- Nyelveken áthidaló AI platformot mutatott be a Telekom
- PCI bővítőhelyet elfoglaló Icy Dock mobilrack M.2-es SSD-knek
- Elon Musk járatára váltott jegyet a legújabb magyar műhold
- Viszonylag olcsó, 26,5 hüvelykes QD-OLED monitor bukkant fel az MSI kínálatában
- Jönnek az egyes, problémákkal küzdő ASUS ROG noteszgépek kipofozott BIOS-ai
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
#35870976 #23388 üzenetére
Számomra az, de ezen valóban lehet vitázni. TCL -nél nem a tudás, hanem az ár és a szoftveres támogatás alapján. Kezdőár az nagyjából mindegy. Főleg, ha megnézed pár nap vagy pár hét alatt mennyit esett az ára.
Nyilván a c645 simán befér a középső kategória alsó részébe, de ettől még nem az 50-100 ezerrel drágább készülékek között versenyez.
Én is azért vettem anno TCL -t, mert a hálóba kerestem egy TV -t, amit elég keveset használunk, ezért nem szerettem volna sokat költeni. Esélye nem volt mellette más márkának és a mai napig nem bántam meg, hogy TCL -t választottam.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Atis45 #23371 üzenetére
720p -nél és 1080p -nél nálam nincs gond külső tárolóról. Kivéve, ha eleve nem túl jó a videó fájl. Mi meséket szoktunk lejátszani, abból az egyik Bogyó és Babóca elég gyökér módon van fent...de az nem a TV hibája.
Nagyobb méretű filmeknél már akad probléma. Néztem pár "belső" lejátszóval, köztük a gyárival is. 3 másik TV -n nem volt vele gond. Abból az egyik egy régebbi 4K TV, ami szintén jól kezelte.
Szerk.:
Egyébként már egy ideje Vhiktor beállításait használom, amit ezúton is köszönök, mert baromi jó lett. Bár másik TV -re van, de az enyémre is tök jó. Finomítani sem nagyon kellett. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Atis45 #23369 üzenetére
Szerintem itt nem is arról van szó, hanem a gyári szoftverrel vannak gondok. Ezzel évek óta küszködik a TCL belépő szinten. Elsősorban nem szerverről, hanem USB -n keresztül lejátszott tartalomnál.
Egyik FW alatt is például úgy akadt, illetve annyira belassult nálam a Direct One, mintha 30 éves PC -ről próbálnám futtatni. De például fizikai kapcsolódásnál többször is kiírta már nekem, hogy valami probléma van az USB tárolóval, miközben minden más TV tökéletesen olvasta.
Van akinél tök jól működik, de sok embernél jönnek elő különböző problémák. Akár olyan applikációknál is, mint például a Netflix.
Szerk.:
Nálam c725 van TCL -ből. Más készülékkel meg ebből a márkából egyáltalán nem volt semmi problémám. Igaz, hogy azok valamivel feljebbi ársávban helyezkedtek el. -
ρσгτσ
addikt
válasz
bigyoka1981 #23347 üzenetére
A Samsung TV topikot itt találod, de szerintem írd majd be a készülék pontos típusát is.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
#35870976 #23351 üzenetére
Ezért szoktak általában külső eszközöket ajánlani. Nem csak belépő TV -k esetében, hanem drágább készülékeknél is.
Én annyira nem értek hozzá, de ahogy látom rendszeresen jönnek elő a problémák különböző formátumok, egyéb beállítások tekintetében.
Szerintem aki rendszeresen erre használja a TV -t, és ezt szeretné jó minőségén élvezni, annak érdemes beszereznie egy ilyen eszközt.
Szerk.:
Ettől függetlenül szerintem szoftverben nem mindig van a helyzet magaslatán a TCL. -
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
Samsung elég nagy katyvasz, ha panelekről van szó, mert régiónként, méretenként eltérhet. Sőt, sok esetben el is tér. Ráadásul azt hiszem qn85a -nál a 85 colos VA. Legalábbis azt mondják néhányan, de konkrétan én sem néztem utána.
A qn90a -nál pedig régiónként eltérő a panel. Hozzánk ADS jött, amcsikhoz meg VA. Ezzel együtt a HDMI csatlakozások is eltérnek, így nagyjából érdemes is elengedni az olyan tesztet, mert majdnem hogy más TV -ről van szó.
Samsung -nál mindig érdemes azt a régiót és azt a méretet nézni, amit vásárolni szeretne az ember. Már ha van róla (normális) teszt...de ez ugye nem ide tartozik.
Ettől függetlenül egy tesztelőnek illene tudni, hogy ami nála van TV milyen panellel szerelt. Mert ezt helyben meg tudja állapítani, nem kell hozzá prospektusokat vagy netet bújni. Sem a helyi Samsung segítségére nincs szükség.
Szerk.:
De azért arra is érdemes figyelni, hogy a qn90 és a qn900 nem ugyanaz, ha már teszteket és egyéb tulajdonságokat néztek a neten. Nem tudom pontosan melyik tesztről van szó. -
ρσгτσ
addikt
-
ρσгτσ
addikt
Én novemberben agyaltam Mini LED cserén QN90A után, de végül inkább más lett a vége. Akkor számomra egyértelmű volt, hogy a TCL felé kell lépnem, és a 845 felé húztam, majdnem azt is vettem.
Ugyanakkor a 805 szerintem baromi jó deal. Nem biztos, hogy a két TV közötti különbség mindenkinek megér annyi plusz lét. Ez egyén és felhasználás függő.
Meg nyilván akciótól is függ, mert szerintem januárban megint lesznek kedvezmények.
A 805 a panel miatt szerintem mindenképp előrelépés lesz. Viszont a 845 már majdnem OLED árban van, és akciók során még közelebb is kerülhetnek egymáshoz.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vidaila #23209 üzenetére
Valószínű én is falat fúrnék inkább. Amihez jó széles lyuk kell, de az átlagnak még mindig egyszerűbb, mint csatlakozót szerelni (normálisan) az áthúzott kábelre.
MixY:
Mondjuk ha 3 méteres kábellel át tudod vinni fúrás és minden egyéb nélkül, akkor az lenne a legjobb megoldás. -
-
ρσгτσ
addikt
Remote Play. Vagy inkább egy Chiaki, vagy PSPlay. Csak ahhoz közbe kell iktatni egy eszközt. Telefont vagy PC -t.
Viszont minőségben nem lesz annyira jó, mint natív, fizikai kapcsolatnál. Plusz az sem mindegy milyen játék menne rajta, mert van/lehet némi késés is.
Azonos hálózaton belül lövöd ki a PS5 képét. Ez gyakorlatilag egy távoli játék mód.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
st6969 #23134 üzenetére
Nyáron jön az EB, így ha annyira nem sürgős nekik, akkor érdemes kivárni milyen akciók lesznek az év első felében. Amíg bent van a kínálatban a c805, szerintem extra jó vétel, ha valaki olcsóbban szeretne jobb minőséget venni. Elképzelhető, hogy lesz még arra is akció.
Illetve a Hisense megint az egyik fő támogatója az EB -nek. Biztos ők is készülnek további akciókkal.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
st6969 #23127 üzenetére
Itt házon belül is volt róla teszt.
Azt írtad múltkor, hogy "Főleg streaming megy, esetleg Xbox".
Annál a márkánál nincs HBO Max, viszont Xbox -on keresztül elérhető. Feltéve, ha Xbox One vagy Series modellek valamelyike van neki.Illetve a régi One fat -nél nem lesz 4K. A többi akkor is tudja filmeknél, ha játéknál nem megy.
Bár nem tudom mennyire fontos az HBO, de szerintem jó tudni.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Tibor77i #22924 üzenetére
75 col van belépő szinten és felső kategóriában is. A képminőség meg erősen eltér. Illetve nyilván az sem mindegy milyen messziről szeretnéd nézni.
Pl. HD adás túl közelről egy drágább TV -n sem lesz túl szép. De az is lehet, hogy mondjuk nálad a fényerő is kritikus pont lesz.
Azért kérdezte Celtis feljebb, hogy milyen TV -ről lenne szó. Mert így nehéz rá válaszolni.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
kzolee216 #22830 üzenetére
Telefonokkal mókoltam már sokat, gondolom ez sem egy komplikált dolog.
Amennyiben nem lassul be az egész és nincs akadozás sem, akkor érdekes lehet. De csak akkor.
Szerk.:
Ez amúgy más régiós? És/vagy custom?Vagy hogy van ez TCL -nél? Jönnek frissítések, csak nem jut el minden régióba vagy TV -re?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
p@gabi #22802 üzenetére
Valószínű arról van szó, hogy nem egészen ehhez szokott hozzá. Sokkal érzékenyebb rá.
Nekem is feltűnik itthon 2 OLED mellett a VA TCL -nél. Mondjuk a nappaliban nekem nagyon fontos a betekintési szög, mert több mint 3.5 méter széles, nagy U alakú kanapém van.
Persze a hálóban lévő TCL -nél sokkal kisebbek a szögek, így nagyjából kevésbé zavar.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Celtis #22657 üzenetére
Ezt mondjuk a TV -nek kellene jól kezelnie. Az más kérdés, hogy PS5 -nél sem teljesen százas, de ebből a szempontból lényegtelen. HDMI Forum VRR van, Xbox -nál pedig FreeSync.
Bár nem tudom azóta mi lett nála a pixel problémával. Én is kíváncsi lennék rá, hogy megololdódott -e.
Szerk.:
Nálam LG, Samsung, TCL alatt sem volt ilyen probléma egyik konzolnál sem az évek során. De ez elég random dolognak tűnik... -
ρσгτσ
addikt
válasz
Bogyi007 #22633 üzenetére
Xbox -on szerintem DV helyett inkább HDR javasolt játéknál, ha jó képminőséget szeretnél. Médialejátszóként nem vágom, mert arra nem használom. Auto HDR is OFF, mert sokkal jobban fog kinézni eredetin.
Bár a HDR -rel is vannak gondok néhány játéknál...hiába elérhető.
Tisztítót nem vágom, mert azt párom intézi, de ha érdekel megkérdezem.
Csatorna szerkesztőt nem használok TCL -nél, mert csak online TV megy rajta. Arra valószínű más tud majd válaszolni.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
alaves #22499 üzenetére
Én nagyjából mondhatjuk, hogy tiltólistás vagyok a Telekom -nál. Pereskedtünk is, idén nyertem meg, így lezárult a téma. Ettől függetlenül sem kedvelem őket, szóval előbb keresnék bármilyen más lehetőséget.
Digi -nél vagyok, velük meg vagyunk elégedve és e tekintetben van választási opció is. Vagyis főleg azóta vagyok elégedett, mióta megkértem őket, hogy ne natoljanak.
Mellette van Telekom és Voda is. Nálam szempont lesz majd költözésnél is, hogy ki szolgáltat a környéken.
Plusz online TV miatt még Direct One van, de lehet őket váltani fogom. Automatikusan szintén küldtek CI kártyát, de azt persze ki sem bontottam.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
vonSux #22438 üzenetére
Kifejezetten ár-érték arányban gondolom annak. Mert van több olyan kategória (/kritérium), amiben konkurenciának vastagabban fog a cerkája. Simán előfordul, hogy meghatározott összeg alá beszorítva egyszerűen jobb képimőséget (/tudás, input lag, fényerő...stb.) nyújt a TCL a többihez képest.
Meg aztán ha valaki kifejezetten ragaszkodik a droidhoz, akkor a TCL kiemelkedik a top 3 gyártó közül. Mivel a másik 2 nem az. Sony pedig elég szépen árazza a hasonló, vagy jobb minőségű modelljeit.
De például Mini LED -ben is inkább feléjük húznék. Így is lett volna most novemberben, ha végül nem döntök inkább OLED mellett.
Pl. a Samsung valamiért baromira erőlteti az ADS paneleket Európában. De amúgy is full káosz az a márka, ha régiós eltérésekről van szó. QN90C helyett végignézve a konkurenciát biztos TCL -t vettem volna.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
ricsi0307 #22431 üzenetére
Annak idején én nagyon sokat foglalkoztam kínai telefonokkal. Már akkor népszerűsítettem a Huawei -t, amikor még csak híre volt Európában annak, hogy ez a márka létezik. Xiaomi is hasonló módon működött.
Nagyon szerettem mind a két márkát, de azt is tudtam, hogy voltak problémák. Illetve egy-egy frissítés lehet javított néhány hibát, de időnként hozott magával pár bosszantó problémát is. Ezért volt jó a ROOT, illetve a custom ROM használat, meg egy kis moddolás.
TCL -nél nekem is déjà vu érzésem van.
Viszont azt gondolom, hogy még mindig top 1 bizonyos kategóriákban nézve. Csak jó lenne, ha kinőné a szoftveres problémáit.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Celtis #22428 üzenetére
Mondjuk ha valami van, akkor azt úgyis az eladó cégnek kell bizonyítania. Illetve neki kell meccselni a futárokkal. Más esetben hivatalos szervhez kell fordulni.
Persze tényleg egészen más téma, ha sérült a csomag. Én azzal biztos nem szórakoznék. Át sem venném. Volt már sajnos ilyen...nem is vettem át.
Szerk.:
A "vállalkozás" -t feljebb az eladóra/forgalmazóra értettem. Lehet ez nem volt egyértelmű. Hülyén írtam... -
ρσгτσ
addikt
válasz
Parmezan77 #22424 üzenetére
Mindegy meddig tud maradni a futár, mert a beüzemelés előtt nem veszed birtokba a készüléket. Azt meg nem fogja megvárni, ha mondjuk be sem tudod egyből kapcsolni, mert szét van "fagyva" az egész a hidegtől.
Ezért írtam azt, hogy annyira nem kell pörögni ezen a futár témán. Persze ha tud maradni és megvárja a beüzemelést, akkor jó arc és biztos nincs annyi dolga sem.
Az eMAG -gal azért bőven akad rossz tapasztalat, és nyilván sok pozitív is. Forgalmazóként mi is partnerek vagyunk velük már jópár éve.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Parmezan77 #22421 üzenetére
A vállalkozás kiszállításnál addig felel a termék sérülésmentességéért, amíg a fogyasztó birtokba nem veszi. Ebben benne van az is, hogy a rendelt terméket kibontja és beüzemeli. Teljesen mindegy mit írat alá a futár.
Illetve csak abban az esetben nem mindegy, ha kívülről jól látható, hogy sérült a csomagolás. Mert azt fel kell vezetni arra, amit alá kell írnod. Vagy csináltok róla jegyzőkönyvet. Az más kérdés, hogy mondjuk én az ilyet át sem venném.
Igaz, hogy én az eMAG -tól sem szeretek nagyobb értékű cuccot rendelni, mert nem kifejezetten jó arcok. Akkor sem, ha saját forgalmazás.
Amúgy ha a doboza sértetlen, akkor kicsi az esély arra, hogy a TV sérült legyen. Nem lehetetlen, de kicsi az esély. Viszont lehet csinálni videót a kibontásról, és a beüzemelésről. Amiben jól látszik az is, hogy a csomagolás bontatlan és sértetlen.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
baladam86 #22357 üzenetére
Nézd meg, hogy game mode nélkül is ott van -e.
Szerk.:
Illetve VRR kikapcsolásra eltűnik -e. Valószínű egyiknél, vagy lehet mind a kettőnél el fog tűnni a zöld pixel.Plusz egy kérdés. A gyári HDMI kábelt használod, vagy másikat? Pl. hosszabbat vettél, mert a gyári túl rövid.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- UTOLSÓ DARABOK - REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Samsung Galaxy A32 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest