- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Bluetooth hangszórók
- Milyen egeret válasszak?
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aygor
tag
Szerintem tűllihegitek.... bármivel le lehet mosni...
Ajánlanám figyelmetekme a homemade proji topicot.... (nekem is van 1 szétbontott lcd-m projinak használva...csak még nincs végleges doboza)
ott vízbe is áztatták páran és leszedték az anti.glaire réteget.... megszárad és semmi baja!
csináltam már nedves rongyal is bekapcsolt állapotban stb...
nem olyan kényes mint eleinte gondoltam.... kb 5-6 éve van lcd-m (17") és azóta is tökéletesen megy.
Szóval nó para! De hüje ne legyél! Ha pelenkává áztatod hetek v hajszárító kell míg teljesen kiszárad!!! Bár sztem olyankor bekapcsolod akkor sem 100% h meghal...csak ha az lcd nek jelet adó csatikhoz is befolyik... -
N4ri87
senior tag
athomi válasza a leghasználhatóbb. a tft amúgy is finnyás, szal nem kell rá semmiféle vegyszeres mutymurutty. egy vizes/nedves mikrokendő, aztán egy száraz papírtörölkző. Én a notim kijelzőjét(wxga) ezzel tisztítom. szeritem, ha valaki félti a TV-jét/motirorját, akkor ennél jobb megoldás nincs.
-
athomi
veterán
Lehapciztam a monitoromat. Sajnos van rajta pár pötty.
Enyhe alkoholos vízzel le lehet takarítani? -
StaMiNa
aktív tag
Végigolvasva a topciot, kiprobaltam a drága belineámon, egy vizes és enyhén szappanos puha törlőronggyal (amit utana száraz puha wc papirral töröltem le
) és láss csodát szépen lehozta a zsiros foltomat. Ezt igazan akkor látod, amikor úgy állitod a monitort, hogy a szemedbe verődjön vissza róla a fény, úgy kell forgatni hogy jo legyen.
-
gti16v
őstag
sziasztok
Gyors segitség kellenne.
Épp vga-t cseréltem (8600 gt ről 9600 gt re
),miközben eldölt a ház oldala,és 25 cm- hosszan végig karcolta a az LG L1730 s tft-met.....
.semmi pixel,meg egyéb hiba ,meg mély karc repedés nincs ,csak egy felületi karc ami,igen idegesitő föleg fehér háttérnél,mert akkor látszik igazán...,hogyan tudom eltüntetni..van rá mód?
hülye kérdés lehet...."felső réteget" lehet cserélni?van olyan egyátalán?....köszi... -
unclefucka
senior tag
Az AG Neovo némelyik (gondolom drágább fajta) TFT monitorához gyárilag ad egy szép logo -val ellátott mikroszálas törlőkendőt. Az biztos nem tesz kárt a monitorban révén, hogy semmilyen folyadékot nem tartalmaz és eltávolít minden piszkot. Ha máshol nem akkor optikai szaküzletekben (szemüvegeseknél) biztos kapható. Az egyik oldala jelölve van, csak azt szabad megfogni, hogy a tisztító felülete zsírmentes maradjon.
-
mine01
csendes tag
válasz
Cyberslider #143 üzenetére
... nem hiszed, hogy komolyan gondoltam.
-
snemeth
aktív tag
A DM-ben kapható a Dr. Beckmann Sík képernyő tisztítószer. Kb. 700 Ft körüli áron, ha jól emlékszem. Azt írják, használható TFT, LCD, Plazma képernyőkhöz, digitális fényképezőgépekhez, monitorokhoz, PDA és GPS készülékekhez.
Nem tartalmaz alkoholt, ammóniát és savakat.
Nálam bevált. Nagyon jól tisztít. -
Lacix29
őstag
Nemrég vettem a Fukarban Hama LCD tisztító spray + mikroszálas rongyot 2e Ft-ért.
Eddig nagyon meg vagyok vele elégedve. (nincs foltosodás, olyan lesz mint újkorában)
A spray gélszerű anyagot pumpál magából, tehát a felületre kerülés után nem is nagyon folyik meg, nem mehet a peremek alá. -
mine01
csendes tag
Nekem is 971P-m van.
Előtte egy FuSi TFT-m volt, én azt HYUNDAI Screen-cleannel tisztítottam, puha kendővel. Direkt lcd kijelzőkre van. Egyébként maszatol, de ha rögtön utána szárazzal is áttörlöm és nem magától hagyom megszáradni, akkor olyan, mintha új lenne. Az a monitorom 3 éves volt és semmi kárt nem tett benne ez a cucc. Ezt még nem kellett tisztítani.
Amúgy az LCD tv-m a hozzá kapott kendővel meg vízzel pucolom és semmi baja, nem maszatos. A víz ráadásul a legolcsóbb tisztítási módszer! Báár, ha nagyon akadékoskodni akarunk, itt jöhetnénk azzal, hogy az meg klóros és a bőrünket is szárítja (jujj akkor vajon mit tesz a monitorral, mert ugye azt nem lehet krémezni), az ilyeneknek ajánlom az ásványvizet.
Nem most komolyan. Iszonyat puha rongy (puhább, mint 100%-os pamut valami) és víz. Azt szevasz.
-
GBX
aktív tag
Én itthon a 17'' esem finom (saját) körtepálinkával és wcpapírral tisztítom.
-
bored
tag
samu 971p manuálja aszongya, hogy mikroszálas törlő (monitorhoz csomagolva), szárazon ne, mert a porszemcsék karcolnak, nagyon enyhén nedvesen, ha makacs a szutyi, akkor picit ecetes vízzel, de alkohollal és más oldószerekkel soha!
-
chaser83
csendes tag
Sziasztok! 5 napja van monitorom (Samsung 940 BF) és engem is érdekel a téma.
Látom sokan sok mindenre esküsznek: ablaktisztító (piros színű, clin), papírzsepi, nyál, sima vízes puha rongy, mikroszálas törlő, monitor tisztító szett.
Én kiprobáltam: puha pamutrongy + víz, puha pamutrongy + víz + victoria screen cleaner, puha rongy + clin...sylvia, WC-papír (puha verzió) mind maszatolt.
Másnap megkérdeztem a munkahelyemen a takarítónőt, és ő ajánlott egy mikroszálas törlőrongyot amit csak vízzel szabad használni (royal). Plusz kaptam egy másik típusú TFT tisztító pumpás sprayt: wolf's lcd és tft monitor tisztítót alkohol mentes és lehet használni mikroszálas törlővel: ez bevált (vízes mikroszálas kendő + wolf's monitor tisztító, a victoria screen cleaner nagyon maszatol !!!) és biztos hogy nem károsítja a monitor paneljét, ha ésszerűen gyengéden nedvesen töröljük..
Ami érdekes hogy munkahelyemen megfigyeltem a többi tft monitor paneljét.
Egyesek fényesebbek mások mattabbak. Na most gondolom a fényvisszaverődés megoldására szolgál ha mattabb (máshova szorja a fényt a gödröcskék miatt, nem vissza a szembe). tehát ha fényesebb a panel az két dolgot jelenthet: eredendően fényes a panel és akkor bátrabban lehet használni alkohol tartalmú (persze igy is ajánlott a hígítás: 5%>) szereket, mert nincs ez a rücskös védőréteg, így a rücskök nem kophatnak le ; vagy a sok szakszerűtlen kezeléstől ''lekopott'' ez a védőréteg. Így gondolom nem mindegy milyen monitorra mit használ az ember. Szerintem érdemes kiprobálni az alkoholmentes vízes megoldásokat, ha nem sikerül, jöhetnek a specko szettek: érdemes vigyázni a tft, lcd monitorokra, elég drágák.
Egyébként a mikroszálas márkás kendők is relatíve drágák: 2000-3000 Ft. De nagyon sokáig tartanak állítolag, ha nem vegyszerben úsznak; és én ketté vágtam a kendőt, mert nagy volt. -
vjan
csendes tag
LCD monitort valamint az összes profi objekktívemet évek óta 10% tiszta alkohol és 90% gyógyszertári desztillált víz keverékével tisztítom, tökéletes eredménnyel. Előtte végig próbáltam az összes méreg drága kereskedelemben kapható speciális tisztítókat, mind maszatolt!!!
-
rattila76
csendes tag
válasz
concret_hp #136 üzenetére
Hello mindenki!
Nos a vízes zsepi megoldás valóban nem olyan rossz de nekem maradt utána egy helyes kis folt ,amit hál istennek bekapcsolt monitornál nem látni csak ha rásüt a nap vagy erős fénnyel megvilágítom de akkor is zavar.
Nekem ismerősök ezt a cuccot ajánlották: http://www.addel.hu/template/temp1/detailproduct.php?storeid=1645&productid=108730
Van valakinek esetleg tapasztalata ezzel a termékkel??
Vagy esetleg valami jobb ötlet??? -
concret_hp
addikt
aminek ilyen nem üveg az eleje, hanem ilyen puha vagy hogy mondjam, szóval ha kicsit megynomom
(1szer azért ki kell próbálni ugye
) naszal az ilyet mivel ajánlott tisztítani? több mitn 1 év után már van rajt 3-4 folt amiket le kéne szedni
-
emelon
csendes tag
Ez pont olyan volt, mint amikor Mr. Bean lekopte a Wistler mamaja cimu festmenyt.
Egyebkent nekem is csak a tiszta vizes szemuvegtorlo jott be. -
userZ
aktív tag
Ma megnéztem a Borat című filmet pizza evés és ásványvíz fogyasztás közben. Az egyik poén hatására a számban levő tartalom (pizza általi zsiradék nyállal és bő ásványvízzel vegyítve) a tft monitoromra förrcsent, nagy vizes foltokat eredményezve a képernyőn. Hirtelen a sírógörcs és a szívinfarktus kerülgetett, azonnal a tft manualja után nyúltam, ahol nagy figyelmeztető szöveggel le vagyon angolul írva, hogy tisztítani vízzel nem szabad, csak valami speciális tft tisztító löttyel. Na mondom fuckin' good tiszta nyál meg víz a képernyő...már az új moncsi árának biztosításán agyaltam, miközben fogtam egyik szakadt, portörlésre használt alsógatyámat, és csak úgy szárazon nekiálltam a tisztításnak, merthogy ugye vízzel nem szabad, mert le van írva. Az eredmény még kiábrándítóbb lett: maszatos, sőt egyik helyen ahol kicsit jobban dörzsöltem mintha valami réteget le is kapartam volna. Már teljesen lemondtam a kijelzőről hisz úgy tünt maradandó sérülést okoztam neki a dörzsöléssel. Utolsó lehetőségnek az a valami speciális, gondolom, több ezer huf-os tft tisztító folyadék beszerzése tünt. De mielőtt elrohantam volna a városba valahonnan szerezni ilyet, gondoltam ha már ilyen foltokat hagyott maga után a víz, megpróbálom az egészet áttörölni vízzel, majd szárazzal azonnal átmenni rajta, lesz ami lesz. Fogtam a szakadt gatyámat és egyik felét bevizeztem, kijelző alaopsan áttöröl, majd száraz felével ugyanez. És tessék: ahogy áttöröltem szárazzal, mintha egy vattás új kijelzőt kaptam volna egyszerűen szebb lett mint új korában. (se nyári légypiszok, se foltok, se maradandó nyomok)
Tehát a tuti módszer: Végy egy puha alsógatyát (nekem a 100% cotton, made in china vált be), itasd át egy kevés vízzel egyik felét, majd a törlési műveletet végezd el először a vizes, majd a száraz felével, a méregdrága tisztító csodaszert meg flejtsd el! -
kneedeep
tag
dicota brilliant gel
Erősen ajánlott tft-re, és crt-re egyaránt -
Rick2
senior tag
a teszkóban 600 pár ft egy helyes kis dobozban 100db moncsitisztító kendő, egy takarításhoz egy bőven elég, kissé nedves, mindent lehoz, nem masztatol, és a lényeg, hogy antisztatikus. a fentebb említett kék- narancs matricás viktória féle. nekem bevált....
-
tomazin
veterán
Hát lehet,h én vagyok a nagy paraszt,de nekem a clin ablaktisztítót használtam,és azzal lejött a kaja,a légy,a por a mocsok,és nem láttam még sok elváltozást...de javítsatok ki ha tévedtem
-
ANT
őstag
Javaslatom: VICTORIA Screen Cleaner pumpás spray (250 ml-es, narancs-kék színű a címkéje) NEKEM BEVÁLT!
-
Drizzt
nagyúr
Az én monitorom kézikönyve szerint:
''V: Sima tisztításhoz használjon tiszta és puha szövetet. Nagyobb tisztításhoz használjon izopropil alkoholt. Ne használjon oldószereket, pl. etilalkoholt, etanolt,acetont, hexánt stb.''
Van nekem egy monitortisztítóm, amit apám kapott valami orvosi konferencián, természetesen gyógyszerreklámmal az oldalán. Összetétele:
aqua, isopropyl-alkohol, nem ionos tenzidek<5%, Parfum.
Ezek között nincs kizáró dolog akkor? Amúgy egy notebookot törölgetnek a dobozán épp, amint a gyógyszerreklám fut rajta. Picit kicsomagolásnál sikerült a monitor egyik sarkát összekoszolni. -
feri22
csendes tag
Egy Magyar nagykereskedőtől(exclusive distributor) kérdeztgem. Válasza:
- Dicota Brilliant a javaslatunk - -
janos1988
addikt
Errol mi a velemenyetek, tft-lcd tisztitasa teren?
[link]
Megeri az 1500 FT-ot? Persze mikroszalas torlovel. -
Angyal07
tag
Enyhén vízes zsepivel finoman, és kész. Ha meg rászáradt a kaja, akkor flexxel átlósan.
-
Nakata
tag
Ez hasznos topik mondjuk mióta nekem tft moncsim van észrevettem hogy egy ujlenyomat sincs rajta mert ezt már féltem
és hozzá se érek
-
whitezo88
nagyúr
válasz
---Lasali--- #113 üzenetére
melóhelyen itt van egy LG Flatron LCD 563LE ez nem új darab, kicsit nyomom csak meg a képernyőt máris ''hülyül'' a kép, olyan laza a borítás.
Az otthoni 740N-el azért nem lehet így megcsinálni -
Digison
csendes tag
Szombaton vettem a Peniben egy darab rongyot 250-ért.
Az a neve hogy: ''RAINBOW - Mikroszálas általános törlőkendő''.
Van kék meg sárga színben.
Egy kis csapvízzel be kell nedvesíteni.
Hibátlan. -
Racecam
nagyúr
Lehet, hogy ez az aktuális TFTmonitor tisztító topik.
Legalábbis az utolsó bejegyzést figyelembe véve.
Mindegy felhozom.... -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Motion_Blur #105 üzenetére
Fú baz az kegyetlen lehet XD vedd már fel videóra
Amúgy én megnéztem... sötétbe.. közelről.. feke felületet kicsit megnyomtam... és ahogy néztem alatta már jöttek elő a kis picike kék pixelek, persze akinek nem jó a szeme annyira meg se látná... de... -
twollah
nagyúr
En semmivel egyenlore.
Aki hozza mer erni a kepernyohoz, annak hatalmasat baszok a kezere.
Ennyi.
A halalom ha agyontaperoljak a monitor uvegjet. -
Lord Zero
addikt
a képlet végtelenül egyszerű
tft + odaszáradt, nedves ronggyal lejönni nem akaró fogkrémpaca + XeszközX = sikeres tisztítás
itt kellene az XeszközX-t vmivel behelyettesíteni...
(nincs itthon semmilyen csodalötty) -
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur #101 üzenetére
Pontosan ilyen: [link]
3M CL680
[Szerkesztve] -
zso73
veterán
Cak a mezei usert cseszegeti a modi,mert sok a Szmájli! És még Ő sem veszi a fáraddtságot,hogy lenyomja a kb SHIFTET! Hogy mondatot írjon a.......
Engem spec jobban zavar az amikorszarikbele, meg melgféédlütdkg valaki! Ezért szeretem ezt a fórumot,mert itt lehet javítani!Ettől még én is hibázom,de törekszem!!!
Eghyébként meg nem akarok személyeskedni! Neduddkivel meg semmi bajom!
[Szerkesztve] -
Motion_Blur
félisten
válasz
---Lasali--- #103 üzenetére
Dettó, mint haverom
De ő kegyetlenül erősen törli, szegény monitornak lesz mindenféle szine hirtelen
-
---Lasali---
Közösségépítő
Fú nekem erre a tisztítós dologra van egy olyan találmányom hogy besz@rtok XD mondjuk nem lesz gond.. eszköz kéznél lesz
1. Cillit ablakmosó (ez azért jó mert jó minőségű, nem fog utána csikos meg foltos maradni a szín meg az illatanyagoktól amit a többi olcsóbb szerbe tesznek) elővesz.
2. Szintén, jó minőségű wc papír (nem vicc meg elírás), lényeg hogy teljes guriga legyen, de ne full nagy, olyan a jó amiről már fogyott..
3. Cillit megfog, egy csíkban a wc papírra fölhord, megfog, rá monitorra, aztán szépen húzkod, ha már koszosodik, fordít, folytat tovább, cillitet a monitorra is lehet fújni, csak ne sokat hogy ne legyen minden olyan...
4. Szépen száraztatörölük a monitort a papírtekercsel.
Amúgy mindez azért jó... mert így nem tudod megnyomni a monitort, ami ugye az lcd felületnek nem éppen tesz jót, hanem egyenletesen oszlik el a nyomóerő, másik hogy szép tiszta lesz, csík és foltmentes.
Ennyi
[Szerkesztve] -
Kicker
őstag
Én csak törölgetni szoktam... ahogy a laptopot is, illetve van szemüvegtisztító, és hozzá bőr... az megfelelő??
-
neduddki
nagyúr
válasz
cousin333 #98 üzenetére
HI!
Nem veszem bantasnak inkabb jo kedvem van tole, hogy szans zannyi idot reaja hogy kijaviotd hibanima:- ))) koszonom
amugy szegeny kis takaritps ize veletelnuyl kerult ki, e utanan mar nem votl szivem visszaszedni, es kozbwen ahetem kicsi tmaskent alakult hogy bel tudtam volan nezni, mert a szovegen kivul meg a kepanyaggal is ki kel tanan vmit...
mi az hogy nem olcastadf a tobbit tessek surgosen bepotolni:- )))
udv
neduddki -
cousin333
addikt
Megint csak azt tudom mondani, hogy más dolog a fórum, és más egy cikk egy honlapon. A honlapra írt cikkjei azért egészen más stílusúak, mint az ide írt hozzászólásai. Amennyire én látom, törekszik is bennük helyesen írni (volt egy - igaz rövid - cikk, ami első és második olvasatra is mentes a helyesírási hibáktól; mást ott nem nagyon olvastam tőle). Amúgy pedig a cikkek nyelvezetét nem kifogásoltam, nem vitatom, hogy ilyen a stílusa...
Részemről ennyi, ezen nincs mi ragozni tovább...
Hogy ON is legyek. Én a saját monitoromat eddig csak puha ronggyal törölgettem, folyadékok használatára még nem vetemedtem...
[Szerkesztve] -
Cha-b
senior tag
durable pcclean kit a jo megoldas
én már az előző tftmet is ezzel sikáltam sehol egy karc sehol egy porszem
(alcohol free)
http://www.office365.co.uk/Computer-Accessories/57414X-Durable-PC-Clean.htm -
-
cousin333
addikt
Nem olvastam végig a cikket, de egy-két (helyesírási) hibára felhívnám a figyelmedet..
''Gyakorlatilag mióta tft-k mellett élem az életem azóta küszködöm, hogy mi is lenne az optimális megoldás a képernyők tisztítására. Most úgy tűnik , sikerült végre megnyugtató eredménnyel abszolválni a kérdést.''
''...de mikor a tükröződés-gátló bevonat sérüléseit...''
''...amik a hirtelen felindulásból elkövetett takarítás után állandósultak a megjelenítőn.''
'... ne adj' Isten földmosó...'
''...ismerszik bulldog természetem, hogy csak ennyit próbálkozzak, hanem külföldön huzamosabb időt eltöltő ismerőseimet bombáztam ezirányú igényeimmel, de ők sem jártak sikerrel.''
''Na , itt komolyan gondolkodóba estem''
''minden második-harmadik számából ismétlést kellett kérnem , és mikor ezt már szóvá''
''...állomásozik ideiglenesen, hát gondoltam kihasználom a lehetőséget''
''Gyártó ajánlása szerint monitor kikapcsoltam, de türelmem nem volt kivárni a kihűlést, így egyből spricceltem, majd óvatosan törölgettem. És leesett az állam , tényleg működött a dolog.''
Hmmm, egy kicsit sokat írtam, de lehet, hogy tényleg át kellene olvasnod mégegyszer a cikket, ha már a hozzászólásaiddal amúgy is sokszorosan megsérted a magyar nyelvet...
ui.: Nem kötekedni akarok, csak segíteni...
[Szerkesztve] -
Realradical
őstag
Én most tudom értékelni először hogy Xerox monitort vettem és üveglap van a a kijelző előtt gyárilag...tááp!
-
neduddki
nagyúr
HI!
koszi, de psszt ne szojj senkinek meg draft:- ))) a kepekkel nagyon csinalni kell vmit mert iyg semmi tnem ernek semmit, de majd aszt honlap, az a gassag veleletnul rossz hejjre pipaltam es ha amr egyser kinn van nem kartam visszaszedni mert akkor nem tom mikro rakom ki:- ))) aakrcsak atobbi jaertbe nlevot:- )))
udv
neduddki -
_seth_
veterán
Én vmi ilyesmit használok:
[link]
A gyártó és a termék egyezik de nem egybe van csomagolva hanem külön külön úgy mint az az AF törlő és megegyezik működésileg is vele(talán csak árában tér el mert olcsóbb
-
neduddki
nagyúr
HI!
Hat nem igaz!!!!!!! Vegre meggyuttt!!! Mar aszitem keresztet vethetek ra:- )))))
es hogy mi??? hat O:
holnap teszt:- ))) lenn vagyok falun itt a15-os Adi jo tesztalanu lesz:- )))
udv
neduddki -
Én az AF cég ''laptop clene'' nevű kijelző tisztítóját használom TFT-hez, teljes megelégedéssel.
[link]
''Wet/dry wipes fot TFT, LCD, flat screens, panels and touch pads.''
Nem tudom kiskerben hol lehet kapni, én a C*S nagykerben vettem valami 1000 huf körül. 5-5 db nedves és száraz 'csomag' van benne. Először nedvessel letakaritom, utána a szárazzal áttörlöm.
Remélem tudtam segíteni. -
JoHnni
senior tag
Pelenka+ langyosvíz a megoldás
-
fasyrt
őstag
EDnet LCD tisztító zsepik. (vagy mik)
10 db @ media cirka 2500
10 db @ Automex @ wesselényi cirka 1000...
Nagyon tuti, nem foltos, nem alkoholos, szépen tisztít, sokáig jó. -
nemtommi
senior tag
Nálam Clin Citrus - csapvíz 1:1 elegye Szilvia papírtörlővel bejött mutter laptopján, pedig az egész család allergiás, így őszre már élvezhetetlen lett rajta a DVD nézés.
Amúgy ugyanezt használom CRT-khez is, csak higítatlanul. (Itt azért már keményebb foltokkal kellett megbírkóznia)
-
ByB
addikt
Engem laptop tft-nek a tisztítása érdekelne: végigolvastam a topicot, de nem találtam olyan megoldást, amit sokan elismertek, vagy használnátak volna! Én speciális monitor tisztító spray-t használok, nagyon puha zsepivel, ami szépen tisztít, de nagyon csíkoz, bárhogy is próbálom felvinni és tötölni...
Valakinek van esetleg jobb módszere?
-
brownus
veterán
én az oakleym bugyijával, szépen leszedi a port, fogdosni meg leköpdösni, stb meg nem szoktam
-
Hmmz
aktív tag
Én egy pihe puha papirra gondolnék (esetleg puha rongyra) meg egy nem agyon vegyszerezett ablaktisztitóra...
mondjuk ha kikapcsolod tisztitás közben akkor nem vonza vissza azonnal a felszálló port és jobban is látod hogy hol koszos még..
persze ez nem garázsablak úgyhogy ennek megfelelő erővel kéretik csinálni
sajna volt szerencsém sok-sok-sok embernek ezt a tanácsot adni még anno és senki nem panaszkodott.. -
Mezcal
addikt
Sima szemüvegtörlő kendővel tisztítom.
Csilli - villi így a képernyő! -
-cobra-
aktív tag
Én mivel nem szoktam tapizni a moncsit, csak száraz vileda mikroszálas kendővel törlöm. Igaz a múltkor vettem TFT monitor tisztító löttyöt és átkentem vele. Na ne mondjam először engem is a szívinfraktus kerülgetett mikor megláttam hogy néz ki utána. Aztán nekiestem még egy soron, szépen alaposan, egyenletesen addig törölgettem a tisztítószeres ronggyal amíg tök száraz nem lett. És láss csodát, tiszta, csíkmentes, nem tükröződik annyira (nem mintha eddig is tükröződött volna
). Ja és nagyon jól taszítja a port. Szóval sztem annak érdemes tisztítót vennie akinek mocskos lett, amúgy jó a vileda mikroszálas.
-
annulus
aktív tag
bo viz...
hat ma enis felfedeztem egy kopetet a monitoron, elkezdtem simogatni torlokendovel, de nem akart leesni a kijelzorol
aztan megkezdtem a vizes simogatast!
a dzsuva lejott!
de ahogy megszaradt bazmeg!
hat fortelmes, az egesz monitor tiszta csikos foltos...
probaltam rogton benedvesitesutan letorolni, h magatol megszaradjon..mindenhogy..
a hatas nem maradt el..csikosgeci monitor
osszetortem //marmint en, nem a monitort
[Szerkesztve] -
pfarkas
csendes tag
Sziasztok!
Én Clin ablaktisztítót használok, amiben alkohol is van. A szórófejes változatot. A habos szmötyit rászóróm a törlőkendőre és aztán letörlöm a monitort. Semmiképpen sem javaslom, hogy közvetlenül a monitorra szórjátok. -
Loha
veterán
Hogy mivel lehet tisztítani a TFT?
Olvassátok el a használati utasítást, le van írva, az a hivatalos... -
-cobra-
aktív tag
Hello!
Én vileda microszálas kendővel szoktam letörölni a tft-met. Mivel nem nagyon szoktam összezsírozni a moncsit ezért csak szárazon. Ha ez nem segít akkor vileda mikroszálas + desztillált víz. Mondjuk én azért a biztonság kedvéért ki szoktam kapcsolni. -
Ace
tag
Üdv emberek!
A minap vettem a Media M.-ban TFT tisztító készletet
Pontosan erről lenne szó:
Bővebben: link
A csomagolás olyan mint egy floppy tartó műanyag doboz tartalma egy kb 0.5 dl-es folyadék pumpás kiszerelésben. 3 csomag ednet dry-wet nem tudom mi van benne még nem bontottam ki és sok kb 10x10 cm-es száraz nekem kicsit papírszerű törlőkendő...
Találkozott e már valaki ezzel ? Legfőképpen a használatára lennék kíváncsi -
csattila
csendes tag
Én egy mikroszálas törlőt enyhén langyos vízzel bevizesztem és így töröltem le a TFT képernyőt. Nagyon szép lett
[Szerkesztve] -
Naras
őstag
Én a két kezemmel szoktam az ilyeneket gyilkolászni, nem a szememmel
-
lavina
tag
attól függ mi történik a közelében. Ha óvatlan szemlélődő rámutat valamire a képernyőn (közben a tulaj megöli a szemével), vagy ha narancslét öntesz ki pohárba, és miniatűr fröccsenő cseppeket küldesz ezzel felé, vagy tüsszentesz, vagy a port rálehelléssel és papírzsepivel akarod eltüntetni ;-) , vagy egyéb balesetek történnek körülötte, hamar bekoszolódik.
-
FPéter
aktív tag
Én hozzá se merek nyúlni, olyan törékenynek és karcra fogékonynak tűnik. Egyébként furcsa, hogy sokkal később lesz koszos mit a CRT-k.
-
Archibald
csendes tag
Nekem azt mondták, hogy alkoholos rongggggyal kell.
[Szerkesztve] -
Naras
őstag
Nekem sikerült... Nem leheltél rá eléggé...
-
Naras
őstag
Miért nem jó a lehel és zspi módszer? Nekem bejött, csak óvatosan kell csinálni...
-
qpakcovboy
őstag
Egy kis kromofág és 30as smirgli(nem pappír hanem szövet) Tuti megoldás
Szerintem van erre a célre külön vegyszer és kendő egyaránt ( nekem ugyan nem tft-m van hanem flatron, de én clean-el tisztítom meg zsepivel, eddig bevált...) -
Rlaci
csendes tag
Nekem a sima víz nem jött be, mindenképpen foltosan száradt meg.
Viszont a Screen Clean nevű alkoholmentes szer úgy néz ki, hogy OK. A neten rákeresve találtam kimondottan TFT tisztítót. A BASF gyártja, de hazai kiskerben még nem láttam.
[Szerkesztve] -
zahar
csendes tag
hmm.
végig nyálaztam a topicot, mer' ugye a notebookom tft-je még parább: ha elszúrom, nem csak egy monitort kell cserélnem, hanem komplett gépet (mer annyiba' van a monitorcsere, mintha komplett új gépet vennék.)
ablaktisztító valamiért megijesztett ezért a hozzám hasonló gyáváknak ezt javaslom: szivacs, bő (baba)szappanos vízzel, aztán Szilvia törlőkendővel szárazra, az eredmény: gyönyörű.
(huszonéve gyakorló műanyaglencsés szemüvegesként szólok, hogy a rálehelés csak abban segít, hogy egy egyenletesen elkent zsír és baktériumréteget hozol létre a felületen, mer' a szádból kicsapódó pára ugyanis nem desztillált vízből áll. pesrsze mindenki azt tesz, amit akar)
[Szerkesztve] -
lavina
tag
Naras amit írt, azt nem ajánlom, nevezetesen lehetlegtés és zsepi.... Tuti rossz ötlet sajna, én is próbáltam.
Amit Demon ír, szinte mindennel egyetértek. DE szerintem nem árt a bő víz, leviszi a trutyit. Törölni szárazra nem kell, azért kell ablaktisztítót használni (valaki kérdezte, én KOMFORT márkát használtam) hogy cseppmentesen száradjon.
Persze még megint elmondom, monitoronként eltérhet az optimális/halálos megoldás, a bevonat eltérései miatt... Nekem speciel már mind1 volt, valahogy nagyon mázgás lett az egész pár hónap alatt, és elegem lett belőle, ezért próbáltam ki az ablaktisztítót (5% oldószer van benne!) jól felvizezve.
Nos, van még az a bizonyos nedvesített monitortörlő, ami hagyományos crt -hez van, na azt NE próbáljátok ki, csak maszatolja tovább. -
nagyon egyszerü a képlet:
kirakni a kertben a füre, és gőzborotvával adni neki.
után hagyni kell a napon állni, hogy jol kiszáradjanak az elektronikus alkatrészek. -
Naras
őstag
Na!
Én fogtam a jó öreg módszert...
Rálehel, papírzsepi, töröl...
És lás csodát, működött
[Szerkesztve] -
Bile Demon
őstag
Az iiyama leirasa szerint puha es enyhen nedves rongyal ajanlott, ami nem szoszol. Alkohol + oldoszer nem ajanlott. Eleinte en is paraztam nagyon, nem is tisztitottam csak fujkaltam, mert azt hittem ugy karcolodik, mint a plexi elolapok, aztan kiprobaltam egy idegen tft-n hogy mennyire kenyes, es sokkal jobb a helyzet, semmi baja nem lesz a tisztitastol, mert ez valami sokkal ellenallobb anyagbol van szerencsere. Mondjuk az iiyama feluleten valamivel jobb reteg van, mint egy IBM laptopon vagy egy neovon, de a kulonbsegek nem nagyok.
Szarazon nem jon le a dzsuva enyhen nedvesen meg igen de inkabb maszatolodik. Nekem az jott be hogy enyhen nedves rongyos tisztitas utan , de meg szaradas elott letorolni szarazzal, mert kulonben foltos lesz!
Es jobb megelozni a szennyezodest (ujjlenyomat, tusszentes). Ha valaki fele nyul siman racsapni a kezere! Ha tusszenteni kell akkor meg siman elfordulniA por pedig konnyen elhesegetheto!
Az ablaktisztitot csak akkor hasznalnam ha valami durva ujjlenyomat / folt kerul ra. -
refruit
csendes tag
Nézzétek mit találtam:
http://www.prad.de/new/monitore/shownews_faq25.html
Bocs, nagy része németül van, de ha vki kéri, majd lefordítom esetleg.
Nagyszerű az ellentmodás a gyártók közt: egyik buzgóz állítja, hogy jó vmi gyenge mosószer + víz a TFT-re, másik meg óva int tőle, hogy vízzel SOHA.
Egyik kifejezetten tiltja az alkoholt, másik meg épp ezt ajánlja, egy kis isopropyl alkohol the best way. Kösz, nálam kicsit feloldotta a tükröződésgátló bevonatot...
Nemtom, kinek milyen van, s miylen hozzá a használati utasítás, de az enyémben az általános hülyeséggel beérték, ami a tisztítást illeti. Pedig sztem illene konkrétan leírni, hogy mi a túróval lehet ez a szart tisztítani, nem csak azt, hogy tisztítószerrel, kész röhej, azt se lehet tudni, milyen anyagokkal vonják be, mi mivel lép reakcióba esetleg.
Komolyan, akár be is lehetne perelni őket, hogy nem tájékoztatták a vásárlót megfelelően. A gyenge isopropyl oldat nem számít erős oldószernek, mégis káros... szal akkor hogy is van ez?
[Szerkesztve] -
Yaye
őstag
Én szalagcsiszolóval szoktam. Simán leviszi a maszatot, és eddig még semmi baja nem lett, pedig sok kijelzőt tisztítottam már meg így.
-
Jester.c
aktív tag
Ablaktisztító a cool stuff! Műanyagot nem báncsa, viszont zsíróldó! (vajaskenyér és a libazsír ellen)
-
lavina
tag
lehet hogy furán hangzik, de a lényeg a bő víz. Az, hogy hozzáraktam az ablaktisztítóból, garantálta, hogy nem lesz maszatos, szépen, foltmentesen száradt meg. A bevonatnak nem lett baja. Teljesen szép, új lett. Már odáig jutottam, hogy a maszatosságból annyira elegem lett, hogy kész voltam mindenre, csak tűnjön el... És eltűnt... és minden jó maradt.
Eszembe jutott az a flúgos pasi valami flúgos vígjátékban, aki mindíg magával hordott egy ilyen flakon kékes spriccelős ablaktisztítót, és minden bajra azt fújta rá, legyen az bármilyen veleszületett rendellenesség, szerzett betegség, vagy egyéb politikai viszály... -
refruit
csendes tag
Alkohollal SEMMIKÉPP!!! Én megszívtam kicsit, nem tetszett a tükröződés elleni bevonatnak, igaz csak egy kis helyen akartam egy millis koszt eltávolítani propanolos kendővel, helyette lett egy 2 centis..., igaz, hogy csa akkor látszik, ha erős lámpával közvetlenül rávilágítok, de így is zavar
na minden, szal alkohollal semmiképp se, tényleg igaz, hogy szétmarja :/
-
rog
addikt
egy-két üveglapos kivételtől eltekintve egy müanyag lapot szerelnek eléjük. azt meg szerintem moshatod, mint az üveget. gondolom azt se fémforgáccsal szoktad letörölgetni ;)
én az enyémet ilyen törlő akármivel szoktam letisztítani amit a feleségem nyomt a kezembe. (ha már elege van, hogy egy foltól nem tudja el dönteni hogy az ikonok közé tarozik-e..)
valami vileda-cucc. olyan mint azok az egyszer használatos frissítő kendők, csak nem mentolos, hanem talán inkább valami mosószer van rajta
. -
-=Sawtooth=-
tag
hidrogen fluorid
-
degu
senior tag
Ugy latom csak nezunk,mint paraszt a szafaladet,de valojaban senkinek sincs meg fogalma sem,hogy milyen bevonat van a TFT-n!
Mindenki csak talalgat,meg probalkozik...
Csak ahhoz tul draga egy TFT,hogy kiprobaljuk-legfeljebb nem lesz jo!
Probaljuk tenyekre hagyatkozni! -
Naras
őstag
Hát, pedig rakhatnának üveget...
Az mennyire káros, ha kicsit megnyomom és ez a képen is látszik (elszineződik, stb...)
Valami rongyfélével próbáltam eltüntetni némi zsírfoltot, de nem akartam nagyon erősen nyomkodni, úgyhogy még maradt egy kicsi... -
Ijk
nagyúr
Én tiszta alkohollal tisztítom, mondjuk az crt (flatron). Az alkoholos tisztítás után azonnal száraz rongyal törlöm (ált. közvetlen mellette) a színeződés miatt. Sztem nagyon hatékony és gyors módszer.
nem tudom h. a tft -n van e vmi bevonat aminek árthat, de a flatronon lévő tükröződésmentes bevonatban még nem tett kárt. -
lavina
tag
Nah, jelentem alásan megoldódott... ablaktisztító, én KOMFORT-ot használtam (szedjétek ki ha reklám... ) de az a lényeg, hogy 5%-os max oldószertartalma van, és nincs benne színezék, tehát teljesen színtelen, és még ezt is hígítottam 1:1 arányban desztillált vízzel. Jó bőven nedvesítettem a monitort, és láss csodát, szépen, maszatmentesen megtisztult a moncsi...
-
elözöz munkahelyemen mi tft-ket használtunk, mert ezek nem sugároznak. /esd elöirás/.
na ott aztán ment a tft baszogatása. ''...nézd milyen szép szines a kép! és hogy hullámzik..,...ne má! szét bvszod!...,...dehogy. nem lesz semmi baja...''
semmi bajuk nem lett -
AtisH
csendes tag
Csak óvatosan a speciális ''monitortisztító'' anyagokkal, mert nálam a párom jóhiszeműen nekiállt a videokamera tft-jét letisztítani és frankón leszedte a tükröződésgátló bevonatot.
Azóta napfényben elég szar a képe.
-
lavina
tag
-
Bash
őstag
Én sima ablaktisztító-papírtörölköző kombóval szoktam a TFT-kijelzőmet tisztítani (már több, mint egy éve), tökéletesen lehoz mindent, és nem marad maszatos. Persze ki kellene kapcsolni a gépet, de én soha nem kapcsolom ki, így tisztítás közben sem, és eddig még nem lett semmi baja.
-
_Volkovy_
nagyúr
Én a Neovo-ról az ujjlenyomatokat egy kis ruhás törölgetéssel tüntettem el.Többé-kevésbé levitte.
Leenni nem kell a TFT-t,a többi simán tisztítható -
Cyrus
tag
Ez a téma engem is érdekel. Tényleg, mi van a rücskös felülettel? Hogy jön ki belőle a kosz? Én nyáron a CRT monitoromnál olyanra is felfigyeltem, hogy tele volt légypiszokkal, ami ugye vizes ronggyal is nehezen távolítható el.
Ilyen szempontból jó az AG Neovo-k kristályoptikai szűrője, nem? Azt lehet normálisan tisztítani.
Üdv -
lavina
tag
köszike.
De a TFT tisztítással kapcsolatban még mindíg nem nyugodtam meg, hogy van-e tuti módszer, ami tuti nem okoz károsodást, és beválik. Ha jól tudom, az a baj, hogy a felület ugyebár ''göcsörtös'', hogy mindenfelé szórja a fényt, ezzel növelve a látószöget. Vagy nem jól tudom? És bármilyen folyadékkal hozzányúlsz, lehet, hogy feloldod a szennyeződést, de csak mázgálod, nem lehet kitakarítani rendesen.... -
jojojo
senior tag
Na nagy nehezen előbányásztam a másik topicot ahol már írtam róla
http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=9145&arc=f
Ja a válaszom: ''nyomot nem hagyó levegőpumpás tisztítószer'' 2 éve használom...
[Szerkesztve] -
lavina
tag
ötleteket várok, mert amiket eddig használtam, nem hozták meg a kellő eredményt.... még az előre csomagolt ''profi'' nedves kendők sem, bár ezeket gondolom crt-hez csinálták... létezik egyáltalán valami???
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest