Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Qtya123 #32844 üzenetére
Lehet egyik sem. Ezért van egyéni kalibráció, hogy a TV visszaadja a valóságot. Így bármilyenre is állítod, műszer nélkül sosem lesz tökéletes.
Egyébként sokan szeretik a túlszaturáltságot vagy a hidegebb színeket, de mindegyik távol áll a valóságtól.
Könnyebben szokható amúgy a melegebb, természetesebb árnyalat, ha hideg segédfényeket használsz a szobában. Legalábbis szerintem. Meg az amúgy sem rossz TV nézés mellé.
-
boborján2
senior tag
válasz
Qtya123 #32844 üzenetére
Nem tudhatod melyik a valóság.
Alég ha tudja a kontent meg a tv.
Kalibráláskor (nem tudom ,csak feltételezem) az történik hogy referencia színeket kap a tv a megjelenítésre és a műszer vagy a szaki megmondja a tévének merre kell csavarni rajta hogy a legjobban hasonlítson a beküldött színre. Ha ez megtörténik akkor a kék az kék lesz a zöld meg zöld stb ... és nem vagy ilyen vagy olyan.Persze azzal sincs semmi gond ha te magadnak állítod és neked úgy tetszik, csak akkor megesik ,hogy nem azt látod amit rögzített a kamera a nézett anyag forgatásakor vagy amilyenre utólag masterelték.
De persze amiről nem tudok, az nem fáj....szokták mondani
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest