Nem teljesen saját fejlesztésű a Moore Threads grafikus dizájnja

Valójában egy brit tervezőcégtől származik az alap, de az valóban igaz, hogy az alkalmazott konfiguráció egyedi.

Március végén írtunk arról, hogy saját fejlesztésű grafikus dizájnnal állt elő a Moore Threads, de utólag kiderült, hogy ez a szó legszorosabb értelmében azért nem igaz. Az elmúlt hetekben utánakérdeztünk a hardvernek, és megtudtuk, hogy az alaparchitektúrát a brit Imagination szállítja, konkrétan egy B-Series BXT dizájnról van szó.

A Moore Threads elsődlegesen azért állíthatja, hogy saját fejlesztéssel álltak elő, mert az alkalmazott konfiguráció valóban egyedi, ugyanis két darab BXT-32-1024 MC4-es kiépítés van egy lapkán belül, viszont ezek a lehetséges órajel felével működnek, hogy jóval kedvezőbb legyen a fogyasztás. Tekintve, hogy a szóban forgó vállalat elsődlegesen a szerverpiacot célozza, ez logikus döntésnek is felfogható, mert ebben a környezetben hasznosnak számít lapkaterülettel fizetni a kedvezőbb energiafelhasználásért.

Természetesen a Moore Threads az alapdizájnt kiegészíti saját fejlesztésekkel, de igazából a titok az Imaginationtől licencelt rendszer. A szoftveres háttér tekintetében egyébként a kínai vállalat csak részben épít a brit tervezőcégre, így bizonyos szintig saját maguk írják majd a működéshez szükséges kódot.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés