Hirdetés
- Milyen videókártyát?
 - Vezeték nélküli fejhallgatók
 - OLED TV topic
 - AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
 - TCL LCD és LED TV-k
 - Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
 - HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
 - Melyik tápegységet vegyem?
 - Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
 - Steam Deck

Új hozzászólás Aktív témák
- 

Fecdzo
senior tag
válasz

animatrix11

üzenetére
						Az olajhoz még annyit nem volt a földön vélhetően olyas valaki aki 10 usd felettről kitudta volna ülni a -40 USD-s alját (igen MINUSZ) mert margin stop out...
 - 

Fecdzo
senior tag
válasz

animatrix11

üzenetére
						Légy óvatos! A vételi és eladási oldalak közötti különbözetek sok helyen szélesek. Illetve komoly slippage érhet ha hírbe veszel bele a mai vérzivataros időkben.
Ami 10 éve működött manapság azt új és több tényező nehezíti.
Szép az akkori teljesítményed, de óvatosan kezeld azt a sikert. KOMOLY szakmabeliek a hírekre való kereskedést szerencsejátéknak tartják, ahogy azt már fentebb írták páran.
Csak okosan!
 - 

Fandango
veterán
válasz

animatrix11

üzenetére
						Oldalak:
Yahoo Finance, Morningstar, investing.com, Seeking Alpha, Marketwatch, Bloomberg, Financial Times - 

Dzoli
tag
válasz

animatrix11

üzenetére
						A jelenlegi helyzet a következő:
EU-s brókereknél a lakossági kategória tőkeáttétele max: 1:30 (devizákra) a többi termékre még ettől is kevesebb.
Szakmai státuszt és magasabb tőkeáttételt csak szigorú feltételekkel és nagyon sok pénzhez adnak.
Mehetsz EU-n kívülre, valami szabályozatlan brókerhez, aki meg jó eséllyel sose fog kifizetni.
Olaj: Szinte minden CFD brókernél CLOSE ONLY, kereskedni nem lehet, és akkora swapja van, hogy képtelenség hosszabb távra tartani. Vagy a decemberi határidőhöz kötötték az árat, ami meg most alig mozog.
Arany. Mivel elvált egymástól a fizikai arany, és a határidős kereskedés ára, amiatt hogy hiánycikk az arany, hasonlóan reménytelen CFD-vel kereskedni.
Sok sikert!
  - 

Ferdzsoo
addikt
válasz

animatrix11

üzenetére
						És belevetted a 3. dolgot is, "hírekre kereskedsz". Az nem tűnt fel hogy a hírek a chartoktól jönnek?
Természetesen ettől függetlenül sok sikert és kitartást kívánok hozzá! 
  - 

Fandango
veterán
válasz

animatrix11

üzenetére
						10 évvel ezelőtt milyen sikerrel tőzsdéztél? Mert ilyen kérdéssel sorral indítani, nem sok jóra utal.
Arany még hagyján, de olaj, na az az igazán lábon lövés szerintem. - 

Ferdzsoo
addikt
válasz

animatrix11

üzenetére
						Én a helyedben tartózkodnék mindkettőtöl.
Óriási tőkeáttét, és nagy kilengések/mozgások.
  - 

aAron_
őstag
válasz

animatrix11

üzenetére
						Attól függ, mi a célod. Ha befektetésnek keresel jobb lehetőséget, mint pl. magyar állampapírok, akkor egy globálisan diverzifikált indexkövető ETF, befalap portfólió. Ha profi akarsz lenni, végezz el valamilyen pénzügy-matematikai, statisztikus képzést, majd tölts el a befektetési szektorban jó pár évet. Ha meg csak szórakozásból csinálnád, akkor mindegy.
 - 

aAron_
őstag
válasz

animatrix11

üzenetére
						Nem foglalkozom ilyennel, de tudtommal a jelenlegi ESMA restriction alapján 30x-os tőkeáttétel a maximum megengedett retail ügyfeleknek EU-s brókereknél. (Lehet már eltörölték?)
Egyébként nem tudom mi a célod, de ekkora tőkeáttétellel ne várj mást, mintha kaszinóba mennél. Pláne, ha hírek alapján akarsz kereskedni, aminek semmi értelme.
 - 

aAron_
őstag
válasz

animatrix11

üzenetére
						Az ilyeneket érdemes minél messzebbről elkerülni. Kaszinó valószínű jobban megéri.
 - 

Dzoli
tag
válasz

animatrix11

üzenetére
						Legfeljebb a saját brókered adatait tudod figyelni. Mivel decentralizált a piac, nincsenek pontos adatok a teljes forgalomra vonatkozóan.
Vannak sentiment adatok egyes brókereknél, hogy melyik instrumentumon hány százalék a long/short arány.
pl: Oanda - 

Ferdzsoo
addikt
válasz

animatrix11

üzenetére
						Volume indikátor az ilyet mutat.
 - 

Dzoli
tag
válasz

animatrix11

üzenetére
						Amúgy sem a résztvevők darabszáma, hanem az általuk mozgatott pénz mennyisége számít.

- 

aAron_
őstag
válasz

animatrix11

üzenetére
						tudtommal forex esetében nincsenek ilyen elérhető adatok
 - 

batorpeti
tag
válasz

animatrix11

üzenetére
						A lotméretre írok egy példát:
tegyük fel hogy 2 millió ft tőkével kereskedünk. Meghatároztuk hogy egy trade-en minden esetben a tőke 1%-át kockáztatjuk, tehát 20 ezer ft-ot. Mondjuk eur/usd páron nyitunk pozíciót 50 pipes stop loss távolsággal. Így ebben az esetben 0,17 lot mérettel nyithatunk pozíciót.
kép
Ha nem forint alapú a számla akkor is ugyanígy kell számolni, a devizanemet ki tudod választani a calculatorban. - 

batorpeti
tag
válasz

animatrix11

üzenetére
						Azért hogy elkerüld az ilyen nagyobb veszteségeket, határozd meg hogy mekkora összeget vagy hajlandó kockáztatni egy trade-en, határozd meg az adott szituációban a stop loss távolságot a nyitás helyétől, ezekből pedig egy position size calculatorral ki tudod számolni hogy mekkora lotmérettel tudsz pozíciót nyitni. Ezáltal kontrollálni tudod a veszteségeidet, ahogy Linlithgow is írta.
Eszembe jutott még valami. Ne akkor nyiss pozíciót amikor úgy véled hogy az ár már abba az irányba fog menni amerre te akarod, tehát ne azt kereskedd le amit látni szeretnél a charton, hanem amit valójában látsz a charton. Várd meg amíg megjelenik a szignál amit vártál, és akkor lépj pozícióba. - 

Linlithgow
csendes tag
válasz

animatrix11

üzenetére
						csak 1-2 dolog:
(mert ugyebár kívülről könnyű tanácsot adni)
mindig tartsd be a szabályaidat, azaz, ha jelzést ad akkor tedd is a dolgod: kössél.
de talán ennél fontosabb, ahogy egy nagy mester szájából halottam, nekünk csak a veszteségekről kell gondoskodnunk, a nyereség majd gondoskodik rólunk...
de komolyra fordítva a szót veszteségek: egy nagyon fontos alapszabály, mielőtt nyitod a pozit, már legyél tisztában, milyen veszteséged lesz, ha nem jó irányba megy. mennyit bírsz elviselni, és ennek megfelelően nyissad a pozit. ennek megfelelő pozícióméretet vegyél fel. ne azért mert mennyi pénzed van és mert biztos vagy az irányban... semmi sem biztos, csak a halál, de az még ráér, addig sokat kell keresnünk, és ahhoz tőke kell, arra kell vigyázni, nem eljátszani 1-2 tuti tippel...na már túl sokat dumáltam
 - 

Linlithgow
csendes tag
válasz

animatrix11

üzenetére
						mekkora pozit szoktál nyitni?
 - 

Dzoli
tag
válasz

animatrix11

üzenetére
						"de nem tudom hogy honnan lehet megtudni, hogy mikor van trendforduló, mert olyankor a tetején szeretnék nyitni két pozit az egyik amin van követőstop, vagy lezárom a másik meg futna hosszútávon"
1, Addig nem tudod megállapítani, hogy a trend véget ért, amíg pl. emelkedés után nem épít alacsonyabb csúcsot, és nem esik el a korábbi támasz. A tetején soha sem fogsz tudni beszállni, ha trendkövető módon akarsz gondolkozni. Nem is cél, ettől még lehet pénzt keresni.
2, Miért kell 2 pozíciót nyitni? Nyitsz egyet, és csak egy részét zárod, a többi pedig fut tovább. - 

Linlithgow
csendes tag
válasz

animatrix11

üzenetére
						hello, sok mindenben egyetértek az előttem szólóval...
amit javasolnék: megtanulni, pontosan mit is jelent az , hogy trend, akár emelkedő, akár csökkenő, vannak erre könyvek is és tanfolyamok is (olcsók és drágák is), de nem akarok reklámozni.az előző képre visszatérve, (meg általánosságban) érdemes a jelentős szinteket, támasz-ellenállás bejelölni, és annak segítségével, trend irányban indulni...(kisebb RR lehetőség)
ugyan akkor egy igen nagy (fontos) tanácsot tudok (tovább)adni.Ha megtanultad a technikai elemzést, soha ne hallgass senkire csak saját magadra, ugyanis bármit érsz el, nyereség, veszteség, csak magaddal tudsz elszámolni vele, mert te döntesz úgy ahogy döntesz...
tehát vagy elfogadod v. nem
üdv L.
(igyekszem csatolni a chart-részletet ahogy én látom) - 

batorpeti
tag
válasz

animatrix11

üzenetére
						Nem biztos, lehet hogy megtörik, majd a piac eldönti. Én most ugyan nem vagyok pozícióban ezen a páron, mert másikon voltam és a kockázati szintem nem engedte hogy ebbe is beszálljak. Ha viszont benne lennék akkor pozícióépítéses stratégiával ment volna a dolog. Tehát ha a counter trend törik, akkor ráépítettem volna mégegy pozíciót, ha a főtrend törik, akkor pedig zártam volna az eddigi pozíciókat.
Nálam csak simán így néz ki a chart, nem bonyolítom túl a dolgokat.
[kép]
Ha csatornát rajzolok, akkor viszont nálam a két szára az mindig párhuzamos.
Értem hogy mit szeretnél, de pontosan a trendfordulókon pozícióba lépni szerintem lehetetlen, hiszen előre megmondani nem lehet hogy hol lesz a forduló. Másrészt a stratégiában amit én használok nem is cél hogy a trend legalján vagy legtetején lépjek pozícióba, így ezzel én nem is próbálkozok. - 

batorpeti
tag
válasz

animatrix11

üzenetére
						Ja értem mi ez az indikátor, bár én ilyet nem használok, de lehet hogy van akinek hasznos.
Ez a két csatorna amit berajzoltál jó, bár én pl csak trendvonalakat rajzoltam meg (ergo a csatorna felét), mert most trendel a piac, tehát nem oldalazás van, én leginkább oldalazó piacon használok csatornát. A legelső kérdésed viszont az oldalazásból való kitörésre vonatkozott.
Namost az hogy short vagy long az megint az időtávtól függ, bár ha megfigyeled az ár elég közel jár a D1-es csatornád aljához, így csak rövid időtávon lehet jó a short, sőt lehet már úgy se nagyon, nem biztos hogy túl jó lenne az R/R arány. Mivel én H4-en keresek beszállót, így nekem a főtrend most a long, látszik hogy a pár már január eleje óta uptrendben van, ezt rajzoltad be a piros csatornával. Tehát most a kék csatorna (nálam ez csak counter trend vonal) törésére várok hogy beszállhassak long irányba. - 

batorpeti
tag
válasz

animatrix11

üzenetére
						Az időtáv tőled függ, én pl H4-en szoktam figyelni a belépési jeleket, a nyitott pozíciókat pedig H1-en menedzselem.
Mi az a gyertya indikátor? - 

batorpeti
tag
válasz

animatrix11

üzenetére
						Rajzold be a csatornát amiben az ár oldalazik, és ahogy Dzoli is írja figyeld a gyertyákat, hogy mikor zár az adott idősíkon egy a csatornán kívül. Sokkal egyszerűbb mint bármely indikátor.
 - 

Dzoli
tag
válasz

animatrix11

üzenetére
						Nézd a gyertyákat! Semmi sem fogja jobban mutatni az ár mozgását.
 - 

attiati
veterán
válasz

animatrix11

üzenetére
						Trendelő piacon rsi-t szerintem felejtsd el. Oldalazó piacra jó, ha be tudtad azonosítani, hogy oldalazó piacon vagyunk.
 - 

aAron_
őstag
válasz

animatrix11

üzenetére
						RSI-t MACD-vel szokták előszeretettel használni. De ezen kívül millió féle variáció van, stochastic, ADX, stb stb
 - 

amargo
addikt
válasz

animatrix11

üzenetére
						Ha jól vettem ki, akkor ilyet keresel:
Trailing stop - 

Linlithgow
csendes tag
válasz

animatrix11

üzenetére
						tartósan pozitívban vagy ezzel a stratégiával?
 - 

wombation
tag
válasz

animatrix11

üzenetére
						Demóztam egy ideig a Plus500 felületen, és szerintem nagyon komolytalan az egész, még egy nyomi trendvonalat sem tudsz behúzni.
Az MT4 felülettel összehasonlítva ég és föld a különbség. - 

Fecdzo
senior tag
válasz

animatrix11

üzenetére
						Amiket írtam azoknak egyszerű a felülete. Az MT4 egy nagyon jó felület, illetve a dukascopy javas felülete is nagyon könnyen megtanulható. Teljesen magától értetődő helyen van minden benne...
 - 

Fecdzo
senior tag
válasz

animatrix11

üzenetére
						Milyen termekekkel szeretnel kereskedni, milyen intenzites mellett es mekkora szamlaval. Ez kell ahhoz, hogy jol belehessen loni a megfelelo brokit neked.
Nekem a kovetkezo helyeken van szamlam:
-Interactive Brokers (mindennel lehet kereskedni, de a platformuk borzalmas, ezt Ninjatraderrel orvosoltam)
-ATC Brokers (Forex ECN kapcsolattal, CFD-k is vannak de azzal nem kereskedem)
-Colmex (reszvenyek es FX reszleg is nagyon jo, 3000 dodoval is lehet daytradelni)
-Dorman Trading (Futures kereskedesre, szinten Ninjatraderrel)
Ezek az aktiv szamlaim es veluk megvagyok elegedve nagyon is. Nincs erdekellentet,jok a dijak, korrektek, rajtam mulik h keresek e penzt nem pedig egy kapzsi brokercegen. Szerintem ez az elso lepes. Ne tegyuk nehezebbe a piacot azzal, hogy rossz brokert valasztunk, az neha tud magatol is eleg nehez lenni.
 - 

Fecdzo
senior tag
válasz

animatrix11

üzenetére
						Hát, mi, a célod?
 Ha az, hogy lenyuljanak a magas brókerdíjjakkal akkor nyugodtan...de ha nem akkor komoly brókercég után kellene nézni. Itthon szinte csak market maker modellt követő, és díjakkal rettentően lehúzó cégekkel találkozol többségében! Persze az nagyon számít mekkora összeggel akarsz és mit kereskedni!Kis pénzzel csak olyan cégekhez lesz hozzáférésed akik komolytalanok és kedvet csinálnak a nyeréshez, hogy után a nagy pénzedet vegyék el...
 - 

attiati
veterán
válasz

animatrix11

üzenetére
						Mondjuk annyi, hogy a saját árjegyződdel üzletelsz, ha akarja nyersz, ha akarja nem. Köze nincs a megbízásodnak a piachoz. A nyerést szó szerint értsd.
 - 

Fecdzo
senior tag
válasz

animatrix11

üzenetére
						Ninjatraderben az ATM alap funkciója a szimulált stop megbízás amivel ezt tudod elérni.
 - 

C0d3r
addikt
válasz

animatrix11

üzenetére
						Hm, érdekes ez a chartok.hu, szemmel láthatóan igen sok munkájuk van benne.

- 

ForexGuru
aktív tag
válasz

animatrix11

üzenetére
						Keress vissza a topikban
 - 

Fecdzo
senior tag
válasz

animatrix11

üzenetére
						Legegyszerűbb ha meggyőződsz erről. Hívd fel őket bátran és kérdezd meg tőlük nyíltan, hogy beküldik e a te megbízásaidat a valós bankközi devizapiacra, vagy ellened tradelnek...
 - 

Fecdzo
senior tag
válasz

animatrix11

üzenetére
						Ne edd meg a marketinget!
Az alacsony számlanyitási minimum market maker tevékenységekre utal. Fix spreadek vannak náluk? Ha igen akkor tuti ellened tradelnek ott nyúlnak bele az árba és akkor késleltetik megbízásaidat amikor csak akarják. Nagy pénzt nem fogsz vélhetően náluk keresni...ha pedig túl jó vagy ők is elfognak tanácsolni ahogy azt pl Oanda is teszi, vagy Fxpro, vagy Mig....
Gondolom nem szeretnél érdekellentétben tradelni, elég nehéz a piac önmagától, ne tedd mégnehezebbé magadnak...
 - 

Fecdzo
senior tag
válasz

animatrix11

üzenetére
						Plus 500-hoz én nem tennék pénzt....akkora piacjegyzők mint a ház...
 - 

ForexGuru
aktív tag
válasz

animatrix11

üzenetére
						egyáltalán érted mi az a tőke áttét
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
 - 

brd
nagyúr
válasz

animatrix11

üzenetére
						A tőkeáttét nem veszélyes. Az a veszélyes, hogy emiatt van lehetőség nagyobbat kockáztatni (és a legtöbben sajnos meg is teszik, ők lesznek később a 90-95% a statisztikákban). Ha úgy "játszol", hogy egy pozin 1-2%, és összesen mondjuk 5-10% kockázat max., akkor a tőkeáttét az nem lehet veszélyes, mert úgymond, a stratégiának nem lesz eleme, nem kell vele számolnod sem.
 - 

Fecdzo
senior tag
válasz

animatrix11

üzenetére
						ha normális hozamot akarnál és kockázat megosztást, dehogyisnem tőzsdéznél!

Majd ha lesz annyim én akkoris fogok

Egyetértek az alacsony kockázat megközelítéseddel, persze itt attól is függ, hogy mennyi kötésed van.
Melyik brókercégnél vagy?
 - 

ForexGuru
aktív tag
válasz

animatrix11

üzenetére
						nagyon nem számít a tőke áttét
 , ugyan ugy lehet(kell) kockázatot kezelni. - 

Fecdzo
senior tag
válasz

animatrix11

üzenetére
						Pont azért buktál ekkorát mert nem használtál stoppot vélhetően. Senki nem fogja tudni jól elhelyzni a stoppot. Részvényeknél tudod azt megcsinálni, hogy elég jó valószínűséggel teszed be a stoppod h ne vegye ki az ár.
El kell fogadnod, hogy ahová a stoppod teszed ott jó helyen van és kész. Érdemes csúcs-volgy elemzést használni vagy ATR stoppot.
Én azt mondom 2% per kötés kockázat az rengeteg! 0,5% az ideális, hogy tudj is valamit tanulni, mert különben idő előtt lefelezed/nullázod a számlád, onnan pedig nagyon nehéz felállni.
400k?? 400.000 dodó??

- 

amargo
addikt
válasz

animatrix11

üzenetére
						Számomra az egyik legfontosabb az SL, mindenki más stratégiát követ, ezt szerintem magad fogod érezni majd. Általában azt írják, hogy 1 trade-en a tőkéd 2%-t kockáztasd, a trade-ek együttesen pedig ne haladják meg a 6-10%-ot.
Én nagyon kevés hírt olvasok, mert simán megtudnak vezetni.. de azért a fundamentális okokra megpróbálok figyelni.
Jelenleg robotokat használok, 1 vásárolt, amit kis időre száműztem.. és 2 - 3 félig meddig saját építésű. A robotok teljesítménye is teljesen függ a brókertől és a konfigurálástól. Jelenleg én még mindig konfigurálom és fejlesztem a robotjaimat - már lassan 2 hónapja. Még mindig akadnak benne megoldandó problémáim.
Manuális stratégián is dolgozok közben.
 - 

amargo
addikt
válasz

animatrix11

üzenetére
						Én hozzá tenném a rengeteg kitartást is és érdemes itt is kérdezni, mert sokat lehet tanulni.
 - 

morhange
tag
válasz

animatrix11

üzenetére
						Alapvetően kezdőtőkére. De egyébként leginkább a tapasztalatra amit menet közben fogsz megszerezni.
 - 

Fecdzo
senior tag
válasz

animatrix11

üzenetére
						Nincs szukseged masra...igy is eleget hazudnak az oldalakon

Új hozzászólás Aktív témák
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
 - One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
 - gban: Ingyen kellene, de tegnapra
 - Allegro vélemények - tapasztalatok
 - Még nincs is Vivo X300 Ultra, de már a nemzetközi kameratrónra pályázik
 - iPhone topik
 - „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
 - Yettel topik
 - Szakított a OnePlus és a Hasselblad
 - Milyen videókártyát?
 - További aktív témák...

- BESZÁMÍTÁS! MSI Z270 GAMING PRO CARBON alaplap garanciával hibátlan működéssel
 - Nagyakkus! Dell Latitude 5430 i7-1255U 16GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
 - GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3898, 95% Akkumulátor
 - GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3883, 100% Akkumulátor
 - Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s

Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, ugyan ugy lehet(kell) kockázatot kezelni.