Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • orkester

    senior tag

    Nem túl jó a történetünk, de gondoltam megosztom veletek. Mikor Zsömiéket (2006 karácsonyán) megkaptam, már akkor volt Zsömi jobb első lábán egy dudor. Zsírcsomónak gondoltuk és kezdő malactartóként csak a netes infókra hagyatkozva nem foglalkoztam vele, mert a legtöbbször olyanokkal találkoztam, hogy ezek általában nem okoznak gondot, ha kifakadnak ki lehet őket nyomni stb., de a műtét nem feltétlenül szükséges és nem is feltétlenül ajánlott. Persze, úgy néz ki ez most nem zsírcsomó volt mégsem.
    Na a lényeg, hogy múlthéten szerdán a jobb szeme bepirosodott, de nem gyulladt be, így szemcseppel kezeltem azt hittem megszúrta szénával, vagy szellőztetéskor a huzat nem tett jót neki. Péntekre jobban volt, már nem volt olyan csúnya, így el tudtam utazni és ma jöttem haza. Addig persze volt aki etesse őket. Hazajöttem rögtön odamentem hozzájuk, látom Zsömi alszik. Jó máskor is volt ilyen, adtam kaját, nem reagált. Kinyitottam nekik az ajtót Fidó kirohant, jött utána Zsömi és elkezdett körbe-körbe mászkálni, majdnem vonszolva magát. :O Nem nyöszörög, nem szenved, eszik, alszik(sajnos sokat). Felemeltem közben és megnéztem hátha látok rajta valamit, a fenekében volt egy nagy "kaki dugó"(volt már ilyen székrekedése), ezt kinyomtam belőle, jobban is lett. A fejét egyfolytában fel-fel rántja, mert mindig a jobb oldala felé akar elmenni, mintha bénulna/gyengülne a jobb oldala, ill. inkább a jobb első lába.
    Végülis a közérzete nem rossz, csak szegénykém fáradt és nehezen mozog. Ezért sem vittem még ma el orvoshoz, mert ő lehet rögtön elaltatta volna (ahogy Zsömi előző betegségekor sem adott semmi esélyt arra, hogy meggyógyuljon, csak mi hittünk benne) és úgy döntöttem, hogy ha komoly a baj, akkor csak gyötörném az orvossal :( . Ha a helyzet nem változik, holnap viszem hozzá, hátha még van remény és nem fog meghalni. Most fekszik Fidóval, nyugodt, mint máskor, de nagyon elszomorító, hogy lehet nem éli meg a holnapot...de én bízom benne, mert a múltkor is bebizonyította, hogy erős malacka, bár kicsit "nyeszlett" Fidóhoz képest. Szurkoljatok, majd holnap este megírom mi történt. Nagyon-nagyon remélem, hogy valami jó, mert azt hiszem nehezebb lenne elengedni Zsömit, mint ahogy gondoltam volna!!! :( Bocs, ha túl hosszú voltam.

    [ Szerkesztve ]

    PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!

Új hozzászólás Aktív témák