- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HP EliteBook / ZBook topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
bnorci71
addikt
válasz
Qtya123 #30480 üzenetére
érdekes a hálózati lejátszás
Philips Oled706 semmi gond nem volt vele, aztán most meghülyült gyakorlatilag nem lehetett UHD anyagot lejátszani. Plex/Kodi/KodiMaven/gyári lejátszón is akadt el se indult.
PC wifi-n volt visszaraktam kábelre úgy javult a dolog de nem volt olyan mint régen.
A 845 most simán visz mindent pedig semmi nem változott.
Fogalmam nincs mi a gond. -
bnorci71
addikt
Használtan, ha valaki talál 1 vagy 2 év gyártói garanciával TV -t, az szerintem jobb ajánlat a fentinél
én is így gondolom, és ha szétnézz az ember talál simán most is van hirdetve nem egy ilyen készüléket. 1-2év gyártói +2év garancia biztosítás és 100e kevesebbért mint a linkelt boltban
-
bnorci71
addikt
nálam az alapból kiveri a biztosítékot ha a kereső oldalukon xyz-ártól majd a termékre kattintva +30-50e egy készülék.
Majd ilyen paraméterekkel a hardveraprón is kap az ember tv-t 1-3év garival/garancia biztosítással olcsóbban, igaz használtatérdekes az olcsóbbak beszerzés alatt
https://digma.hu/products/lg-55a1-oled-tv?_pos=6&_fid=d9ad51e70&_ss=c -
bnorci71
addikt
válasz
Robi730 #30426 üzenetére
baj, hogy tudok venni ennyiért egy tv-t?
elnézést
és a személyeskedést szerintem itt fejezzük is be.
megsúgom 0%THM részlet, mert hülye én sem vagyok, hogy egybe kifizessem ha nem muszáj.muti hol van 300e akciós 65OLed, de na a HA-n hirdetettet mutass
megnéztem HA-n is 340 a legolcsóbb Hisense65 Oled és azt egybe ki kell pengetni -
bnorci71
addikt
lehet venni persze, csak mindig lesz árban egy szemmel látható különbség az Oled Mini-Led között.
Vagy azonos áron 1de inkább 2 mérettel nagyobbat kapsz.most nézem árukeresőn 509e a 75C845
Lg77B33 az árukereső grafikonja szerint nem volt olcsóbb 669-nél
jó persze a 75C845 is 1M startolt -
bnorci71
addikt
válasz
Robi730 #30419 üzenetére
ezt most komolyan kérded?
HORIZON 65HZ9930U/B TV 479eHuf
vagy az 55" kínálat 400-500e között
a 75" C845 vettem 3 -4hete 469eHuf
LG OLED77B33LA OLED 699eHuf a legolcsóbb Oledtehát összehasonlíthatatlan mert vagy árat nézel vagy méretet
ha a 2 technológia közötti eltérés akkor az az amit sok helyen leírnak, meg belan is írén 2,5évig használtam az Philips 55"Oled706-t
fényerő sokkal több nekem a 845 10-20% fényerőn megy, fekete ami az Oled erőssége, nekem nem tűnik fel, hogy rosszabb lenne Vhiktornak meg a műszereinek biztos. -
bnorci71
addikt
-
bnorci71
addikt
Most olyan hibát vettem észre a 75C845-ön ,hogy csíkos a kép
mintha a felbontás vízszintesen 480 sor lenne és 4sor ugyan az a kép lenne és el is lennének csúszva a sorok
Moziklub Sisi a sorozat.
DNR+Digitális képsimítás segített rajta valamennyit, ezek eddig ki voltak kapcsolva mint minden más képjavítás -
bnorci71
addikt
hidd el, a legtöbb vevőnek 2 fő dolog a prioritás pl egy tv-nél...nagy és
szép képe legyen, olcsó legyen kb ennyi!szerintem, a boltba a 4K UHD anyag mindegyiken lemászik a panelről ott 100 emberből 99 nem vesz észre különbséget.
koko52
jelentem akkor én a kivétel vagyok, csak filmezéshez megy az 5.1 a többihez elég a 2.1 Onkyo. Ha csak sima lenne biztos újra vettem volna egy soundbart, de se az Oled706-hoz se ehhez nem kelCeltis
csodálkoznék ha a betört kijelző garanciás dolog lenne.
Szerintem simán a 3év van kitolva 5évre ennyi, biztosításba is csak a prémiumba szokott a törés benne lenni.
De én sem olvastam feltételeket nem is fogom. Majd ha gond lesz írok nekik és elmondják mit csináljak.
Majd átmegyünk a hídon ha odaérünk -
bnorci71
addikt
válasz
zsolt501 #30076 üzenetére
nincs Max-em
a megnyitó meg ....
a 4K közvetítést nem kísérleti jelleggel értettem a csatornák fele még HD sincs....gab1ka
tegnap este több csatornába belenéztem, máshol nem láttam ezt és mint írtam ha DVB-T-n nézem ugyan azt ott sem, de DVB-C-n EUSport-on ugyan azon közvetítés közben sem.
De ha a box-ról kapja a jelet ott sem tehát a szolgáltató boxát ez a hiba a jelben nem zavarja.
Az összefoglaló nem rossz ötlet sokadik kontrolnak. A kérdés honnan készült a rip, DVB-T vagy DVB-C.
Most jutott eszembe, hogy az M4 a neten is visszanézhető.Jól gondolom ha a képalkotás részébe lenne a hiba a tévének akkor a forrás mindegy lenne mer mondjuk egy alacsony bitrátás felületnél minden forrásból hibázna a képalkotás?
Hétfőn bejelentem azért a kábelszolgáltatónak.
-
bnorci71
addikt
-
bnorci71
addikt
válasz
zsolt501 #30043 üzenetére
ez usb-s
Hopp reggel csak ránéztem és csak a cable-t kerestem most megnéztem kábelen csak analog
http://www.pctvsystems.com/Products/ProductsEuropeAsia/Hybridproducts/PCTVHybridProStick/tabid/182/language/en-GB/Default.aspx -
bnorci71
addikt
na csináltam egy videót igaz rövid, de látható a képhiba
[link]
ez most szabvány képmód, fényerő 10% és minden dinamikus meg automatikus képjavítás ki van kapcsolvaAzt valaki biztosra meg tudja mondani hogy az Antenna Hungáriának mert gondolom ők adják a földi digitális sugárzást és a kábel szolgáltatóknak ugyan az a jel megy ki?
Illetve a kábel szolgáltatók gondolom nem a földi sugárzást küldi be a kábelbe. -
bnorci71
addikt
válasz
alaves #29991 üzenetére
706-on abszolút nem volt ilyen hiba.
ez a 'hiba' ha kisebb méret lenne akkor is látszódna azért a kép 20-30s% lévő dologról van szó#29996 mikrofon
Nem azért mert OLED hanem mert kisebb.
mi köze a méretnek egy hibához? Ezt nem értem ez a hiba 40" esetén is szembetűnő lenne.Csinálok majd videót, hogy érthető és látható legyen
-
bnorci71
addikt
válasz
alaves #29989 üzenetére
De még mindig nem tudom a tv hibája ez vagy másé.
Más csatornán nincs, viszont másnál is megvan az M4sport/M4sport+ adásainál
Nem vagyok videophile ezzel a képminőséggel se lenne semmi bajom.
Philipsszel se indul zökkenőmentesen a dolog, de a végén csak kiforrta magát az fw és utána jó lett a tv. -
bnorci71
addikt
válasz
Delphinus #29982 üzenetére
OK ,hogy viszi a hátán a piacot csak ettől még ez a model hw/fw/adás/kábel szolgáltatás hibás és nem csak nekem.
Ennek keresem az okát.
Iletve az a kérdés visszaküldjem 14 napon belül és vegyek egy 65oled718-tzsolt501
OK egy tuner különböző szabvány
ugyan azon adás 2 "bemeneten" van/nincs hiba
Hol a hiba?? -
bnorci71
addikt
ez a fényerő dolgot én nem értem....
Az oleddel se volt semmi se kevés, a C845 meg 10-20% fényerőn megy és ez is sok, műsor jó ,de a reklámban meg sokszor látom, hogy kiég a kép, de lehet ez az én beállítási bénaságom.
Én csak annyit állítottam, hogy movie mód meg a fényerőt letekertem -
bnorci71
addikt
Na tegnap délután megtörtént a földi digitális teszt az M4Sport színváltós anomáliára.
TCL 75C845 Pr telekom kábeltévé szolgáltató koax kábeles rendszer, amin az Internet és telefon is rajta
eredmények
Movie képbeállítás fényerő 10-20-30% Local Diming Maximumon
-földi digitális M4sport > nincs hiba
-szolgáltató Amiko Hd boxa > nincs hiba
-Tv saját digitális tunerje > hiba Local Diming mindegy hova van állítva már a kikapcsolást is próbáltam.
kontrolnak ugye az olimpia lehetőséget adott a EUSport összehasonlításra is ott sincs hibaMi okozhatja ezt a hibát?
Fw, kábel tv szolgáltató, a műsorszóró ez ugye csak akkor ha más jelet kap a földi szórás és a kábelszolgáltató amiről nekem fogalmam nincs hogy működik. Illetve érdekesség hogy másnál is jelen van a hiba ezen csatornán.
Én még az egy hétbe más adást nem tudtam nézni, nejem nézett mást is délelőtt nem mondta hogy ezzel a hibával találkozna.Ja plusz adalék eddig csak egy fajta zöld elszíneződést tapasztaltam, de valamelyik nap volt hogy zöld 1-2mp majd piros 1-2mp majd normál kép.
Valaki aki szakmabeli és ért hozzá adjon már tanácsot merre induljak el. Support, kábelszolgáltató?
Az ez ilyen fogadd el nem megy, valahol hiba van és ez bosszant és nem tudom elfogadni.
Van még 7 napom elállni a vásárlástól és gondolkodok rajta és inkább beáldozok 1méretet egy Philips oledért. -
bnorci71
addikt
válasz
szaki58 #29952 üzenetére
Hogy miért? Azért, mert volt szerencsém beégett oledet látni,
7700órás Philips nulla beégés és elég sokat megy a tv adás háttérnek most számoltam átlag napi ~8 órát megytöbbiek
Azt hol találom, hogy bekapcsoláskor az AVR ne kapcsolja be
1x már megtaláltam de most 2x néztem már át a menüt és nem találom, súgó meg minek lenne a tv-n -
bnorci71
addikt
válasz
blakey #29933 üzenetére
Ezért mondtam a Pr-telekom is a szerelők állítása szerint nem nyúl a tv adás jeléhez. Ettől az M4sport és a EUSport a kintről kapott jelhez hozzányúlhat és más lesz amit én kapok a végén.
A földi digi sugárzás dolog arra lesz jó, hogy a kábel és a földi adást össze tudjam hasonlítani.Én nem értek ilyen mélységben a tv adások jeléhez. De nem lehet, hogy valami kapcsoló jel mondjuk ami a 16:9 képarányt adja a tv-nek az variál bele a képbe valami hiba folytán, vagy valami hasonló?
Azt hiszem Viast3-nál volt egy időben olyan problémám, hogy a kép ugrált 16:9 és 4:3 között. -
bnorci71
addikt
válasz
fudi2002 #29907 üzenetére
most mivel a EUSport és az M4Sport szinte ugyan azt adja egy jó fél órája a EUSporton megy az atlétika itt eddig nem láttam a hibát
#29912 zsolt501
köszi kipróbálom majd
Plexbe le van tiltva a transzkódolás, azért érdekes a dolog mert sokáig a Pc is wifin volt és nem volt gond most kezdte a szarakodást a 4K filmekkel a Philips is meg a TCL is ami a helyére került -
bnorci71
addikt
válasz
bnorci71 #29877 üzenetére
Tegnap egész este a box ment semmi kép szín váltásos hiba, egyedül a pillanatnyi képmegállás ,de az véleményem szerint a box hibája.
Este azért átváltottam tv-re 1perc nem kellett és jött a szín váltás és nem egybefüggő színű felületen hanem a nézőknél ami mindenféle színben van. Olyan mintha ott a háttérvilágítás nem fehér lenne hanem RGB ledSzakértők mi okozza ezt a hibát és mi a neve mert gondolom csak van valami szakszó rá.
Most a férfi kézi meccs stúdió beszélgetésen csúszott a hang, de boxon nézzük
Azért bármennyire is kedvező az ára ez a hiba tv módban elég kiábrándító. Akár honnan nézzük ez még mindig egy TV-nek árult termék aminek ez az elsődleges funkciója.
-
bnorci71
addikt
válasz
fudi2002 #29871 üzenetére
gyors jelentés
Pr-telekom saját Amiko Ali3712 HD boxa HDMI kábellel természetesen
Jel78 Minőség 90 a box szerint
kép blokkosodás kockásodás a vízilabda alatt nem volt, kép megállás volt helyett ami nyilván box hiba. Tehát az antenna jelet a 2 tuner másként kezeli viseli stb.Háttér elszíneződést/szín váltást a vízilabdán saját tunerrel sem láttam. Tornán viszont igen most az megy boxról tehát erre még nincs válaszom.
#29873 Cartmenn
ahogy gab1ka írja a méretnek ehez semmi köze csak a felbontás a lényeg.
Illetve ha jól tudom mert profi nem vagyok egy szar bitrátájú tömörítést hiába van jó a felskálázó algoritmus akkor is szar lesz a végeredmény.
Anno a Samu LE40C630 ami egy 2010 FHD model. Kapott virágbolti 480p de lehet volt 360p anyag is saját lejátszóra, nem kicsit csodálkoztam a minőségen ahogy felskálázta 1080p-re, de az Oled706-nak se okozott gondot az FHD tv adás 4K felskálázás.
Ha igazak a pletykák -szolgáltató szerelői mondták- akkor itt talán annyi előnyöm van hogy a Pr nem nyúl a kapott jelhez azt adja tovább amit a tv társaságtól kap, míg más szolgáltatóknál állítólag van/lehet átkódolás ami bitráta romlással jár -
bnorci71
addikt
válasz
Imi1981 #29869 üzenetére
Akkor nem lehet, hogy M4 Sport adás hiba?
Jut eszembe van szolgáltatói boxom a polcon kipróbálom ma azzal.
Az Oled706 visszaállításán is gondolkodtam összehasonlításnak.
De lehet ha EUsporton megy ugyan az az adás oda fogok kapcsolni.Kép szétesést én is írtam 100/100 jel minőségnél, de még nem volt időm kimászni a padra a 50-70fokba az erősítőn tekergetni
-
bnorci71
addikt
válasz
st6969 #29866 üzenetére
Nekem nem is az arcoknál hanem tegnap az olimpián tűnt fel, hogy mintha a felskálázással lenne probléma A vívásba a pást mögötti egyszínű sötét felület elég szemcsés, blokkosnak azért nem mondanám.
A másik ami viszont rohadt idegesítő így 3 nap után az a színváltogatás.
A helyi fényerő már alacsonyra van levéve, de még így is azt tapasztalom szintén olimpia és szintén vívás hogy a kép közepén a sötét/szürke fekete háttér néha Mátrix stílusú zöldre vált 1mp-re. Ami érdekes nem az egész azonos háttér csak a képernyő közepe.
Nejem is megjegyezte hogy a fehér néha sárga és fogsorról volt szó, tehát nem is nagy felület
Ez ilyen, vagy állítgassak még valahol valamit mert ez rohadt szarul nézz ki.
Tegnap már fúrt az agyamba hátul a vezérhangya, hogy 14 elállásba visszaküldöm. -
bnorci71
addikt
válasz
zsolt501 #29845 üzenetére
köszi a többieknek is
igen ez rémlett nekem is, hogy volt már, hogy a szerelők is azt mondták a 100/100 se jó.
Van ház erősító a padláson majd tekerek rajta kicsit vissza, ha megunom és máshol is lesz kockásodás.
Oled706.nak nem volt gondja vele.
Egy időbe rendszeresen tavasz/ősz jártak a szerelők "hozzám" egy idő után már csak az oszlopra az utcai erősítőn állítani mert a hideg/melegre mindig elmászott a jel aztán 1x csak megszűnt következő alkalommal kérdeztem amikor nem kellett jönni időszerűen mi történt magatoktól állítjátokmondták nem kaptak újfajta erősítőt ami magát szintezi vagy kompenzálja nem tudom lényeg stabil a jelszint
CI kártya csere csak azért merült fel mert a Philipssel volt küzdés az elején és az is eshetőség volt, hogy azzal nem szeretik egymást mert csak a tuner rész "fagyott" le szóval mivel van nem volt gond a próba.
-
bnorci71
addikt
válasz
Celtis #29807 üzenetére
Ma talajtorna közben azt vettem észre, hogy a padló színe változik
Ez azért elég durva hiba a helyi fényerő közepesen volt most levettem alacsonyra.
Már vívásnál is láttam hasonló anomáliát csak nem tudtam eldönteni a terem fénye megvilágítása változik kék/zöld és ez az oka vagy az anomália.Más
Jel/minőség az antennán 100/100% mégis időnként törik össze a kép. CI kártya van itthon több fajta is kicseréltem egy másikkal de ugyan az. Most csak olimpia megy. Ez helyi hiba vagy közvetítés.
Bekapcsoláskor írja a tv hogy CI kártya eltávolítva majd szinte rögtön utána hogy behelyezve. Ez normális? -
bnorci71
addikt
válasz
RobexX10 #29816 üzenetére
Köszi
Hát tegnap a szívbajt hozta rám beüzemeléskor.
Elkezdtem a beüzemelést, csatornakeresés lefut, semmi. Ohh én hülye antenna kábel nincs bedugva meg a CI kártya se. Kikapcs. Hiba javít. Bekapcs. Nincs kép. illetve van csak olyan mintha nem lenne háttér világítás. WTF. Kikapcs. Mindent kihúz. Bekapcs. Minden OK. Na akkor ellőről egyenként. Antenna bedug OK. CI kártya bedug OK.
Fogalmam nincs mi lehetett. -
bnorci71
addikt
válasz
nicu71 #29805 üzenetére
megtaláltam a jel/minőség oldalt 99/100% vagy fordítva, F csatit mozgattam nem volt gond a képpel. Pr-telekom a szolgáltató, de már ez is 4IG tag.
Igen a 100 fényerőt már veszem lefelé szerintem a Local DIming szólt bele ennyire nem maxon volt hanem eggyel lejjebb a csúszka.
Várom a Vhiktor képbeállításait, addig vagy a 835 bár nem tudom egy más típus mennyire lesz használható. Vagy találtam ezt 845-re. -
bnorci71
addikt
Na megjött az óriás 75C845
Első kérdés
kérdés kép beállításból a standard jön be hirtelen, de a fényerőt fel kel tolni 100%-ra ez normális?
Fényérzékelőt már kikapcsoltam.
Nagyon még nem tudtam belemenni a beállításokba csak gyors beüzemelés volt.
Na pont közben reklám volt az olimpián és a balatoni ajánló bejelentkezésnél sok volt a 100% visszavettem 70%-ra
Local diming ki/be kapcsolást nem láttam sehol, de mintha olvastam volna ilyenről ....
Felvétel na az nincsA beállítások menü nekem a Philips után nagyon karcsúnak tűnik.
A tv antenna jel minőséget elő lehet varázsolni valahogy. Elég szar a koax végére a szolgáltató által rároppantott csatlakozó szokott vele gond lenni és így 1 óra után kicsit sokszor esik szét a kép.Ja meg a gyors hangolás után a csatornalista ABC-be van. Ezt lehet a szolgáltató sorrendjébe rakni? Csak azért mert a kedvenceket onnan könnyebb lenne összerakni mert az tematikusan van.
A menüt kicsi kínainak nem mindenhol sikerült rendesen lefordítani van ahol lengyel maradt.Hirtelen ennyi.
RobexX10
véleményt az oledhez majd ha 1-2 hete használom meg beállítgatom.HF77
akkor min van a hangsúly mitől függ?14-16éves Samun még nem volt mert akkor az talán csak a full felsőkategóriában volt az enyém meg csak C sorozat volt
10éve az alap LG is tudta ezt a ficsőrt
3éve a Philips oled is
ma meg egy gyártó "felső" kategóriája nem tudja -
bnorci71
addikt
kérdezek egy oltári baromságot
Bekapcsolás nélkül szállítási sérülés látszik a kijelzőn?
kereskedő e-mailjeÁtvételkor ellenőrizze a csomagolás és tartalmának sértetlenségét, erre futárszolgálatunk lehetőséget nyújt.
.....
Minden esetben a futár aláírat egy átvételi elismervényt, melyben nyilatkozza, hogy a terméke(ke)t kibontva, sértetlen állapotban átvette. Amennyiben a termék sérült, jegyzőkönyv felvétele szükséges.
Utólagos jelzést, illetve az ellenőrzés hiányából (nem bontják ki) eredő reklamációt nem áll módunkban elfogadni.
Ok kibontom megnézem, kaptam már üveg ajtót 1M darabbannejem vette át szerencsére ott nem volt gond cserélték. De be is üzemeljem?
A legutóbbi vásárlás boltban volt ott az eladó kiszedte bedugta és úgy adta át. Szerviz is küldte már vissza futárral ott belenéztem a dobozba nem láttam sérülést és nem is volt gond. Mondjuk az út szélén nem is lett volna lehetőség kipróbálni.
-
bnorci71
addikt
válasz
al_age #29584 üzenetére
én Fizz-ről vettem ami MarketWorld-ről jön ott sincs ez a promó.
Jövő héten kiderül ha megjön akkor regisztrálom a 75C845-t#29624 RobexX10
hát én is várom már, nem vagyok vájt szemű. az oled előtt egy 40" C sorozatos Samu volt 12évig imádtam a képét azt hittem nincs feljebb, aztán amikor az oled szervizbe volt akkor jöttem rá mennyivel fakóbb a szín. Feketére annyira nem vagyok háklis bár tény tetszik, hogy fekete képnél a tv-t se látja az ember az olednél.
Na ezekért majd a +20" kárpótol.
Vhiktor is megmondta a tesztbe ha oledre nincs pénz ez az alternatívaés a versenytársak árait elnézve azért valljuk be szemmel látható összeg a különbség.
-
bnorci71
addikt
Sziasztok!
Philips 55oled706-t fog váltani egy 75c845 ma lett megrendelve most már csak a kiszállítást kel kivárnom.
Visszaolvastam 200hsz-t nagyon remélem problémamentes lesz a készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dune: Awakening
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Napelem
- PayPal
- HP EliteBook / ZBook topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest