Hirdetés

Tesztpadon a Moore Threads VGA-csodája

A BullsLab ellenőrizte az MTT S80 képességeit, de sok élmény nem lehetett benne.

Hirdetés

Az előző év novemberében frissítette VGA-it a Moore Threads, és az új jövevények közül a BullsLab sikeresen tesztelte az MTT S80-as jelzésű modellt. Bár már korábban megírtuk, hogy a fejlesztés nem tűnik túl jónak, a szoftveres háttér a gyakorlati mérések alapján annyira nem áll készen a feladatra, hogy jelenleg még kalandoroknak sem ajánlható a termék.

A fenti videóban GeForce GTX 1060 és GT 1030 ellen küzdött az MTT S80, és a teljesítménye kiábrándító. Amelyik játék egyáltalán elindult ott a GeForce GTX 1060 sosem sikerült elkapni, de sokszor még a GT 1030-at sem. Eközben a rendszer fogyasztása nagyon magas, a 252 wattot is elérheti, holott egy GeForce GT 1030 például elvan 30 wattból. És utóbbi egy nagyon régi hardver, ennél csak modernebbet árul az AMD, az Intel és az NVIDIA is.

(forrás: BullsLab YouTube) [+]

Persze a Moore Threads már elismerte, hogy a jelenlegi 1.0-s DirectX implementáció messze nincs kész, és idén érkezik majd egy 2.0-s, majd egy 3.0-s változat. Valószínűleg az eredményeken a szoftveres oldalról érkező előrelépés javíthat, de kétséges, hogy rövid időn belül teljesen fel tudja számolni a gondokat a cég. Többek között azért is érdemes kétkedni ebben, mert papíron a hardver támogatja az AV1-es formátumú tartalmak dekódolását, de ez például a YouTube-on nem működik. Ergo multimédiás szinten is nagyon hiányos a szoftveres háttér.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés