- Hamarosan automatikusan települ a Microsoft 365 Copilot
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Részesedést vásárolt az Intelben az NVIDIA
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós kamerák
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
És van is EAX, vagy csak engedi betenni a listába, és cső?
Mert eddig én is eljutottam, csak nem hallottam a jellegzetes hangzást.
De majd kipróbálom, bár modern gépemben csak SB Z van, a laptopomban X-Fi notebook (chip benne ugyanaz mint a valódi desktop X-Fikben), poén lenne, ha nem kellene visszatennem régi OS-t, hogy működjön. -
Szerintem az EAXban amúgy az volt a poén, mennyire túltolták sok esetben.
Főleg a korai címeknél, ilyen Live-tól Audigy1-ig.
Pl NFS High Stakes, akkor is van reverb, amikor semmi sem indokolja, alagútban pedig befelé tép, kifelé szakít, imádom
GTA 3-ban is van hogy kilépsz a menübe, de az utolsó effekt reverbje még megy 1-2 másodpercet -
-
Nem a Creative féle EAX-re gondolok, az csak egy reverb engine volt (mondjuk annak a legjobb) a DiretSound api fölött (mondjuk DS3D+EAX nagyon jól hangzik, csak ugye sugárkövetés nincs), hanem az Aureal-féle HRTF ÉS wavetracing, amiben a HRTF elhelyez a térben (sima két hangszórós fejhallgatóval is!), tehát pontosan tudod, a fejedhez képest merről érkeznek a hangok, és mellé a wavetracing gondoskodik arról, hogyha a hangforrás pl fal mögé mozog, vagy átsuhan egy akadály kettőtök között, akkor leköveti a hang útját, ezt így elmagyarázni nem tudom megfelelően, de vágod mire gondolok remélem, de ő jobban elmagyarázza a technology fejezetnél.
Van egy ezredfordulós gépem, abban szoktam játszogatni Aureal kártyával a támogatott játékokat, pl Unreal, Quake 3, Half-Life, és valami elképesztő beszippantó dolog volt ez a tech (csak aztán a Creative széttrollkodta a bíróságon az Aurealt, annak elment erre minden pénze, annak ellenére, hogy neki volt igaza), úgyhogy azóta csak elég béna próbálkozások történtek még HRTF-re is, wavetracingre pedig tudtommal most sincs példa játékokban.
Persze ott az emulációs projekt, régi játékokhoz modern hardveren, OpenAL Soft HRTF, de jó lenne valami tényleg modern dolgot látni.
A kövi hsz-ek alapján mondjuk van remény, én nagyon szeretném, mert a grafikát már a csillagos égig toltuk, a hang pedig ott kullog mögötte szó szerint több évtizedes lemaradásban, pedig olyan erős cpu-k és gpu-k vannak, hogy akármelyik számolhatná eszement számát a hangoknak és mindegyikre külön a distortiont és sugárkövetést, és veszítenénk vagy 2 fps-t...
-
Jó lenne 25 év után ismét audio wavetracing a játékokba, de kétlem, hogy ettől ilyesmit várhatnánk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tesla topik
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hamarosan automatikusan települ a Microsoft 365 Copilot
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Részesedést vásárolt az Intelben az NVIDIA
- EA Sports WRC '23
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3299,100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3180
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest