Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJ Diablo
tag
Köszi a tanácsokat. Barátnőm ilyen helyen dolgozott, ahol írókat raktak össze. Onnan hozott anno lencsetisztítót, csak nem akartam szétszedni mert még garis.
-
mr_ricsi
veterán
''Izopropil-alkohol általában alkalmazható.''
Ennél tudok egy mégjobbat:
Optikai boltban kell venni olyan szemüveglencse tisztító folyadékot, ami műanyag lencsékhez is jó. (Vagy az van rajta, hogy ''mindenféle lencséhez'', vagy külön kiírják a műanyagot is.)
Ezzel kell megtisztítani a lencsét, majd isopropilos szarvasbőrrel (fültisztító pálcával) letörölni.
(Csak azért van szükség a propilos törlésre, mert sok lencsetisztító folyadék szerves alapú reflexió-csökkentő bevonatot tartalmaz. Ez a bevonat -egyébként- marha jó, csak 3-6 hónap után elbomlik, és akkor a drive egyáltalán nem olvas. Újabb tisztítás, aztán újabb 3-6 hónapig tökéletes.
Vannak, akik a gyengülő meghajtójukat így ''javítják fel'' elpasszolás előtt.)
Ezért nem veszek használt optikai meghajtót. -
mr_ricsi
veterán
válasz
badbrother #14 üzenetére
''Miért nem jó a meleg víz+szappan?''
Mert lúgos kémhatású. (Tudod, szárítja a bőrt...)
-
mr_ricsi
veterán
Ez a gyógyszertári etil-alkoholra is fennáll. Ha tiszta üvegre egy cseppet pöttyintesz, és megvárod, hogy elpárologjon, azután is marad folt. (Mivel valamilyen erjesztett szerves anyag lepárlásával készítik, mindenképpen marad benne némi cukor és miegymás.)
Achtung! Warning! Bнимание!
A kísérlethez legfeljebb 1 cseppet szabad felhasználni, majd a maradékkal a ''szeőke káólád'' élvezeti értékét javítsd fel! -
PPeter
addikt
Izopropil-alkohol általában alkalmazható.
-
badbrother
aktív tag
Miért nem jó a meleg víz+szappan? Az nem old semmit csak a koszt.
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
-
levis4
tag
Igazad van! Az alkoholt és a sebbenzint felejtsd el! Az optikát (lencsét, ami sok esetben anyagi megfontolásból nem üveg hanem műanyag) megmarja, feloldja ami opálosodáshoz vezethet. Innentől kezdve az optika kukába való!
Ajánlom a denaturált szeszt, ami a szennyeződést feloldja, de a műanyagot nem bántja.
[Szerkesztve] -
BEE
addikt
Hát nem kellett volna !
A '' tisztítólemezek '' sokszor nem tisztítanak, csak szétkenik a koszt,
oszt vagy-vagy !
Nincs más választás, csak a manuális pucolás.
Fültisztítóval letörölheted a lencsét, de sokon olyan a bevonat
amit az alkohol feloldhat.
Holnap megkérdezek egy praktizáló szakembert,
hogy mit használ tisztításhoz.
De szerintem már volt szó itt is ilyesmiről,
ha ügyesen keresőzöl megtalálod.
BEE -
DJ Diablo
tag
Próbáltam rá különböző firmware-eket rakni de nem volt jó, míg utoljára visszaraktam az 1.04es gyárit és láss csodát eddig úgy néz ki jó lett. (Lekopogom)
-
DJ Diablo
tag
Kipróbáltam más TDK,Budget... lemezekkel, azokat simán vitte. Csak az aritával meg a ridatával van gond.
-
PPeter
addikt
Elég nagy butaság volt ilyen tisztítólemezt használni (a legjobb fajták - amik nem 999 Ft-ba kerülnek a fukarbótban - használata sem javallott), bár furcsa lenne, ha csak egy kimondott lemeztípussal jönne elő, ha belekaristolt a lencsébe. Próbáld más lemezzel, lehet hogy nem a tisztítás körül van a gubanc.
[Szerkesztve] -
DJ Diablo
tag
Van egy Nec2510A íróm. Az utóbbi időben már csak 6xosan volt hajlandó írni, de ez nem is lett volna gond, hanem mindíg az írás elején elkezdte számolni az újrapróbálkozásokat. Havertól elkértem a tisztítólemezét, rendbetette. Ír 8xosan eddig jó. Gondoltam az Asus olvasómnak sem árt egy kis tisztítás. Végigment, és azóta nem olvas ritek lemezt. Elállítódott a fej? Vagy mi? Akinek van tanácsa, tapasztalata az megoszthatná. Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest