-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csab991
senior tag
Szerintetek szaggathat azért a játék, mert kevés a memória? 4 gigából 3.7 foglalt játék közben. Úgy akad, hogy így 1-2 percenként, 4-5 másodpercre áll meg, majd folytatja. 1024*768-ban játszom, HD6750 512 Mb, és Athlon 6000+(3.3 Ghz) társaságában. A RAM a ludas, vagy más esetleg?
-
Paul119
addikt
válasz
WonderCSabo #8995 üzenetére
millió köszönet
-
Paul119
addikt
Sziasztok lenne egy kérdésem, annál a qnél tartok mikor össze kell hívni a városok vezetőit megbeszélésre na már most lehet bugos vagy nem tudom de mikor a vén mókus akit egy régebbi qnél kellett ki szabadítani tök csendben űl és mindenki rá figyel mert fel áll és csak ácsorog de nem történik semmi, valami tipp esetleg?
más kérdés sárgánybőrt meg a sárkány csontokat mikor fogom tudni felhasználni páncél készítésére? előre is köszi
-
LÁZ
addikt
vkinek sikerült mostanában elinditani a játékot, kezdek pipa lenni, hogy a
fossteam miatt nem akkor játszom vele, amikor szeretnék...ps. és persze offline-ba se képes indulni...
-
Xerxész
őstag
válasz
RetepNyaraB #8981 üzenetére
Pedig maga a mod szerintem igen ötletes volt. Bár teljesen nem tudtam letesztelni, hogy pl. sárkányok is tényleg berepülhetnek-e a városokba, de a betöltés nélküli belépés Whiterunban működött...
-
Xerxész
őstag
Nem tudja valaki, miért lett levéve a Nexusról az Open Cities Skyrim nevű mod?
-
csab991
senior tag
Az új driverrel, semmi gond nincs már bekapcsolt AA-val.
-
elithun
őstag
Üdv!
Valaki nem tudja mitől lehet ez a "pixeleső" minden ködnél/füstnél a játékban?
kép
Új játék kezdésénél, és a régi mentésemmel is ilyen.Config:
Chieftec CTG-500-80p 500W
Gigabyte Z68P-DS3
Intel Core i5 2400 (Scythe Ninja 3 hűtéssel)
Gigabyte GV-R687UD-1GD HD6870
Corsair XMS3 4GB DDR3
Hitachi 320GB HDD
Windows 7 Professional 64bitCsak a Skyrimnál jelentkezik a hiba, más játéknál semmi hasonlót nem tapasztalok.
Köszönöm a segítséget előre is! -
Klikodesh
senior tag
Van valami hir DLCrol vagy mission diskrol a jatekhoz ?
Orulok a patcheknek, es mar nagyon vissza szeretnek menni skyrimbe ami igy is megevett 200orat az eletembol par honap alatt de inkabb akkor ha lesz hozza uj tartalom. Tudni valami biztatot ?
-
Mártógyurma
tag
Köszönöm mindannyiatok segítségét.
Átraktam g-re a kiáltást, és a prob. meg is oldódott. ( Ilyen hülye hibát..) -
szabod
senior tag
válasz
Mártógyurma #8965 üzenetére
Nekem Z-vel sosem működött, hanem Y-nal. Gondolom elfelejtették hogy nálunk nem QWERTY hanem QWERTZ billentyűzetek vannak.
-
janos666
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #8966 üzenetére
Ja, az kicsit gyenge pont, én is kinlódtam pár percet, mikor megöltem az első sárkányom és biztattak a katonák, hogy próbáljak üvölteni, és az egyik ismerősömnek is nekem kellett megmutatni hogy ott a felirat melyik gombbal lehet lelkeket párosítani a szavakhoz...
-
LÁZ
addikt
válasz
shout-nál sztem rakd át másik gombra, és nézd meg úgy, asszem én az f-re raktam tán, ami a modokat illeti, természetesen mindenki azt használja, amit tetsztik. A legegyszerűbb, ha felmégy a steam-es workshop-ra, és megnézed melyek azok, amik a legjobban értékeltek.
vagy a skyrimnexus.com-ra, itt lényegesen hamarabb kezdték el moddolgatni a játékot, és a download managerével egyszerűen lehet moddolni a játékot. Van is olyan kategória, hogy Hot files - amik a legjobbak, legtöbben leszedték, legjobban értékeltek. De én ezeket használom pl:
101BugsHD Butterflies Dragonfly LunaMoth Torchbug Bee RETEXTHD_Natural_INSECTS_Set
A Quality World Map - With Roads - Quality World Map
DARKER Nights and Environment - DARKER Nights and Environment
Enhanced Distant Terrain - EDT Main
Enhanced Night Skyrim - Enhanced Night Skyrim - High Stars
Immersive_Skyrim_Thunder_V3a-1702
Realistic Lighting Without Post-Processing - Version 1_2a
RWT: Realistic Water Textures
Serious_HD_Retexture_Landscape_Skyrim_v0_9_9-2146-v0-9-9
Skyrim Sunglare V2 - Skyrim sunglare V2_0 HD
Sounds of Skyrim - The Wilds - Sounds of Skyrim - The Wilds 1_0_1 Full Version
FXAA for Realistic Lighting Without Post-Processing
Superb ENB-RL
Lush Trees -
RetepNyaraB
veterán
válasz
a mágia menüben aktiváltad?
Tehát felhasználtad a sárkány lelket a kiáltás megtanulásához? -
Mártógyurma
tag
Sziasztok!
Pár napja vettem meg a játékot és volna egy pár problémám/kérdésem..
Sajnos nem a "legjobb" (na jó, konkrétan szar) az angol tudásom, úgyhogy lehet, hogy valami elkerülte a játék közben a figyelmemet. Az volna az egyik kérdésem, hogy -habár már vagy 3 sárkányt megöltem (megszereztem a lelküket is), megtanultam már egy kiáltást is- mégsem tudom használni a Z-vel ezt a képességemet, sőt az alaperőt sem.
( pedig aktivvá tettem őket= q-al megnyiló menüben benne vannak és ki is vannak jelölve)Mi lehet a megoldás?
A másik meg az volna; hogy -bár elég láma vagyok a"mod-olósdi" terén , de mégis célom a játékból/gépemből a lehető legtöbbet kihozzam- szeretném a tanácsotokat kérni azzal kapcsolatban, hogy milyen egyszerűen telepíthető,a grafikát feljavító (az öszképet nem tönkretevő) mod-ot tudtok ajánlani? (Lehetőleg v.mi stabil dolog legyen.)Bocs, hogy nem olvastam vissza a topikban, de az egy "kissé" már terjedelmessé vált.
Előre is köszönöm a segítséget... -
válasz
csaba951 #8963 üzenetére
Egy szóval sem mondtam, hogy a te hibád. A linkelt tesztet olvastam még annak idején, és az is azt erősíti meg, amit mondtam. Az adott VGA megjelenését követő néhány driver frissítést még javasolt feltenni, de a későbbiek már nem hoznak rendszerint érezhető gyorsulást. Persze, ha probléma van egy adott alkalmazás alatt, akkor javasolt cserélni, újabbakat kipróbálni, de én arról az esetről beszéltem, amikor fent van az optimális driver, és nem jelentkezik semmi probléma a programok futtatása során. És persze ez is csupán az ÉN véleményem.
-
csaba951
veterán
Egyrészt nehogy már az ÉN hibám legyen, hogy az új driverrel nem működik együtt a legújabb patch!
Másrészt ügyes emberek már kitesztelték, hogy hogyan változik a kártyák teljesítménye az idő elteltével. Szerencsére javuló tendenciát tapasztaltak. Igaz nem minden esetben, és nem is volt átütő a legtöbb játéknál, de azért szinte mindegyik egy kicsit gyorsabban fut az új driverekkel!
-
Mondjuk az nem teljesen világos, hogy viszonylag régi VGA-khoz miért teszitek fel a legújabb drivereket. Nekem mindegyik eddigi VGA-mhoz az a driver volt a legjobb, ami a kari megjelenése után 2-3 frissítésem átesett, és teszem azt 3DGuru-n az adott VGA-hoz is az ajánlottak között volt. Amikor felpakoltam mindig a legújabbakat ugyanahhoz a VGA-hoz mindig rá kellett jönnöm, hogy valamivel gyengébb, nem pont ahhoz a hardverhez optimalizálták a meghajtót, stb. Szal úgy vagyok vele, hogy nyertes csapaton nem változtatunk, a 6970-esemhez is a 11.7-es Catalystot használom elégedetten.
-
Blue@X
senior tag
Nem tudom hogy másnak is előfordult már ez a hiba, de nálam ATI 6870 alatt ha bekapcsolom az élsimitást pöttyözödik a kép, mint például ezeken a képen:
[link] [link] [link]De legjobban talán ezen a videón lehet látni: [link]
Legújabb patch van fenn, és a legújabb Catalyst driver.Update: úgy látom ez a legújabb Catalyst hibája, másoknak is jelentkezett már: [link]
-
csaba951
veterán
Skyrim patch 1.5, ATI HD68xx kártya 12.3-as driverrel.
Ha pont ezek vannak meg neked is, akkor bizony súlyos grafikai hibákra kell számítanunk. Pl. a vízesésnél szó szerint négyzetekben folyik a víz, az npc-k vállánál látszik a wireframe felépítésük és itt nincs rajtuk textura. A hibát ideiglenesen megoldja ha az indító panelen kikapcsolod az antialiasingot. A többi beállítás maradhat, nem fognak ezek a hibák jelentkezni. Modokat sem kell kikapcsolni.
Más játékokban a hiba nem jelentkezik, szóval biztosan a patchben szúrtak el valamit.
-
janos666
nagyúr
Na, akkor kicsit spoiler-esebben (innentől lefelé végig):
Legalább 23-at meg kell belőlük csinálni (lehet vegyesen a nőtől és a férfitól vagy csak az egyiküktől; lehet keverve a melókat, de én pl. mindig a legfelsőt nyomtam a listáról: betörés és leltár hamisítás).
Sőt, hacsak nem nézed meg előre a neten (például itt), hogy pontosan mely városokból kell 5-5 küldi, akkor sokkal többet le kell tolnod, mint 28, mert véletlenszerűen választ neked várost mikor melót kérsz (és nem rúgdos át téged minél hamarabb a listán; megoldás ha mentesz, küldit kérsz és ha nem tetszik visszatöltesz...).
Különben nem lehetsz Thief's Guild Master és nem rakhatod össze a koronát (nekem nagyon korán bekerült az a küldi a naplómba és elhatároztam hogy megcsinálom - akkor persze még nem tudtam, hogy végig kell hozzá menni a teljes Thief's Guild questline-on... bár mikor nem tudtam van-e értelme a small joobs-nak, akkor én megnéztem a wiki-t, mert én sem szerettem volna végtelen ciklusba kerülni...).
Mondjuk nem egy nagy poén a guild master-ség, de ha érdekel a Thief's Guild és szeretnéd végigtolni a guest-jeiket, akkor kellenek a mellékes melók.
-
LÁZ
addikt
nekiálltam molyolni a thief guild melókkal, amiket fel lehet venni a kollegáktól, a kérdés az, hogy adott melóból van vmi limit , vagy mindegyik végtelen számú, pl a 'numbers'-ből.
Jó lenne, ha adott számú lenne mindegyikből, akkor lehet végigtolnám azokat is, ha viszont végtelenek, akkor csak 1et mindegyikből max.
-
pcMANiac
aktív tag
Igazán jöhetne valami értelmes quest mod...
-
pcMANiac
aktív tag
Mit szóltok az 1.5 patch-hez? Kill cam...?
-
szabod
senior tag
válasz
janos666 #8942 üzenetére
Hát szerintem azért van pár jó benne.
Maga a főcímzene nagyon jó. Illetve sárkányharcok közben menő One they fear, és az, ami Sovngardeban szól még ami említésre méltó
Mondjuk a régebbi részek közül nekem még a Morrowind főcímzenéje tetszik, sztem nagyon szép. -
janos666
nagyúr
Engem a Skyrim zenéi egyáltalán nem ragadtak meg.
Egyet sem bírok felidézni és ezt se ismerném fel, ha nincs odaírva.Hasonló játékokból a DAO az, aminek az OST-jéből máig meghallgatok néha-néha két számot. Első indítás óta imádom azt, ami az indítómenüben is szól, és Leliana dala is jól sikerült.
Bár a videó kapcsán az tényleg durva, hogy miként rakta össze egyedül.
-
LÁZ
addikt
válasz
EsoxLucius #8939 üzenetére
ez kb a játékok 96,3%-ban működik
-
Youri
veterán
nevetséges, most nézem, hogy a Morrowind, meg az Oblivion esetébwn is 950 mega a cloud tároló, itt meg 50. Van egy 41-es karim, és maradt 11 mega szabad hely...
-
Youri
veterán
Szóval, a melós laptopomra letöltöttem a Steamet, a Skyrimet, elindítottam, és be is töltöttem a mentést ami előtte nem járt itt. Igaz, hogy fps az kb nulla, de működik a dolog
-
Youri
veterán
válasz
EsoxLucius #8926 üzenetére
Steam Cloudot használ, felhőbe is ment
-
dilipok
veterán
válasz
EsoxLucius #8926 üzenetére
documentsben vannak egy mappaban a mentesek ha jol emlekszem.
Meg is van: C:\Users\[UserName]\Documents\My Games\Skyrim\Saves
Youri: a menteseket is felszinkornizalja? (szerintem azt nem)
-
EsoxLucius
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy hogy tudnám megcsinálni azt, hogy a játék mentését átviszem egy másik gépre.
( Úristen de hülyén hangzik..
)
Szóval az a szitu, hogy nagyon szeretem ezt a játékot, és itthon már csomót játszottam vele, de most költözök ki Angliába egy időre, és fel akarom rakni a laptopra is. De nem szeretnék előről kezdeni mindent a játékban, mert már úgy a szívemhez nőtt ez a karakter, meg amúgy is...az elég uncsi lenne.
Bocsi a buta kérdésért, tuti nagyon egyszerű a megoldás..
Köszi a válaszokat előre is!
-
pcMANiac
aktív tag
-
Youri
veterán
válasz
SPDeluxe1.0 #8922 üzenetére
kb ekkor
-
janos666
nagyúr
válasz
SPDeluxe1.0 #8922 üzenetére
Én nem másik kontinensre vágyom, hanem a Thamriel-i játék során megkezdett szálak felgöngyölítésére és korrekt lezárására:
SPOILER
1: Mi lesz a Talos vs. Talmor konfliktussal? (A következő részig "megoldódik magától?)
Én végig szentül meg voltam győződve arról, hogy azért lesz nekem jó, ha mindenféle guild master leszek (Egyébként pl. úgy lettem arch mage, hogy 100-on állt a mana és csak a vége felé tanultam meg az alapvarázslatokon túl a többit könyvekből, mikor már szartam a pénzt és futotta rájuk... no komment... ; ezzel kontrasztban a thiefs guild master kinevezés pedig nem is jött volna össze a skyrim wiki nélkül, mert sohasem gondoltam volna hogy van értelme lenyomni ~30-at a végtelenített Radiant IA random "small jobs"-ból, hogy megnyíljanak a szükséges side-quest-ek...), hogy a végén majd az összes ilyen szervezetet bevethetem a Thalmor uralom ellen indított polgárháború során.
És frankón erre készültem, Skyrim népének szabadságharca a Thalmor elnyomás ellen...
Ezzel szemben a játékvilág még arra sem reagált érdemben, hogy kinyírtam Ulfric-ot, ezzel lezárva egy kisebb polgárháborút (és reményeim szerint egységesítve a birodalmat a Thalmor elleni háború előtt...)
HÁH!De úgy látszik hogy ezeknek a side-quest-eknek semmi más értelme nem volt, mint hogy legyenek teljesíthető küldetések.
Ugyan úgy, ahogy az egyre jobb és jobb, és végül "a legjobb" cuccok megszerzése is csak önmagáért létezett. Az csak egy cél volt, hogy meglegyen a Daedric felszerelés, de mire meglett szinte már vége is volt a játéknak, és a végső "boss fight" olyan egyszerű volt, hogy kis túlzással akár steal armor-ban is mehettem volna "Istensárkányt" ölni (max ittam volna health és stamina löttyöket, amikből alaposan betáraztam menet közben, mert nem nagyon kellettek).
2: Mi van azzal a térkép dologgal, amit a mage guild questline alatt látunk, hogy "minden jel Skyrim-be mutat"?
Az most csak arra a gömbre vonatkozott, amit végül elvittek a szerzetesek, és ennyi?
Húha... Hát nem mondom hogy nem volt egy kicsit izgalmas, míg tartott, de ez megint egy olyan történet, ami csakis önmagáért szól. (Magáról az ismeretlen utáni érdeklődésről, nem arról hogy meg is fejtjük a rejtélyt...)
Azon túl hogy izgalmas míg végigjárod, utána semmi érdemleges jelentőséggel nem bír a játékvilágban, hogy ez a kis elszigetelt eset megtörtént-e vagy sem.És most nem jut eszembe több, de biztos voltak még hasonló "hatalmas horderejű"-nek tűnő "apróságok", amik "csak úgy voltak", mert ott és akkor izgalmasnak és/vagy érdekesnek tűntek, de egyébként semmi jelentőséggel nem bírtak a végkifejletet illetően.
Ezek miatt éreztem nagyon üresnek a játékok a végén.
Sok érdekes, izgalmas, jópofa dolog, ami komplexnek tűnik, de igazából az egészet egyben nézve csak egy nagy összetákolt katyvasz az egész.Megjegyzem: Első TES játék, amivel játszottam, és talán picit magas volt a mérce azok után, hogy halottam mennyien szerették a korábbi TES-eket.
-
SPDeluxe1.0
aktív tag
Mikor lehet ezt multiba tolni egymás ellen?Mikor jelenik meg ennek egy folytatása ami a kontinens egy másik országában fog játszódni?És ebből adódik a kérdés hogy mikor lehet elhagyni Tamrielt hogy a másik pár kontinenst is felkeressük?Mikor lehet imádott Nirn bolygónkat elhagyni hogy meglátogasuk a 2 holdját (Masser , Secunda , csak annak aki nem tudta)? Kösz a válaszokat
-
janos666
nagyúr
Hmm, azt hiszem egyszerre csak végetért a játék.
Nemrég tartottam egy hónap szünetet, mert már kezdett sok lenni (és bugokra is futottam amikre patch-et reméltem...), erre most pikk-pakk vége a main questline-nak és nem nagyon maradt semmi side-quest, ami kifejezetten érdekelne.
Kár volt így hézagot hagynom, mert így most üres volt a befejezés, hogy még nem is rázódtam vissza a játékvilágba mire vége is lett.
Na nem baj, közben kijött egy Mass Effect 3.
-
Bendőke
tag
És igen, nálam is működött, probléma megoldva.
-
Bendőke
tag
Visszaolvastam kicsit, látom, ez valami bug, többen is így jártak, és másokon sem segített az alvás/löttyök/rontáslevétel kombináció. Remélem, szintlépéskor/skill növekedéskor megoldódik, vagy ha úgy nem, akkor veszek leckéket egy trénertől, Mukorka és warcat esetében pl. az oldotta meg a problémát.
-
Bendőke
tag
Tegnap 82 volt a one handed skillem, ma már csak 20, és pirossal van kiírva. Az aktív effektek közt semmi piros, ittam cure poison és cure disease löttyöket, valamint egy oltárnál is jártam, bármiféle hatás nélkül. Van valakinek valami ötlete, mi okozza ezt?
WonderCSabo: Köszönöm a jó tanácsot, azóta sem jártam itt, hogy megköszönjem, a sárkányt elküldtem a ...... z egyik frissen kinyírt "ügyfelemhez", most ott rothadnak Raldbtharban szépen kettecskén...
-
dilipok
veterán
[link]Na ezen jot mosolyogtam
-
Xerxész
őstag
Srácok, nem tudjátok, van-e már olyan mod, ami a tüzet (tábortűz, illetve a házakban a tűzhelyen égő tűz) sebzővé teszi? Próbáltam "fire" kulcsszóval keresni a Nexuson, de nem találtam. Valószínűleg rosszul próbálkoztam, vagy lehet hogy nincs is ilyen mod?
Annyira irritál, hogy belesétálok, és semmi bajom nem lesz...
-
Mackósajt
senior tag
Én fontolgatom a költözést Whiterunból Markathba. Whiterunhoz sokáig ragaszkodtam, mert nagyon közel van a mindennel felszerelt kovácsműhely, de már nem kovácsolok semmit, úgyhogy nem számít többé. A markathi háznak viszont jobb a berendezése/elrendezése mint a solitudeinak. Windhelmben meg még mindig tele van a ház a nekromanta rituálék gusztustalan maradványaival, és különben is az egész város nyomasztó. Állítólag javították a bugot, ami miatt azonnali berendezésvásárlás esetén kiesett a takarítás opció, de annyira nem javították, hogy utólag is lehessen takaríttatni.
Persze már csak ritkán játszom, mert kb. mindent végigvittem amit akartam, és 60. szintű vagyok. Azt hiszem a kiáltások 90+%-a is megvan.
-
-
janos666
nagyúr
Nekem sincsenek anyagi gondjaim, csak azt mondtam, hogy az elején (mondjuk level30 környékéig) azért szorgosan szedtem össze és adtam el a relatíve értékes cuccokat, hogy bátran vehessek meg bármit, ami megtetszik (köztük néha drága tréningek majdnem minden lépcsőn) és már nekem is megszaladt, van 100+k a zsebemben, de még mindig van kiadásom is.
Házakat is vettem, de szerintem még nem mindet, noha nem is izgat, mert csak a kis falukban hanyagoltam el a Than-kedést.
Morkhart-ban tartom a cuccaimat és a feleséget. Messze van a bejárat a városkaputól, de nekem ez tetszik a legjobban. Stílusos, tágas és biztonságérzetet ad. Akár holnap becuccolnék jómagam is.
-
válasz
janos666 #8906 üzenetére
minden házat meg mindent megvettem és több, mint 200k aranyam van. nem tudok vele mit csinálni. 54-es vagyok
(bár még mindig nem olyan durva a helyzet, mint Oblivionban, amit 4x-es szinten abbahagytam, amikor a skingradi házamban volt gyakorlatilag a Birodalom minden fellelhető értéktárgya, és 2millió arany)
-
janos666
nagyúr
Nálam azért elég nagy a cashflow.
Igaz valahol 30-as és 40-s szint közt teleszaladt annyira a zsebem, hogy már csak a legértékesebb cuccokat viszem el, de az elején keményen vittem mindent eladni, aminél a values/weight arány magasabb volt, mint 10.
De kiadásaim azért még most is vannak (ha nem is annyira tetemesek, mint a házvásárlás). -
Valdez
őstag
ha már falmer szem... ugye kettő van belőle egy jobb meg egy bal és csak az egyiket lehet odaadni delvinnek. A másik mire jó?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest