Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fecdzo

senior tag

válasz amargo #4680 üzenetére

Nekem vannak ketsegeim, hogy szukseg van e tick adatok alapjan vegzett tesztekre. Hiszen egy ticket akkor megy az ar, ha az adott ask vagy bid oladalt elfogyasztotta egy azonnali piaci szereplo, aki 100%, hogy nem te vagy en leszunk hacsak nem 100 lotos pozit veszunk fel.
    Tick adatos tesztnek sztem ugy volna ertelme, ha a hozza tartozo forgalommal is tudnank dolgozni es akkor tudnank szimulalni egy kereskedesi idoszakot, pontosan ugy ahogy az a valosagban is tortent.
    Erre skalp strategiaknal volna rettentoen szukseg, swing rendszereknel irrelevans, mert nem az a par pip fog bukoba forditani.

Ha optimalizalsz egy jotanacs....ne ugy optimalizalj, hogy mondjuk 2000-maig megkeresed a legjobb beallitasokat!Akkor curve fittinget csinalsz, ami ertelmetlen es programfejlesztes szempontjabol is helytelen. Inkabb valassz ki egy idointervallumot a multban, mondjuk 2000-2005 amire optimaliszalsz, majd forward test in the past past jelleggel, megnezed 2005-maig mire kepes, igy ki van kuszobolve a curve fitting es nem romlik el a rendszer a jovoben amennyiben stabil eredmenyei vannak a strategianak a teszteken, vagy legalabbis nagyon jok az eselyeid....a legjobbak ami lehet a tozsden!

• amargo

addikt

válasz amargo #4680 üzenetére

Hmm.. pénteken eurusd buy-ra fogadtam - bár már reggel bezártam -, nyitottak a pocsolya másik oldalán is a brókerek.. és érdekes mód szárnyal.

Hozzáteszem vélhetően korrekció lesz, de ekkora kitörést látva, legalább 1-2 nap.
    Ha valakinek nem tettszik, hogy beírom ezeket a gondolataimat írja meg nyugodtan. Vagy esetleg a véleményét is beírhatja, mert csak így tanulok/unk.

Új hozzászólás Aktív témák