- Több mint 500 millió dollárt spórolt az AI a Microsoftnak
- Ismét 128 és 256 GB-os memóriaszetteket villantott a G.Skill
- Panorámás miditorony jött a Chieftec fémjelzésével
- Ráfordult a célegyenesre a SiPearl első szerverprocesszora
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Kompakt vízhűtés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
h-yle
addikt
Jó, de így tanul az ember. Fogsz valamit, nézegeted, mókolgatod, megcsinálod szarul, aztán jobban, aztán közben felszeded a tudást, hogy magad tervezz egyet. Valszeg rá vannak állítva az amúgy megfelelően képzett és tehetséges mérnökök, hogy szívják fel a tapasztalatot, szóval a saját design, vagy a jó license alapú megoldás csak idő kérdése. Addig meg röhöghetünk rajtuk. Win-win
-
Pikari
veterán
A nyílt nvidia driver (ami nem új, hanem lassan már 10 éve része minden linux disztribúciónak) legnagyobb problémája nem a sebesség, hanem az instabilitás. Nálam átlagban 2-3 óránként csonttá fagyasztja a gépet, tipikusan akkor, amikor programokat indítottam el. Eddig akárhány gépen használtam, ez volt. Úgyhogy letiltottam, és szoftveres 2d és 3d renderert használtam. Ez rendben is ment addig, amíg nem cseréltem le a monitort tavaly decemberben egy 1920x1200as jószágra, amin viszont a szoftveres renderer már csak olyan 10-15 fps-t tudott, így aztán kénytelen voltam feltenni a gyári nvidia drivert.
Persze néhány kártyán tényleg nagyon problémás a sebesség is, mert nem tudja a kártyát idle módból átváltani nagyobb fogyasztási módba, szóval mondjuk 700 mhz helyett marad 50 mhz-en, így aztán a 3d teljesítmény se 5x lesz lasabb az eredeti nvidia driverhez képest, hanem majdnem 30x.
A huawei saját socjai pedig - nem múltidőben - nem különösebben innovatívak, hiszen az arm tervezését használják, különösebb hozzáadott érték nélkül. A hálózati eszközeikben van/volt némi saját hardveres technológia, de a wikipedia szerint ott beelőzte őkez az unisoc, mióta a szankciós operetténeklés elkezdődött. A huawei nem volt sosem a kínai technológia ékköve, az inkább arról szólt, hogy a nyugati technológiát összelegózgatják. Vannak kínában ennél nagyságrendekkel komolyabb vállalatok, akik copypastelt processzorokkal nyivákolnak, elég csak pl a Zhaoxinra gondolni.
-
dodo1114
csendes tag
Nem is olyan rég volt egy cikk, hogy nyílt Nvidia drivert írtak és valami horror alacsony FPS-t értek el rajta de működött.
A kommentelők szintúgy ennyire megoszlottak, hogy ez rohadt kevés meg így mi értelme, a másik fele meg a haladást látta mögötte, hogy jó az irány bár még kismilió munka van előtte, hogy valamire használni is lehessen.
Na kb ugyanezt látom itt is
Abban teljesen egyetértek, hogy irány alapon valami működőt letettek az asztalra, mégha valami "kínai" csoda is lett belőle.
De ha emlékszünk még a Huawei saját SOC-jaira akkor azért az akkori konkurensekhez képest teljesen jók voltak.
A helyi kormányok ha látják, hogy az adott vállalat produkált megküldik egy kis támogatással és 3-4 év múlva ugyanazt a tempót kisarcolják az aktuális HW-ből mint a mostani 4080-ból.
Ha valamit rendesen megtolnak a távol keleten az előbb-utóbb beröffen.
Röviden: Szar, de az Intel is egy marék tranzisztorból indult -
Thrawn
félisten
Khm
"We have experienced unauthorized misappropriation of data relating to proprietary technology by a (now) former employee in China. We promptly initiated a comprehensive internal review. Based upon our initial findings we do not believe that the misappropriation is material to our business. However, as a result of the security incident, certain export control regulations may have been violated." -
Pikari
veterán
Az usa a szankcióival egyetlen világszinten sikeres kínai it cégből sem tudott csőd ellen menekülő céget csinálni. Ha a huaweire gondolsz, a globális részesedésük valóban leesett, de a kínai részesedését konkrétan megduplázta másfél év alatt.
Azt nem mondtam, hogy a huawei különösebben csúcsinnovátor lenne, fentebb én konkrétan úgy fogalmaztam, hogy ,,nem éppen a saját kútfőjét használva teszi ezt meg, hanem a meglévőekre építkezik'', ami különösképpen igaz a huaweire, amit pont a valódi csúcsinnovátor smic húzott ki a pácból.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Fogalmazzunk úgy, hogy tesztgyártana 7 nm-en, ha nem szankcionálnák őket. A 14 nm-t is csak úgy tudják használni, ha az adott cég nem használt nyugati eszközöket. Nem véletlen, hogy a HiSilicon csak egyetlen egy lapkát vitt oda, hiszen kurva körülményes ezeket kézzel letervezni. Őskövület ARM IP-ket használtak hozzá, csak a HiSilicon nem megy sokra vele, mert ezzel a fejlesztési módszerrel minden új dolgot csak 5-6 évvel később tudnak használni a többiekhez képest, ami a célpiacon elég nagy hátrány.
Ha Kína valóban tudná azt, amit te állítasz, akkor az USA nem tudott volna egy világszinten is elképesztően sikeres kínai cégből csőd ellen menekülő céget csinálni puszta szankciókkal. Ugye a Huawei nyúlhatott volna az általad említett havi csúcsinnovációkhoz. Ja várjál, ilyenek a gyakorlatban nincsenek, az USA meg nem ad licenceket. Hát maradt a leépülés.
-
Pikari
veterán
Azért azt tegyük hozzá, hogy az SMIC jelenleg a régebbi gyártósorain kívül már 14nm-en tömeggyárt, és 7nm-en tesztgyárt vagy egy éve. A 14nm kompatibilis a világszerte használt különféle modernebb toolchainekkel, a 7nm-el kapcsolatban már zűrösebb a helyzet, de az asicokhoz általában felhasznált toolchainek ott is bőven működnek már. Ha igaz lenne, amit mondtál, akkor a Hisicilont nem tudták volna átvinni az SMIC-hez a TSMC-től, pedig megtették (2021-ben, 14nm-re), miután a TSMC-ből kitiltatták őket amcsi nyomásra.
Úgy gondolom, hogy a forrásaid, akiktől az információkat kapod, tényeken alapuló hírek helyett nyugati katonai dezinformációs háborús propagandát küldenek neked, hiszen ha igaz lenne, amit mondasz, kína nem hozakodna elő minden hónapban egy-egy csúcstechnológiás sikerrel, mint például amilyen hír alatt most is beszélgetünk. Közben meg a valóság az, hogy kína szép lassan lelépi a nyugati technológiákat és a sajátját rakja a helyükre. Ráadásul nem éppen a saját kútfőjét használva teszi ezt meg, hanem a meglévőekre építkezik. Valahogy csak nem sikerül a láthatatlan (nem is létező) nyugati licenszvalidátorcsodákkal megakadályozni ezt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Igen. Oda járnak. Ezért van az USA-nak hatalma felettük, és ezért voltak képesek az SMIC modern gyártósorait kivégezni. Majd, ha terveznek mindenből sajátot, akkor az USA nélkül is működtethetnek modern gyártósorokat. Addig viszont marad a függőség azoktól a cégektől, amelyek képesek nekik biztosítani a technológiát.
Elvben vissza tudják fejteni ezeket, de az évek kérdése, és még nem nagyon fejtették vissza a DUV eljárásokat sem, mert az is bonyolult. Ha visszafejtették volna, akkor már nem kellenének a licencek az élmenőktől.
-
Pikari
veterán
válasz
fatpingvin #71 üzenetére
Adják az alap implementációt, és a drivereket is. Gyanítom, hogy fogták magukat, és egyszerűen becopypastelték a végrehajtóegységeket vagy 100x egymás mellé, és meglepődtek
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem számít, hogy van-e már kész lapka. Azt valamelyik bérgyártónál gyártani kell, és ahhoz, hogy gyártsd, kell a bérgyártónak az USA szervereiről érkező igazolás az érvényes licencről. Ha ezt nem kapják meg, akkor többet nem tudják gyártani az adott lapkát. Az teljesen mindegy, hogy egyszer már tudták gyártani, maga az érvényes hardverkulcs is hiányozni fog, ami engedélyezi a következő időszakra a gyártást.
A CUDA-t nem támogatja az Imagination. Sosem licencelték. A Moore Threads sem támogatja. Külön megnézték a tesztben, és nem indul el semmi. Ez olyan hazugság, mint az AV1 support. Kínában ez belefér.
-
Pikari
veterán
Ezt 3-4 éve vették, az időben visszafele aligha tudsz menni, hogy megakadályozd a dizájn letöltését/átkonvertálgatását. Én biztosan tudom, hogy ez a powervr dizájnja, de hogy konkrétan honnan, arra már nem emlékszem. És biztosra tudom, hogy az oroszoknak is megvan, és már van belőle prototípusuk is 2021-től kezdve. Csak nekik mondjuk egy fokkal több eszük van, mert ők mobil chipbe tették, nem dedikált videókártyát építettek vele.
szerk: Ja igen, CUDA-t is tud, azt meg az nvidián kívül a powervr használja még.
-
Pikari
veterán
Valójában van 4-5 db kínai cég, ami gpuk (át)tervezésével foglalkozik. A moore threads nem éppen a legélesebb kés a fiókban. Ez eleve egy mobil chip akarna lenni, 1-2w körüli fogyasztáshoz tervezve max (powervr), ezt alakították át desktop form factorra úgy, hogy efölött a fogyasztási keret fölött ez a fajta dizájn nem is képes skálázódni.
-
Pikari
veterán
válasz
fatpingvin #18 üzenetére
Nem az, ez egy powervr dizájn. Valószínűleg a drivert sem a kínaiak írták.
-
Pikari
veterán
válasz
flashpointer #4 üzenetére
Csont ugyanez van meg a ruszkiknak is, ez valójában egy powervr chip licenszelt változata.
-
Tutti Georg
csendes tag
Ezt ti is tudjátok, sosoem fogják behozni, de leglább hazai. Ui: Magyar narancs...
-
Robitrix
senior tag
most mégis mi a gond vele????? A helyzet az, hogy most találták meg a terveit a cégnél a pincében 15 éve porosodó szekrényben.
Gondolták, ha már megtalálták, akkor kiadják ne vesszen kárba..... végül is egészen jó kártya lett volna úgy 15 éve.....
-
Chaser
legenda
annak sztem mindenki örülne
de ez a csoda jelen formájában értékelhetetlen, és hát ha ebből 5 év alatt érdemi lesz az kb csoda
tehát nem egy olyat produkáltak mint az intel, akiknek azért van néhány év a hátuk mögött cpu és igp tervezésben
hanem hoztak egy 5 évvel ezelötti szintet olyan fogyasztással ami középkategóriás vga-ké
és már egy zen igp és hozta ezt évekkel ezelőtt
és ha ez tényleg piacra is kimegy, háááááátnemtudom -
h-yle
addikt
Jó na a kínai az kínai. Ma is eladja neked a 320x240-es 100 MHz-es okostelefontját is úgy mint cutting edge multimédia device.
Anno minden kínai telefon egy halom szar volt. Aztán kevésbé szar. Aztán már mid range. Aztán felső kategória.
Itt is elolvassuk nyilván a teszteket, röhögünk és várunk 5 évet. Én csak örülök ha lesz egy értelmezhető alternatíva, ha egyelőre a felső kategóriában nem is, de ha hozzák a klasszik kínai 3% marginos piactaroló magatartást, akkor annyit elérhetnek, hogy legalább kicsit visszafogják majd a POFÁTLANUL elszálló VGA árakat. €800 egy felső közép kat VGA. Hagyjuk már. -
bryant56
aktív tag
Látom, hogy itt egy kisebb vita alakult ki a termékkel kapcsolatban. Én is hozzáfűznék egy-két dolgot.
Szerintem jogosan lehet kritizálni, mert ez nem egy prototípus, hanem egy végleges termék, amit meg lehet venni. Nem is olyan olcsón.
Önmagában nem lehet megvenni, csak egy alaplappal együtt 430 dollárért.
12 nm-es csíkszélességet használnak.
4096 unified core-t tartalmaz.
16 GB GDDR6 14 Gbps
PCI-E 5.0 x16
255 W TDPA gyártó honlapján meg vannak ilyen hangzatos szövegek:
"MTT S80 not only provides powerful 3D rendering capabilities for gamers, but also provides students and researchers with complete GPU capabilities in artificial intelligence, general computing, and multimedia processing."
"The powerful 3D graphics rendering capability of MTT S80 will be able to bring users a smooth operating experience at 4K resolution in Windows DirectX games."
"MTT S80 has a complete set of four functional engines, which can provide full-featured support based on PC scenarios in the fields of artificial intelligence and multimedia processing."
Források:
https://videocardz.net/mtt-s80
https://videocardz.com/newz/mtt-s80-chinese-gaming-gpu-goes-on-sale-but-you-cant-buy-it-without-a-motherboard
https://videocardz.com/newz/moore-threads-mtt-s80-gpu-struggles-to-compete-with-30w-geforce-gt-1030-in-gaming-tests
https://www.mthreads.com/product/S80
https://www.tomshardware.com/news/moore-threads-mtt-s80-tested-bullslab-jay -
GeryFlash
veterán
válasz
Feketelaszlo #53 üzenetére
Ja nem, ez igazabol brutto 1-3 millio Ft kozotti fizetes, es mint kiderult szamomra ott a netto az 77%-a a bruttonak szoval teljesen oke. Nem USA, de Magyarorszagnal jobb berszinvonal.
-
Chaser
legenda
válasz
fatpingvin #52 üzenetére
más is mondta, de itt azért dobozból szedik ki, mintha piacra szánt termék lenne
majd idővel kiderül lesz-e ebből valami, de ez így tényleg gyászos még indulásnak is, egy jobb igp már tudja a gt 1030 szintet
valami blendert tényleg megnéznék róla, de lehet el sem indultak a sw-ek -
Joachim21
őstag
Nem cél a tarolás, vagy a nyereségesség. Fel kell készülni mi lesz az USA-Kína háború után, mikor nem lehet a technológiát importálni. Ez egy első nekifutás, olyan amilyen. Amíg van állami pénz a hátizsákban, szépen lépdelnek majd előre.
-
válasz
fatpingvin #44 üzenetére
A fejlesztéssel semmi gondom, de szerintem a cég későbbi ígéretes fejlesztéseinek megítélését ronthatja ez a túl korai megjelenés!
-
GeryFlash
veterán
válasz
fatpingvin #44 üzenetére
Nem ez a problema, a problema hogy minek early stages teljesen versenykeptelen termeket bemutatni. 2.5 eve letezik a ceg, teljesen oke ha 3-4 evig nem mutatnak be semmit a nyilvanossag ele. Ezzel csak kirohogtetik magukat, 7nm-en gyartottak egy 2012 szintu perf/watt kartyat. Valahol el kell kezdeni de egetni magukat ehhez nem szukseges.
Ami amugy erdekes volt nekem, hogy erdekelt mekkora ceg ez a Moore Threads, linkedin szerint 500-1000 kozotti. Ami viszont szamomra egeszen elkpeszto, az a jobs resz , devops-software architect allasok kizarolag 20-70 ezer yen/honap kozotti rangeben. Segitek az atvaltassal, egy yen az 2.65Ft, tehat valahol 53 es 185 ezer Ft kozotti havi fizuval.
Oke, hogy Kinaban nagy verseny van, de azert ez a ber meg ott is szanalmasan keves IT szinten, valoszinuleg pont ezert (is) tartanak ott ahol. -
Peter64
csendes tag
Ez szerintem nem volt egy fejlesztés. A tervgazdaságban kiadták, hogy legyen egy ilyen és ez lett. Még az is lehet, hogy aki elrendelte majd le is okézza.
-
fatpingvin
addikt
oké akkor nektek van igazatok. igazából nem is értem mi a f*sznak fejlesztene bárki bármit egy olyan piacra ahol már van egy piacvezető, éljenek a monopóliumok...
-
Peter64
csendes tag
Ez már nem PoC akar lenni, nem bizony. A POC az egy laborban egy chiplet befogó wokrbench-en mért sebesség és fogyasztás jegyzőkönyv maximum, és nem betokozott, DirectX-es próbálkozással, csomagolt dobozos valami. És ha PoC is lenne akkor csupán csak azt bizonyítja, hogy lehet kukázni.
-
Peter64
csendes tag
+
Ez, ha még egy kezdeti project lenne is, de egyértelműen nem az, akárhogy is akarják lelkesen annak beállítani, akkor sem adna sok reményre és örülésre okot. 7nm-en, ha hinni lehet nekik, hozni egy olyan szintet, mondjuk hogy a mostani csúcs lapkák számolás/fogyasztás arányának a harmadát negyedét hozzák, akkor talán, de ezzel, ha jó saccolom tizedét sem érik el, késztermékként. És nem 28nm-en, hanem 7-en. Itt az original concept rossz, ami inkább zsákutca, mint ígéret. És ha tényleg Via know-how, akkor az még több kérdést vet fel.
Ezt nem látni, vagy ennek ellenére reménykedni, olyan kényszeres Kína simogatás, a gonosz Nyugattal szemben, akiknek ezekkel a projektekkel majd jól elkapják a tökét, sztori. Ez pont nem annak látszik. -
válasz
fatpingvin #24 üzenetére
Kb. 1:30-tól szivaccsal kitömött dizájnos dobozból veszi elő a felhasználói útmutatót és a dizájnos hűtővel ellátott terméket valamilyen tartozék kábellel együtt. Ezen kívül a videón 15:14-nél árat is mutat.
Ezek alapján szerintem nem hülyeség kész termékként értékelni! -
sh4d0w
félisten
válasz
fatpingvin #20 üzenetére
Azért a 1030-at ne tituláljuk csúcsfejlesztésnek...
-
GeryFlash
veterán
Vakcinabol is sikerult a legszarabbat kifejleszteniuk, mig mondjuk a sokkal kisebb budgetbol dolgozo oroszoknak erdekes modon sikerult ertelmes vakcinat eloallitaniuk. De legalabb a buszkeseget kezdik eltanulni a japanoktol, bar ugyan meg majdnem mindent masolnak, de legalabb nem is oltjak be a sajat lakossagukat nyugati vakcinaval, hadd pusztitson.
-
Chaser
legenda
válasz
fatpingvin #28 üzenetére
mondjuk kevésbé röhögtetnék ki magukat?
-
LK
addikt
Gyógyszeriparban dolgozok, és kaptunk egy párhuzamos fejlesztést egy kínai céggel. Mi maroknyian voltunk, csak estig dolgoztunk a kínai csapat nagyobb számú volt és éjjel-nappal dolgozott. Szégyenszemre a kínai csapat 70%-ig jutott el és be sem tudta fejezni a projectet. Mi csináltuk meg az ő részüket is, mert határidő előtt készen voltunk. Szóval nem mindig elég a sok ember, ötletek nélkül nem érnek semmit. A szakmámban 30 éve és most is az olcsó legtöbbször bizonytalan minőséget képviselik. Olcsóak, de hogy mit küldenek az akkor fog kiderülni amikor megérkezik. A műbizonylatok sem érnek fabatkát sem.
-
Zoz
őstag
válasz
fatpingvin #20 üzenetére
"nehogy azt hidd hogy a nagyoknál nem ez van, csak azok nem engednek nyilvánosságot az elsőkörös fejlesztések közelébe sem"
Azért nekem felrémlik a Geforce FX5800, amin kínjukban maguk az Nvidiások is poénkodtak anno -
Solten
őstag
Na, mi ez a kinai csoda?
-
Trailblazer
veterán
Én értem, hogy ez egy szójáték a névvel, de Gordon Moore-nek nem kéne valami jogi lépéseket tennie, hogy ne éljenek vissza a nevével?
-
törölt tag
Jól van na, majd megtanulják ők is, hogy csak olyan tesztet futtassanak, ahol jól teljesít, a fogyasztást meg egyszerűen le kell tagadni. Meg összevissza kell mindenfélét kamuzni a majdani késztermékről. Mondjuk ezt tudhatnák a kibukott nvidia, intel, amd mérnököktől, ha dolgoznak náluk ilyenek.
-
fatpingvin
addikt
értelmezni nem tudom mi a problémád azzal hogy egy fejlesztési projektról végre van folyamatában is insight.
ha mondasz egy helytálló érvet arra hogy miért rosszabb attól a világnak hogy a MT úgy csinálja ezt a fejlesztést mint minden normális kutató, azaz már a folyamatról közread publikációt, akkor megkövetlek. -
azbest
félisten
ez valamilyen S3 gpura épül, amit a via megvett anno? A Via is kínai proci alapanyag.
-
Chaser
legenda
válasz
fatpingvin #24 üzenetére
ezért mondtam kár is volt publikálni, ha csiszolgatás után elérné úgy a gt 1030 teljesítményét hogy megáll 100w-ból akkor már talán mutogatnám
az is csúnyán elmarad az aktuális "trendektől", de legalább már értékelhető(bb) -
fatpingvin
addikt
-
Chaser
legenda
válasz
fatpingvin #20 üzenetére
akkor én is leírom, ha esetleg nem ment volna át : )
az hogy te mit gondolsz erről, az nem befolyásolja azt, hogy én mit gondolok...
-
A mai világban egy 1030 már temethető, de lássuk be próbálkozik a cég és lehet , hogy szoftveres oldalról sokat javítanak rajt, habár a fogyasztás ennyire nem csökkenthető szerintem.
-
jedis
senior tag
Semmi baj ! Ha nagyon prio a dolog, és kevés rá száz mérnök, ráállítanak ezret, vagy tízezret. Plusz van pénz lóvéra ha az kell, hisz kínáról beszélünk.
-
fatpingvin
addikt
leírom még egyszer ha elsőre nem jött volna át...
"le kéne végre szokni arról hogy minden ilyen fejlesztést a legmodernebb piacvezető technológiákhoz méricskélünk és ami nem veszi át a helyet arra megy a fikázás."
azt kéne felfogni hogy minden fejlesztést el kell kezdeni valahol. elsőkörös PoC hardver dizájnnak ez teljesen jó, nehogy azt hidd hogy a nagyoknál nem ez van, csak azok nem engednek nyilvánosságot az elsőkörös fejlesztések közelébe sem. meg hát lássuk be elég aránytalan az összehasonlítás a piacági rutin és mozgósítható releváns szellemi tőke diszparitásának fényében.
őszintén szólva én reméltem hogy a covid felnyitotta végre az emberek szemét arra nézve hogy a K&F az nagyon nem úgy megy hogy elsőre tökéleteset alkotnak. csalódottan látom hogy nem így lett, mindenki leragadt ott hogy még mindig a korábbi pipeline végtermékeit hiszi első lépésnek. -
Chaser
legenda
válasz
fatpingvin #18 üzenetére
hát figyelj, ez egy gt1030 szintű valami rtx 3070 szintű fogyasztással
nálam a sírjak vagy röhögjek kategória
ez a legújabb technikákból a fogyasztást érte el :d teljesítményben meg egy 1030...lol
érted, ha azt elérték volna hoznak egy 1030 szintet mondjuk 60-80w-ból, azon nem sírok fel
ezen felsírtam :d de biztos bennem van a hiba : )
minden kezdet nehéz de na, ezt publikálni sem szabadott volna -
fatpingvin
addikt
igen ígéretes, ugyanis saját fejlesztés (legalább hardveresen) és van valami demonstrálható eredménye. nyilván ez a perf/W arány egészen röhejes, de most őszinténmit vártunk? én őszintén ennyit sem, amit sikerült túlteljesíteni.
le kéne végre szokni arról hogy minden ilyen fejlesztést a legmodernebb piacvezető technológiákhoz méricskélünk és ami nem veszi át a helyet arra megy a fikázás. -
Chaser
legenda
válasz
fatpingvin #16 üzenetére
ez ígéretes?
mi lenne ha nem az lenne? -
fatpingvin
addikt
nagyon helyes hogy megjelent és ígéretes kezdet.
a directX-et én a helyükben elengedném és csak az OpenGL/Vulkan/OpenCL/OpenSYCL vonalra koncentrálnék. ahogy zooly írta a 13-asban, a teszt elég röhejes hogy kizárólag DX alatt néztek bármit. az meg még röhejesebb ha csak az van.
-
Peter64
csendes tag
Igen, ez általánosságban elmondható. És én nem is általánosan érveltem, de ez a cucc nem az, ami alátámasztja a te meglátásod. Ez csak annak a bizonyítéka, hogy valami nagyon rosszul megy ezen téren. 10 éves sebesség, mai fogyasztással. Ezt nem szabadott volna előhozni. Nem is létezhetne ez a kütyü, ha hinni lehet ennek a beszámolónak.
-
Chaser
legenda
én meglepődtem
csináltak egy 250w-os gt1030-at
hát azért na, ez nem semmi teljesítmény :d
persze valahonnan el kell indulni, de sok éves lemaradásban vannak
olyan 10 év múlva már lehet érdekesek is lehetnek
intel azért nem ma kezdte az igp-zést és sw-es háttért, de az első desktop verziók azért nem lettek olyan húwáóóóóóó jók
nekik is még pár gen mire versenyképesek lehetnek fogyasztásban is -
GeryFlash
veterán
Vicces hogy elvileg 14.4TFLOPS-ot tud ez az ismeretlen kinai 7nm-en gyartosoron keszult csoda. Megnyugtato latni hogy jelenleg 10+ evvel vannak lemaradva, es ha minden driverest reszt kifaszaznak akkor is egy 2018-as 2080Ti perf/wattjan lennenek, persze ez is evek kerdese lenne valoszinuleg. Hiaba, ha sajat kutfobol kell csinalni valamit akkor meg mindig oriasi a szakadek az USA es Kina kozott.Raadasul ha jol latom, ez sem sajat mert az alaparchitektúrát a brit Imagination szállítja.
-
zsolt501
nagyúr
Szóval nem kell rájuk oda figyelni, ezt a hibát már sokan elkövették (atom program, autó gyártás ürprogram, energetika és hadi ipar, de még sorolhatnánk) a szűklátokör mindig is okoz problémát pláne a gazdaságban.
Most ki lehet emelni a hibákat ennél a videókártyánál, de ha komolyabban nekifekszenek és elkezdenek fejleszteni a gyártáson illetve a szoftvereken akkor pár év alatt rendesen fel tudnak zárkózni, én nem temetném a Kínai ipart, ezt a hibát sokan elkövették már és meg lett a következménye. -
válasz
flashpointer #4 üzenetére
Gondolom az orosz vetélytárs most még nem fér ki a gyárkapun
-
zooly
aktív tag
Valoszinu nem jatekra szajnak ezeket elsosorban, mashol pedig egesz jo lehet a teljesitmenye, dehat azt miert is merne meg barki.
-
hardzsi2
aktív tag
Azért érdemes vigyázó szemünket rájuk vetnünk, mert kitartóak.
A kínai űrprogram sem tegnap indult (50-es évek), mostanra pedig fent kering egy ISS-nél modernebb űrállomásuk (miután az ISS-t nyugdíjazzák, onnantól egyedüliként).
Miután a nyugat szép lassan elzárja Kínától a chip-szektort, sok időbe telik majd nekik mind a CPU-k, mind a GPU-k terén a felzárkózás, de ha megvan a törekvés bennük, idővel meg fog történni.
-
flashpointer
őstag
par evtized es a ruszkik is utolerik ezt a csodat
-
Peter64
csendes tag
Már okoztak meglepetést, hogy ilyen gyenge és hibás. Miért kéne odafigyelni, ilyen "terméket" egyész egyszerűen nem szabadna gyártásba adni, piacra lépni. Mégis képesek voltak a napra jönni vele, ez elég furcsa. Borzalmas ez a teljesítmény/fogyasztás. És az, hogy nem hibás a software, hanem nem működnek alapból dolgok, ez elég kétségbeesett próbálkozásnak hat.
Csöppet elnézőek vagyunk, mikor nem ez az első reakció, hogy ez egy rettenet, hanem "lesz ez még jobb" meg "oda kell figyelni". Képzeljük milyen reakció lenne, ha nem kínai lenne! Vicces -
zetor2000
őstag
Lyály, kínai csoda... lesz ez még jobb, valahonnan el kell indulni.
"...papíron a hardver támogatja az AV1-es formátumú tartalmak dekódolását, de ez például a YouTube-on nem működik."
Ez asszem ott, ahol készül, irreleváns. A Google meg a szolgáltatásai asszem nem mennek át a nagy tűzfalon. Vagy csak kicsit. A kódolás mindenesetre azért mehetne, mert a hazai pálya is talán ilyesmire épül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- Kuponkunyeráló
- Crypto Trade
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest