- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- LED / LCD TV topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
nagyúr
Tegnap kalibráltam az egyik fórumtársnál egy C725-t.
Elég meggyőzőek voltak a mérési eredmények, ha van rá igány esetleg csinálok egy rövid videót beőle (csak a mérésekről). -
Vhiktor
nagyúr
Ha minden igaz az az LG ips paneles, így sokkal rosszabbak a feketéi mint a C728-nak, kb csak az 1/5-e, tehát világít a sötétben az LG feketéje.
Ha teljesen fekete képet teszel be az csalóka, mert lekapcsolja teljesen az LG a héttérvilágítást,í gy rá lehet írni hogy végtelen a kontraszt aránya
.
Teggyél be 1 vagy 5%-os fekete képet és nézd meg azzal, rögtön látni fogod mennyivel jobb a C728.
-
Vhiktor
nagyúr
Van itt a fórumon olyan aki a videóim hatására vásárolt C728 vagy C825 modelt?
Megköszönném ha jelezné felém -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Yamaha R1 #10349 üzenetére
Abszolút megéri a felárat, más liga a 2 tv.
Annak a modellnek ami nálam volt/van nagyon rossz volt az uniformitása 100-ból csak 48 pontot ért el.
Nekem mondjuk 75-tól számít jónak.De az az érdekes, hogy filmeknél vagy játékoknál még ezt sem veszed észre, csak nagyon ritkán és akkor is csak a kép alsó harmadában és ott sem fényerő tekintetében hanem sárgás a fehér, de ez ritkán feltűnő, inkább havas jeleneteknál látható.
Kalibráltam egy ugyanilyen modelt az egyik fórumtársnál és nála telejsen jó volt az uniformitás.
Szóval ha van rá keret akkor én a C825-t venném.
-
Vhiktor
nagyúr
Feltettem a csatornámra a C825 legjobb beállításait ami műszeres kalibráció nélkül a legjobb képet adja:
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
zazenke #10190 üzenetére
A legjobb kontraszt aránya egyértelműen az olednek van. Ugye ott mindig végtelen a kontraszt arány.
De ha a képernyő nagy részét fedi világos tartalom hdr forrás esetén akkor ott elverzik egy jobb lcd vagy miniled mellett. És ott már a feketeszint sem számít, mert q szemed a nagy fényerő mellett még a szürkét is feketenek fogja látni.
Egymás mellett kellene látnom a 2 technológiát ugyanazzal a tartalommal, de erre nem volt lehetőségem.
Mindkettőnek megvan a maga hibája, olednel savosodas, minilednel blooming lehetősége.
De az biztos, hogy oled helyett a miniled a legjobb alternatíva.
Jelenleg én most tényleg a felhasználás helye alapján választanék, ha csak sötétben használom akkor oled, ha nem akkor miniled.
Egyébként meg van olyan is akinek nem jön be az oled nagy kontraszt aránya mert termeszetellenesnek látja.
-
Vhiktor
nagyúr
Fent van a teszt
TCL C825 tesztRemélem hasonlóan jóra sikerült mint az előző.
-
Vhiktor
nagyúr
Elkészült a C825 tesztem. Már csak jóváhagyásra vár( el lett töltve YouTubera, privát videóként), sajnos a YouTube talált benne szerzői jogi problémát, az egyik felahasznált jelenettel van baja, amit a kontraszt arány demonstrálásához használtam....
Szóval nemsokára publikus lesz
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Bill55 #10094 üzenetére
A C728 képminőség terén ugyanazt hozza mint a Samsungod (ugyanakkora kontraszt arány, ugyanaz a feketeszint, stb). A fényereje egy picit nagyobb, illetve támogatdja a HDR szabványokat meg azokat az alkalmazásokat amiket írtál.
A Q70-el viszont képminőségben is jobban előrelépsz: nagyobb kontraszt arány, még nagyobb fényerő, ezért a HDR is látványosabb lesz rajta.
Én a Q70-et venném.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Black&White #10066 üzenetére
Nem, nem frissíthetem rajta a fw-t, hardveresen és szoftveresen is ugyanúgy kell visszaadnom, mint ahogy kaptam.
De kalibráltam közben egy ügyfélnél egy C825-t amin más fw volt és a tapasztalt különbségekre kitérek. -
Vhiktor
nagyúr
Mar vágom össze a videot a c825 teszthez, jövő hét vége felé felkerul.
Tudom sokat kellett rá várni, de megprobalok minden kérdésre választ adni, nagyon reszletes kontraszt arany analizissel és még arra is kitérek, hogy hogyan állja meg a helyét egy oleddel szemben.
-
Vhiktor
nagyúr
B.U.É.K.
-
Vhiktor
nagyúr
Akinek van C825-e megnezne nekem hogy mozi módban a local dimmingnek van e middle (koezepes) beallitasa?
Az én teszt készülékemen van, de ma voltam kalibralni egy ügyfélnél egy 65"-os C825-t , de neki nem volt csak ki, alacsony, meg magas.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
TommiStyle93 #9515 üzenetére
Nálam az oldotta meg a dolgot, hogy a képmódbeállítás az ugye automatikusan Jaték-ra van állítva
Az ALLM kapcsolóra gondolsz? -
Vhiktor
nagyúr
Köszi
Nehéz kérdés a tv-k projektorokkal való helyettesítése.
Elsőkörben a hagyományos izzós projektorok rögtön ki is esnek, mert pár 1000 óránként
cserélni kll benne a lámpát, soksor kicsi a fényerő, valamint azok nagyon nem szeretik ha ki/be vannak kapcsolva mint egy tv, 20 perecnél rövidebb ideig nem is szabad bekapcsolni őket, mert hamar meghalnak.Kontraszt még annyira nem is baj, ha van dedikált szoba, pl egy mai JVC vagy Sony on-off kontrasztarányt tekintve kenterbeveri az összes mai tv-t ami nem OLED. ANSI kontraszt persze már más kérdés.
A legnagyobb probléma, hogy sötétítés nélkül még a 100 millás gépnek is vacak képe van. És a sötétítés még mindig csak a történet 30%-a, ha melette világosak falak. És itt van meglőve az egész koncepció, mert tv-zsnél szerintem nem akar ezzel az ember tökörészni vagy fekete falak között kriptában leélni az életét.
HDR meg projektoron nem létezik (csak annak a szimulálása).
Szerintem 2 dolog kellene hogy teljesüljön, hogy projektorral le lehessen váltani a tv-t (mármint hagyományos tv adások nézése terén), az a lézeres vagy ledes fényforrás amivel éjjel nappal üzemelve akár 10 évet is elmegy a készülék, akár a percenkénti ki-be kapcsolás sem árt neki, valamint egy spéci vászon ami napfény mellett is brtuálisan kontrasztos képet tud adni (talán fekete színűnek kellene lennie, de ehhez meg brutál fényerő kellene projektor részről, hogy erre fehéret vetítsen). Az ALR vászon ezt próbálja meg teljesíteni, de még fényévekre van ettől.
Bizonyos képméret felett egy a baj a tv-kkel, hogy nagyon uralják a teret. Ezt én a jövőben feltekerhető OLED panellal váltanám ki, úgyanolyan lenne mint egy motoros vászon, ha nem kell akkor visszahúzódik.
Ezek az ust projektorok szerintem ilyen Life Style/Home entertainment kategória, aki meg ilyen célra veszi annak nem is feltétélenül fontos a kontraszt/képminőség és simán a flara vetít vele.
Magyarországon még lehet létjogosultsága abból a szempontból is, hogy aki kis méretű nappaliban aakrja használni és nincs dedikált szobája, akkor megint csak emgvan lőve, mert a komolyabb gépek 90%-a csak messziről tud értelmes méretű képet vetíteni és simán van olyan nappali ahova ez miatt nem helyezhetőek el.
Nem is értem a gyártókat, manapság alap kellene, hogy legyen, hogy mondjuk 2,5 méterről lazán hozza a 100"-olt, főleg úgy hogy egyre jobban mennek le a nagy képernyős tv-k árai. -
Vhiktor
nagyúr
Felkerült az új teszt videóm a Samsung The Premiere LSP7 lézer projektorrol:
[link] -
Vhiktor
nagyúr
válasz
bujdosomark #9409 üzenetére
Pontosan, egy tv-nek egy valamit kell tudnia, de azt maradéktlanaul méghozzá képet megejeleníteni, a többi csak extra, de az extráknak soha nem szabadna prioritást élvezniük a képminőség és stabil működés felett.
-
Vhiktor
nagyúr
Akinek a gaming a legfontosabb annak a legjobb választás az LG.
-
Vhiktor
nagyúr
HDR 10 és 10+ metadatará.
Nem kezeli, legalábbis annál a készüléknél ami nálam van, hogy ez most fw bug vagy nem azt nem tudom.A tv saját médialejátszója kezeli, de cserébe nézhetetlenül szaggat, kodi nem szaggat, de nem is kezeli (amit a külső médilejátszó és a beépített média player jól jelenít meg, az kidoval szénné van égve, mert azt gondolja, hogy ez bizony 10.000 nit.).
-
Vhiktor
nagyúr
Nekem igazából mindegy, hogy milyen a kodi, mert úgyis külső lejátszót használok, de a teszntél ezeket megfogom említeni, mert aki nem akar külső média lejátszót annak bizony szívás.
Kodiból a legfrissebb van rátéve ami a google playen elérhető.
Kodi esetén nem az akadással meg a frekivel van a fő gond, hanem, hogy egyszerűen nem használja a metaadatokat, inentől kezdve kukába való a kodi is.
Csak alternatíva lett volna a belső médialejátszó használhatatlanságára, de így nem az. -
Vhiktor
nagyúr
Ez melyik verzió lehet?
V8-T615T01-LF1X016
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Black&White #9337 üzenetére
Teszt tv lévén ezt nem merem sajnos rátenni.
Szóval a fő problémák:
beépített lejéátszó akad HDR videókkal, használhatatlan.
Kodi is x*r mert nem kezeli a hdr metaadatokat (bár mondjuk amikor a fejlesztői nem értették, hogy miért fontos a kadencia helyes lejátszás, akkor el is engedtem az egészet......).De szerencsére kép bugok nincsenek.
Hivatalos frissítés 2022 Q1-ben várható.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Black&White #9261 üzenetére
Megnéztem V082 van rajta.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Black&White #9259 üzenetére
A legújjabbal szoktam, de még nem néztem meg melyik van rajta. Béta szoftvereket nem teszek rá.
-
Vhiktor
nagyúr
Sikerült beüzemelnem a TV-t (C825), de csak 5 percem volt még egyenlőre, viszont ennyi idő alatt is megdöbbentett a hangja, a tv hátuljába épített mély hangsugárzó miatt elképesztő.
Ilyen hangminőséggel még nem találkoztam beépített hangszorók esetén -
Vhiktor
nagyúr
A feketéje és a kontraszt aránya a mai tévékhez képest nagyon jó, ráadásul mindezt úgy, hogy nem használ local dimminget így nincs blooming sem
Én nem találkoztam problémával a sötét jeleneteknél sem. Sávosodás inkább OLED-nél van a sötét részeknél.
Itt felhősödés van, de valós tartalomnál ha jó panelt fogsz ki, akkor nem fogod észrvenni.A Q6 az a Q60?
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
szucsinka #8633 üzenetére
Én a teszt után úgy visszacsomagoltam a C728at hogy a gyárban megnyalnak a 10 ujjukat utána:)
De nem is értem mért ha eredeti csomagokban leejtik szerintem akkor sem hajolhat meg így, ha csak nem 2 méterről esett le.
Lehet valaki megvette online, a gyerkőc leverte, és élt a 2 hetes elállási joggal.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
kocsislevi #8600 üzenetére
A micro dimming 1000 valahányszáz zónája csak annyit jelent, hogy a képet egy pillanatban több mint 1000 zónán elemzi és ez alapján állítja be a tv teljes háttérvilágítását, mivel nincsen zónákra osztva a háttérvilágítás ezért a komplet panel háttérvilágítását állítja.
A local dimming meg a zónákra osztott háttérvilágítást zónánnként állítja.
Tehát lényegében micro dimming csak egy dinamikus kontraszt állító.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Brandynew #8594 üzenetére
Azért ezt így erős kijelenteni.
Nem mindegiyk ilyen, de ki lehet fogni ilyet is., valamint a sávosodás mindegyiken látszik ksiebb nagyobb mértékben.3D-t nagyon sajnálom, hogy kihalt, annak csak a TV-ken nem volt értelme a kicsi kép miatt, de projektoron nézve nagy képen brutális.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
szakalinho #8584 üzenetére
Vedd feljebb az élességet, és a mozgásmegjelenítésnél játsz a 2 csúszkával, főleg a mozgás lemosódás csökkentése csúszkával, a mésikat ki is kapcsolhatod.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
kocsislevi #8550 üzenetére
Kapok majd tesztelesre, elvileg decemberben majd akkor részletesen beszámolok róla.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
kocsislevi #8547 üzenetére
Mint ahogy a tesztemben is említem, nem local dimminges a tv, mindenhol rosszul írják,
A marketingesekenk általában fogalmuk sincs erről.
Nem világíthat ennyire a sarokban, az biztos hiba.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
tocijozsi00 #8502 üzenetére
Próbáld meg az én kalibrálás utáni beallitasaimat:
[link] -
Vhiktor
nagyúr
Fent van a csatornámon a kalibrálás utáni részletes beállítás a C728-hoz
[link] -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Levente1991 #8470 üzenetére
Kodi is tudja a boritokat és leírásokat, sőt.
-
Vhiktor
nagyúr
Nálam tökéletesen működött.
Nekem nagyon kábel vagy csatlakozó hibának tűnik, én már találkoztam olyannal, hogy a hiper szuper vadonatúj 100.000 ft-os hdmi kábellel ugyanezt csinálta mint Nálad, mígy egy 10.000-essel vígan ment minden.Ha nem a HDMI kábel a ludas, akkor nincs köztes eszköz a tv és a PS között? Mondjuk egy erősítő, vagy splitter esetleg switch?
Közvetlenül csatlakozol a tv-re? -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Darth_Revan #8426 üzenetére
Nem találkoztam még ezzel a samuval, de külföldi oldalon nézve 5100:1 a kontraszt aránya, míg a c728nak 4660.
Szoval utanaszamolva a feketeszintje a c728nak 0.021 míg a samsungnak 0.019. Ez nem nagy különbség foleg nem akkora mint a videóban. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
rainman72 #8395 üzenetére
Nem tudom mennyire hiteles, de elöbb hiszek az rtingsnek.
Egyébként meg a C728 kenterbe veri P3 színtérlefedettség és helyes színvisszaadás tekintetében is, valamint a max fényereje is több, továbbá 120Hz vs 60Hz, továbbra sem egy kategória a 2 készülék. A C728 garantáltan VA és nem csak tippre vagy dinnye kopogtatós módszer alapján megállapítva, én nem kockáztatnék, hogy va vagy ips panelest fogok ki.
Egyébként ha adnak teszt készüléket, akkor szerintem LG törekedik arra, hogy a legjobbat adja és ha van VA változat akkor nem az ips-t fogja odaadni a tesztelőknek.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime H370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Thermaltake V3 FSP 400W
- PlayStation 5 FAT DIGITAL + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Új állapotú, csúcstechnológiás Roborock Saros Z70 robotporszívó (katt a szóviccért!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3294
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest