Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Endor
csendes tag
EMAG-tól rendeltem 55" EP640-et, várhatóan ma fogják kiszállítani. Szeretném már beüzemeléskor a legújabb FW frissítést megtenni. A TCL honlapon a V252 található, itt pedig redati fórumtársunk mindig közzé teszi a legújabbakat, köszönet érte. Jól értem, hogy most a V269 az aktuális? Vagy a korábban közölt V258? Nem teljesen igazodok el a feltöltött fájlok között, mert volt belőle több, mint 10 db különböző neveken, zip és rar formátumokban is. Mi a különbség közöttük? Van NE kezdetű, van V8 kezdetű, valami Test Update, és midegyik TCL Firmware RT2581 Platform megnevezés alatt. Mit jelentenek ezek pontosan? És elegendő csak egyetlen fájlt rátölteni a tv-re?
-
Endor
csendes tag
Az EP640-hez járó távvezérlőn nincs is mikrofon. Akkor hogy használhatom a reklámozott hangvezérlést? Meg kell venni emiatt külön a "légegeres" távot?
[ Szerkesztve ]
-
Endor
csendes tag
55EP640et vettem pár napja, és azzal kezdtem, hogy frissítettem a FW-t a redati által megadott v258-ra. Most olvasom itt, hogy Beyond tv-re van v288-as FW. Ez valami külön FW a tv-hez? Nekem a beállításokban a tv írta ki magáról, hogy Beyond TV.
Amúgy alapvetően elégedett vagyok vele, de a 2017-es alap kategóriás XE70 Sony tv-m képe, amivel össze tudom hasonlítani, pár fokkal jobb, az kevésbé felhős (pedig edge LED-es), és nagyobb a fényereje is, jobb a kontrasztja, plusz sokkal több beállítási lehetőséget biztosít. Meglepett, hogy a TCL nem tud tv adást felvenni, pedig azt hittem, hogy ez minden tv-n alap. Az Android lehetne gyorsabb, nálam határeset. Kicsit sokat kell várni, hogy elinduljon egy YT video, de főleg a böngészőn zavar a weboldalak lassú betöltése. A Puffin böngészőt töltöttem le hozzá. Összességében azért nagyon jó ár-érték arányú készüléknek gondolom, elfogadható minőségben.
Nekem kell a Google assistant funkció is, de hiányzik hozzá a mikrofon a hozzáadott távkapcsolóról, ezért megrendeltem a fentebb linkelt mikrofonos-légegeres távot, remélem beválik, bár jobban utánaolvasva kiderült számomra, hogy azt igazából korábbi modellekhez tervezték.
Valaki kérdezte az EP640 EP660 különbséget, gyakorlatilag uaz mindkettő, de a 660-as igényesebb kialakítású, fém kerettel, míg a 640-es csak műanyag. Szóval jobban megéri a 660-as-t venni, kb. ugyanannyiba is kerül. -
Endor
csendes tag
válasz S.Zoliy #1582 üzenetére
Én 2017 végén vettem sima LG-t, de másnap vittem is vissza, annyira gyenge volt a kontrasztja. Ez nagyon meglepett, mert a 2010-es LG tv-mnek sokkal szebb képe volt, bár az csak Full HD-t tudott. Ekkor nézegettem cserelehetőségként a drágább nanocellás változatokat, amik már jobbak voltak, de nem győztek meg annyira, mint egy Sony tv Triluminos kijelzővel, és inkább a Sony-t választottam akkor. Amúgy csak Samsung QLED tv-t láttam áruházban kiállítva, de annak messze jobb képe volt, mint az LG nanocell-nek. Lefogadnám, hogy a fenti TCL is sokkal jobb választás lenne.
-
Endor
csendes tag
válasz wallace 234 #1591 üzenetére
Ráadásul 5 év jótállással van. De a lényeg a QLED technológiából adódó előnyök.
-
Endor
csendes tag
Simán felmegy és működik a Kodi ezeken.
Pont pár hozzászólással ezelőtt írtam, hogy ugyanaz az EP640, mint a 660, csak a 660-asnak igényesebb a kialakítása, mert műanyag helyett szép fém kerete van. Meg +2W-tal nagyobb teljesítményűek a hangszórói (8 helyett 10W-osak).
Nincs a megadott Samsung-gal és LG-vel tapasztalatom, de pár éve nagyot csalódtam az LG képminőségben a belépő kategóriában, másnap vittem is vissza a tv-t. Az EP640-nek annál a korábbi LG-nél szebb képe van. -
Endor
csendes tag
Az Android önmagában nem lassú, de a Youtube-ra kell várni néhány másodpercet (azonnal reagál, de lassan tölt be) az EP640-nél, ez nálam határeset, a Netflix, HBO GO elfogadható, de gyorsnak nem mondanám. Ami engem igazán zavar az a web böngésző lassúsága (Puffin browsert töltöttem le). A Kodi viszont elég gyors. Xaomi Mi Box-szal nincs tapasztalatom, de lehet, hogy annál egy kicsit lassúbb lesz a tv.
-
Endor
csendes tag
válasz umfrider #1639 üzenetére
A 680-as jobb HDR képességekkel rendelkezik, magasabb a fényereje, és Dolby Vision-t is tud ami a fenti linken nem szerepel, de a gyártónál igen:
https://www.tcl.com/eu/en/new-product-list/ep68-series/65--4k-hdr-tv-powered-by-android-tv.html -
Endor
csendes tag
válasz umfrider #1643 üzenetére
Itt egy jó teszt az EP680-ról:
https://www.youtube.com/watch?v=5K-CGIlcGc0
Szerintem nem érne meg 65 eFt felárat. -
Endor
csendes tag
válasz Rukongai #1650 üzenetére
Nemrég beszéltünk róla. Belépő színtű modell, ugyanaz, mint az EP640, csak szebb design, műanyag helyett fém kerettel.
A hangvezérléshez másik távirányító kell, azt nem adják hozzá, és a tv-be sincs mikrofon beépítve. Az RC802V való a hangvezérléshez, amit külön lehet megvenni. Vagy a 2018-as tv-khez való RC602S. Ez utóbbi légegeres távirányító, csak sajnos a légegér funkció már nem működik az újabb modelleknél, legalábbis az EP640/660-nál. A hangvezérlős táv alternatívájaként valamennyire használható a TCL mobil appja is, vagy az Android tv applikáció.
Nekem 55EP640-em van, 120-ért vettem 5 év jótállással az EMAG-tól. A rendszer sebessége jó, Netflix alapból rajta van, HBO GO letölthető, mindkettő teljesen jól működik.
A képminősége egész jó, nekem ami zavaró, az a bevilágítás a széleken, nem egyenletes a feketéje például. Ez tipikus LCD probléma, de a Sony tv-men kevésbé észrevehető, igaz hogy az drágább is volt. Böngészőt is telepítettem rá, az viszont zavaróan lassú, de más amúgy nem. Illetve még a hangvezérlés (Google Assistant) is lassú nálam időnként.
Arra vonatkozólag szerintem még nincs elég tapasztalat, hogy meddig bírják ezek a TCL tv-k.[ Szerkesztve ]
-
Endor
csendes tag
válasz LilProphet90 #1661 üzenetére
Így van, én már pár éve használom a Google Assistant-ot Google Home és Google Home Mini "okoshangszórókon", a nem androidos tv-men Chromecast-on keresztül, valamint mobilon is. A TCL tv-t is emiatt állítottam angol nyelvűre (magyarul sajnos nem ért), mert tényleg csak akkor működik teljeskörűen.
A külső Chromecast-tal felokosított tv-t be is lehet kapcsolni hangutasításra, ha a Chromecast külön áramforrásra van csatlakoztatva (nem a tv USB portjára). A filmeket meg lehet állítani, vissza lehet pörgetni X idővel, meg lehet váéltoztatni a szinkront, feliratot, stb. hangutasításra. Legtöbbször az időjárást kérdezem meg, vagy zenei lejátszást kérek szóban. Sajnos nem mindegyik applikációval kompatibilis TCL tv-n, pl. az HBO GO-val se megy (pedig a másik tv-n Chromecast-on keresztül ez is működik), Netflix-szel, Youtube-bal, Spotify-jal viszont igen. -
Endor
csendes tag
válasz dargelot #1663 üzenetére
Én eleve angolra állítottam a tv nyelvét, nem tudtam, hogy magyarul is ért valamennyire (persze ha kifejezetten fordítást kérünk a Google asszisztenstől, akkor fordít magyarra is szövegeket). A tv csatornára kapcsolás és csatornaváltás, hangerő szabályozás működik angolul, bár a magyar csatorna neveket nem érti, de ha számmal adjuk meg, akkor átkapcsol.
-
Endor
csendes tag
Azt honnan lehet tudni, hogy az itt közölt FW verziók melyik tv-hez jók? Múltkor pl. volt itt egy új FW Beyond TV-re pl, de ilyen típus nincs is...
Egy automatikus háttérvilágítás szabályozást nem tudok kikapcsolni az EP640-en, akkor is előjön, ha minden mást kikapcsolok, beleértve a Brightness+ -ot is. Ezzel lehet kezdeni valamit? Valaki mintha korábban már említett volna hasonló problémát.
-
Endor
csendes tag
Értem, köszi. Amikor megrendeltem a tv-m, az egész topikot végigolvastam, talán átsiklottam felette. Azt tudom, hogy Beyond tv-nek írta magát az enyém is, de nem voltam benne biztos, hogy melyik frissítés vonatkozik rá. De most sem igazán értem, hogy a feltöltött 12 db fájlból mi alapján lehet kiválasztani a megfelelőt. Mégis mit kell nézni a megnevezésekben? Mert egyikben sincs benne a konkrét típus neve. Vagy ezek így szép sorban az egyre újabb és újabb FW-ek?
[ Szerkesztve ]
-
Endor
csendes tag
Köszönöm, így már értem.
Ez a resetelés nem állít alaphelyzetbe semmit (tv beállítások, menü rendezés, telepített applikációk, Wi-Fi és Bluetooth kapcsolatok, stb.), ugye?
Vagy most nézem XabaS leírását, hogy a FW frissítéssel mindent újra előlről be kell állítani, mint a tv beüzemelésekor?[ Szerkesztve ]
-
Endor
csendes tag
Van egy hangvezérlős távirányító hozzá: RC802V
https://www.emag.hu/tcl-okostaviranyito-rc802v/pd/DYYV8RBBM/
Légegér funkció már nem támogatott tudtommal.
A szoftver verziót itt lehet megnézni: Settings/Device preferences/About
Én angol nyelvi beállítással használom a Google Assistant miatt.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest