül igaz, van aki ilyesmivel dekorálja a szobáját...
Meg hát gondolom már használtan is lehet PCIe4-es lapot kapni lassan...
Persze be is nyelheted ideiglenesen azt a 3-5%-ot amit emiatt buksz el... a következő esedékes lapcseréig. -
-
Sundesz
addikt
-
Kansas
addikt
Szerintem akinek van pénze 200e-s VGA-ra, annak legyen egy 50-60e-s PCIe4-es lapra is...
Ezen a ponton már csak annak nincs PCie4-es lapja, aki vagy nem akar(és viseli a következményeit - amik azért nem eszelősen súlyosak), vagy annyira b@ssza a fillért, hogy ekkoraVGA is aligha fér bele neki.#433 Sundesz: Hja, van aki a nevet veszi, van aki a teljesítményt... ha elég a teljesítmény, elfogadható az ár, kit érdekel a név?
-
Kansas
addikt
Ne a 128 bittel foglalkozzál, hanem a 288GB/s-sávszélességgel.
Komolyan, mindig el kell mondani, ha egy új VGA jön, hogy önmagában véve lóf@szt nem jelent a csíkszélesség??? Rohadtul nem mindegy a VRAM freki...A valódi baj az, hogy az a 288GB/s se valami acélos...jelentősen elmarad egy 3060-tól is, ráadásul annál kevesebb is a RAM... az már szinte mellékes, hogy az acélosnak aligha számító RX6600 is lehagyja.
Ha tényleg ezek lesznek a paraméterek...
-
CrV6000
csendes tag
Tegnap vettem észre, hogy Aquánál 354.890 ft a Gigabyte 4070 Ti...
https://aqua.hu/alkatreszek/gigabyte-geforce-rtx-4070-ti-12gb-windforce-oc-12g-videokartya-gv-n407twf3oc-12gd-t1325797Mióta kijött a sima 4070, inkább még várok, aztán lehet nem veszek semmit ebbe a nagy felhajtásba
-
válasz
Mr.Csizmás #419 üzenetére
így van. Leegyszerűsítettem kicsit, mert itt erősen off
-
válasz
Mr.Csizmás #415 üzenetére
Vásárlőerőparitáson mutatja a nettó jövedelmet, tehát a nettó fizut egy kiválasztott vásárlói kosár árával korrigálják benne minden országban, hogy jobban összehasonlítható legyen.
Magyarul ahhoz tudnám hasonlítani, mintha megnéznék, hogy egy havi fizuból mennyi vajaskiflit lehet venni az adott országokban, így a dollár árfolyam nem zavarja az összehasonlítást. Nem tudom, hogy mennyire jók az adatok a képen, az OECD 2021 szerint 2000USD/hó körül járunk, a lengyelek kb. 10%-kal vannak előttünk. -
yarsley
aktív tag
Király, 9% már egy tisztes akció. De ez továbbra is egyedi akció, nem általános trend.
Az általános trend, hogy Nvidia inkább visszafogja a termelést mint hogy árat vágjon.
Ami amúgy teljesen érthető, mert kb monopolisztikus a VGA piac, és kisebb forgalom mellett is nagyobb a nyereségük. -
VoltanIgor
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #415 üzenetére
True that.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
VoltanIgor #414 üzenetére
+ Dr.Akula +Pug
bármit lehet hamisítani statisztikával, mondta Sztálin (ex fodrász, hobbi népnevelő), csak redditről túrtam a poén (
) kedvéért egy random salary threadből.
-
VoltanIgor
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #411 üzenetére
Ez szerintem nem stimmel. A románok tuti nem jobbak nálunk - kb egál lehet, mondjuk az is mocsok nagy szégyen ránk nézve. - a lengyel píz pedig idén 1607 USD (ezt most csekkoltam)
Attól még persze siralmas a helyzet, nem kicsit. -
Dr. Akula
félisten
válasz
Az kemény, hogy a török, román, belarusz is megelőz minket, de még a csődben levő görögök is. A lengyeleket meg nem is gondoltam, volna hogy így elhúztak, a felvidékieket emlegették mindig gazdasági csodaként, erre alig állnak jobban mint mi. Biztos a GDP kicsit mást mutat, de az átlagembernek, a dolgozónak ez jön le belőle, ez méri a gazdagságot, nem az hogy hány Ferrari áll a főnök garázsában. Az övében mennyi...
-
Pug
veterán
válasz
Median atlagbol
A masik meg, hogy melyik dimenzioban 500K a magyar netto atlag.
?
A brutto atlag 580K... (ami ugye teljesen parttalan megint, hiszen nem median...)
-
Mr.Csizmás
titán
-
carl18
addikt
Én is így állok hozzá, nekem bár nem egy túl acélos 1660 Super van.
De mostanság nem sokat játszok, így olyan dologra nem költök amit nem használok ki.
Igen, sajnos az AMD is követi az Nvidia üzlet polikikáját, 10-15% talán alá áraz de így se úgy se megfizethető. Már gondoltam arra ha jön az intel következő generációja és véletlen megfizethető áron kinálna jó teljesítmény azt is ki lehet próbálni. Addig a driverek is vállalható szintre lépnek remélhetőleg.4070 nagy előnye egy 8 pines elég neki, ha nincs atomerőmű tápod akkor elég lehet neki 550 wattos, még van benne kis egy kis Undervolt lehetőség is.
-
PuMbA
titán
Most én se vennék. Kaotikus időszak lesz őszig. Használt piacot most kezdik elárasztani az RTX3090, RTX3070-ek. Az áresés már szemmel látható a 2 hónappal ezelőttihez képest. Kijön az AMD ellenfele az RTX4070 ellen, így még több 6700XT, 6800 árasztja el használt a piacot. Őszre mind az új, mind a használt árak szerintem 95%, hogy csökkeni fognak. Ja és akkora talán nem halasztják tovább és kijön a Stalker 2 és megtudjuk, hogy az UE5 mennyire VRAM igényes
Az év vége, jövő év eleje tökéletes időpont lehet a vásárlásra, mert a legtöbb változó ismert lesz ebben az egyenletben.
-
Pug
veterán
XTX volt itthon 445-ert is az AQUA-ban
NVIDIA Reportedly Limiting Production of GeForce RTX 4070 GPUs Due To Poor Sales
-
Nem Vásárolok egyelőre sem Nvidia sem Amd hardvert ebben a generációban. AMD ugyan úgy átnevezett és felárazott, valójában a 7900XTX és XT feljebb csúsztatott SKU-k ehhez is árazva. ( magyarul a 7900XTX kártya nem létezett az előző genben) semmivel nem különbek a Zöldeknél mindkettő ugyan azt a politikát folytatja ebben a genben ráadásul a Ref 7900XTX kártyák hűtője botrányosan szar.
Szerintem is a 4090 jelenleg a legjobb előrelépést mutató kártya lenne, csak az meg alapból drága legalább is számomra és az én játékaimhoz meg felesleges is lenne.
A 4070 szimpatikus amúgy. -
carl18
addikt
Jó láttom egy árban van a 4080 és a 7900XTX azt nem figyeltem.
Csak a MSRP árból indultam ki, így nem tudtam ennyire egy szinten az árcédula.Úgy értem a full SKU 4090 éri meg legjobban, talán még a 4080 vállalható de akkor is 1200 dollár a korábbi gen meg 700 volt.
Lehet pár helyen túltoltam a kijelentéseimel, azt beismerem.
De akkor se normális az átnevezgetős/hazug nvidia politika.
Az a lényeg te boldog vagy a hardverrel amit vásárolsz. -
Csabis
aktív tag
Igaz nekem 3080Ti van .. sikerült akkor vennem mikor éppen volt készlet belőle.. igy 40xx Kimarad, illetve 50xx is kifog 60xx meg lehet nem fog kelleni már..
Új hozzászólás Aktív témák
ph Megérkeztek a gyárilag tuningolt GeForce RTX 4070-es változatok, ezek közül teszteltük az MSI egyik verzióját.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Anime filmek és sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Villanyszerelés
- Autós topik
- Íme, a One UI 8
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Kitűnő állapotban lévő ASUS DUAL RX5500XT EVO OC 8GB 128bit
- ASRock RX 7800 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- ASRock RX 6950 XT 16GB GDDR6 Phantom Gaming OC - Gari 2026.05.02. -ig - Eladó!
- MSI RTX 5080 16GB GDDR7 VENTUS 3X OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Gigabyte GTX 1050 TI 4GB
- Xbox Ultimate előfizetések
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i7-4GEN I 8GB I 512SSD I NVIDIA I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest