Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Alabástrom #186 üzenetére
Hmm, megpróbáltam megtalálni a cikket, ami szerint a második kicsomagolás nélkül rosszabb lesz a minőség, mint a sima hifi. Nem találom, viszont amiket most találtam, azok azt monják, hogy 96kHz-ig jó csak az első kicsomagolás is, a második kicsomagolás igazán csak 192kHz-hez kell. Jól értem?
(Úgy rémlik, mintha a régebben olvasott cikkben olyasmit magyaráztak volna, hogy 13 bitesnek felel meg a csak egyszer kicsomagolt MQA... De lehet rosszul értettem...)
-
Alabástrom
senior tag
És akkor egy bónusz kérdés: ha egy albumnak csak master változata van fent, sima nincs, akkor mi van? MQA DAC nélkül CD minőség alattit kapok? Vagy van valami trükk?
(igazából innen pattant ki nálam ez az egész téma most) -
Alabástrom
senior tag
Olvasni olyat is, hogy ha csak az első kibontást végzem el, akkor még rosszabb lesz a minőség, mint a sima CD-minőségű streamelésénél... Valami olyasmivel magyarázták, hogy az MQA tömöríti a teljes sáv egy részét, és azt csak akkor kapom vissza teljesen, ha mindkét kibontást elvégzem... De lehet én értek félre valamit...
-
Alabástrom
senior tag
Minél többet olvasok a témáról, annál inkább elvesztem a fonalat.... Lécci magyarázza el valaki nekem!
Adott egy Tidal Hifi előfizetés. Adott egy album, aminek van fent "sima", és "master" (96kHz 24bit) változata is. Nekem nincs MQA képes DAC-om. Ennek ellenére van valami technikai oka, hogy jobban szóljon a master album, mint a "sima"? A DAC így is 96kHz 24bit anyagot fog kapni, vagy 44.1kHz 16bit-et?
Köszi előre is!szerk: a forrás alapvetően egy rPi3b+ Allo DigiOne MoOde-al a DAC pedig egy RME ADI 2 DAC. De nagy ritkán, szükségből a laptop USB-jéről etetem a DAC-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest