Hirdetés
- Régóta ott van a fiókban az Intel válasza az AMD-féle 3D V-Cache-re
- Ilyen blokkot sem láttunk még készre szerelt vízhűtésnél
- Milyen videókártyát?
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Projektor topic
- Genius SW 5.1 Home Theater
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gh0sT
addikt
válasz
ForexGuru
üzenetére
Hétvégén megcsinálom, 120 kötés volt 5 páron, 6 robottal, összesen 890 pip eddig, de floatingban bent van még 40 pip jelenleg is. Az a szép az egészben, hogy ezen a rövid időszakon az RR 1:1 volt, ami 73%-os találati aránnyal párosult. Kellett már ez a jó eredmény, mert nagyon alulteljesítettek a robotok az elmúlt időszakban. A nagy csapkodás teljesen kivégezte őket.
-
Dzoli
tag
válasz
ForexGuru
üzenetére
6 pipes stoppal szálltál be egy olyan párba, ahol 3 pip a spread?
"Jó helyen" a korábbi csúcsok felett lett volna a stop legalább 1 spreadnyivel, ami kb 16-17 pip távolságra lett volna.
Ghost jól mondja: A stopod vészstop legyen. Egy olyan megbízás ami "atomtámadás" ellen védi a tőkédet. -
sc200
csendes tag
válasz
ForexGuru
üzenetére
Szia.
Nem hiszem, hogy reklámguru lennék. (Bár azt hiszem lenne mit reklámozni, de annak nem itt a helye)
Igazából érdeklődtem, mert sok rossz tapasztalat után végre tényleg szép eredményekkel büszkélkedhet a csapat. Rengeteget buktunk a forexakadémia jóvoltából, de szerencsére az már a múlt. :-) A mostani havi fix 3-5% meg magáért beszél.Véletlenül akadtam a topicra és gondoltam akad akinek lehet hasznos infó és másnak is érdekes lehet, ha egy kereskedési stratégia megbízható, jól és pozitívan dolgozik.
Ettől függetlenül nem fogok belepiszkítani a topicba és tiszteletben tartom az ős topiclakókat és az üzleti eszmefuttatásokat.
Jó kereskedést és brutális hozamokat!
-
amargo
addikt
válasz
ForexGuru
üzenetére
Kitartást!
Nem tudom, hogy az "1000-ből 100000. Lehetséges?" olvastátok-e?
-
Fecdzo
senior tag
válasz
ForexGuru
üzenetére
Ne felj, nem vagy egyedul a draw downnal

Ha megbezi az ember 4 orason az EU-t, egyertelmuen latszik a semmi
Csak ugy csapkod. Felolem csapkodhatna, csak ne ekkora volatilitas mellett...legyen mar vegre valami trend.Mindenki aki tradel, fogjunk ossze es mozditsuk ki ezt a franya EU-t

-
amargo
addikt
válasz
ForexGuru
üzenetére

Én abban gondolkozom, hogy a világ másik - de még elérhető - sarkába eldugom az mt4-et és csak myfxbook-os kimutatást fogom nézegetni. Saját magam ellensége vagyok leginkább, hogy automatikus kereskedéskor rá-rá nézek a számlára. Ezért kellene nyitni egyet külön kézi kereskedésre is.Ellenben MT4 és EA-val kapcsolatban kérdezném, hogy mitől van az, hogy maxspread esetén az fxt fájlba már fix-et is generáltam, folyton túl magas értéket ír, Így nem is csinál semmit a robot, hol ott kereskedik char-ra húzva
Egyszerűen nem értem. Bár most körbe loggol-om majd és csak kiderül a hiba oka. -
amargo
addikt
válasz
ForexGuru
üzenetére
Értem. Mennyire vált be eddig?
Lassan lejár egy másfél napos teszt. Már éppen úgy voltam, hogy már nem hozhat újat, mert a vége felé van. Erre kihozott egy olyan eredményt, amiért úgy látom van értelme futtatni ezeket.
(#4783) ForexGuru: No audusd-ből pont ezért ugrottam most ki, elment volna tp-ig, de 10 perce még -30pipben csücsült. Tudom robotok esetén nem jó dolog kézzel piszkálni. De ezt le is akartam venni, mert a hétvégi teszteket most tudtám rá feldolgozni és csak az utóbbi hónapokban jó a robot ezen a páron. Fecdzo-nak ezért van igaza abban, hogy min 2-3-re le kell futtatni. Igaz ma csak ez a pár hozott +10pip-et - nem sok, de nekem elég.
-
Fecdzo
senior tag
válasz
ForexGuru
üzenetére
Van ám! Ha a részvénypiac egy Zsiguli, akkor a forex egy jobb BMW a hati meg a legdurvább sprot kocsi amit eltudsz képzelni. Teljes mértékben daytrade termék a földi halandónak, habár a valódi szerepe a hedge lenne, illetve a spread trading. Irgalmatlan kezdeti tőkeáttétel tartalma van, bár vannak már mini kontraktusok amivel lehet tradelni, de még úgy is durva tud lenni.
Szvsz 10.000$ alatt nem nagyon van értelme elkezdeni. És mivel ekkora a minimum nagy kockázatvállalási hajlandóssággal és kiváló trading skillel kell rendelkezni, hogy magabiztosan kereskedj hatin.
Én nagyon szeretem, mert rendkívül gyorsan eldőlhet egy pozi sorsa. Viszont kiforrott stratégia és stop nélkül teljesen nullázható a számla.
Konkrétabb kérdés esetén konkrétabb választ is tudok adni

-
brd
nagyúr
válasz
ForexGuru
üzenetére
Saját gyártás, nagyobb elmozdulásokkor nyit trendirányba (ha a MM szabályok engedik, ill. ha a korábbi megbízások amúgy is lezáródtak a korábbi stopnál, akkor akár trend ellen is nyit, a lényeg a gyors, és nagy változás), ill. stopot húz bizonyos eseményekkor, továbbá, ha a stopnál nem záródik le egy megbízás (mondjuk átugrotta az árfolyam), akkor folyamatosan próbálja zárni (ameddig a stopszinten túl jár az árfolyam).
-
kariad
senior tag
-
Gibkey
tag
válasz
ForexGuru
üzenetére
Eléggé leszűkítetted a dolgot ezzel a sim kártyás kéréssel. Itt vannak amiket én ajánlanék!
És 100.000ft közeli áron mozognak.Gyors bár egy nagyon picit nagyobb mint amit szeretnél, de szerintem még ez is aprócska.
Legalább látod a chartot is
A samsung 10 colos, és a különlegessége, hogy napelem van a hátlapján szóval kb majdnem egész nap is használhatod töltés nélkül! (töltéssel 14óra és ehhez még hozzá jön ha kap napfényt !
Remélem tudtam segíteni a választásban

-
Dzoli
tag
válasz
ForexGuru
üzenetére
Már bánom hogy neked címeztem.
Általánosan írtam arra, hogy igényelnéd más tagok kereskedéseinek beírását. Valamint a skype-on való kommunikációról a saját tapasztalataimat. Ez nem egy nagyot mondó verseny, de én is számtalan embert ismertem meg az évek során. Erről a fórumról is párat, akiket szintén nem lehet az átlagos kereskedők közé sorolni. De mivel nem azonos gondolatmenet, és kereskedési rendszer alapján gondolkozunk, így nem látom értelmét a folyamatos napi skypeolásnak.
A fórumozásról is kezdek leszokni, ez látszik is a hozzászólásaim számán a korábbi évekhez képest. Talán azért is, mert kicsit irritálnak a hozzád hasonló "guruk". -
Dzoli
tag
válasz
ForexGuru
üzenetére
A skype és társai csak elvonják a figyelmet a kereskedésről. Főleg, ha használható infókat nem tudnak megosztani egymással a tagok, csak a duma megy a nagy semmiről, meg az elszalasztott lehetőségekről. Azzal szintén nem lehet mit kezdeni, hogy utólag megtudom ki hol lépett pozícióba, az nekem már nem fog pénzt hozni. Oktatási értéke kevés ahhoz, hogy egész nap a múltról dumáljunk.
-
brd
nagyúr
válasz
ForexGuru
üzenetére
Valószínűleg azért, mert annak sok értelme nem lenne. Mit érsz pl. azzal, ha én leírom, hogy EURUSD-n 1.4475-nél lezártam az előző long pozíciókat, és a szokásos kötésméret 2x-esével azonnal indítottam egy shortot, kis pluszba kerülésig szűk stoppal, aztán kicsit lazábbra engedve a gyeplőt, de 2 órája megint szűkre húzva? Másképpen kereskedünk, más jelzésekre, összefüggésekre figyelve.
-
Ferdzsoo
addikt
-
brd
nagyúr
válasz
ForexGuru
üzenetére
Nem egészen, inkább csak felhasználtam a stratégiámban annak a módszernek az elemeit (már amit tudni lehet róla a videok, és fórumok alapján, mert a tanfolyamukon nem voltam), elsősorban a szigorú money managementet, de például nem az ő szignáljaikra szoktam nyitni, arra saját módszert dolgoztam ki, mert ritkán tudok pont akkor gép előtt lenni, amikor azok kialakulnak.
Én csak arra voltam kíváncsi, hogy miért shortoltatok, amikor a hosszú távú (napos-hetes) trend egyértelműen emelkedő, de úgy látom, ezt már nem tudom meg.
-
Fecdzo
senior tag
válasz
ForexGuru
üzenetére
Lehet....ahogy mondtam régen követtem már kik mit csinálnak. A 10 percenkénti trade= overtrade...ott előbb utóbb számla füstölés lesz

Ne félj, leszoknak majd az emberek a daytradről fx-en...én is leszoktam és marad az amivel konzisztensen tud majd profitot csinálni, ha egyáltalán benne marad a bizniszben.
-
brd
nagyúr
válasz
ForexGuru
üzenetére
Csak olyat tudok, ami valószínűsíti (a hosszú távú megfigyelések alapján trendfordulókor ilyen jel látható sokszor). Pl. dupla tető/alj, fej-váll, ill. a lankadt dákó a két golyóval (fordított fej-váll). Hogy milyen trend? Olyan trend, amit a legjobban lehet látni, és lekereskedni (szépen kialakulnak a támaszok, hullámok). Nekem ezek jelenleg a hetes/2 hetes mozgások szoktak lenni, de figyelem a nagyobb időtávok által adott támaszokat is. Spec. én sem izgulok, mert tudom, hogy hosszútávon nyerek. Ezt a játékot nem lehet 100%-os biztonsággal játszani, "pár" tévedésnek bele kell férnie.

Nem írtam sehol, hogy bármi hülyeség lenne, csak kérdeztem, hogy milyen jelre indult a short. Egyébként miért védekezel? Semmi olyat nem kérdeztem, amiért kellene.
-
_AnTi_
tag
válasz
ForexGuru
üzenetére
Szia!
Bocsánat, hogy csak most írok, de mostanság kevés időm van fórumozni (pörög a frank, ugye
). Viccet félretéve:A "sokat tanultam a tanfolyamon" alatt nem feltétlen azt értem, hogy a stratégiáról tanultam sokat (bár fény derült egy-két - addig még homályos - részre is), hiszen azt megbeszéltük, hogy fent van a neten is, némi utánajárással SZINTE minden megtudható róla.
Természetesen alapvetően azért mentem oda, hogy ezt megtanuljam, de rájöttem, hogy bizonyos elemeket felhasználok/beépítek a sajátomba és azzal jobban járok (hiszen azt én alakítottam ki a saját ízlésemnek/stílusomnak megfelelően). Ami először meglepett, hogy Péter is ugyanezt ajánlja - én csak ezen elgondolkodva világosodtam meg.

De az eredeti kérdésedre visszatérve: Igazából Péter pénzhez való viszonyáról, annak kezeléséről és "nézeteiről" (ez most nem teljesen jó szó, de nem jut eszembe a megfelelő
), felhasználásáról és egyszerű, ámde praktikus és egyben gyakorlatias pénzpiaci szemléletéből tanultam. Alapvető dolgok ezek, sokan tudják is ezeket, de az ember csak akkor gondolkodik el rajtuk, mikor valaki mástól is hallja: miért nem így csinálod, mikor ez a logikus?Egyébként nagyjából morhange és Dzoli kollégák FRANKón (
) leírták a lényeget.brd: Szerintem is úgy tekints rá, mint a munkád gyümölcse. Megdolgoztál érte, hiszen írtad, hogy mennyi energiád van benne. Neked nem a szalag mellett kellett állnod vagy lapátolnod egész nap, nekem meg kellett szerezned ezt a tudást, aminek birtokosa vagy. Sok ember előtt ott a lehetőség továbblépni, mégsem teszik, mert lusták, nem hisznek benne. Te megtetted, megdolgoztál érte, ez a jutalom. Szépen tedd majd zsebre ha a stopjaid aktiválódnak, aztán valahogy jutalmazd meg magad!
-
-
Dzoli
tag
válasz
ForexGuru
üzenetére
A Péter egy nagyon jó előadó, és nem beszél hülyeségeket. Egy jó tanfolyamon nem feltétlen hallasz új dolgokat. De segíthet abban, hogy az a rengeteg információ amit lassanként összeszedsz letisztuljon, és összeálljon a fejedben. Ráébredj olyan elvekre, és összefüggésekre, amik eddig is ott voltak, csak te magadtól valahogy elsiklottál felettük. A végén pedig úgy jössz ki, hogy megint tanultál valami hasznosat. Ha pedig mégsem érzel így, szó nélkül visszaadják a pénzedet.
-
Dzoli
tag
válasz
ForexGuru
üzenetére
Fejlesztés alatt van egy célirányos forex oldal (gyakorlati kereskedés M5 idősíkon), ahhoz készült ez a demó számla mellékes időmben. A Myfxbook publikáció, és a Twitter követés megvalósítását teszteltem vele. 3 éve foglalkozom a témával, más nyilvános helyeken Archenius nicknévvel találsz meg, de ez volt az első fórum ahová írogatni kezdtem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Régóta ott van a fiókban az Intel válasza az AMD-féle 3D V-Cache-re
- E-roller topik
- Parfüm topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Ilyen blokkot sem láttunk még készre szerelt vízhűtésnél
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i5-1135G7 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i5-1135G7 I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 17 Pro Silver 256 GB Használt, karcmentes 100% akku / 0 ciklus 1 év gari!
- DX Racer fekete gamer, irodai szék
- ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év teljeskörű gar.
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 3-13. gen.
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)