- Computex 2025: apró AI szuperszámítógép az ASUS-nál
- Computex 2025: sok kilowattos táp a Seasonic standján
- Computex 2025: alulról karcolja a 15 GB/s-ot a Phison SSD-vezérlője
- Computex 2025: az űrben is megállja a helyét a Kingston Fury család
- Computex 2025: három új szerverprocesszort mutatott be az Intel
- Milyen egeret válasszak?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ZIDOO médialejátszók
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
EGOKA
tag
Ez aztán a meglepi!
Az is lehet, h tényleg lányok, csak a kereskedésben voltak összeeresztve fiúkkal. Nem?
Amúgy nagyon aranyosak a kicsik.
-
EGOKA
tag
Niti!
Szerintem nagyon klassz kis helyet kaptak a malackáid.
-
EGOKA
tag
válasz
orkester #2774 üzenetére
Na, az ÉN malijaim nem is hajlandóak mást megenni, mint a Freshnapf legolcsóbb (Fit+Fun vagy Multifit) malackajáját.
Vettem anno nekik Pepét, kiették a magokat, a nyúltápot, de a karikákat nem voltak hajlandóak. Azóta nem is próbálkozom nagyon.
De ezt csinálták a jutalomfalatokkal is. Megveszem nekik a drága joghurtos cuccot, meg sem kóstolják.
-
EGOKA
tag
Elment Bogyó malacom. Szegény rengeteget szenvedett az utolsó percekben.
-
EGOKA
tag
Nálunk többször is. Mindkettőnek sötét a körme, no meg rúgkapálnak a kis dinkák. SZóval nem egyszerű... Persze, ha lenne segítségem, aki megfogja a malacot sokkal könnyebben menne.
-
EGOKA
tag
-
EGOKA
tag
Ha mindenáron akarsz nekik házad adni, akkor napközben vedd ki, mert ha megszokják irtó félősek lesznek.
Amúgy amit leírsz, azt nem az, amire gondolsz. Egyáltalán nem utálják egymást, sőt, szerintem nagyon is jól kijönnek egymással. Nálunk is csak az egyik van a házban, ketten csak akkor vannak (és csak addig), amikor nagyon megijednek vmitől.
-
EGOKA
tag
Mostanában folyton éhes, és eszik is, bár válogat.
Akárhányszor meghallja, h valaki mozog, rögtön elkezd üvölteni kajáért. A másik meg már akkora, mint egy ház.
-
EGOKA
tag
válasz
Algieba #2666 üzenetére
Nálunk speciel Bogyó hozta be az eredeti almából. Nem sokkal a születése után elkapta, akkor állítólag kikúrálták, hozzám került majd nem sokkal később újra kijött rajta. Szóval szinte tuti, h onnan volt. Amit persze a másik malac is megkapott.
De a doki mondta, amikor kapták a szurit, h igazából akárki bevihette. Szálló por, kosz a cipőd talpán...
-
EGOKA
tag
Nos Bogyó. Napokig ki voltam készülve attól, ahogy kinézett szegénykém. Ilyen lehangoló látványhoz még sosem volt szerencsém.
Nem evett és csak gubbasztott a sarokban. A doki javasolta, h etessem bébiétellel fecskendővel vagy pipettával. Megtettem. Irtó macerás meló. Az ember csupa mocsok lesz, ahogy a malac is. Az utóbbi ráadásul irtó büdi a rászáradt kajamaradékoktól. No meg a harc, h ő már nem kér több ilyet és hagyjam már békén.
Nem hagytam, naponta többször is lenyomtam a torkán egy-egy kisebb adag kaját. (Közben már többen is azt mondták, h nagyon szomorú vagyok.) De akkor is harcolok a legényért, már túlélt 2 atka támadást (az elsőt még otthon, az anyukája mellett, amikor végre megkaptam kb fele akkora volt, mint annyi idősen kellett volna lennie, de behozta a lemaradást).
Tegnap reggel azzal fogadott, hogy üvöltött a kajáért. Adtam nekik szárazat, rögtön neki is estek mindketten. A zöldségeket is rágcsálja már magától. Nem olyan hevesen, mint azelőtt, hanem kicsit komótosabban, de eszik, sőt üvölt a kajáért akárhányszor felé sétálok. Nem tudom, hogy végleg meggyógyult-e, hiszem még most sem nyerte vissza eredeti súlyát (közel 1 kg volt), de lassan gyarapszik a sok finom falattól, amit adok neki.
Szóval nagyon köszi a szorítást érte, úgy érzem jó úton halad, hogy még sokáig velünk legyen.
(Csak mellesleg jegyzem meg, hogy most a másikra jött rá a bolondgomba, vagy a sima gomba, mert egyre többet vakaródzik, bár még nem annyit, mint amikor tényleg beteg volt.)
-
EGOKA
tag
válasz
ladybug #2631 üzenetére
Azt is kapott. Szegény tűpárna lett. Mostmár kicsit jobban van. Eszeget, de közel nem olyan elánnal, mint szokott. Remélem megmarad.
Iszonyatosan lefogyott. Amit ő nem evett meg, azt megette a másik, ergo Krampusz most akkora, mint egy növendék bálna. Diétára voltam kénytelen fogni. Pár hete kb egyforma volt a súlyuk és a méretük is. Most láthatóan kisebb Bogyó.
-
EGOKA
tag
válasz
malacok.hu #2629 üzenetére
Lehet, h ő nem olvasta a szakkönyveket, mert az bizony hányás.
Voltunk dokinák, azt mondta, h a végbelével van valami gond. De az max untrahanggal lehetne megállapítani pontosan, ami meg össz 3 van Pesten, amiben megbízik.
Kapott erősítő szurit. Ma jön a második adag, és még holnap is kap majd. Sajna mást nem lehet tenni vele.
És még mindig nem eszik.
-
EGOKA
tag
Tegnap rengeteget ivott. Nekem is az jutott eszembe, h szárazat kéne ennie, ha egyáltalán eszik vmit.
Amúgy a vizükbe mindig is tettem aszkorbinsavat. Most is van benne.
Jah, Te Bogyókád is nyálat hányt? Voltatok vele dokinál? Kapott ott vmit?
Annyira rémes, látom, h szenved, de nem tudok rajta segíteni. -
EGOKA
tag
Nem hiszem, h a fenekével lenne gond. Mostmár végképp úgy tűnik, h semmit nem eszik. Sőt tegnap este óta olyan, mintha hányna folyamatosan. Tiszta nyál a tokája.
Voltam dokinál, azt javasolta, h immunerősítő por a kajájába, de, ha nem is eszik, hogy adhatnám be neki?
Nagyon féltem, de szerintem már nem húzza sokáig.
-
EGOKA
tag
Bogyó malacom napok óta kedvetlen. Alig eszik, épp csak beleharap a kajába és már ott is hagyja. Fogyott is sokat és olyan picurkákat bogyózik már.
Mi lehet vele?
-
EGOKA
tag
Hát ilyet marhaságot!
Most komolyan, ha erre ki vagytok akadva, akkor menjetek a Négy Mancshoz. Atya ég! Szerintem tök jól tartott malacok. Attól nem lesz bajuk, ha egy kicsit kövérek vagy a körmük hosszabb a kelleténél. Az sokkal nagyobb baj, ha nem esznek változatosan vagy elkapnak vmi betegséget.
-
EGOKA
tag
Sajnálom, jó fej mali lehetett.
Nekem meg úgy fest Bogyókám megfázott. Aggódtam is érte, kapott kicsit több kaját (vitaminnal dúsított), meg aszkorbinsavas vizet. Erre már nem látom rajta, pedig még az orra is folyt.
Hülye az a malac, folyton megijeszt, aztán meg néz rám a buta képével, h most mi van, mit aggódok, ő tök jól van.
-
EGOKA
tag
Fogkoptatáshoz nálunk remekül bevált a száraz kenyércsücsök. Imádják és jót is tesz a foguknak.
Amúgy nem tudom Nálatok milyen hőmérséklet van a lakásban, de nálunk nagyon hideg. Naponta 2x szoktak kapni enni, és általában nem is kérnek többször, de most olyan hideg van, h folyton ennének. Kell nekik a kaja, h fent tudják tartani a testhőmérsékletüket, szóval akinél hideg van, az nehogy fogyira fogja most őket, mert abból nagy baj lehet.
-
EGOKA
tag
Nem feltétlenül tetves, a malik nagyon gyakran gombásodnak, esetleg rühes is lehet. Nem egy élmény azt nézni ahogy szenved. Az enyémek is átestek ezen nem sokkal azután, h hozzám kerültek. Valszeg még az eredeti almukból hozták. Bogyókám olyan szinten vakaródszott, h kihullott a seggén az összes szőr, a végén pedig beájult a vakaródzástól. Nagyon megijesztett.
Elvittem dokihoz, ott kapott szurit mindkettő. Szteroidot meg vmi gomba vagy élősködőölőt, már nem tudom. De hatott. Igaz többször vissza kellett mennünk megismételni, amit persze nem szerettek, de utána jobb lett.
Szóval, ha nagyon nem hagyja abba, lehet jobb lenne dokihoz vinned.
-
EGOKA
tag
Azért vicces lenne kipróbálni egy ilyen emeletet. Mondjuk amilyen lusták a malacaim, szerintem megszaglásznák, konstatálnák, h nem ehető és aláfeküdnének. Ebben ki is merülne minden érdeklősédük.
-
EGOKA
tag
Itt már lehet kapni a Fressnapfben szintet, bár lépcsőt nem láttam hozzá. Viszont baromi drága.
-
EGOKA
tag
válasz
Biketrialer #2341 üzenetére
Aranyosak. A nagy, meg a kicsi.
-
EGOKA
tag
Biketrialer: Sajnálom a malit. Szép volt nagyon. ÉN is inkább malit javasolnék a másik mellé. Szigorúan fiút. És szerintem érdeklődj körbe, lehet van akinek valami oknál fogva el kell passzolnia a malijait. Akkor lehet nagyobb is. Ki tudja, akár jobban is kijönnének. (Amikor egy nagyon picit teszek a nagy mellé könnyen lehet baj. Egyik barátnőmnél volt ilyen, a nagy rálépett a pici lábára szegény apróság napokig fájlalta.)
Rien: Hagyd neki bent a magokat. Meg fogja enni. Csakhogy válogatós dögök, ha van más, ami esetleg finomabb (friss zöldség), akkor előbb azt eszeik meg. Az itatók általában csöpögnek, ezzel nem sokat tudsz kezdeni. A kézharapdálás malac szokás. Ha zavar koppints óvatosan a nózijára, akkor megtanul(hat)ja, h nem kéne.
És persze sok örömet az új jövevénnyel. Nagyon aranyos.
-
EGOKA
tag
-
EGOKA
tag
Nekem 2 fiam van, mégsem takarítom őket 3 naponta. Tök fölösleges. És ecet sem kell minden alkalommal. Elég havonta egyszer. Amúgy meg ezek mind csak kifogások, már bocsi. Párodnak nem kell a malac, ennyi.
Családi házba mentek? Ott nem lesz egy külön helyiség, ahová (ha ideiglenesen is) bekerülhetnek a malik? Akkor, mivel úgysem érzitek, elég ritkábban takarítani.
ÉN Fressnapfban veszem a malackaját. 3 kiló 865 (drágább, mint amit takarmányboltban vennél), de jó sokáig elég.Sajnálom, h tovább kell őket adnod.
Nem mondom azt, h ide jöhetnek, mert 5 malac sok lenne.
-
EGOKA
tag
Nálunk új szerepkörük van. )Nem kaja, szigorúan nem, max plüssmalac, a sipolós fajtából. Amint hozzáérek, nyafog.) Hanem konyhamalac. Ha csinálunk vmi zöldséges haját, a zöldségek maradékát mindig megkapják, és előszeretettel fogyasztják. Sokkal kisebb méretű komposztot gyártanak belőle.
-
EGOKA
tag
válasz
orkester #2265 üzenetére
Nem is tudom, szerintem mindenkinek a saját malaca a legszebb.
Amúgy tegnap voltam állatkereskedésben, vannak picuri malacok. Olyan édesek voltak. Az egyiket meg is foghattam, de igazi kis szabadulóművész a lelkem. Azon nyomban kiugrott a kezemből.
Vannak vagy 1 hetesek.
-
EGOKA
tag
-
EGOKA
tag
Na, malacok mellé bébiszittelésre kaptam egy unkát. Ő a legcsendesebb a lakásban.
Megmutattam a maliknak, de kb le se sz*rták.
-
EGOKA
tag
Ez a topic tényleg a malacszeretetről szól. De szeretnélek felhomályosítani, hogy a cocók eredetileg kajaalapanyag háziállatok voltak. Csak mi, európaiak tartjuk kedvencként.
Szóval a "köcsög, félcigány ,retkes elmaradott hányadék"emberek"" jóval régebb óta ismerik őket, mint mi. És attól, hogy megeszik, még nem lesznek sem köcsögök, sem retkesek, sem félcigányok, sem elmaradottak. Mi meg megesszük a marhát, holott az Indiában szent állat. Megesszük a disznót, holott az a közel-keleten tisztátalan.
Szóval légyszíves gondolkozz, mielőtt ilyeneket mondasz.
Tényleg nem volt muszáj ilyet linkelni, de ettől még nem fordul fel a világ.
-
EGOKA
tag
válasz
parandroid #2200 üzenetére
Jogos, csak arra akartam kilyukadni, h nem vízkő.
Nemrég banánt adtam a maliknak. Imádták. Hallanotok kellett volna, milyen hangja van, ahogy eszik a banánt.
-
-
EGOKA
tag
-
EGOKA
tag
Sok erőt Zsömi!
Mondjuk ezek a szurik szoktak segíteni. Bogyimat is rendbe tették. Aztán most meg akkora, hogy alig fér ki a rácson.
-
EGOKA
tag
Na, Bogyó megint alkotott. Hogy az mekkora egy szabadulóművész. Nagyobb a szabadságvágya, mint az összes többi malacnak a földön.
Ki akartam takarítani őket. Kitettem a két legényt anyám ágyára, hogy azért ne randalírozzanak körbe a lakásban. Kiszedtem az almot. Megyek meglesni a malikat, hát Bogyó nincs sehol, Krampi meg csak pislog, hogy mi történt. Égen földön kerestük a kis dögöt. (Néha letornázza magát az ágyról.) Végül a másik szobában tesóm íróasztala alatt találtam meg. Ott randalírozott, gyártotta a bogyókat.
Hihetetlen mali.
-
EGOKA
tag
válasz
ravaszka* #1991 üzenetére
Hehe. Valakitől kaptam egy linket, ahol le van írva, hogyan kell. De józan paraszti ésszel is így csinálná az ember.
Kell hozzá pici kapocs, amit persze sehol sem lehet kapni. Állásbörzén szereztem ilyen nyakba akasztható kulcstartót, amin volt. Azt vágtam fel erre a célra.
Csak az a baj, h valami még kellene hozzá, hogy ne jöjjön szét.
-
EGOKA
tag
Hihetetlenek a dögeim.
Gyártottam nekik egy hámot, de még hiányzik róla egy állító. Kipróbáltam Bogyón. Na, rögtön szét is szedte. Ok, gondoltam kitolok vele, és a hám anyagát visszahajtottam, h ne csússzon szét olyan könnyen. Bogyó megint megpróbált kiszökni. Előre nem ment neki. Gondolt egyet és kitolatott belőle.
Eszméletlen okos malac, de minden tudását a kajálásra öszpontosítja.
Amúgy ma pitypangot kaptak.
-
EGOKA
tag
Voltatok mostanában IKEAban?
Ez nagyon kész!!! -
EGOKA
tag
válasz
juliabrilke #1905 üzenetére
Na, így már vili.
Amúgy, ha látnátok az enyémek hasát, nem ezt mondanátok.
-
EGOKA
tag
válasz
juliabrilke #1866 üzenetére
Akkor az nem olyan vészes allergia. De szerintem is teszteltesd Magad, nehogy baj legyen.
És persze, h nem.
(Most, h megfürödtek, olyan finom puha a bundájuk. Ha jön a jó idő, gyakrabban lesz pancsi, bár nem fogják értékelni, de úgyis én húzom a rövidebbet, még most is fáj a kezem, ahol kikaparták az ujjaim.)
-
EGOKA
tag
válasz
juliabrilke #1861 üzenetére
Nem lehet, hogy a szénájukra voltál allergiás?
Kopasz malac!!!
De az meg olyan kis csúnya.
-
EGOKA
tag
válasz
juliabrilke #1857 üzenetére
A rex meg az aguti tök ugyanaz a kép.
Nekem rozettásak vannak. (Ez kb a magyar abesszín, ugyanis amíg az a lány, akitől vannak a cocók be nem hozta a fajtatiszta abesszíneket itthon nem lehetett igazit kapni. Sokan mondják, h az, de ez sajna egy nemzetközi zsűri előtt nem állná meg a helyét.)
Sokan mondják, h rövidszőrűt érdemes venni. Lehet tényleg kevesebb a gond velük, de szerintem ez szerelem első látásra. Tök mind1, milyen fajta, ha meglátod és megszereted, ő a malacod!
-
EGOKA
tag
Tegnap malacfürdés volt. Ők ezt kevésbé értékelték, mint ÉN. Bogyó össze is karmolt, ahogy próbált felfutni a karomon. De most legalább tiszták és jó illatúak.
És nagyon válogatnak. Mostmár egyáltalában nem hajlandóak megenni a malackajában lévő préselt füvet. Kimazsolázzák, ami tetszik nekik, azt meg otthaggyák.
-
EGOKA
tag
Nagyon sajnálom.
-
EGOKA
tag
Édes. Ha megmarad a pici, feltehetőleg óriási malac lesz. Az első alomból való egyedüli apróságok (persze, ha jól vannak tartva) hatalmasak szoktak lenni.
Az ÉN óriásaim iszonyat lusták. Kiteszem őket az ágyra, meg sem moccannak. Na jó, Bogyó szokott szabadulómutatványokat előadni. Letornázza magát az ágyról. Egy picit meglepődik, de amint magához tér, iszkiri.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Milyen egeret válasszak?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Politika
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 11
- ZIDOO médialejátszók
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Samsung Galaxy Z Flip5 5G / 8/256 GB / Gyári független / 12 hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest