- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Forrmell.enn
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
nagyúr
B.U.É.K.
-
Vhiktor
nagyúr
Akinek van C825-e megnezne nekem hogy mozi módban a local dimmingnek van e middle (koezepes) beallitasa?
Az én teszt készülékemen van, de ma voltam kalibralni egy ügyfélnél egy 65"-os C825-t , de neki nem volt csak ki, alacsony, meg magas.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
TommiStyle93 #9515 üzenetére
Nálam az oldotta meg a dolgot, hogy a képmódbeállítás az ugye automatikusan Jaték-ra van állítva
Az ALLM kapcsolóra gondolsz? -
Vhiktor
nagyúr
Köszi
Nehéz kérdés a tv-k projektorokkal való helyettesítése.
Elsőkörben a hagyományos izzós projektorok rögtön ki is esnek, mert pár 1000 óránként
cserélni kll benne a lámpát, soksor kicsi a fényerő, valamint azok nagyon nem szeretik ha ki/be vannak kapcsolva mint egy tv, 20 perecnél rövidebb ideig nem is szabad bekapcsolni őket, mert hamar meghalnak.Kontraszt még annyira nem is baj, ha van dedikált szoba, pl egy mai JVC vagy Sony on-off kontrasztarányt tekintve kenterbeveri az összes mai tv-t ami nem OLED. ANSI kontraszt persze már más kérdés.
A legnagyobb probléma, hogy sötétítés nélkül még a 100 millás gépnek is vacak képe van. És a sötétítés még mindig csak a történet 30%-a, ha melette világosak falak. És itt van meglőve az egész koncepció, mert tv-zsnél szerintem nem akar ezzel az ember tökörészni vagy fekete falak között kriptában leélni az életét.
HDR meg projektoron nem létezik (csak annak a szimulálása).
Szerintem 2 dolog kellene hogy teljesüljön, hogy projektorral le lehessen váltani a tv-t (mármint hagyományos tv adások nézése terén), az a lézeres vagy ledes fényforrás amivel éjjel nappal üzemelve akár 10 évet is elmegy a készülék, akár a percenkénti ki-be kapcsolás sem árt neki, valamint egy spéci vászon ami napfény mellett is brtuálisan kontrasztos képet tud adni (talán fekete színűnek kellene lennie, de ehhez meg brutál fényerő kellene projektor részről, hogy erre fehéret vetítsen). Az ALR vászon ezt próbálja meg teljesíteni, de még fényévekre van ettől.
Bizonyos képméret felett egy a baj a tv-kkel, hogy nagyon uralják a teret. Ezt én a jövőben feltekerhető OLED panellal váltanám ki, úgyanolyan lenne mint egy motoros vászon, ha nem kell akkor visszahúzódik.
Ezek az ust projektorok szerintem ilyen Life Style/Home entertainment kategória, aki meg ilyen célra veszi annak nem is feltétélenül fontos a kontraszt/képminőség és simán a flara vetít vele.
Magyarországon még lehet létjogosultsága abból a szempontból is, hogy aki kis méretű nappaliban aakrja használni és nincs dedikált szobája, akkor megint csak emgvan lőve, mert a komolyabb gépek 90%-a csak messziről tud értelmes méretű képet vetíteni és simán van olyan nappali ahova ez miatt nem helyezhetőek el.
Nem is értem a gyártókat, manapság alap kellene, hogy legyen, hogy mondjuk 2,5 méterről lazán hozza a 100"-olt, főleg úgy hogy egyre jobban mennek le a nagy képernyős tv-k árai. -
Vhiktor
nagyúr
Felkerült az új teszt videóm a Samsung The Premiere LSP7 lézer projektorrol:
[link] -
Vhiktor
nagyúr
válasz
bujdosomark #9409 üzenetére
Pontosan, egy tv-nek egy valamit kell tudnia, de azt maradéktlanaul méghozzá képet megejeleníteni, a többi csak extra, de az extráknak soha nem szabadna prioritást élvezniük a képminőség és stabil működés felett.
-
Vhiktor
nagyúr
Akinek a gaming a legfontosabb annak a legjobb választás az LG.
-
Vhiktor
nagyúr
HDR 10 és 10+ metadatará.
Nem kezeli, legalábbis annál a készüléknél ami nálam van, hogy ez most fw bug vagy nem azt nem tudom.A tv saját médialejátszója kezeli, de cserébe nézhetetlenül szaggat, kodi nem szaggat, de nem is kezeli (amit a külső médilejátszó és a beépített média player jól jelenít meg, az kidoval szénné van égve, mert azt gondolja, hogy ez bizony 10.000 nit.).
-
Vhiktor
nagyúr
Nekem igazából mindegy, hogy milyen a kodi, mert úgyis külső lejátszót használok, de a teszntél ezeket megfogom említeni, mert aki nem akar külső média lejátszót annak bizony szívás.
Kodiból a legfrissebb van rátéve ami a google playen elérhető.
Kodi esetén nem az akadással meg a frekivel van a fő gond, hanem, hogy egyszerűen nem használja a metaadatokat, inentől kezdve kukába való a kodi is.
Csak alternatíva lett volna a belső médialejátszó használhatatlanságára, de így nem az. -
Vhiktor
nagyúr
Ez melyik verzió lehet?
V8-T615T01-LF1X016
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Black&White #9337 üzenetére
Teszt tv lévén ezt nem merem sajnos rátenni.
Szóval a fő problémák:
beépített lejéátszó akad HDR videókkal, használhatatlan.
Kodi is x*r mert nem kezeli a hdr metaadatokat (bár mondjuk amikor a fejlesztői nem értették, hogy miért fontos a kadencia helyes lejátszás, akkor el is engedtem az egészet......).De szerencsére kép bugok nincsenek.
Hivatalos frissítés 2022 Q1-ben várható.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Black&White #9261 üzenetére
Megnéztem V082 van rajta.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Black&White #9259 üzenetére
A legújjabbal szoktam, de még nem néztem meg melyik van rajta. Béta szoftvereket nem teszek rá.
-
Vhiktor
nagyúr
Sikerült beüzemelnem a TV-t (C825), de csak 5 percem volt még egyenlőre, viszont ennyi idő alatt is megdöbbentett a hangja, a tv hátuljába épített mély hangsugárzó miatt elképesztő.
Ilyen hangminőséggel még nem találkoztam beépített hangszorók esetén -
Vhiktor
nagyúr
A feketéje és a kontraszt aránya a mai tévékhez képest nagyon jó, ráadásul mindezt úgy, hogy nem használ local dimminget így nincs blooming sem
Én nem találkoztam problémával a sötét jeleneteknél sem. Sávosodás inkább OLED-nél van a sötét részeknél.
Itt felhősödés van, de valós tartalomnál ha jó panelt fogsz ki, akkor nem fogod észrvenni.A Q6 az a Q60?
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
szucsinka #8633 üzenetére
Én a teszt után úgy visszacsomagoltam a C728at hogy a gyárban megnyalnak a 10 ujjukat utána:)
De nem is értem mért ha eredeti csomagokban leejtik szerintem akkor sem hajolhat meg így, ha csak nem 2 méterről esett le.
Lehet valaki megvette online, a gyerkőc leverte, és élt a 2 hetes elállási joggal.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
kocsislevi #8600 üzenetére
A micro dimming 1000 valahányszáz zónája csak annyit jelent, hogy a képet egy pillanatban több mint 1000 zónán elemzi és ez alapján állítja be a tv teljes háttérvilágítását, mivel nincsen zónákra osztva a háttérvilágítás ezért a komplet panel háttérvilágítását állítja.
A local dimming meg a zónákra osztott háttérvilágítást zónánnként állítja.
Tehát lényegében micro dimming csak egy dinamikus kontraszt állító.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Brandynew #8594 üzenetére
Azért ezt így erős kijelenteni.
Nem mindegiyk ilyen, de ki lehet fogni ilyet is., valamint a sávosodás mindegyiken látszik ksiebb nagyobb mértékben.3D-t nagyon sajnálom, hogy kihalt, annak csak a TV-ken nem volt értelme a kicsi kép miatt, de projektoron nézve nagy képen brutális.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
szakalinho #8584 üzenetére
Vedd feljebb az élességet, és a mozgásmegjelenítésnél játsz a 2 csúszkával, főleg a mozgás lemosódás csökkentése csúszkával, a mésikat ki is kapcsolhatod.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
kocsislevi #8550 üzenetére
Kapok majd tesztelesre, elvileg decemberben majd akkor részletesen beszámolok róla.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
kocsislevi #8547 üzenetére
Mint ahogy a tesztemben is említem, nem local dimminges a tv, mindenhol rosszul írják,
A marketingesekenk általában fogalmuk sincs erről.
Nem világíthat ennyire a sarokban, az biztos hiba.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
tocijozsi00 #8502 üzenetére
Próbáld meg az én kalibrálás utáni beallitasaimat:
[link] -
Vhiktor
nagyúr
Fent van a csatornámon a kalibrálás utáni részletes beállítás a C728-hoz
[link] -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Levente1991 #8470 üzenetére
Kodi is tudja a boritokat és leírásokat, sőt.
-
Vhiktor
nagyúr
Nálam tökéletesen működött.
Nekem nagyon kábel vagy csatlakozó hibának tűnik, én már találkoztam olyannal, hogy a hiper szuper vadonatúj 100.000 ft-os hdmi kábellel ugyanezt csinálta mint Nálad, mígy egy 10.000-essel vígan ment minden.Ha nem a HDMI kábel a ludas, akkor nincs köztes eszköz a tv és a PS között? Mondjuk egy erősítő, vagy splitter esetleg switch?
Közvetlenül csatlakozol a tv-re? -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Darth_Revan #8426 üzenetére
Nem találkoztam még ezzel a samuval, de külföldi oldalon nézve 5100:1 a kontraszt aránya, míg a c728nak 4660.
Szoval utanaszamolva a feketeszintje a c728nak 0.021 míg a samsungnak 0.019. Ez nem nagy különbség foleg nem akkora mint a videóban. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
rainman72 #8395 üzenetére
Nem tudom mennyire hiteles, de elöbb hiszek az rtingsnek.
Egyébként meg a C728 kenterbe veri P3 színtérlefedettség és helyes színvisszaadás tekintetében is, valamint a max fényereje is több, továbbá 120Hz vs 60Hz, továbbra sem egy kategória a 2 készülék. A C728 garantáltan VA és nem csak tippre vagy dinnye kopogtatós módszer alapján megállapítva, én nem kockáztatnék, hogy va vagy ips panelest fogok ki.
Egyébként ha adnak teszt készüléket, akkor szerintem LG törekedik arra, hogy a legjobbat adja és ha van VA változat akkor nem az ips-t fogja odaadni a tesztelőknek.
-
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
messibarca50 #8385 üzenetére
Egyértelműen a C728, annak az LGnek 900:1 a kontraszt aránya, míg a C728-nak 4600:1, össze sem lehet hasonlítani őket.
A kontraszt az egyik legmeghatározóbb dolog a képminőségben.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Darth_Revan #8381 üzenetére
Sajnos kamera nem adja ezt vissza, fényképezőgéppel projektorrol készült képen is brutálisan jó a kontraszt, míg a valóságban a 100-ada sincs. :(
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Darth_Revan #8378 üzenetére
Csak olednek van oled szintje semmi más meg sem közelíti.
-
Vhiktor
nagyúr
Szerintem edge leddel sem leszel előrébb.
Szerintem ez manapság csak mázlin múlik, meg ha valós tartalommal nem látod akkor amúgy is mindegy.
Teszt képen sokkal jobban kijön minden hiba.Van olyan ismerősöm aki ez miatt nem tudja élvezni egyetlen keszulwket sem, mert a teszt kepet nézi a film helyett
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
rainman72 #8339 üzenetére
Érdemes hatalmas fenntartásokkal kezelni amit itt a ph-n írnak. A C728-nál is jól mellé löttek a 600 nittel plusz egyéb dolgokkal
A C825-re máshol 500 nitet írnak, amiből kalibrálás után marad mondjuk 420-450.
Decemberben megkapon a tv-t tesztelésre, majd jól kimérjük egyeütt -
Vhiktor
nagyúr
Ezeket könnyen letudud ellenőrizni Te is a tvden. Állíts meg egy filmet egy jelenetnel és kezd el bekapcsolni ezeket a dolgokat vagy akár válogass a kepmodok között és figyeld meg a részleteket a szineknel, a szín atmeneteknel, a Sötét részeknél, stb
Pl sötét jelenetnel fekete öltönyös pasinak eltunik a gallerja és az öltöny mintázata ha be van kapcsolva mondjuk a dinamikus kontraszt
-
Vhiktor
nagyúr
Amiket kikapcsolok azok "képjavító" de lényegében képrontó dolgok. Teljesen megváltoztatják színeket, a kontrasztot, mindent.
Ha megnézed a weboldalamat a kalibrálásról ott vannak rá példák (aláírásomban ott a link).
Ezek pl azt csinálják, hogy a fekete közeli részeket, tehát ami sötétszürke már feketeként jeleníti meg a tv, ugyanez igaz a fehér a és fehér közeléi részletekre, meg persze a színekre is, a pirossat, pirossabban a kéket kékébben jeleníti meg, ezáltal rengeteg részlet elveszik a képről. Nyílván a szemnek tetszeni fog mert kontrasztosabbnak látod, csak éppen a rószaszín már nem rószaszín hanem lila.....
Sony még anno kiadott erre 2 videót, az egyiken piros háttér elött repkedtek sötétebb piros űrhajók, míg a másikon kék háttér elött nőttek sötétkék virágok.
Ha be vannak ezek a funkciók kapcsolva, akkor mindkát videó esetében csak a hátteret láttad mert annyira belenyúlt a képbe a tv, hogy összemosta a részleteket mindent egy színen jelenítve meg.
Color blind volt a video neve, de sajnos sehol nem lehet már fellelni.Valószinűleg, hozzá vagy szokva a hideg és túltolt színekhez és a túltolt kontraszthoz, viszont amilyen színeket így kapsz azok garantáltan nicnsenek jelen egyik filmben sem.
Kb olyan mintha valamilyen photoshop filteren keresztül nézned a filmeket.
A színhelyesség és a kalibrálás nem arról szól, hogy szebb legyen a kép, hanem arról, hogy színhelyes és természetes legyen minél jobban közelítve a valóságot. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
KillHates #8260 üzenetére
Mindenhol rosszul írják, még a gyártó is.
De ez nem von le a tv értékéből.
815-össel nem volt dolgom, de kb ugyanaz lehet mint a C728, fényerőbe, kontraszt, meg minden.
Nézd meg a videómat, ha még nem láttad, benne van minden.
[link]Pár nap és felteszem a kalibrált beállításokat is.
-
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
rainman72 #8190 üzenetére
Dehogyis húztál, épp ellenkezőleg
A többit csak azért írtam, hogy végülis nem olyan nagy érvágás a 10/100-as csati, mert ha nem lenne elég a sebessége (amit kétlek) akkor ott van az 5G wifi.
Lényegében az összes streaming szolgáltatónak (pl Netflix, Disney+ , stb.) elég a legjobb minőséghez a 25 Mbs.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
rainman72 #8183 üzenetére
Ethernet (LAN RJ-45), úgyhogy valószinűleg tényleg 10/100 (ennek még pontosan utánajárok és ha így van akkor odabiggyesztem feliratként), de ez is elég kell, hogy legyen a streameléshez.
De erősen ajánlom mindenkinek egy dedikált lejátszó beszerzését, nem csak ehhez a készülékhez, hanem minden máshoz is.De ott van az 5 GHz-es wifi ami elméleti maximuma 1300Mbs.
-
Vhiktor
nagyúr
Felkerült a tesztem a C728-ról.
Itt a [link]Kérlek íratkozzatok fel a csatornára és likeoljátok a videot (amennyiben tetszett), valamint ha tudjátok osszátok meg másokkal is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest