Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Teasüti

nagyúr

válasz glaci #2637 üzenetére

Ha exportáljátok a profilokat, akkor úgy emlékszem az xml-ben lesznek láthatók, vagy esetleg a biztonsági mentésben szövegszerkesztőben ezek az azonosító számok.
    Ha vkinek nagyon ki kellene bogarászni mi micsoda és miért, akkor így találhatja meg őket.

MÁS:
    Azt nem tudja esetleg vki, hogy Android hangerőkezelés fizikailag miként történik? Logaritmikus a skála, vagy lineáris?
    Sehogy nem tudok összehozni egy függvényt, ami valószerűen fedné le a hangerőskálát (Y tengely) és a környezeti hangerőt (X tengely).
    Autovoice-al állítgatom a telefon hangerejét a környezet függvényében, de eddig nem találtam meg a hozzá való függvényt. :(
    Próbáltam már a négyzetgyököt, próbáltam már lineárist is, próbáltam már logaritmikust is. Ide-oda tologattam a függvényképét, de nem igazán kaptam olyan eredményt, ami minden helyzetben kényelmes, jól hallható, de nem zavaró és nem indokolatlanul nagy hangerőket eredményez. :(

Jelenleg épp lineáris fgv.-t próbálgatok, az Android csengetési hangerőskála 0-7 között mozog:
    Variable Set: round((100+%avnoiselevel)/10), majd korrigálom az értéket min és max szerint, ha olyan kimenetet adna, ami nem értelmezett.
    De ez meg túlbecsüli a 20-30 dBi-s környezetet.
    Előtte round(sqrt(100+%avnoiselevel)+2) volt, de ez is csak sötétben tapogatózás. Jó volt halk szobában, de nem adta rá a maximumot 85 dBi-s bemenetnél sem.

Azt nem tudom, hogy mi az összefüggés a fizikai hangerő logaritmikus dBi skálája és a telefon csengetési hangerőszabályzása között. :F

Új hozzászólás Aktív témák