Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bred78
csendes tag
Ma nalam is jo volt, remelem tenyleg csinaltak valamit Tidalek. Ha igy marad akkor nem kell feltennem olyan kenyelmetlen kerdeseket, minthogy Vodas halozaton tapasztalt-e valaki problemat vele
-
bred78
csendes tag
válasz
Biggabi76 #676 üzenetére
Most en is megkaptam kb ugyanazt a levelet toluk:
"We experienced a very brief outage, which may have temporarily affected the ability of some subscribers to play the TIDAL app normally. The issue was resolved, and you should now be able to successfully play your favorite music and access all features. In the case you are still experiencing the issue please let us know and send us again the "blob" text that we asked before for a further research.
While connected to their network, open a browsergo to https://www.fastly-debug.com/Copy the text and send us the "blob" at the top.(see attached)"Este 8 korul meglatjuk.
-
bred78
csendes tag
Tegnap jo volt, de most megint akadozik :/
-
bred78
csendes tag
-
bred78
csendes tag
Marha szar ezt tesztelni, delelott megakadt 3x, utana beallitottam a kiveteleket a Sophosban, es egeszen mostanaig semmi baj nem volt vele...
Kozben valaszolt a Tidal is, bekertek a halozati adatokat.
Szoval ott tartok ahol eddig, eddig csak az a biztos, hogy Audirvanaval meg egyszer sem akadt meg. Ami meg erdekes ezzel az audirvanaval, hogy ha ezen hallgatom a zenet, akkor mellette el tudom inditani mobilon is, nem allitjak le egymast. A masik pedig, hogy ez nem reszletekben buffereli a zenet ahogy a rendes streameknel szokas, hanem pl egy 5 perces FLAC zenenel kb 30 secig tolt mint az allat, aztan a maradek idoben 0 adatforgalom. Ez a szerver terheleselosztasanak biztos nem tesz tul jot, nem is ertem miert engedik. Lehet ilyenkor mas a csomag fejlece es erre a fejlecre nincsenek beallitva QoS szabalyok?
Traceroute nalam sem tul beszedes:
5 * * * Request timed out.
6 * * * Request timed out.
7 * * * Request timed out.
8 24 ms 24 ms 24 ms 157.52.127.206
9 188 ms 203 ms 127 ms 151.101.130.142 -
bred78
csendes tag
Elkepzelheto, hogy barmilyen web filtering ugyanezt csinalja most a Tidal appal. Ugy remlik a Windows alapbol tud ilyet, de sosem hasznaltam. A szaggatas kb a legutolso Tidal app update ota van, gyanus hogy elcsesztek benne valamit ami triggereli a vedelmet.
-
bred78
csendes tag
Most van az, hogy visszabujok a bokorba, ugy nez ki a Sophos web filtering volt a ludas:
https://community.sophos.com/sophos-xg-firewall/v16/f/sfos-v16-beta-issues-bugs/81714/tidal-music-stream-not-working-with-active-web-filter
Hozzaadtam a http://audio-enc.tidal.com -ot a webrotection alatt a kivetelekhez azota nem volt problema.
-
bred78
csendes tag
válasz
Bogyó bá' #694 üzenetére
Igen, a "TIDALPlayer.exe: 146.75.118.142" az erdekes, koszi!
Ez a szerver akkor 2 esetben is felmerult.
Erdekes hogy ti teljesen mas ip tartomanyra kerultok, nalam mindig 151.101.x.142.Ma este nekem 1x megallt a stream, utana atvaltottam Audirvana es egyszer sem szakadt meg, de most nem volt alkalmam tobbet foglalkozni vele, nem teszteltem vissza rogton tidal appra.
-
bred78
csendes tag
Levelezek a Tidallal is a problema kapcsan, azert en is jobban orulnek ha naluk lenne a problema. Esetleg az lehet segitseg lenne, ha meg tudnatok nezni, hogy eppen melyik IP-re van kapcsolodva a Tidalplayer.exe amikor szaggat a stream. Ha esetleg ugyanazok az IP-k jonnek elo akkor lehet megis a Tidal a ludas.
Ezt legegyszerubben windowsban a task manager / performance / resource monitor / network alatt lehet latni, illetve a resmon paranccsal is elojon ez az ablak.Egyelore en 2 ip-t irtam fel:
151.101.130.142
151.101.194.142Illetve a Tidalplayer melle felraktam egy trialt az Audirvana Studio-bol, ha kezdodik a szaggatos napszak majd kiprobalom.
Peace!
-
bred78
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #688 üzenetére
Szia,
Tobb szolgaltatonal is fennalhat ugyanaz a problema, de persze az en szekembol ebben nem lehetek biztos. A fentebb leirt tesztjeim szerintem ellentmondanak annak amit irsz, androidrol wifin keresztul az otthoni halozatomon ugyanugy akadozik a lejatszas. Amint visszamegyek yettelre azonnal mukodik. A wifim egyebkent 4k mkv stream lejatszasara tokeletesen alkalmas.
Egyebkent "Redditen olvastam" tobb hozzaszolast EU teruletrol ahol vegul a szolgaltato oldotta meg, ezert en egyelore fenntartanam az allaspontom, hogy szolgaltatoi hiba is lehet.
-
bred78
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja nálam is borzalmasan szaggat a Tidal Hifi az esti órákban, kb 20-27 kB/seccel képes tölteni a streamet, holott minimum 40 kellene ahhoz, hogy ne fusson ki bufferből. Viszont ez a probléma csak az otthoni Digikabel internet hálózatomon jelentkezik, Yettel mobilnetről tökéletesen működik. Illetve ha az asztali gépemen fellépek pl egy US VPN-re akkor sincs probléma.
Állítólag bevezettek nemrég egy 7. rétegbeli tűzfalat QoS-sel amit rémálom beállítani, és amiatt lehetnek ilyen problémák bizonyos gatewayeken. Mivel többnyire az európai időzóna szerinti esti órákban van a baj így gyanítható, hogy túlterhelődési probléma van ami vagy rossz config miatt lehet, vagy lényegesen nőtt az utóbbi időben az EU Tidal tábor és valamelyik GW eddig bírta. Én megkerestem a Digi ügyfélszolgálatot a problémával, esetleg másokat is bátorítanék, mert egyelőre laptopos kiszállással szeretnék ellenőrizni nálam (holott bármelyik végponton reprodukálható a hiba), ha többen bejelentik akkor hátha elkezdenek foglalkozni vele és elfogadhatóbb választ tudnának adni a problémára.
Peace,
Bred
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest