- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Melyik tápegységet vegyem?
- ZIDOO médialejátszók
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Steam Deck
- Acer notebook topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
Végülis a TV média tartalmak fogyasztására van, így remélem elfér a kérdésem.
Felmerült bennem, hogy felhagyok a TVBox-os filmnézéssel és inkább áttérek, a HBO Max, Netflix és/vagy Prime hivatalos streaming megoldásokra. HBO Max-nak a bevezető ára elég szimpatikus, remélem ennek hatására Netflix is hoz valami akciótAz Amazon Prime-mal kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy az ennek a fogyasztására való alkalmazásba, be lehet tölteni külső magyar feliratokat pl. a supersubtitles oldalról.... Illetve a Prime-hoz milyen alkalmazás, lejátszó szükséges?
Valamint hol tudnám azt megnézni, hogy az előbb említett streaming oldalakon, a megnézendő listámban szereplő filmek, hol és milyen minőségben, milyen hangsávval, milyen felirattal érhetőek el? Természetesen még az előfizetés előtt
-
mikrofon
veterán
válasz
rankesz #10785 üzenetére
Vagy az android beállítási menüjében a tárhely alatt. Ha ott megjelenik, akkor működik. Ha nem akkor vagy rendszerszoftveres vagy hardveres probléma van... Amúgy szerintem a kamera és usb tárhely összefügghet. Nem tudom milyen kapcsoló felületen van összeköttetésben a kamera a TV hardverével....
-
-
mikrofon
veterán
válasz
MEXX_85 #10570 üzenetére
"Bar aha szoftveresen szált el ..."
Hát nem tudom, de ez azért elég érdekes kérdés, mert ez azért root jogokat igénylő szintű rendszeralkalmazás. Tehát hogy ez "magától", megtörténjen ennek szerintem szinte nulla a valószínűsége kategória......
Feltehetően a hiba forrása és oka ennél sokkal egyszerűbb kell hogy legyen.
Minden esetre egy img-ből történő firmware visszaállítás bármilyen szoftveres és beállítási hibát megold, mert ugye teljesen felülírja a rendszert.
Ha ez sem segít akkor a szervizt kell felhívni. Az itteni tapasztalatok szerint hoznak egy alaplapot és a helyszínen cserélik....
Így távolról nagyon nehéz segítséget adni ebben a témában, mert ez szinte a "lehetetlen" hibakategória.... -
mikrofon
veterán
válasz
eisento #10506 üzenetére
A legtöbb embernek itt szeritem az euronics-ből van. Verhetetlen áron adja. Van olyan hogy sok-sok tízez HUF-tal olcsóbban adja mint a konkurencia.
Masik népszerű beszerzési forrás a Telekom hűségidő vállalása mellett.Szervizt a Videoton szerviz intézi az egész országban mindegy honnan veszed. Egyszerűen kimennek házhoz. Az itt olvasottak alapján úgy tűnik nem értenek annyira hozzá így megoldják alaplapcserével.
-
mikrofon
veterán
@gyűrű, tudod hogy lehet a kodi userdata mappát elérhetővé tenni google tv alatt?
Esetleg valaki más tudja?Sajnos ezen a rendszeren a belső tárhelyen az android/data mappa alapból nem látható. Ezért az x-plore fel is ajánlja hogy válasszam ki hogy melyik ez a mappa. Csak az ehhez szükséges gyári fájlkezelő nincs a rendszeren így nincs mivel megadni.
Ugyan ez volt a Samsung telefonomon nemrég amikor android12-re frissített csak ott megjelent a kiválasztáshoz a gyári alkalmazás és utána működött rendesen.
Ugye a TV-s kodi-ra szeretném felmásolni a médiaboxon jól kialakitott kiegészítőimet és beállításaikat. Csak az a mappa ahová kéne másolnom nem látszik a fajlkezelőben.Tudja valaki a megoldást vagy van valakinek ötlete?
-
mikrofon
veterán
válasz
Imike_80 #10367 üzenetére
Csatorna és csatlakozó beállítások /csatlakozó / CEC legyen bekapcsolva és nézd meg, hogy jelenjen meg alul a Soundbarod. Ha megjelenik lépj bele és nézd meg hogy az erősítő opció be van-e kapcsolva.
Ezek után lépj a kép és hang beállítások / hangbeállítások / Speciális menüpontba. Itt próbáld ki hogy hdmi digitális hangkimenetet automatikusra állítod.ha ezeket megcsináltad, akkor kapcsold ki teljesen a tv-t a távirányító bekapcsológombjának hosszú megnyomásával. Aztán kapcsold be.
Ha ez nem segített akkor a hang beállítások / hangbeállítások / Speciális menüpontban próbáld ki hogy hdmi digitális hangkimenetet automatikus helyett hangtovábbításra állítod.Sajnos ilyen jellegű állítások között mindig teljesen ki kell kapcsolni és bekapcsolni a TV-t, mert csak így lép életbe a változás. Ez még egy hibája v414 szoftvernek.
-
mikrofon
veterán
válasz
Imike_80 #10361 üzenetére
Igen kell az a két szervizmenüs rezed. De nekem gondvolt a bejelentkezéssel is, meg a google home-mal való kapcsolódással is. így a v414 menüjében nyomtam egy gyári beállítások visszaállítását. Ezáltal elfelejtett minden személyes dolgot, és újra be tudtam a fiókomat állítani. Ezek után rendesen működött.
PVR-t nem használom nincs is igényem rá.
-
mikrofon
veterán
-
mikrofon
veterán
válasz
redingitell #10334 üzenetére
Pontosan, a mindenkori legalacsonyabb árat érte el a 65c825.
Hú de bizsereg az ujjam a rendeléskattintásra .... de olyan macera....a 65c728-at leszerelni becsomagolni, eladni használtan.... majd ugyan ezt fordítva a c825-tel... legalábbis ezzel győzködöm magam, hogy semmi kedvem és energiám hozzá -
mikrofon
veterán
válasz
Redneck #10302 üzenetére
+1.
Korábban elég sok képet osztottam meg itt a kijelzőjéről. Szerintem sincs semmi baj a normális minőségű tartalmak feketéjével. Nem egy OLED ezt tudjuk, de nekem sincs elszíneződés...
Pl: az új mátrix volt az a film, aminél már a harmadik változatot kellet elkezdenem ahhoz hogy normális minősége legyen a filmnek. Másik kettő elég csúnya volt, elég rossz feldolgozás pedig mindegyik 4K HDR volt és 50+GB mérettel. Az első pár perces sötét jeleneteknél ez jól kijött. -
mikrofon
veterán
-
-
-
mikrofon
veterán
válasz
Mateosz #10195 üzenetére
Szia,
ha csak teljesen sötét képnél jön elő, tehát mikor minden fekete és mondjuk csak a stáblista van, vagy egy ultrasötét jelenetnél, akkor ez sajnos ilyen. Kérdés, hogy mennyire foltos. Mert ennek a mértékében lehet eltérés különböző készülékek között. Keress vissza a HSz-eimre, én írtam többször is erről a jelenségről, meg hogy nekem köze volt a fali konzolhoz. Még képeket is raktam fel. Mondjuk az én készülékem 65c728, de a jelenség szerintem ugyan az.
Lejátszónak próbád ki a Vimu Media Player-t. Erre a TV-re ez a legjobb.
Még az is segíthet a ha a PenDrive nem NTFS-re van formázva.Amúgy ha van türelmed, kitartásod és időd visszacsomagolni, visszaküldeni és egy másikra cseréltetni, akkor kipróbálhatod. De nem kizárt hogy rosszabbat kapsz, ha a tiéd most a jobbak közül van. Persze ilyenkor mégegyszer is lehet cseréltetni
-
mikrofon
veterán
-
mikrofon
veterán
Nekem ott van ahol írtam
Pozíció szerint:
Beállítások - első pont - második pont - utolsó pont
Név szerint:
Beállítások / csatornák és bemenetek / csatlakozók / frissítéssi gyakoriság változóItt található a "CEC", alatta az "eARC" , alatta az "automatikus alacsony késleltetési mód" alatta a "frissítési gyakoriság változó"
automatikus alacsony késleltetési mód beállítási lehetőséget sem ismerem. Ez vajon mit jelenthet és bekapcsolva vagy kikapcsolva jobb filmezéshez?
Egyébként szerintem ez a Google TV sokkal jobb mint az android tv. Ez már egy normális rendszernek mondható. Szerintem még a tv képe is szebb lett. Az eARC is normálisan működik HD hangokkal.
-
mikrofon
veterán
A v414-es firmware-ben a beállítások / csatlakozó beállítások / csatlakozó / Frissítési gyakoriság váltó - ez az utolsó beállítási pont lehet az AFR csak furcsán nevezik?
Azért is érdekes mert ha ezt bekapcsolom akkor kicsit sötétebb lesz a képernyő...
-
mikrofon
veterán
Igen már beállítottam a Google tv-t. Nekem kellett egy szervizmenüs reset a v414 után is mert valahogy beakadt a felhasználói nevem és hiába adtam meg a jelszót mindig újra kérte.
Alapvetően tetszik. Egy csomó jó dolog lett ebben pl a gyerekprofil is. Viszont a menü az elég kaotikus. Jól összekutyulták az androidos és tv-s beállításokat.Nekem nem sikerül a Google Home alkalmazással összekapcsolni...
Van valami trükkje? -
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon #10151 üzenetére
El is kezdtem. A 407 telepítése után a legelején, megkérdezi hogy Google TV vagy Basic TV módon szeretném használni. Azon gondolkodtam, hogy lehet nekem az utóbbi kéne mert a megjelenő rövid leírás szerint ott a HDMi portok és a csatornák működnek. Tehát ez akkor hasznos ha nem használom az okostv reszét?!
-
mikrofon
veterán
válasz
HELLAFLUSH #10141 üzenetére
@HELLAFLUSH és @gyűrű:
A "resett all és reset shop" az kell a V407 előtt még a v083-ason is? Illetve a kettő között még a V407-ön kell a v414 ota előtt, vagy már a v414 ota után de még a v414 használata előtt? -
mikrofon
veterán
válasz
HELLAFLUSH #10135 üzenetére
Ez igazán korrekt. Köszönöm a magam és a nép nevében is ;)
-
mikrofon
veterán
válasz
HELLAFLUSH #10131 üzenetére
Képe milyen?
Jobb lett?
Kérlek dobj egy linket a firmware-hez! -
mikrofon
veterán
Akkor hogy telepítesz alkalmazásokat? Mi az eljárás?
Illetve ez custom rom? Vagy ez is gyári? Csak azért kérdem mert elég nagy a különbség a két verzió száma között.E-arc-os probléma nekem a c728-on már a v083-ason is van. DTS-HD hangú film előtt ki kell kapcsolni meg vissza, különben nem jön ki e-ARC-on vagyis hogy nem jön at a TV-n passthrough-t módban.
Valaki próbálta c728-on ezt a verziót?
Ott is jobb a kép? -
mikrofon
veterán
válasz
zzztripzzz #10040 üzenetére
Tv box-oknál hallottam vagyis olvastam már ilyet a túlmelegedés miatt. Ezekben az esetekben a tisztítás, ventilátor és hűtőborda portalanítása, esetleg a hűtőborda újrapasztázása szokott segíteni. Fogalmam sincs hogy ennek van-e értelme tv esetén.
De amúgy egy olcsóbb androidos tvbox +CE vagy egy drágább box + android megoldja ezt a problémát, ha csak ez a "hibája" a tv-nek. -
mikrofon
veterán
válasz
Lapalacs #9979 üzenetére
Amit ajánlottam kütyüt azt pont be tudod rakni a pc (hdmi) és tv (e-arc) közé. A rajta lévő kimeneteken pedig mind a pc- felől mind az e-arc porton a tv felől visszafelé ki tudja adni a hangokat. Ami viszont biztos hogy bizonyos szint felett rendes hdmi kábelek is kellenek. És ugye egy ilyen esetén kettő is.
Amit linkeltél az úgy tűnik nem kezeli a DTS es dolby szabványokat , az újabbakat. Legalábbis nincs feltűntetve. Úgy tűnik ez inkább sztereó és PCM anyagokhoz van. -
mikrofon
veterán
válasz
Lapalacs #9972 üzenetére
Nekem van egy ehhez hasonló kütyüm ami képes hdmi kimenetet kettévalasztani, külön audió es külön videó jelre. Igazából hdmi2.0b kompatibilis. Van rajta többek között optikai kimenet is.
Ezt még azért vettem hogy ne kelljen e-arc-osra cserélnem a tv-t. Azonban cseréltem, így a fiókomban "hever". Ha érdekel írj rám privátban. -
mikrofon
veterán
válasz
Brandynew #9932 üzenetére
ez sem igaz mert az új Dune film pl. nem tudom van-e már a Netflix-en.
Tehát igazából fizetős streaming szolgáltatás esetén azt nézheted amit szeretnél és elérhető az adott szolgáltatónál....
Sajnos több olyan film is van amit vagy itt vagy ott elérhető, ami igazán kellemetlen ha neked pont ott vagy itt nincs élőfizetésed.....
Én emiatt nem fizetek elő stream-ing szolgáltatóra, pedig sokkal egyszerűbb lenne az élet és megérne havi 5kHUF-ot... nekem -
mikrofon
veterán
válasz
kenwood #9931 üzenetére
Csatornát kellene kézzel beállítani, mert sajnos a TV nem látja mindegyiket és ha éppen olyat generál a router-ed az automatikus beállítás miatt akkor nem lesz 5GHz. A negyvenes körüliek szoktak megbízhatóan működni. Egy próbát szerintem megérne, már csak azért is, hogy tényleg ez okozza-e a hiba....
-
mikrofon
veterán
válasz
szakalinho #9839 üzenetére
Ezt nem tudom, hogy a tv alapból tudja-e. Remélhetőleg valaki ki tudja próbálni.
-
mikrofon
veterán
válasz
szakalinho #9837 üzenetére
Egy ilyen kütyüvel két Bluetooth fejhallgató csatlakoztatható TX módban:
[Bluetooth 5.0 Transmitter Receiver CSR8675 APTX HD LL ] -
mikrofon
veterán
-
mikrofon
veterán
Két tapasztalatot szeretnék megosztani.
1.
Tegnap megnéztem 2m-röl a 65C728-as tv-men egy filmet. Mérőszalaggal mértem ki, hogy a szemem pont 2m-re legyen a kijelző síkjától. Elmondhatom, hogy nekem nem jött be, nagyon nem. Engem nagyon zavart, hogy miközben a feliratot olvasom pásztázni kell a szememmel a kijelzőt hogy a sarkokban lévő dolgokat részleteket is lássam. Persze ez személyes, mert én a moziban is hátrábbról szeretem a filmeket, mert úgy jól belátom egyszerre az egészet.2. Tegnap a film előtt belefutottam, hogy #sz@rahang az új v083-as firmware-n. Először csak az tűnt fel hogy nincs hang a hdmi arc-portra kötött fülesen. Kb. egy órát szórakoztam vele, mert először csak a true-hd hanggal volt gond. De aztán addig piszkálgattam, amíg semmilyen hang nem szólalt meg. A box természetesen jól játszotta, mert folyamatosan ellenőriztem a Tv (hdmi2) és a box között lévő AVR-en, azon amikor bekapcsoltam mindig volt a megfelelő formátumú hang. Arra jöttem rá hogy van egy olyan beállítás a hang speciális beállítása között hogy digitális hang továbbítás. Nah ez a menüpont nem működik jól, vagy nem állít vagy éppen mást eredményez mint kéne. Ráadásul ez hat ki arra is hogy a hangkimenet kiválasztásánál nem mindig minden opció választható hanem ki van szürkítve. A megoldás az a teljes kikapcsolás (kikapcsológomb hosszú nyomvatartásával) aztán bekapcsolás. Így a kikapcsolás előtt beállított értekkel jól fog szólni, továbbítani, vagyis majdnem jól. Feltehetően ez a menüpont alatt lévő automatikus lehetőség okozza a legnagyobb problémát. Egyébként sem működik jól mert a Dolby TrueHD 7.1-et nem tudja kiküldeni semmilyen, általam próbált beállítási kombináció mellett. Már az atmos-t se mindig. Ezek előtte jól működtek, mert a fülesen van egy kis led ami jelzi hogy milyen formátumot kap és az előző verzióval jól mutatta. DTS és DTS-HD minden általam tesztelt minőségben jól működik, feltéve amikor szól. Ha nem, akkor a teljes kikapcs-bekapcs megoldja.
Ezt megírtam az angol support-ra is. Hátha segít nekik valamit és hamar kiadják a javítást.Röviden a lényeg: hangprobléma észlelése esetén egy teljes kikapcs bekapcs segít és rengeteg időt spórolsz meg ezzel. Mintha elkezded állítgatni mint én
-
mikrofon
veterán
válasz
agent11 #9660 üzenetére
Teljesen érthető amit írsz. Én csak azért javasoltam a c825-öt mert a lehető legjobb képminőségű TV-t kerested
Szerintem is elég lehet egy c715 a hálóban ha van box mellé. Az itteni tapasztalatok azt mutatták, hogy a nagyméretű filmekkel a c725 már megbirkózik míg a c715 nem biztos....
-
mikrofon
veterán
válasz
agent11 #9647 üzenetére
"A képminőség viszont legyen a lehető legfrankóbb."
Akkor az inkább a c825 kategória....
HDR és DV esetén jön ki az előnye.....2,5m esetén lehet a 65-ből engednék és inkább 55C825-öt nézném, ha a 65c825 már nem fér bele árban...
én 65-öt nézek 3,5m-ről nekem ez jó méret....
Mondjuk felirathoz kell a szemüveg -
mikrofon
veterán
nekem elég jó a késleltetési idő.... vagyis hogy én is és a gyerekeim is, együtt tudunk élni vele még a Geforce Now játékszolgáltatáshoz is megfelelő... Stabil gyors WiFi esetén ez nem hiszem hogy olyan nagy probléma lenne, főleg nem olyan felhasználáskor amit egy TV igényel....
Feltéve ha egyről beszélünk....
De persze lehet, hogy lehet.... -
mikrofon
veterán
Nekem szépen felment automatikusan a 65c728 tv-mre az új v083 firmware. Viszont azóta nem megy a hdr10 tartalom. A tv felismeri. Jobb és bal oldalon is megjelenik az információs ikon és megy is a háttérben, mert szól a hang de a kép tök fekete. A lejátszó az az ugoos am6b plus médiabox. Kipróbáltam hdmi1 és hdmi2 bemeneten is.
Természetesen kipróbáltam a gyári beállítások visszaállítását is de az sem segített. Mitől lehet ez és mi lehet a megoldás? -
mikrofon
veterán
Ahogy @gyűrű javasolta wimu az egyik legjobb. Érdemes még a Nova Média Pleyer-rel próbálkozni, de az gyakran így befagy hogy zöld lesz a teljes képernyő, pl DV-nél, Olyankor vak a kihúz bedug segít. De amit visz az szépen viszi és látszik a több hangsáv esetén a nevük is, nem kell próbálgatni hogy most melyik melyik.
-
mikrofon
veterán
válasz
Black&White #9380 üzenetére
Teljesen igazad van és ez sajnos nem csak a tv-kre igaz!
Teljes mértékben jogos @turho felháborodása. -
mikrofon
veterán
Mielőtt lecseréled LG C1-re. Azért nézz szét a fórumokon hogy mi a helyzet vele. Nehogy a duplaárún is bajok legyenek csak éppen mások, mert az Duplaszivás.
Azért ezen a fórumon is te vagy az egyik lehangosabb kritikus. Persze jogosan ez tény! De ez alapján nézz körbe az LG C1 fórumokon is. -
mikrofon
veterán
Még van egy olyan medialejatszó hogy Nova Média Pleyer. Az is sok mindennel megbirkozik. Meg er egy próbát szerintem.
Nekem ami nagyon hiányzik a Wimu-ból az hogy online lehessen feliratot letolteni.
Kár hogy nincs egy rendes androidos lejátszó.
Nem is értem miért nincs....Kodiból nekem úgy tűnik hogy a Maven's Kodi-Builds für Android elég jól teszi a dolgát. Csak néha fagy ki a frekvencia váltásakor. Emiatt azt kikapcsoltam és az ugoos saját AFR-je teszi a dolgát.
-
mikrofon
veterán
Itt is megkérdezem, mert lehet hogy inkább Ti tudjátok a választ:
Az ugoos am6b plus menüjében a Dolby Vision beállításainál három lehetőség van:
Ki
Be
Dolby vision enable with low latency (YUV)Ez az utóbbi mit jelent? Illetve ezt javasolt választani, vagy a "sima" Be értéket?
-
mikrofon
veterán
Ez igen jól hangzik.Sajonos az ATV része nem is lesz olyan mint az nvidia-n. Mondjuk én azon sem tudtam megszokni. Ezért is lett újra Uggos-om.
Sajnos én sem találtam meg a módját a TCL ATV-n hogy megjelenítsem az éppen futó alkalmazást. Így bizonyos háttérben futó alkalmazást nem is tudtam ellenőrizni hogy megy-e és bezárni se semmilyen programot még ideiglenesen se, nem hogy véglegesen letiltani. Pedig van egy kettő amit nem ártana.Button Mapper: Remap your keys programot próbáltad már. Én a pro verziót használom,. Nekem bejött, de mondjuk nem próbáltam tv nézéséhez használt gombokat programozni.
Ha már távirányító a téma, akkor ez az alkalmazás jöhet még jól: mouse toggle android tv ez a légegeret imitálja. A kusort tudid a nyilakkal irányítani. Néha jól jön. Legalábbis nekem.
-
mikrofon
veterán
válasz
Vhiktor #9218 üzenetére
Én is kíváncsian várom a tesztet.
Engem igazából ez a kérdés érdekel a legjobban:
Ha már valakinek van C728-a, akkor megéri-e ugyanolyan méretű c825-re cserélni? Tehát nyújt-e annyival többet amennyit a használt c728 eladási árára még rá kell fizetni, hogy egy új c825-öt vehessen valaki? -
mikrofon
veterán
Szerintem kár ezen ennyit pörögni. Egyszerűen a displayspecifications oldal lefelejtette a 10bit utáni zárójeles részt ennek az egy típus egy méreténél. Minden más oldal meg onnan veszi át az infókat. Senki sem gondolta végig logikusan, igy bírkamód lemásolta.
-
mikrofon
veterán
Ez igy van, mert vannak olyan tulajdonságok amik kijelző méretenként (meg még néhány feltétel miatt) egyediek és ezt le kell tudni kezelnie egy vezérlőszoftverek.
De hogy milyen bitmélységben mennek ki az adatok, vagyis a már megjelenítendő, tiszta információ, az olyan alapvető eltérés, amihez legalább másik szoftver kell, de célszerű egy másik komplett képfeldolgozó is, mert így lehet kihasználni a valódi előnyt..... Különben inkább reklámértékkel felérő specifikáció szintű előrelépés.
Persze lehet másik irányból is megközelíteni, hogy minden a magasabb szinten megy és a vezérlő szoftver is olyan komplex és a képfeldolgozó is összetettebb, vagy csak butitáson esik át a többi model. De azt meg kétlem, hogy az árai alapján ilyen költséghatékonyságra ráállt gyártó mint a TCL, egyetlen model egyetlen mérete miatt, így megbonyolítsa a saját folyamatait, mert ugye ez jelentős költség többlettel járna.
-IMHO-Részemről itt a téma lezárva, mert többet, máshogy nem tudok már hozzátenni. Aki akarja megérti, aki nem az nem....
-
mikrofon
veterán
válasz
Kiskutya #9197 üzenetére
Nem akarom, hanem mondom is, hogy nagyvalószínűséggel, a 65c715 ugyanúgy nem valódi 10biten jeleníti meg a képet mint az összes többi méretű c715.
Az én információim alapján az összes c715-höz ugyanazt a firmware-t kell telepíteni. Ez is azt támasztja alá, hogy ugyanaz a szoftver ugyanolyan módon küldi ki a megjelenítendő képet ugyan abból a képfeldolgozó processzorból a kijelzőnek. Tehát pontosan ugyanolyan az összes készüléknek a megjelenítési bit-tartománya, amelyikre ugyanazt a szoftvert telepítheted
Más gyártó más modellje megint más kérdés semmi köze ehhez. De még ugyanannak a gyártonak másik modellje is máskérdés. Nem is értem ezt miért kevered ide.
Ráadásul a c728-nál is leírja a gyártó a FALD-ot még sincs benne. Míg más gyártónál, de még ugyan ennél a gyártónál is működő dolog.Azt is tudjuk, hogy az etalonnak felhozott displayspecifications oldalon mai napig szerepel, hogy a 65c728 “full-array local dimming" pedig nem az.
Milyen tesztre gondolsz? Mivel tesztelik a 10 bitet?
Én nem tudom! !e csak azzal lehet megmondani hogy tényleg az, mert a ények és ismeretek ellenkezőjét támasztják alá. Mint ahogy a FALD-ot is csak az a készülék tudja, ami a teszten is bebizonyítja. Nem pedig az amire a gyartó, vagy az etalon displayspecifications oldal ezt írja...
Ettől még természetesen nagyon jó képe lehet és van is a 65c715-nek. Ezt 55c715 esetében személyesen is megtapasztaltam! -
mikrofon
veterán
A nyomtatott persely a legjobb mert annak a hossza is lehet egyedi.
Vagyis az lenne a legjobb, ha a konzolhoz adott műanyag hengerek, közvetlenül a menettel ellátott fém lemezen ülnének fel,a mi meg a kijelzöpanelhez lenne fixen, stabilan rögzítve....
De már az is jó lenne, ha a műanyag bemélyedés egy milliméterrel nagyobb átmérőjű lenne, hogy a konzol tartozék műanyag persely rendesen beférjen..... -
mikrofon
veterán
válasz
Kiskutya #9178 üzenetére
1.: Sehol sem olvstam hogy letesztelték hogy tényleg 10bit-es-e...... Csak meghivatkozzák a specifikációt!
2.: Miért ne rakták volna bele a 65C725-be.
3: Ráadásul a 10bit-es panel 10bites meghajtásához más hardver és szoftver is kell mögé csak akkor működik. Erről sincs szó sehol, hogy más lenne, vagy másikat kellene hozzá frissítéskor feltölteni.VS:
1. specifikácíó
Hiszem ha látom, addig csak marketing....
-
mikrofon
veterán
Korábban írtam, hogy szerintem nagyon rossz kialakítású a 65c728 hátlapjána és a VESA rögzítési pontjának kialakítása. Annyira hogy ez befolyásolja a foltosodást. Ehhez most hoztam képeket bizonyítékként és magyarázatként.
A négy felfogatási pontból kettő felső és kettő alsó másmilyen kialakítású:
1.: Az alsó sem tökéletes de ez legalább elfogadható, mert itt a fém menet fölött van egy kis légrés kb 1m, majd a műanyag hátlap, így amikor szorítod a hátlapra a fali konzol TV-re rögzíthető részét, a műanyag hátlapot rányomja a fém menetes lemezre a konzol kis hátlapi deformációval.
2.: A felső kettő viszont szerintem elfogadhatatlan: A fémlap ami a meneteket tartalmazza sokkal mélyebben van, a felette lévő műanyag rész (ami a konzol tartó csavarok megszorításkor hozzászorul) kb 2mm távolságra van tőle. Ráadásul ez is kb. 5mm mélyen van a hátlap hátsó részétől, amire a konzol felfekszik. Kipróbáltam és már kézi megnyomással látható hogy az egész hátlap a konzol alatt megnyomódik és deformálódik nyomás hatására.
Ezt én házilag korrigáltam. A konzolhoz gyárilag adnak műanyag hengereket, perselyeket. Ennek sajnos nagyobb a külső átmérője, mint itt a hely, így nem megy bele rendesen. De megköszörültem, így már bele ment és nem a hátlapon, hanem ezeken a müanyag perselyeken ül fel a konzol, mivel az alsó rögzítési pontok alá is ilyet, csak a rövidebbeket raktam.És akkor a foltosodásra gyakorolt hatás:
Csak a konzol perselyek nélkül:
A konzol perselyekkel rögzítve:
A konzol köszörült perselyekkel rögzítve:
Természetesen az egész kicsit torz, mert a valóságban alig látható a foltosodás és csak 1-2%-os háttérvilágosságnál. A képeket direkt túl világosra (feketét már inkább szürkére) állítva készítettem, hogy látszódjon a hatás
Ezt meg azért mutatom meg, hogy látszódjon hogy ennyire túl kellet húznom már az első esetben a fényeket, hogy a legfelhősebb esetben látszódjanak a foltok valós tartalom mellett. Az ugye középen a kékes színű négyrészre osztott kodi logo lenne de alig látszik a fényerő túlhúzásától. És a fekete is már kék.....
-
mikrofon
veterán
Szia,
esetleg letesztehetnég hogy a penelja 10 vagy 8+2bit-es.
Hátha valaki meg tudja mondani, hogy ezt hogyan tudod tesztelni.Ezt a gyártó honlapot kellene megnyitni régiód szerint. Aztán a "Downloads"/"Software" részen jobbklikk és már töltheted is a régiód szerinti legfrissebb firmware-t.
Neked elvileg 65C715K a típus jeled, míg nekünk 65C715.
-
mikrofon
veterán
válasz
Kiskutya #9171 üzenetére
Mert nem logikus és semmi bizonyíték nincs rá. Semelyik másik méret nem ilyen és másik tipus ugyan ilyen mérete se ilyen.
Ez a honlap is azért írja mert a gyártó honlapján van egy ilyen sor a specifikácik között: "10 bit panel: Yes"
De feltehetően ez pontosan annyira igaz mint hogy az írják hogy c728-as Local dimming és Fald képességgel is bír. De ezt már többen bebizonyították hogy nem igaz. -
mikrofon
veterán
válasz
Miczaki #9161 üzenetére
Igazából ahogy előttem is mondták, szerintem ez a kettő közül dönts:
TCL 55C728 => ha a jobb képminőség, a jobb androidos hardver és a jobb játékkonzol támogatás (2.1HDMi, 4K/120Hz)
TCL 65C725 => pedig ha a méret a lényeg.Én valószínűleg a nagyobbat venném, ha nem játszok és van vagy lesz egy médiabox-om.. Amúgy sokan írták, hogy ac725 saját hardware is már megbirkozik a jó minőségű és nagyméretű filmek lejátszásával.
Még egy érdekesség, hogy a c725 rendelkezik egy USB3-as porttal is, míg a c728 csak usb2-vel. Ez jól jöhet ha adathordozóról nézel filmet, vagy a nem túl jó a WIFI-d és kábelen szeretnéd összekötni a routereddel, mert így tudsz bele egy usb3-as LAN adapter használni, ugyanis mindkét készülék saját LAN portja elég gyenge.
A képe se sokkal "rosszabb" a c725-nek.... -
mikrofon
veterán
Az én információm szerint valóban két dolog:
Az egyik az andoid 9; 10; 11; és most már 12 Ez maga a rendszer
A másik pedig az hogy van a normál android, mint a telefonokon és hogy van az android TV rendszer. Nah ez az utóbbi helyett jön a Google TV. Ennek az átállása folyik szépen régiónként.
Tehát valójában az android TV rendszer megszünik és csak a google TV rendszer lesz. Ez megy majd TV-kre és box-okra -
mikrofon
veterán
válasz
herceges215 #9140 üzenetére
Olyan jó biztos nem mint élőben.
Szerezz egy húsvér szép hölgyet és gyönyörködj a valóságban. Azt biztos nem éri utol ez a tévé de még a c825 sem.
Gyanítom mindenkinek megvannak a perverziói de hogy pont egy ilyen részt osztottál meg és annak is pont azt a részét ajánlottad az azért nekem már durva volt. -
mikrofon
veterán
válasz
Levente1991 #9094 üzenetére
Igen. Bármit kötsz a bemenetekre akkor mindig az aktiv bemenet hangja fog szólni a fülesen. Az arc jelű tud esetleg rosszul működni de ez sem biztos Ez függ az oda kötött forrástól.
-
mikrofon
veterán
válasz
Levente1991 #9089 üzenetére
Akkor igazából minden rendben van szólnia kéne a tv-re kapcsolt Bluetooth fejhallgatón is. Egy dolgot próbálj még ki esetleg hogyha hdmi arc csatlakozóba van dugva a dox akkor dugd át hdmi2-be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Yettel topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest