Hirdetés
- Olcsó, gasket mountos klaviatúra a Logitech égisze alatt
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gaming notebook topik
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Fényeskedjék: ROG Strix OLED XG32UCWMG monitor tesztje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
Vhiktor #29297 üzenetére
Nem. Kétszer cseréltek alaplapot. és kaptam egy ígéretet, hogy ha várok még egy kicsit, akkor meglesz a csereutalvány. Így most nem erőltetem a békéltető szálat. De a fogyasztóvédelmi bejelentést megtettem a TCL support miatt.
Sajnos hiába jó a vas, ha hitvány a szoftver. Még meglátom a firestick mit tud elfedni ezekből. -
Celtis
veterán
válasz
BlueSteel #29291 üzenetére
V098-on magas állásban SDR-en botrányos. Focimeccsen villognak a kép egyes részei, a világos mezek körül sötét udvar. Nem értem, hogy ezeket a hibákat hogy nem veszi észre más, annyira nyilvánvaló. (minden egyéb képjavító kikapcsolva)
Közepesen viszont jó volt.Az EB döntőn már a V135 volt a tv-n. A local dimmingben én nem tapasztaltam romlást. Viszont már tv adással is akadozik a kép.
-
Celtis
veterán
válasz
JoceeHunt #29216 üzenetére
Miért baj az, hogy a tv-vel bekapcsol az erősítő? Miért akarod a rosszabb minőségű tv hangszórókat hallgatni?
Amúgy valószínűleg az erősítő CEC menüjében tudod tiltani, hogy másik készülék bekapcsolásával együtt bekapcsoljon. A tv-ben is van ilyen menüpont, de az meg a tv-re vonatkozik, neked meg pont fordítva kell. -
Celtis
veterán
Az a benyomásom, hogy a V135-tel már a tv adás is akadozik. Legalábbis a tegnapi focimeccsen nagyon sokszor előfordult, míg V098-on nem. Hajrá TCL!
Kíváncsi leszek a fogyasztóvédelmi vizsgálat eredményére is.
-
Celtis
veterán
válasz
mikrofon #29131 üzenetére
Pont akartam kérdezni, hogy egy ilyen firestick esetén ugyanazt a Googletv felhasználói felületet kapom a tv-n? Támogatja a CEC-et, azaz tudom a tv távirányítóval kezelni?
Értem, hogy a sajátja jobb, de nekem a tv-é is megfelel, és nem akarok két távirányítót használni. -
Celtis
veterán
Eddig úgy láttam, hogy a V098 DV világos módban kevésbé - vagy legalábbis a tesztre használt jeleneteknél egyáltalán nem - szaggat. Ma megnéztem ezt a Vérapó című filmet. A filmről nem akarnék véleményt alkotni, de valami botrányosan rossz a mozgás. Akad, remeg. Várom a frissítést.
-
Celtis
veterán
válasz
zsolt501 #29075 üzenetére
Ez nem így van. Feltételezem te az alkalmazás interfészről beszélsz. pl. amit a Kodi is kiír, de ez nem azonos a kijelző frissítési frekvenciával.
A tv alapvetően tud kadenciahelyes lejátszást, ezt magam is teszteltem a legelején. Talán az ezt igazoló képeket is beraktam. A mikrolagok meg Vhiktor által tapasztalt időnkénti akadások más miatt vannak. -
Celtis
veterán
válasz
tobias40 #29033 üzenetére
Csak egy driver kellene a tunerhez. A Kodihoz van megfelelő addon (tvheadend és HTSP kliens)
Én satip szervert használok. Így nincs külön box a tv-nél meg külön távirányító. Egyébként ez enigma-t futtató beltérivel is megoldható. A vu+/enigma addon kell kodira és így abox streamel a tv-re. Egy box több tv-t is ki tud szolgálni. -
-
Celtis
veterán
válasz
westcoastog #28995 üzenetére
Ilyen? #25747
Ez mozgóképen vibrál is..
Túl van tolva az élesség. Sajnos nullára levéve is túlélesít. -
Celtis
veterán
válasz
Pendragon911 #28949 üzenetére
Nekem a play áruház azt mondja, hogy nem kompatibilis a tv-vel.
Viszont valószínűleg van Kodi addon, amivel tudod nézni. Habár a legegyszerűbb és legjobb minőségű ha földi antennával nézed a mindigTV-n. -
Celtis
veterán
válasz
kenicsab #28939 üzenetére
De counterbillnek optikán működik a többcsatornás hang, csak a hangerő szabályozás hiányzik. Egy ilyen extractorral pont ugyanott lenne, semmit nem oldana meg.
Nekem azért fura, hogy az egyik TCL-en megy a többcsatornás hang, a másikon meg nem. Elvileg az erősítőn nem múlhatna, mert a legacy ARC nem egyeztet a támogatott hangformátumokról, csak a tv dönti el, hogy mit küld ki. Mégis épp a Denon ír AVR szoftverfrissítésről az ARC kompatibilitás érdekében. Egy elérhető AVR frissítés ellenőrzést megérhet a dolog.
-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
válasz
counterbill #28918 üzenetére
És mi a forrás? Belső lejátszóval YT és egyéb streaming alkalmazásokkal is csak sztereó? Nem lehet, hogy a házimozi van 2.0 módba állítva ARC-on?
-
Celtis
veterán
válasz
counterbill #28916 üzenetére
Az audio kimeneti formátumot állítsd auto-ra vagy pass-through-ra a tv menüjében. Valószínűleg most PCM-en van, ami viszont csak sztereót tud.
-
Celtis
veterán
válasz
BlueSteel #28888 üzenetére
Haha. Épp csak annyi idő után, hogy elkezdtem a GoogleTV konfigurálni, már fel is dobta, hogy letöltött egy új szoftvert és akarom-e frissíteni. Két választási lehetőség van igen vagy igen.
Pedig az első mozdulat volt a frissítés tiltása a jelen lévő szervizes ember szeme láttára. -
Celtis
veterán
Újabb alaplapcsere. Most 65-ös lett a tv-m, viszont V028-as szoftverrel.
-
Celtis
veterán
válasz
Lackó1984 #28753 üzenetére
Nekem is akad, pont az ajtónyitás végén, amikor a kép a szobabelsőre vált.
Én a Netflixen a 3 test probléma 8. epizódjában a 7:00 -7:30 részt szoktam használni erre. Nálam a kastély felé közelítő drónfelvétel, a nő ajtón belépésekor, illetve amikor áthalad a szobán szokott előfordulni akadás.
-
Celtis
veterán
válasz
Stealth #28732 üzenetére
Most nézem. Igen, ugyanaz. Annyi, hogy bármikor bevihető a kód, ha a home képernyőn van a tv. Illetve ahogy írja is C805 esetén nincs menü gomb, hanem a 3 csíkos gombot kell nyomni.
Volt még egy kód
a kontraszt beállításba belépve az 1,9,5,0 gombokra belép valami szerviz menübe a tv. Itt csak le kellett olvasnom egy értéket. -
Celtis
veterán
válasz
Stealth #28721 üzenetére
Nekem le vannak írva a PID módosítás lépései, mert a szerviz megcsináltatta velem. Nem ajánlom játszani vele, mert más PID-re állítva a készüléket sötét marad a képernyő. Habár vakon végigcsinálva a lépéseket a PID visszaállítható.
Érdekes módon nekem az oda-visszaállítástól megváltozott a tv viselkedése. De jó nem lett. A TCL elutasította a készülékcsere iránti igényemet (75 nap alatt sem javították meg, hanem csak elrontották, de ezért majd remélem a fogyvéd jól megb.ssza őket) Most a szerviz újra alaplapot akar cserélni. -
Celtis
veterán
Ma végre volt egy kis időm és beadtam a panaszt a Fogyasztóvédelmi hatósághoz. Ha ennek az eredménye egy kicsit is normálisabb támogatás lesz, akkor már megérte.
De még mennem kell a Békéltetőhöz is.
-
Celtis
veterán
válasz
phoenix1989 #28616 üzenetére
A rendszer fut készenléti állapotban is. Kapcsold ki a gyorsindítást.
-
Celtis
veterán
válasz
MrDrake #28466 üzenetére
A fogyasztóvédelem egyedi fogyasztói ügyekkel nem foglalkozik!
A fogyasztó valamely fogyasztóvédelmi problémájának megoldása érdekében az alábbi intézményekhez fordulhat segítségért:
a fogyasztóvédelmi hatóság fogyasztóvédelmi jogszabálysértés esetén jár el,
a békéltető testület egyéni ügye megoldásában segít,
az Európai Fogyasztói Központ határon átnyúló fogyasztói jogvitája megoldásában segít. -
Celtis
veterán
válasz
MrDrake #28459 üzenetére
Van egy olyan benyomásom, hogy a TCL nem enged csereutalványt kiállítani a szerviznek.
Legalábbis nekem a szervizvezető szavaiból ez jött le. Több mint 2 hónapja jelenettem be a hibát, azóta harmadik körös szervizelést indítják el és egyre rosszabb a készülék.Az már biztos, hogy panaszt emelek nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnál és ha nem adják ki a csereigazolást, akkor megyünk a Békéltetőhöz is.
Neked azt javaslom, hogy ne vedd át a készüléket és ha 30 napon belül nem kapsz egy megfelelőt és csereutalványt sem, akkor fordulj a panaszoddal a helyi Békéltető testülethez.
-
Celtis
veterán
válasz
Celtis #28334 üzenetére
Ha esetleg valakit érdekel, akkor beszámolok a fejleményekről.
A szerviz időközben rájött, hogy valamit mégiscsak elszúrtak, így változott a hangnem.
Telefonon mondták, hogy milyen kódokat üssek be. Sikerült elérni, hogy egyáltalán nem volt kép. Szerencsére egy másik kóddal sikerült visszaállítani a képet. Most azt sejtik, hogy a gyári dokumentációban nem megfelelő kód van, és próbálnak utánanézni a jónak.
Ami érdekes, hogy a korábbi videón látható FALD összevisszaság megszűnt, viszont a FALD egyáltalán nem működik. A tv névjegye tök más adatokat mutat mint alaplapcsere előtt.
Közben várom, hogy az ügyfélszolgálat végre döntsön és vigyék a fenébe a készüléküket. Majd akkor beszéljünk, ha készen van. Én nem a teszterük vagyok. -
Celtis
veterán
válasz
BlueSteel #28346 üzenetére
Beszéltem az ügyfélszolgálattal. Próbáltam belőlük kiszedni, hogy egyáltalán ki az a leánycég aki a képviseletet ellátja, de semmit nem volt hajlandó elárulni. Csak annyit tudtam kiszedni, hogy helyileg Romániában ül a diszpécser. Mondjuk erre az akcentusából is rájöttem.
A telefonszámuk titkos, mármint az előfizetői adatok.Ez nekem ultragáz. Van ugyan szerződött szerviz partnerük (egyelőre), de szerintem ezek egy nap alatt feltudnak szívódni, ha úgy alakul a helyzet.
-
Celtis
veterán
Valaki tudja esetleg, hogy létező cég-e a TCL magyarországi képviselet? Ki van az ügyfélszolgálati email mögött? Kié a +3619989619 telefonszám?
Semmit nem lehet találni róluk. TCL Magyarország/Hungary nevű cégek felszámolás alatt vannak.
-
Celtis
veterán
válasz
Celtis #28169 üzenetére
Na így k.rta el még jobban a fehérvári Videoton szerviz a 75C805 tv-met.
video
A valóságban még ennél is rosszabb.És az ügyfélszolgálat még tovább rugózik. Látják a készülék info képen, hogy 55-os panel van a tv-ben, de van pofájuk még videót is kérni a hibáról.
Gondoltam ha nekik hasznos a videó, akkor hasznos, ha a leendő TCL vásárlók is látják milyen szerviz támogatásra számíthatnak, ha vesznek egy ilyen kínai szutykot. Igen, pont olyan mint az alixpressen, csak ez nem 2 dolláros gagyi kacat, hanem >1000 dolláros.
-
Celtis
veterán
válasz
boborján2 #28304 üzenetére
Az összes részben tapasztalható ez. Most nem tudok konkrét jelenetet mondani, mert egyrészt be sem kapcsolom a tv-t, annyira elcseszték a szervizben, másrészt nem a V098 van most rajta.
Nyílván a film kódolása okoz gondot, de ismétlem, hogy másik DV módot választva ugyanaz a jelenet nem akad. -
Celtis
veterán
A #26779-ben leírtam és videó is van. 3 test probléma utolsó epizód. A videón látod a jelenetet. Így DV sötét módban csuklik. De közvetlenül ezelőtt van egy totál kép ahogy a kamera kívülről ráközelít a kastélyra. Abban is van egy csuklás DV sötét módban.
Végig vannak persze ilyenek, de ezek a konkrét jelenetek, amikkel tesztelni és demonstrálni szoktam.
-
Celtis
veterán
válasz
BreamHunter #28280 üzenetére
Kizártnak tartom, hogy passzív alkatrészek szórása okoz ilyet. Nálam az akadás 100%-ban pontosan ugyanazon jelenetek ugyanazon pillanatában következik be. Ha viszont DV módot váltok, akkor másutt. Ez szoftveres probléma vagy ha hardver változat függő, akkor meg rosszul optimalizált a szoftver, tehát megint csak ott vagyunk, hogy szoftveres a probléma.
Maga a vas képes megfelelő működésre. -
Celtis
veterán
válasz
tigribigri #28261 üzenetére
Illetve ha ott is a lyuk ahol kell, a gyári csavarok nem minden furatban érik el a menetet rendesen.
-
Celtis
veterán
válasz
classic B #28127 üzenetére
Na, a szervizből visszakapott tv egy felhős IPS paneles tv szintjét hozza. Nagyon vicces a local dimming. Van egy állandó alap fény és foltokban világosabb a képernyő, illetve nem azok a zónák világosodnak ki, ahol a világos tartalom van.
A teszt videón megy egy kis fehér kocka, és a képernyő sötét részein világosodnak ki zónák.
Ez annyira sz.r, hogy inkább frissíteni akartam, de nem talál újabb szoftvert.Írtam is egy szerelmes levelet a TCL-nek.
-
Celtis
veterán
Bevizsgálásra vitték el a C805-ömet a V098-on akadozó streaming miatt. Persze semmit nem vizsgáltak be, hanem kicserélték az alaplapot. Ezen egy ősöreg, 2022-es M053 verzió van.
Kb 5 percet játszottam vele. a NF nem akad, sima a lejátszás, de ennyi idő alatt kétszer is összeomlott szoftver. Egyszer csak az alakalmazásból lépett ki egyszer a tv is újraindult.
Csodálatos!Kíváncsi vagyok mikor mászik fel rá a V098.
-
Celtis
veterán
válasz
Vhiktor #27980 üzenetére
Érdekes módon a fórumot olvasva is legtöbbször azoknak van gondjuk akik első bekapcsolaskor már pendriverol azonnal telepítik a fw-eket.
Vállalom, hogy én vagyok itt az egyik leginkább elégedetlen másik talán classic B, pedig soha nem raktam fel semmilyen bizonytalan eredetű fw-t. Csak a ráerőltetett OTA frissítés ment fel, ami el is qrta rendesen a tv-t.
Sajnos a TCL support még nem jutott el odáig, hogy felfogja a szoftverhiba fogalom jelentését. -
Celtis
veterán
válasz
st6969 #27795 üzenetére
Így van, filmenként változik, hogy milyen gyakran szaggat. Van amelyiknél percenként többször pl NF 3 test probléma. De ma pl. aPrime-on néztem a GT utolsó részét. Abban is van akadozás, de ritkábban. Mindkettő DoVi.
Az akadás helye változik a DoVi mód beállítástól, de adott beállítással 100-ból 100-szor ugyanott akad a film.
Majd megnézem nem DoVi tartalommal is. -
Celtis
veterán
válasz
BreamHunter #27759 üzenetére
+1 (C805)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kályha, kazán, kandalló stb. fűtés
- Fogyjunk le!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Két nap múlva itt a Xiaomi 17, van egy pár hivatalos fotó is róla
- sziku69: Szólánc.
- Nagyrobogósok baráti topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Olcsó, gasket mountos klaviatúra a Logitech égisze alatt
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Acer Nitro V - i5-6300HQ I 8GB I 128SSD + 1TB I GTX960 4G I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Eladó AirPods 4 (non-ANC) 2 év jótállás
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest