- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Hobby elektronika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Használt VGA / videókártya ajánló
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
himpike
aktív tag
Visszautalja azt az egész ország infláció néven illibsikém mikor a boltban fizet/vagy számlát befizet. Ingyen pénz sose volt sose lesz, de nem várom el hogy a legegyszerűbb összefüggéseket megértsd. Az otthon teremtő szaraikkal is csak az árakat verték fel. 268Ft vs 390Ft az euro, könnyen kiszámítható mit ér a pénzed. Neked nem, te alternatív világban élsz.
-
laci666
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #77 üzenetére
Így van aztán jön a választás és mindig beleállnak a betonba a nagy szókarate huszárok. Ja és itt a nagy libsi ellenzék gondolom tavalyi Szja kifizetést visszautalta egyből, meg úgye az otthon teremtő támogatásokat se vette igénybe, valamint családtámogatásokat se vette igénybe. Mert úgye ezeknek nem jó semmi. Valamint furcsa mód plázák, szupermarketek tömve vannak emberrel szegény csorok csak nézelödni mennek gondolom. Persze emelkedtek az árak de hol nem.
-
carl18
addikt
"csillagközi fajjá kell fejlődni." Az biztos Saiyan leszek!
Komolyra fordítva a szót, szerintem ez akkor se korrekt amerika ön érdekei miatt hogy így ki lehet végezni egy gyártott.
Nekem most van egy majd 3 éves P30 Pro, és életem legjobb telefonja.
Akkumulátor remekül bírja, a kamera is ott van a szeren.
Ismerösök akik most vásárolnak nem olcsó mobilokat azok mellé is bátran oda lehet rakni elég jól tartja magát.
Reddit vélemények alapján mások is úgy gondolták 3 éve hogy a Huawei az egyetlen gyártó ami az Apple-nak valóban konkurenciát jelenthet.
Ők nyilván kezdtek félni és inkább elkezdték tönkre tenni nehogy legyen egy jobb márka.....
Ha háborúkra vissza térve kis off topik, ha bele gondolunk az emberiség történelme folyton harcokrol szólt. Csak akkor nem voltak olyan durva fegyverek, kardokkal és nyilakkal harcoltak.
Mindig azért harcoltak kié legyen a hatalom, így nem kell csodálkozni a 3. világháború is elkerülhetetlen. Hiába kerül tolják úgy is be fog következni mert ilyen az emberi természet.
Reméljük a legjobbakat!Ne legyünk túl pesszimisták se.
-
Noukoum
veterán
válasz
Aprósólyom #51 üzenetére
Érdekes módon a demokráciák megtudják oldani a konfliktusokat erőszak nélkül is, tehát itt meg is bukott a hatalombirtoklási elméleted.
A nyugat ezerszer megpróbált tárgyalni putylerrel de egy ilyen diktátorral nem lehet értelmes párbeszédet folytatni. Tehát ez az elméleted is kuka.
-
válasz
Dr. Szilikát #88 üzenetére
Ez jó, azért mert ez itt a PH, neked nem szabad dolgokat írnod?! Legalábbis ezt sugallod. Forumpista hozott érveket, saját tapasztalatot, ellenben te meg egy nagy semmit. De amúgy ha nem a ph lenne, akkor tele lennél érvekkel meg alátámasztásokkal.
-
forumpista
aktív tag
válasz
Lol. Ennel azert tobbet vartam, valami cafolatot azokra amit irtam…
mindegy azt hiszem te is olyan vagy mint a covidos csavo amelyik a halalos agyan is azt bizonygatta hogy nincs is covid.
-
válasz
De milyen sértegetés? 13 éve tejhatalma van Orbánnak, itt már nehéz Gyurcsányozni meg elmúltnyolcévezni. Bakker, elmúlttizenháromév van, ébresztő! Még a (egyébként tényleg gyalázatos) szocikat is sikerült alulmúlni, teljesen objektív gazdasági mutatók alapján! Románia és Szlovákia a béka segge alatt volt, alattunk sokkal, mostanra meg megelőztek! Mi ez, ha nem bődületes dilettantizmus?
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
forumpista #86 üzenetére
Nektek ez megy, mások sértegetése, szelektív látás, pitiáner gyűlölködés. Igaz, hogy én is tudnék írni ezt-azt, csak ez itt a PH. Valakiknek szabad, másoknak nem.
-
Bander78
tag
válasz
Dr. Szilikát #83 üzenetére
Egy kis szelet origó, egy kis szelet prostisrácok. Miért is kéne ennél több?
-
forumpista
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát #83 üzenetére
nem is kell nagy szeletet latni. Engem az erdekel ami itt megy meg a kornyeken, nem az ami uj zelandon.
bemegyek a boltba es latom hogy minden dupla annyiba kerul mint tavaly.
aztan bemegyek nemetbe a boltba es azt latom hogy rengeteg minden olcsobb mint itthon, ami nem azt is siman fedezi az hogy ott 4-5x annyit fizetnek.aztan bemegyek itthon az orvoshoz, illetve csak mennek, mert nincs majd fel ev mulva hivjam fel oket idopontert, mert addig teli vannak. Ha olyan bajod van dogolj meg otthon….
aztan bemegyek nemetben a dokihoz es nem csak fogadnak, de kiderul a doki magyar.tanar mar nincs, szakember sosem volt, a horvatok euroval fizetnek, jovore a romanok is.
mond, meddig tudod meg a fejed a homokba dugni? Majd ha kapsz egy akkut vakbelgyulladast es mentot csak 2 nap mulva tudnak kuldeni, akkor eszbe kapsz?
vagy a sajat sz@rodban fetrengve is majd a hanyatlo nyugatot fogod szidni?
majd ha az akkugyarbol szivargo nehezfemek miatt kemora viszed a sajat gyereked?
vagy akkor is orbant istenited a gyereked sirjanal?gondolkodj mielott keso lesz…
-
A jobb és baloldali lebontás szerintem csak a kétbitesek kedvéért van. Ők azok, akik kimennek szétverni a székházat, mivel a kis bubivilágukba (agyukba) más nem fér be, ők az igazán életveszélyes egyedek. Nem tudnak mást, mint lokálisan gondolkodni, és globálisan cselekedni.
A valóság -mint általában- ennél jóval bonyolultabb, csak ennek megértéséhez az átlag magyar (a rajta az elmúlt 30-50 évben végzett tudatos butítás miatt) már nem rendelkezik elég információval, se intelligenciával.Tudod, aki eleget jár külföldön (pl én) az _tudja_, hogy az átlag magyar valójában mennyire tudatlan. Tud köpködni Brüsszelre, meg sorosra, meg a fletóra (mondjuk ez utóbbi nem teljesen alaptalan), de igazából még a Balaton is luxus neki, Brüsszelt a térképen nem tudná megmutatni, Sorosról meg azt sem tudja, hogy saját pénzén építtetett általános iskolát Vörösberényben. Jó részük még a megyéjét sem hagyta el. Tőlük kellene elvárni, hogy megértse amit nem fog.
[link]
"A széles tömegeket? Ők úgysem esznek se narancsot, se citromot, de örülnek, hogy velünk örülhetnek"Tudod, szerintem ahhoz, hogy ebben az országban történjen valami, ahhoz sok-sok embernek tükörbe kellene néznie, önvizsgálatot tartania, és ne adj isten elismernie, hogy elrontott valamit.
De mint írtam... ugye.
Végére még annyit, hogy ebben az országban szarnak-bajnak sosincs gazdája... nézd csak meg a politikai beszédet. MIndenki hibás, Brüsszel, az IMF, az EU, a spekulánsok, az amerikaiak, a németek, a horvátok, a franciák, az ukránok, a zsidók, a nem zsidók, a tanárok, a BMesek, stb. Itt mindenki ártani akar szegény magya... izé, kormánynak, akinek tagjai soha semmilyen hibát nem követnek el.
Nem vetted még ezt észre? -
Bander78
tag
válasz
forumpista #80 üzenetére
Korrupcióban viszont elsők lettünk, az smafu?
Már papírunk is van róla!
Van valami felszabadító abban, amikor a vidékjáró telexes videókon a párthű éhenkórászok kétségbeesett arccal bámulnak a kamerába, mert nem tudja mit fog enni holnap. De abban biztos, hova húzza az X-et legközelebb is... Itt kell élned, hogy elhidd. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
forumpista #80 üzenetére
Erre mondom én, hogy felesleges ezen a fórumon politikába beleszólni. Szakmai okból vagyok jelen én is, már amíg ki nem tiltanak.
Nagyon kis szeleteit látják egyesek a világnak, nincs értelme itt vitatkozni. -
válasz
Dr. Szilikát #75 üzenetére
Itt arról van szó, hogy képtelenek vagytok önkritikát gyakorolni, és ez miatt az ország 3/4-e szív. Meg az a 2-3 millió aki már lelépett. Nem kicsit szívnak, hanem nagyon. De az első mondatban taglalt tény miatt ezt nem értitek meg.
-
forumpista
aktív tag
válasz
Hiaba jon a valasztas, attol hogy van itthon 2 -3 millio behulyitett zombi aki megvalasztja a fideszt meg nem lesz igazatok, az orszag meg zuhan a melybe.
putyint is ujravalasztjak, eszak koreaban is mindig ujravalasztjak kim-et toretlenul, valahogy meg sem oroszorszagba meg eszak koreaba vagynak a nepek, hanem a “hanyatlo” nyugatra. Egy orosz oligarchanak sem volt oroszban a yachtja vagy a villaja, orban lanya is malagaban vett hazat, meg svajcba jart iskolaba, hat nem fura, az a franya hanyatlo nyugat…es igen, pont az a baj hogy megszolaltok a valasztaskor, konkretan miattatok (es igen miattad is, szemelyes feleloseged van) tartunk ott hogy az orszag tokutolso szinte mindenben az egesz eu-ban. Kiveve inflacio, mert abban meg benne vagyunk az egesz vilagon a top 10ben…
mert ti ujra es ujra megszavazattok az orszagot szetlopo csurhet.
-
rdmftw
tag
válasz
ha nem tetszik, hogy kiröhögnek akkor ne irj olyat.
egyrészt én egy szóval nem mondtam hogy a fidesz küldi ide őket igy nem értem miért nekem cimzed ezt.. szerintem is csak egy unatkozó tálib aki véletlenül idetévedt fbról.
másrészt meg... az önkénydiktatúrák jellemző vonása, hogy be vannak szarva mindentől és mindenkitől akiről feltételezik hogy veszélyt jelenthet a hatalmukra igy minden médiafelületet teljes mellszélességgel letámadnak és nyomják a saját narrativájukat, erről szól a CAP.ezek fényében pedig valóban az ördögtől való feltételezés az ugye, hogy a nyomorultjaikat ráküldik bármilyen felületen levő kinával kapcsolatos cikkekre amihez kommentelni tud a plebsz, tök véletlenül ez most pont a PH.
-
Dr. Szilikát
őstag
Valaki komolyan gondolja, hogy ha neki nem tetszik egy vélemény, akkor az biztosan nem egy ember egyéni véleménye, hanem rejtélyes erők küldték oda trollkodni. Ez szánalmas, paranoid gondolkodásra vall, önmagát teszi hiteltelenné.
Nektek az jó, ha én és még sokan mások, inkább meg sem szólalunk ezen az oldalon, mert nem látjuk sok értelmét...
De akkor megmaradtok a saját buborékotokban, nem érzékelitek, hogy nem csak ti vagytok. Azután jönnek a választások...
-
rdmftw
tag
válasz
Dr. Szilikát #75 üzenetére
rofl
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
forumpista #74 üzenetére
A Fidesznél senkit nem érdekel szerintem a politikai elfogultságáról hírhedt PH. Hogy te nem bírod elviselni mások véleményét, mert talán egyoldalúan tájékozódsz, ezért ilyen üres beszólásokra, képzelgésekre, fantazmagóriákra telik csak... Ez a másik oldal igazát erősíti valójában.
-
-
dabadab
titán
Te valami párhuzamos valóságból érkeztél? Mert amúgy nem nagyon sikerült a mi világunk tényei meg a hozzászólásod tartalma között összefüggést találni.
Jó, persze, nem onnan jöttél, hanem vagy valami ócska propagandabot vagy vagy valami teljesen fogalmatlan hasznos idióta. -
laci666
senior tag
Usa Kínával is befog égni,mint ahogy az Oroszokkal is elszámolták magukat azt hitték Szíria vagy Afganisztán,hát de nem az. Első körben Oroszországnak és Kínának petro dollártól kell megszabadítani a világott ha ez sikerül akkor a többi jönn magától. Kínának meg van esze nem fog kezdeményezni. Oroszországból kiindulva a szankcíok meg sz@rt sem érnek, Kínának meg még annyit se érnek. Csak nyugati propaganda szajkoza gyengék fegyvere csak. BRICS-ről meg annyit hogy érdekes a Brazilok se adnak fegyvert a hoholoknak.
-
sfefe
addikt
Még ennyi "okos" politikust mint itt...
Ennél több csak a hwsw-n van... -
törölt tag
Te most komolyan nem érted? Azért tilthatja, mert nincs önálló szabadalma 5G terén. Ugyanis erre a felvetésedre reagáltam:
"Vagyis akkor megbénítják az 5G hálózatokat worldwide"
Vagy milyen önálló szabadalmakkal rendelkeznek szerinted, amivel másokat tudnának ellehetetleníteni felsorolhatnál egy párat. De úgy sem fogsz tudni, ha tudnál nem lennének ilyen helyzetben most. Szóval semmi értelme, amit írtál. -
-
GeryFlash
veterán
Mondjuk ehhez elso lepesben ugyanazokat a szankciokat kene alkalmazni a Honorra mint a Huaweire mert szepen lassan attelepiti a szorakoztato elektronikai reszleget a Honorba amelyik koszoni szepen el es virul es tor elore. De ugye lattuk hogy az amerikai dontes hozok mennyire vannak topon a Zuckenberg meghallgatasanal.
-
rdmftw
tag
válasz
#95462144 #57 üzenetére
és azt a felismerőrendszert fogják abszurdisztánba is importálni, kétségek ne legyen felőle.
2030-ban huxit lesz mert eus pénzt nem fognak kapni, putyin addigra már rég a levesben lesz igy felülről sem "fogják" és ezzel a lépéssel instant elmegy úgy 1,5M (99%-ban nem narancstálib) szavazó. a maradékot pedig sakkban tudja tartani egy erőszakos kisebbség megfelelő eszközökkel. -
törölt tag
-
válasz
Aprósólyom #51 üzenetére
Mert akkor mi lenne a helyes lépés? Hagyni, had csináljon, amit akar? Félrenézni? Meddig? A balti államok meg a lengyelek még beleférnek? Vagy akkor már szólnánk, hogy léccilécci nemár?
-
Alaaf Pi
senior tag
Ez akkor azt is jelenti, hogy a Huawei szabadalmait senki nem licencelheti? Vagyis akkor megbénítják az 5G hálózatokat worldwide? Vagy azt engedni fogják? Illetve ki kell zárják a Huaweit a nemzetközi szervezetekből?
-
törölt tag
válasz
Aprósólyom #46 üzenetére
"Hogy hosszú távon miként hatnak, az erős jövendölés kategória. Legfeljebb várakozásokról beszélhetünk, nem tuti megvalósuló szenáriókról."
Történelem kéremszépen történelem, ami sokszor ismétlődő tendenciát mutat és egyszer már bevált. Az meg nem jövendölés, hanem múltidézés illene ismerni. Legalább a Fantát. -
Aprósólyom
addikt
"Mert azt nem lehet hagyni, hogy bárki megtámadjon egy szomszédos országot és területeket vegyel el tőle Európában. Ma már nincs ilyen opció, ezt meg kell értetni az oroszokkal."
De ez? Honnan jönnek ezek a gondolatok? Mert ilyen csak a mesekönyvekben van. Mondjuk szeretném ezt a mesekönyvet a valóságban, nem tagadom, mert utálok minden konfliktust, csak hát a történelemből, a valóságból nem ezt tanultuk meg, nem ez a realitás. A jelenlegi államhatárok sem kézfogások útján jöttek létre, pedig több száz vagy ezer évvel ezelőtt még a földet sem laktuk be ennyire, voltak szabad területek bőven, csak hát már akkor is érdekek-ellenérdekek....
Ismerve a történelmet, kifejezetten képmutatónak érzem ezt az a fajta "nem lehet megtámadni" fajta érvelést innen a nyugatról. Nekem van tőle szekunder szégyenérzetem.
Ráadásul én az életben nem azt tanultam meg, hogy egy konfliktust úgy lehet megoldani, hogy ha ketten összeverekednek, de csak az egyik kezében van kés, akkor adok egy kést annak a kezében, akiében nincsen, majd nekiállok szurkolni neki... Diplomáciai eszköztárba nem hiszem, hogy csak az "épp elég fegyver" küldése és pár szankció tartozik.Pl. figyeld meg az eseményeket. igazi értő párbeszédet senki sem gyakorol. (És nem csak most, nem csak február 24 előtt, nem csak 2014-ben, hanem előtte sem.) Minden oldal csak üzenget, de nem ülnek le tárgyalni, ahogy egy értelmes, bölcs ember megteszi a hétköznapokban, mikor konfliktusa van. Tudod miért? Mert a valóságban olyan érdekek mozognak, amit a választópolgár elé nem akarnak nyíltan kiteregetni, mert hát azt nem PC. A valóságban a régiók feletti kontroll/befolyás a lényeg. Nem az ideológia. Akinek pénze, hatalma, kontrollja van, leszarja milyen ideológia megy, az már csak eszköz az első háromhoz. A lényeg, hogy ki képes kontrollt gyakorolni az érdekszféra felett. Így működtek a korábbi rendszerek, birodalmak is.
Pont az ilyenek miatt nem kevés háborút képviselt a "nyugat" is a világháború után.
Nem véletlen tartom képmutatásnak ezt a fajta nem lehet támadni szöveget felőlünk. Olyan szaros a szánk, hogy ez nagyon nem hangzik jól. -
Ahogy látom nem férnek a bőrükben.
-
himpike
aktív tag
Az én véleményem az hogy Oroszország hadi és gazdasági ázsiója is igen mélyre zuhant a háború miatt. Az atomrakétáit feldughatja magának, azzal nem lehet nyerni mert válaszcsapás követi.
Az USA alapvető érdeke hogy konfliktust robbantson ki Kínával, mivel az nem önellátó és a hadserege max számszakilag nagyobb. A technológiai fejlesztések hátráltatásával nagyon hamar le fognak maradni a maocetungok, a saját iskolarendszerük egy szar, talán a miénknél is rosszabb. Javarészt lexikális tudást "fejlesztenek" ami nem jó semmire.
Persze nagy ország, lesz ott előbb-utóbb értelmes kutató is, csak pl tudjuk mennyit jelent akár a processzorok piacán 2-3 év lemaradás. Abban biztosak lehetünk hogy a teljesítmény évente minimum duplázódik, mondjuk 3 év alatt az nyolcszoros különbség.
Kína történelmében a legvéresebb háborúkat saját maga ellen vívta, százmilliók haltak meg közben, valószínüleg az USA ilyet szeretne leginkább beindítani.
Kínának Indiával határvitája van, ha baj lesz India elemi érdeke lesz szembefordulni Kínával. Gyakorlatilag senki nem fog mellé állni max Észak-Korea.
Emellett Kína nagy gondja a társadalom elöregedése is, nagy jövedelmi olló van a kikötők környékén élők és a belső területeken élők között(ott gyakorlatilag nyomor van).
A tippem az hogy a nyugat a határaihoz sokkal közelebb fogja elhelyezni a termelő gyárait és nem Kínában. Pl ott volna Mexiko ahol fele bérért dolgoznak mint Kínában és sokkal képzettebb embereket lehet találni. Ha ficánkolni kezdenek az USA ott van a szomszédban, betúrja a kormányukat egy sírhantba és a szolgálatba állít egy hozzá hű rezsimet.
Anglia már megmutatta az előző évszázdban hogy miként kell mindent elrontani, az USA nem követi majd a példáját. Vannak melléfogásaik de a hatalmi súly megmaradt. -
válasz
Aprósólyom #46 üzenetére
De akkor mit kellene csinálni szankciók helyett? Vagy ez, vagy beleállás a fegyveres konfliktusba. Mert azt nem lehet hagyni, hogy bárki megtámadjon egy szomszédos országot és területeket vegyel el tőle Európában. Ma már nincs ilyen opció, ezt meg kell értetni az oroszokkal.
Amúgy meg szépen látszik, hogy Európa jól megvan az oroszok nélkül, fordítva meg jól nem, bizony hatnak azok a szankciók, és még csak most jön a java. Nem is véletlenül, hiszen egy gazdasági gigász áll szemben egy törpével, akinek csak azért van bármi szava, mert egy jó nagy atomarzenálon ül. Ásványkincsek vannak máshol is, energiát lehet másból is termelni, de pénzt ezekért nem sok helyről lehet kérni, csak onnan, ahol van... -
Aprósólyom
addikt
Hogy hosszú távon miként hatnak, az erős jövendölés kategória. Legfeljebb várakozásokról beszélhetünk, nem tuti megvalósuló szenáriókról.
Ráadásul ez esetben nagyon nem mellékes, hogy a világban energiaéhség van.
A lényeg a lényeg: hogy én egyik tuti állításra se ülnék fel 100%-osan.
Ahogy a nyugat kezében vannak szankciós lehetőségek, úgy orosz kézben is vannak lehetőségek. Az energiahordozók mellett pl. gabonában, napraforgó olajban is meghatározó szerepe van a világpiacon, és még tuti jó pár területen...
Jól láthatóan olyan helyzetbe kényszerültek a konfliktusban és háborúban résztvevő felek, hogy szankciók ide vagy oda, az érdeksérelmek miatt nem fogja egyik oldal sem feladni a jelenlegi állapot fenntartását, amíg el nem ér egy számára kényelmes/elfogadható állapotot, úgyhogy szankciók ide vagy oda, valójában nem azon a területen érvényesítenek érdeket, ami miatt szánták, nevezetesen a háború csillapítására, befejezésére mert az az érdeksérelem magasabb prioritás, mint akár egy gazdasági visszaesés. És így vagy úgy, de ez durva csúsztatása a nyugati kommunikációban. Az UA nyugati támogatások mértéke is reprezentálja, hogy a valóságban tartanak az RU válaszlépésektől. Ezért csak apró lépésenként növelik azt.
De, hogy on topik is legyen. A huwaei elleni szankciók is milyen reakciókat vált kit? Erősebben rágyúrnak a technológiai fejlesztésekre a kínaiak. Azt pedig csak az idő dönti el, hogy a szankciókra adott válaszok hosszú távon a szankcionált felet gyengítik vagy erősítik. Azt csak a szankcionált fél sikeres, kevésbé sikeres válaszai döntik el és nem pedig a szankcionálás ténye.
Emlékeim szerint pl. a huawei piacvesztése nem épp a nyugati érdekcsoporthoz köthető brandekhez vándorolt át. Ráadásként az eddig is érvényben lévő és tovább erősített chipkorlátozások pedig erősítik kína technológiai fejlesztését.Na, én majd akkor fogok tapsolni, mikor hideg és fegyveres háborúk helyett majd azt látom a nagyhatalmaknál, hogy inkább kezet nyújtanak egymásnak, mint inkább a konfliktusos helyzeteket fenntartják. A szankcionálást is nagyon sok esetben ilyen eszközként használják, ami nem épp felvilágosult színvonal...
-
lordEVO
tag
A kulombseg kina es oroszorszag kozott az az, hogy kinanak van gazdasaga ellenben oroszorszaggal akinek 3 dolga van kb, amik az olaj, a gaz es a Kalashnikov. Na igy igazabol, hogy losz@rjuk sincs ok valamennyivel biztos jobban feltudtak keszulni a szankciokra az utobbi nehany ev alatt, de igy is vissza mennek jo 50 evet gazdasagilag es technologialig. Oroszokkal ellenben kinanak van egy brutalisan szeleskoru gazdasaga, kb a vilag dolgainak a 20%-at gyartjak. Na ha ez a gazdasag kap egy pofont, mint Putykoek akkor ott azonnali eredmenyeket fogsz latni.
De amugy Oroszorszag szankcoik nelkul is halalra van itelve a nepesseguk folyamatos csokkenese es eloregedese miatt. Olyan 50 evrol beszelunk es vege van, ha a legjobb forgatokonyvet nezzuk is. De mivel Putyko papa elkezdte a haborut es a fiatal lakossagot oromszeretettel dobalja bele a haboruba felaldozni oket, a fiatalsag masik fele pedig elhagyta az anyafoldet igy mar nem a legjobb forgatokonyvrol beszelunk. Az egesz orosz foderecio halalra van itelve. -
forumpista
aktív tag
Én hallottam hogy az orosz gazdaság 10 ezer százalékkal növekedett tavalyról idénre. Ők maguk mondták szóval biztos igaz.
Azt is olvastam az igazoroszhirek.run hogy 3 nap alatt elfoglalták egész ukrajnát még tavaly és hogy valójában az egész orosz-ukrán háború amiről az elmúlt 1 évben hallasz tévében csak holywoodi színészekkel megrendezett amerikai film, valójában putykó minden nap zselével pezsgőzik kijevben.Meg azt is hallottam, hogy akit beoltottak covid ellen, az mind meghalt 2
héten,hónapon,éven, évtizeden belül.Meg azt is olvastam, hogy magyarország jobban teljesít, mert az élelmiszer infláció 70%, és nincs egy ország sem az egész eu-ban aki ezt az eredményt überelni tudná, bármennyire kétségbe esve is igyekeznek.
-
dabadab
titán
válasz
Aprósólyom #38 üzenetére
Ugyan a lakosság egy része megosztott a kérdésben úgy tudom
Van kb 1% aki már most egyesülni akarna Kínáva meg 6%, aki "majd" ([link]): ez inkább úgy néz ki, hogy a társadalom elég egységesen elutasító a Kínai Népköztársasággal szemben (és nyilván nem segít az sem, ami Hong Konggal történt/történik, egy esetleges invázió meg valószínűleg még annyira sem, ahogy február 24 után Ukrajnában is mélypontra esett az oroszbarátság). -
Jaja. Pont olyanokról. Csak nem pár hónap alatt (ezt csak és kizárólag azok szokták felhozni, akik a szanckióellenes orosz propagandát tolják, mert bárki másnak egyértelmű volt mindig is, hogy ezek hosszú távon hatnak...), hanem folyamatosan. Ha -10% után növekedsz 1,5%-ot, az nem nagy növekedés ám....
-
Scalpel
senior tag
válasz
Aprósólyom #38 üzenetére
Kínával kapcsolatban egyébként azt felejtik el sokan, hogy ők távlatokban gondolkodnak és cselekednek. Szóval az általad felvázolt hosszú távú stratégia egyáltalán nem idegen a Kínának.
-
kyle23
tag
-
Aprósólyom
addikt
Pedig a szakértők nem így látják. Egyedül egy tengeri blokád hosszú ideig való elhúzása segíthetné Kínnak ezen tervét. De abba esélyes, hogy beszállna más is. Ha nem haderővel, de Kína elleni gazdasági szankciókkal.
Ugyanis partra szállni elég nagy kihívás lenne, A sziget egyik fele erre alkalmatlan földrajzi szempontok szerint, a másik fele pedig zsúfolásig beépített.
Ugyan a lakosság egy része megosztott a kérdésben úgy tudom, de ettől még nem adnák ingyen magukat a függetlenség pártiak. Márpedig kínának nem lenne hosszú távon politikai érdeke, hogy drága véren csatolja vissza magához a taiwant, mert az hosszú távon ültetne el a társadalomban egy lappangó feszültséget, ami bármikor kipattanhatna, vagy sosem nyugodna le.
Sokkal jobban járna Kína ha politikailag, belülről próbálna meg egy erős propagandát, amivel egyre nagyobb tömeget tudna a maga pártjára édesgetni. Persze, ahhoz, hogy az hihető is legyen, ahhoz Kínának is sokat kell változnia... tovább kellene puhítania a kommunista kontrollt.
Úgyhogy nagyon nem tűnik ez sem egyszerűnek. Már generációk nőttek fel kínától függetlenül. Ilyenkor már nem olyan egyszer. Már elég erős a független indentitása. Ha jól tudom a többség így van ezzel. Inkább a kisebbség, aki szívesen összekapcsolódna Kínával. -
törölt tag
Ez valami alku része megint, a repik szeretnek beszólogatni kínának, cserébe átengednek valami törvényt Bidennek.
Szájkarate -
kpityu2
őstag
válasz
johnywalker #33 üzenetére
Speciel nem téved, mindazonáltal feltűnt, hogy rögtön kiterjesztve említetted, az érzelmileg érhetően feldúlt polgi megjelölése helyett.
-
rdmftw
tag
az orosz/nyugati média dezinformációinak visszaböfögése helyett esetleg utána is nézhetnétek a témakörnek és akkor rájönnétek hogy kinának zéró esélye van elfoglalni taiwant és ezért meg sem fogják próbálni.
nagyon maximum arra van minimális esély, hogy micimackó elkezd izmozni amikor már egyértelmü buktának néz ki odahaza a választás. ebben az esetben viszont előbb lőné ki az usa és japán a székéből minthogy kitudná mondani hogy "tsmc". -
johnywalker
őstag
a dnyiprói huculok is 3 napot tudnak magyarországnak adni
-
-
lordEVO
tag
Egy esetleges Tajvani tamadas eseten, ha kina kap egy olyan merteku szanciot a nyugattol, mint az oroszok kaptak. Megbecsulesek alapjan, csak az elso evben korulbelul 500 millio kinai vesztene eletet. Kina korulbelul az energiaja es etelet 90%-at importalja, amig az usa 10%ban. Olyan szinten osszeomlana kina, ha meglepnek Tajvant, hogy az brutalis. Az Usa-nak a jovobeli gyarto orszaga Mexico lenne ezek utan, persze ott is vannak gondok, de kikuszobolhetok.
Aki ert angolul annak eroszeretettel ajanlom, hogy hallgassa meg a Joe Rogan show #1921 epizodjat Peter Zeihan Geopolitikussal. -
ddekany
veterán
válasz
zolee0307 #27 üzenetére
Valamilyen erőszak és csatározás nyilván mindig lesz. A lényeg, hogy ne legyen egyik sem fatális. Emberiség jó része kihal néha, nem gond (már relatív...
), csak a tudás ne vesszen el. Amúgy ezért is lenne jó, ha nem csak földön lennénk "összezárva", de hát annak megoldása még kanyarban sincs technikai okokból.
-
#freemarket
-
ddekany
veterán
válasz
zolee0307 #22 üzenetére
Én egy D variációra tippelek (de csak tipp): Összedől a civilizáció, emberiség 95+ százaléka odaveszik, de a tudás itt-ott megmarad (már elég jól tudunk tudást tárolni), és a megmaradt töredék emberiségből, pár nemzedék, és sok káosz után, kialakulnak új országok, és folytatódik a fejlődés. Azaz, nem tartom valószínűleg, hogy minden elvesszen, mivel nagyon alkalmazkodóképes az ember. Mert tudunk gondolkodni... néha... és néhányan. A fatális gond, ha a föld tartósan alkalmatlanná válik magasabb rendű életre, de ahhoz azért már elég "ügyesnek" kell lenni. Vagy pechesnek, ugye, a kozmikus léptékű dolgok egyenlőre kifognak rajtunk.
-
-
dabadab
titán
Ilyesmik alakítják (igen, a report több, mint 150 oldal, de érdekes).
tl;dr: a kínaiak nagyon nagy eséllyel nem tudnák elfoglalni Tajvant, teljesen biztosan nagyon súlyos veszteségeket szenvednének és bármi is a katonai végkifejlet, mindenképpen vesztese lenne a háborúnak.
-
dabadab
titán
válasz
Alogonomus #20 üzenetére
Szerinted egy tábornok beosztottaknak szétküldött üzenete az mi? Húsvéti jókívánság?
Oda van írva: memo.
A katonai hierarchiában ami a parancsnoktól érkezik hivatalosan csatornán keresztül, az parancs, amit végre kell hajtani.
Oké, akkor tényleg nem érted, hogy miről van szó: a memo nem parancs és nem kell végrehajtani. És mondjuk ha már itt elbuksz (kétszer is, mert elsőre be lehet nézni, de mielőtt válaszoltál volna nekem, csak érdemes lett volna ráguglizni, hogy mégis mi a fene ez), akkor lehet, hogy nem neked kellene a katonai elemző szerepében tetszelegni -
Alogonomus
őstag
Belekötsz olyanba, amibe fölösleges.
Szerinted egy tábornok beosztottaknak szétküldött üzenete az mi? Húsvéti jókívánság? A katonai hierarchiában ami a parancsnoktól érkezik hivatalosan csatornán keresztül, az parancs, amit végre kell hajtani. Jelen esetben a raktárakban leltározni kell, és a hiányzó/üzemképtelen felszerelést a lehetőségekhez képest gyorsan pótolni kell.
Nyilván nem 7 pecsétes hadititokról van szó, mert akkor azonnal törölték volna minden nyilvános felületről. Nyilván ugyanolyan nyomásgyakorlás ez is, mint ami az orosz támadást megelőzte. Finom jelzés Kína felé, hogy az USA felkészül a jövőben valószínűleg kialakuló fegyveres konfliktusra. Nem tervezi átengedni Kínának az ázsiai térség feletti ellenőrzést.
Amilyen nyílt fenyegetést az orosz vezetés alkalmaz, olyat a civilizált nemzetközi kapcsolatok területén nem lépnek meg a felek.
-
Erre mindig kíváncsi voltam, annyiszor írják fórumokon, de még senki nem tudta elmondani, hogyan is zajlana ez?
Odamegy Kína az 5 meg 10 év múlva lejáró kötvényeivel, hogy jöttem beváltani?
A kötvényárus meg elolvassa a lejáratot, vállat von, majd közli, hogy tessék visszafáradni vele 5 meg 10 év múlva.
Azért az nem úgy megy ám, hogy visszaváltom a kötvényeket, amikor nekem tetszik. Persze jó nagy bukóval piacra dobhatja, de az neki jobban fog fájni, mint az USA-nak, aki szinte végtelen mennyiséget tud kibocsátani a kötvényeiből, mert bármennyit megvesznek bármikor... -
dabadab
titán
-
dabadab
titán
válasz
Alogonomus #4 üzenetére
A memót hogyan sikerült parancsnak fordítani? (Hogy a "titkosnak szánt" részre rá se kérdezzek, ahogy arra se, hogy a "my gut tells me" mit jelent.)
-
dabadab
titán
ráadásul számíthat orosz segítségre is
főleg, ami az atomot illeti...
Komolyan, amikor ilyen hülyeségeket fantáziáltok, akkor azért nem jut eszetekbe, hogy legalább egy kicsit kinézzetek az ablakon, hogy a valóság az miképp néz ki?
Ja, tudom, várjá', várjá', várjá', jön az, hogy te látod a valóságot, mindenki más meg hülye és félrevezeti a háttérhatalom. -
Meridian
senior tag
én 3 hónapot adok Tajvannak... utána minden is elfogy, és ekkor már éreztetni kezdi a hatását, hogy nincs kaja, és éhkoppon vannak.
Persze az USA közbe avatkozhat, de Kínának is van atomja (ki tudja mennyi, ugye?) és ráadásul számíthat orosz segítségre is (főleg, ami az atomot illeti...) - szóval ott nagy vérveszteség lenne az USA-nak, és ezt Kína bírná tovább.
-
rdmftw
tag
2 órás hir és még sehol egy kina jó amerika rósz komment? a betyárkörték szégyelljék magukat!
#5: kinának esélye sincs tajvannal szemben.
-
NomadND1
senior tag
válasz
Alogonomus #4 üzenetére
Ez igaz, de az korántsem biztos, hogy Tajvan, vagy Ukrajna lesz. Az emberiség előtt két út áll:
Az egyik, hogy végre észbekapnak, hogy egy faj vagyunk, a bolygó erőforrásai kezdenek kimerülni csillagközi fajjá kell fejlődni.
A másik, hogy valaki mindig uralkodni akar és ügyesen kiirjuk magunkat, vagy legalább is a kipusztulás szélére sodorjuk magunkat és bolygót. A bolygó túl fogja élni, de mi nem biztos. -
Alogonomus
őstag
Ez valójában már nem is különleges hír, miután már az USA légierejét vezető aktív tábornok is nyíltan arról küldött szét titkosnak szánt, de kiszivárgó parancsot, hogy 2 év múlva háborúban fognak állni Kínával, ezért minden alá tartozó csapat hadtest töltse fel minden tartalékát a hatékony csapások érdekében.
Amerre a világ jelenleg halad, a háború ténye nem kérdés, csak a pontos kitörési ideje. Az pedig némileg megnyugtató, hogy várhatóan inkább a távoli Tajvan kapcsán fog igazán egymásnak feszülni két szuperhatalom, és nem a közeli Ukrajna kapcsán. Kína túlságosan lendületbe került a hidegháború lezárulása óta, és szemet vetett a vezető hatalom pozíciójára, ami érthető okokból irritálja az USA vezetését. -
törölt tag
Vajon meddig tarthatnak az ideiglenes engedélyek? Tippre hamarosan lejárhatnak, ha elkezdtek ilyeneket szellőztetgetni. Bár azt szinte biztosra mondom, hogy az MS még kap további engedélyt rá...
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz
gyonyoruwok #1 üzenetére
Honor 70-ed még lehet
-
gyonyoruwok
tag
Pedig néha még álmodozok, hogy egyszer minden a régi lehet, és visszaválthatok egy jó P70-re. hát, ideje felébrednem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Kínával híresen keménykedő Trump-adminisztráció legdurvább döntése is eltörpül az USA friss terve mögött.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fotók, videók mobillal
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Lite - bűvös hatos
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB 256GB NVMe gar
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS i7-12650H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- KINGSTON Fury Beast Black DDR4 64 GB (2x32 GB) eladó, GARANCIA! // KF436C18BBK2/64
- iPad Pro M4 13" 256GB wifi hibátlan 2025.06.06. Apple jótállás
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest