Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
Inkább lekövetést kellene csinálni!
Nálam az általad írt egyik címre ezt dobja:
"tracert 151.101.130.142
Tracing route to 151.101.130.142 over a maximum of 30 hops
1 1 ms <1 ms <1 ms RT-AX53U-AFE0 [192.168.50.1]
2 13 ms 11 ms 10 ms catv-89-133-164-70.catv.fixed.vodafone.hu [89.133.164.70]
3 12 ms 10 ms 10 ms catv-89-135-214-78.catv.fixed.vodafone.hu [89.135.214.78]
4 9 ms 10 ms 8 ms catv-89-133-4-77.catv.fixed.vodafone.hu [89.133.4.77]
5 10 ms 9 ms 10 ms catv-89-133-5-89.catv.fixed.vodafone.hu [89.133.5.89]
6 9 ms 9 ms 10 ms ae20-100-xcr1.bud.cw.net [195.2.31.81]
7 16 ms 12 ms 12 ms ae2-xcr1.vie.cw.net [195.2.16.145]
8 12 ms 12 ms 12 ms 167.82.128.156
9 15 ms 14 ms 11 ms 151.101.130.142"Itt kellene megtalálni a közös nevezőt, hogy mi okozza.
-
tomp
félisten
Anno mikor a Tidal indult akkor a Telekom hálózatán volt vele gond. Éjszaka, kora reggel hibátlan volt. Délelőtt kezdett belassulni, délutánra használhatatlan lett.
A Telekom majd 1év alatt javította a hibát. Az útvonal volt a gond. Mármint a szűk keresztmetszet. -
tomp
félisten
Úgy tűnik a Tidal a "Max" minőség lejátszásához CCodec-et alkalmaz ami csak Android 11-től érhető el mint rendszerösszetevő. Emiatt nagyon sok DAP kiesett a működésből mert nagyrésze Android 8.1 és 10-et futtat.
Kíváncsi vagyok mi lesz így most... -
tomp
félisten
Eleve több változatban van meg egy dal nekik.
pl sima HiFi verzió, MQA verzió. Hiába lenne kb használható az MQA képes FLAC is HiFi minőségre, mégis külön van mivel a HiFi-hez 16/44,1kHz-et használnak.
pl a fent linkelt 192-es playlist 3. dala a Grease zenéje:
HiFi minőség: 967kbps 16/44,1kHz 19,8MB
MQA képes FLAC: 1792kbps 24/48kHz(MQA:192kHz) 36,4MBNem azért áll át a Tidal a HiRes FLAC-re hanem azért mert csődben van az MQA cég!
Jobbnak látták bevezetni a HiRes-t és igazából hátralépni az MQA mögül azaz meghagyják de csak mint "amúgy van még ez is" formátumot.Úgy hallottam, hogy az MQA fájlok "fel vannak készítve" a D/A zajra azaz mint ellenzaj van benne ezért is más. Az egy másik dolog, hogy ez valamelyik dalnál előny valamelyiknél viszont nem.
-
tomp
félisten
Nincs kevesebb MQA. Legfeljebb Tidal appból eléred ugyan azt MQA helyett natív 48/96/192kHz-en.
pl. amit linkeltem natív 192kHz-es playlist mindegyik megy MQA-n is.
A már fent lévő MQA-k maradnak.
A jövőbeli minőség pedig a kiadótól függ. Ha natív FLAC helyett MQA-t adnak a Tidalnak, akkor az fog menni "Max" cimke alatt.A 192kHz-es playlistet meghallgatva natív felbontásban és MQA-n(192kHz-es MQA 768kHz-re kibontva) nekem az előbbi azaz a natív jobban "ízlett".
-
tomp
félisten
válasz
Biggabi76 #622 üzenetére
Nem tudom, hogy a sima verziónál van e már Max, nekem béta van.
Itt már nincs Master jelölés. Max van csak és Maxon belül van a HiRes FLAC és az MQA.
Hivatalos appban nem lehet tudni mi az ami MQA-ban megy és mi az ami HiRes. Legfeljebb hallgatásnál derül ki.
Új API még nincs így a külső appok nem tudják még.
Windows 11-es Tidal+Hiby R5 II:
Programban Max és ami mögötte van az MQA:
Max de natív 192kHz-es HiRes FLAC van mögötte:
192kHz-es Playlist
Max képes appban natív 192kHz-ben megy. Régebbi verzióval és külső appokkal mind MQA!
A leírás szerint ahol van/lesz natív jobb minőség ott nem lesz MQA. Az MQA csak ott marad meg ahol nincs jobb minőség. -
tomp
félisten
Na akkor megjött a Hi-Res FLAC!
API még nincs hozzá így a külsős appok/programok még nem ismerik csak a hivatalos app.
Hiby R5 II-n viszont a hivatalos app teljesen megdöglött. Ha a Max minőség van beállítva akkor semmi sem indul el.
Szerencsére Windows-ra kötve mint külső DAC tökéletesen megy. Ahogy látom az MQA Studio albumok továbbra is fent vannak. pl 2L
Ezeknél a Hiby továbbra is MQA-t mutat. De sok natív 96 és 192kHz-es anyag van fent. -
tomp
félisten
válasz
RetepNyaraB #619 üzenetére
Adatkerettel nekem nincs gondom. Évek óta korlátlanom van.
Azért remélem az androidos bétára is hozzák a hónapban és nem csak iOS Tidal beta only. -
tomp
félisten
Igen a sima HiFi emelkedik.
A HiFi Plus-ról még nincs infó.Augusztus 1-től érkezik a max 24/192kHz-es FLAC a HiFi Plus-ra.
-
tomp
félisten
Úgy néz ki vége az MQA-nak.(csőd)
Jön Tidalra is a Hi-Res flac! -
tomp
félisten
Androidon vajon miért OFS-ben küldi ki az app az MQA-t?
UAPP az érintetlen MQA-t adja ki. -
tomp
félisten
válasz
viktor-bp1 #492 üzenetére
UAPP esetében ne felejtsd el, hogy nem elég a Play Áruházban megvenned hanem az appban az MQA menüpont alatt az MQA licensz extra áras! Az még +1300Ft körül van.
Természetesen nem telefonhoz kötődik a licensz hanem google fiókhoz. Egyszerre több telefonnal is tudod használni, nem fog panaszkodni. -
tomp
félisten
Atmost nem tud az app mivel ahhoz külön licence kellene úgy mint az MQA "tudáshoz".
Tidal app tudja az Atmost ha a telefon hivatalosan rendelkezik Dolby Atmos támogatással.
Ha igen akkor az Explore fül alatt a Master és a 360 alatt ott lesz a Dolby Atmos kategória is.
pl ez is Atmos: [link] -
tomp
félisten
válasz
RetepNyaraB #402 üzenetére
Pontosan!
Jelenleg a nyers MQA-t nem lehet átküldeni a fülesre. Hiába lenne képes a fülesben lévő DAC az MQA feldolgozásra de az átvitel az ami problémás.
HiBy-nak van UAT kodek megoldása ami 1,2Mbps 192kHz de az se fülesre van. Bár van olyan TWS modelljük ami tudja ezt a kodeket de még a felét se éri el az átviteli sebesség mert nem lehet akkora antennával elérni a kívánt sebességet.Az ünnepi fényárban úszó "Fesön sztrít..."-en a fixen 990kbps-re állított minőség olykor elkezd szaggatni mert nem tudja tartani stabilan az átvitelt annyira nagy az interferencia.
Pedig nekem nyakpántos fülesem van aminek több 10 centis az antennája.
Nem elég a Bitstream, be kell kapcsolni a "Use with Bluetooth output" kapcsolót is. Csak ez után küldi a Bitstreamet a bluetooth transcode-ra. -
-
tomp
félisten
De ha van az embernek Tidal előfizetése akkor minek töltögetne le ha amúgy a Tidal/UAPP appból (és egyéb eszközzel pl HiBy) le tudja játszani?
Ha menne nálam az Atmos akkor még arra sem használnám.
De így kénytelen vagyok letölteni azokat. Dolby Digital Plus 5.1 a hang 768kbps-el amiben benne van az Atmos. -
tomp
félisten
válasz
HoaryFox #330 üzenetére
Az egy dolog, hogy BT-n csúcs LDAC-n megy át az anyag. De ha csak nem LG telefonról van szó akkor a Tidal app eleve 44,1kHz/16biten megy. Hiába 96kHz/24bites MQA. Az app nem azt fogja tovább adni.
UAPP viszont képes arra, hogy a bitstreamet transzkódolja az android rendszer LDAC-re. Az appban erre van külön kapcsoló. Bluetooth output opció.
Én a Tidal appot csak Atmosra használom. HiFi és Master kizárólag UAPP.
Vicces, hogy az Atmost szebben visszaadja egy AAC-s TWS füles(igaz írják, hogy támogatja az Atmos hangzást) mint egy LDAC füles. -
tomp
félisten
Szerintetek miért nem szól OnePlus 7T Pro-n a Tidal Atmos?
A júliusi app verzió az utolsó amivel megy. Azóta semmi. Ha elindítom akkor látszólag megy de néma. Ha dalt váltok akkor megbénul az app. Nem indul el a következő, de onnantól a sima HiFi és Master sem! Ha bezárom, a háttérben elkezdi pörgetni a procit. Kényszerített leállítás kell neki...
Többször jeleztem a hibát a Tidal felé de semmi javulás. -
tomp
félisten
Nem fogják! Nekem megmondták, hogy ha megcsinálnák akkor onnantól maga a Tidal app díjkötelessé válna ami ugye nem megengedett. Mármint nem lenne elfogadható, hogy ha előfizetsz a Tidalra de használni szeretnéd a hivatalos alkalmazásukat akkor +díjért letöltheted az appot.
-
tomp
félisten
A Tidal app default android drivert használ így csak annyit tud amennyit alapból az adott rendszer. Ezért van csak LG telefonon natív MQA. Illetve így működik Dolby Atmos esetében is.
UAPP eléggé összetett app. Sok SoC-t és dedikált DAC-t kezel saját driverrel.
Nem véletlenül nem adják ingyen az appot. Tidalt is meg lehetne így csinálni de akkor maga a Tidal app lenne 2000Ft de akkor még nem fizettél magáért a zene szolgáltatásért. -
tomp
félisten
válasz
csocsoszán #199 üzenetére
Miért lenne gyengébb? Ha a Download beállítás megfelelő akkor az eredeti online minőséget tölti le mivel az online meghallgatást is letölti ugyan úgy csak nem tárolja hosszabb ideig.
Az pedig mindegy, hogy kártyára tölti vagy belső memóriára. A kártya gyengébb minőséget tud tárolni?
Letölteni lehet HiFi, Master, 360 és Dolby minőségben is. -
tomp
félisten
Családi HiFi előfizetés 3fővel(veled együtt) 1500Ft-ra jön ki. 2fővel 2250Ft. Azaz 2főnél még olcsóbban is kínálnád. 3főnél már drágábban.
Nekem is van családim. 3 kollégámnak adtam előfizetést. 1125Ft-ra jönne ki de egy ezrest kérek csak tőlük.
Így is olcsóbb az én részem mintha a 3ezret fizetném. -
tomp
félisten
válasz
#20584850 #121 üzenetére
Mindenki a saját email címével lép be a Tidal fiókjába ugye. Családinál sincs ez másképp. Csak ők nem tudnak semmit sem csinálni az előfizetés menüben. Annyit ír ki nekik a Tidal, hogy családiban vannak bent. Ha megadja az illető a fiókját egy másik emberrel az más. De ugye egyszerre több helyről nem igazán tud menni a lejátszás ugyan arról a fiókról.
-
-
tomp
félisten
válasz
#20584850 #106 üzenetére
Ha nagyon jól van megcsinálva az aac, mp3 és flac akkor szinte alig lehet őket megkülönböztetni. Spotify féle OGG Vorbis viszont kibukik elég könnyen mivel tompább a hangzás. Nem annyira tiszta.
Van pár zeném az iTunes-ról. 256kbps-es AAC. Szépen szólnak. Amúgy az iTunes forrása 24/96kHz 96kbps-es AAC. Abból készítenek 16/44,1kHz 256kbps-es AAC-t.
Play Music előfizum szintén volt. A Google elég jól készíti el az mp3-at. De ha választani kellene, hogy AAC vagy MP3 akkor inkább AAC. Már a fejlettebb kódolás miatt is. De abból is a 320kbps.
Kipróbáltam már rengeteg stream szolgáltatót: Deezer, Spotify, Play Music, Prime Music, Apple Music, Qobuz, Tidal. -
tomp
félisten
válasz
RetepNyaraB #104 üzenetére
Pontosan. Az MQA minőségért ugyan annyit kérnek mint a sima FLAC-ért. Akkor miért ne hallgassuk? Eleve az appok MQA-ban indítják el ezeket.
A fül általi hallás meg eleve érdekes. Én 18,5kHz-ig hallok DE: egyéb nagyon magas frekvencián működő eszközök zavarnak!
pl kutyasíp idegesít. Van olyan elektromos autó(régi Leaf) aminek az invertere által keltett sípolását még a dübörgő Ikaruszban is hallom vagy hiába hallgatok zenét fülessel a zenében hallom a sípolását. Némelyik régi CRT tv-t is hallom méterekről ahogyan a képcső sípol a megjelenített kép alapján. pl világos képnél jobban: fehér-sárga-pink színnél a legerősebb -
tomp
félisten
Amit én tudok, hogy van olyan FLAC ami pocsék mivel a stúdióban is pocsék minőségben rögzítették. Ugyan ez igaz MQA-ra is. Hiába MQA de zavaró alapzaja van, gyenge hang, tér nulla. De ez nálam ritka. Amit tudok, hogy a füles max LDAC minőséggel a legtöbb MQA-t tökéletesen szólaltatja meg. Szét tere van a zenének, nincs sistergő alapzaj és nem gyenge a hangzás.
Amúgy én a Tidalra akkor fizettem elő mikor amerikában indult. Az első héten már előfizettem usa VPN-t használva. Szerencsére csak a regisztrációnál kellett VPN. A magyar indulással csak átvittem a playlisteket a magyar fiókba. -
tomp
félisten
válasz
csocsoszán #85 üzenetére
Tidal offline-ba ugye MQA-ban tölti le.
Ha pedig Tidal app nélküli MQA-t szeretnél akkor pedig a Google segít benne. Van egy szuper letöltő. De ezt max privátban írom le ha kéred. -
tomp
félisten
válasz
#20584850 #80 üzenetére
Letöltöttem "sima" FLAC-ben és MQA-ban is a dalt már korábban. Elindítottam és csodálkoztam, hogy miért szól olyan "tompán". Nem volt olyan tere mint korábban. Aztán megnéztem mi szól. Sima FLAC.
Az elején amúgy nagyon sok MQA-t az app "zöld pöttyös" minőségnek jelölte de most már a kék MQA Stúdió minősítéssel van fent rengeteg.
Amúgy csak kíváncsiságból: milyen MQA-s hardvereid/szoftvereid vannak? Tényleg érdekel a téma.csocsoszán
hmm nem nagyon hallgatok 192kHz-es MQA-t így ezt rosszul írtam. 352,8kHz-nél 88,2kHz a szoftveres kimenet. Oka: a forrást oszd el 88,2-vel és 96-al! Na ezért megy 88,2kHz-en és nem 96kHz-en. -
tomp
félisten
válasz
#20584850 #77 üzenetére
Tidal a topik neve és a felhasználás 99%-a telefonról megy. Így hát nyilván mobilos környezetből mondom azt amit hallok. Nyilván komolyabb rendszeren kábellel hallgatunk mindent és offline. Nem Tidalt. Ha komolyabb minőséget akarna a Tidal akkor DSD-t adna.
Nem minden MQA jobb attól mert abban van fent ez nyilvánvaló. Van mikor ez a minőség teljesen más forrásból készül. -
tomp
félisten
-
tomp
félisten
válasz
csocsoszán #68 üzenetére
Ha MQA-t hallgatsz és a fájlt 96kHz-nél nagyobb akkor legfeljebb 88,2kHz-ben fog szólni. 96kHz a szoftveres maximum MQA esetében. 96-on csak a 48 vagy a 96kHz-es dal fog menni. Felette már hardveres feldolgozás kell. Telefonok közül ezt csak az LG tudja(ott is csak a prémium modellek). Külső DAC esetén pedig csak az MQA képes tudja.
Nálam mivel LDAC-s bt-n hallgatom így a beállítás: bit perfect mód be, Upsample off, Hi-Res driver auido format: auto, Use with bluetooth output bekapcsolva.
HiRes driver flags nálam inaktív azaz semmi sincs kiválasztva mivel ahogy figyelem Bluetooth kimenetnél ez nem játszik. -
tomp
félisten
válasz
csocsoszán #65 üzenetére
Szia!
Ezt említettem is, hogy attól mert valami FLAC vagy MQA még nem garantálja a jó minőséget. "lásd" magyar előadók. Nagyon soknál a FLAC borzalmas.
Az MQA is csak azt jelenti, hogy lehetőség van jobb minőségben hallgatni. De ha ugyan azt a mono sokol rádiós forrást dobják MQA-ba akkor nem fog megjavulni magától a minőség.
Az alkalmazásban amúgy 2 fajta MQA-t különböztet meg: MQA zöld "pötty" és MQA kék "pötty"
A kék az MQA Studio. "‘MQA Studio’ indicates it is playing an MQA Studio file, which has either been approved in the studio by the artist/producer or has been verified by the copyright owner." -
tomp
félisten
válasz
RetepNyaraB #57 üzenetére
Én mindent bit perfektben hallgatok. Nem szeretem az EQ-t. Vagy ha nagyon kell akkor a fülesét használom. Normál-Bass-Rock-Jazz EQ van.
Ha olyan DAC-t használsz amit támogat az app akkor szerintem alapból arra küldi ki az MQA-t azaz az app csak letölti de nem piszkálja. -
tomp
félisten
válasz
RetepNyaraB #55 üzenetére
Mindent megvettél benne? Minek? Csak az MQA kell. OTG-he azért kell az MQA mivel azt ugye nem a telefon dolgozza fel hardveresen hanem a szoftvernek kell kezelnie az MQA adatfolyamot az USB felé. De külső MQA-s DAC-hez is kell az MQA licenc?
A Tidal app kicsit másabban szól. Mintha lenne rajta egy "gyári" EQ.
Sima FLAC is másabban szól. Gyári appban elindítva és a szerverről letöltött offline dal egy másik lejátszóval összehasonlítva más. -
tomp
félisten
válasz
RetepNyaraB #52 üzenetére
Azért az USB APP. eléggé trükkös. Megveszed az appot de az még nem tudja az MQA-t. Ahhoz appon belül kell megvenned az MQA-t. Nekem ingyen volt mivel kaptam a Google One-tól kupont.
Nekem a 360 Reality Audio pocsék minőséggel megy. Nugs.net-en sokkal jobb a 360 Reality Audio minősége. -
tomp
félisten
válasz
RetepNyaraB #50 üzenetére
A Tidal app kizárólag LG telefonon kezeli rendesen az MQA-t. Azaz csak LG-n adja tovább a DAC részére hardveres feldolgozásnak vagy bluetooth esetén csak LG-n adja tovább a rendszer számára a teljes értékű MQA-t. Azaz nekem a OnePlus 7 Pro-n a Tidal app egy 88,2kHz/24bites MQA-t bluetoothon 44,1/16bitesként adja tovább.
Nekem az USB Audio Player Pro kell.
Ez egy különálló lejátszó program ami több online stream szolgáltatót is támogat.
Lista
Bit perfect mode
Ebben a módban a telefon saját Dolby Atmos módját is letiltja.Tidal app esetén ha Dolby Atmos dalt indítok akkor a telefon is átkapcsol Dolby Atmos "Music" módba.
-
tomp
félisten
válasz
RetepNyaraB #44 üzenetére
Szoftveresen csak 96kHz-ig lehetséges a dekódolás. Felette kell a hardveres "kulcs".
V30 ugye MQA képes ahogyan írtad is. LDAC módban a fejesed a beépített DAC-t használja. Az abban beállított hangkép aktív. Jack módban viszont a telefon DAC dolgozik és a fejes a megkapott analóg jelet szólaltatja meg.
USB Audio Player Pro app a betöltött MQA-t feldolgozza és készít belőle bit/kHz szerinti PCM jelet. pl 88,2kHz 24bit MQA->88,2kHz 24bit PCM. Ezt az android a beállított LDAC-be rakja és küldi ki bt-n. Nálam alapból 96kHz/32bit/990kbps a beállítás. Az LDAC mivel "csak" 24bitre képes így nem 32bites az adatfolyam.
Fontos, hogy az UAP appban be legyen kapcsolva a bitstream mód mivel akkor letilt minden EQ-t! A sajátját és a rendszer EQ-t is.Indíts el egy 352kHz-es MQA-t a Tidalról az appban beállított MQA Only módban. Nem 88,2kHz-et fog írni megszólaltatott felbontásnak hanem 352kHz-et.
-
tomp
félisten
válasz
#20584850 #40 üzenetére
Igen tudom, hogy átlagosan 15-16K-ig hallja az ember. Nálam 18,5kHz a max.
Vannak korlátai a fülesnek persze. Eleve ilyen méretben a driver el tudja érni a képessége csúcsát. Van olyan MQA ami olyan "összetett" dalt takar aminél küszködik-szenved a driver. Hallani, hogy szépen szól de hallhatóan több van a dalban mint amit a driver visszaad, amire képes.
Ez az album tökéletesen vissza adja a "sima" FLAC és az MQA különbséget. -
tomp
félisten
válasz
#20584850 #36 üzenetére
Most tűnt fel, hogy ez a program nem tudja dekódolni az MQA-t így csak az abból kinyerhető "sima" FLAC-et elemzi ami 44,1kHz! Bitben látja, hogy 24bit de ennyi.
USB Audio Player Pro-val amelyik MQA 88,2kHz/24bit azt a program 44,1/24-nek mutatja.
Amit tegnap néztem az 44,1kHz-es MQA de az UAP azt is 88,2kHz-ben játsza le. Nem lehet, hogy ezért jobb a hangja? Nem dB különbség van hanem jobban elkülönül minden a dalban.
Ennél látszik, hogy a freki még menne tovább is de ahhoz már MQA dekódolás kellene.
Ez az UAP-val 88,2kHz 24bit/352kHz/24bit.
iTech Prostereo H2 fülessel használom a Tidalt. -
tomp
félisten
válasz
#20584850 #32 üzenetére
Pontosan! A FLAC még nem jelenti azt, hogy jó. Ahhoz a kiindulási anyagnak is jónak kell lennie. Akkor akár még mp3-on is jót kapunk.
Jó 16/44,1-ből jó mp3-at tudok én is csinálni. De ugyan ebből a FLAC-ből bármit is csinálok már tompább OGG-t tudok csak készíteni. Az elég csúnyán vágja a frekit. Ezért sem jön be nekem a Spoti.
Megnéztem ezzel a programmal egy 16/44,1 FLAC vs 24/44,1 MQA-t.
MQA
FLAC
Mind2 anyag a Tidal-ról van. MQA-s verziónál több a dinamika fülessel. -
tomp
félisten
A BT soha nem lesz isten. Eleve nem erre találták ki csak audio átvitelre is jó. Ott pedig az LDAC jelenleg az elterjedt csúcs. Ahogy nézem idén sikerült is megkapnia a "Hi-Res Audio Wireless certification" jelzést. De ezt is a Sony-nak köszönhetjük. Ha nem találják ki lehet még most sem lenne nagy felbontású BT kodek...
Tidalon is némelyik (legtöbbször magyar) dal úgy szól FLAC-ben mintha egy mono sávról rögzítették volna mikrofonnal... Tér nulla, alap sistergés a háttérben, sok mély...
Régi fülesemmel ami csak aptX-et tud még elment. De az LDAC fülessel nagyon előjön ez a "minőség".
Nálam a Play Music féle 320-as MP3 teljesen okés a ProStereo H2-n is. Spoti féle OGG már tompább.
Tidalon ha egy album fent van sima FLAC-ben és MQA-ban is akkor azért lehet hallani melyik az MQA mivel annak nagyobb a dinamikája.
Dolby Atmos meg teljesen más kategória. -
tomp
félisten
Ha a bitrátát nézzük akkor a FLAC is rosszabb mint a "CD minőség"? Nem!
Sőt! Hi-Res 96kHz-es FLAC vs. MQA 96kHz! MQA-nak kisebb a bitrátája mégis van különbség. MQA érezhetően jobb.
Videónál ott van példának a H.264 vs. H.265. Ugyan akkora sávszéllel az utóbbi jobb minőséget tud.
LDAC-nél is ugyan ez van. Fejlett kódolás.____
Van valahol specifikáció a Dolby Atmos Tidalról? Úgy értem bitráta, csatorna? -
tomp
félisten
Pedig van!
FiiO BTR3 HiFi Bluetooth Receiver&USB DAC vagy Auris Amplify -
tomp
félisten
Android 8-tól már van LDAC bluetooth kodek!
OnePlus 7 Pro-n Android 10-el USB Audio Player PRO app MQA kiegészítővel(appon belül lehet külön megvásárolni) a Tidal Master megy! Bluetoothra is kitolja a Mastert. ProStereo H2 fülessel hallgatom.
Az optimális hangminőség max bitrate-et jelent ami az LDAC kodeknél 990kbps. 88,2 vagy 96kHz-es MQA-nál hallani, hogy nem szokványos FLAC szól. -
tomp
félisten
1, megoldás:
DragonFly USB-s "hangkártya". Ez tudja az MQA dekódolást hardveresen. Ebből kábel az erősítőbe. Oké ez kábeles.
2, Megfelelő BT eszköz át tudja vinni a minőséget! LDAC képes eszköz kell. Ez 24bit/96kHz-et áttol. Én LDAC-s fülessel hallgatom a Tidal MQA-t. Nem semmi milyen a minőség!
3, innen választasz egy dedikált MQA-s eszköz és akkor nem kell kábelezés
4, Sajnos maga a Chromecast Audio-n csak HiFi minőségben megy a Tidal. Mastert nem tudja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest