Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Primary92
senior tag
Sziasztok!
Az új telémnek köszönhetően kinőttem a LowePro Stealth Reporter D200 AW-t, szeretnék helyette egy nagyobbat.
A cél az, hogy a földre, vagy asztalra vagy akármire helyezés nélkül is hozzáférhetőek legyenek a lencsék.
Természetben is használom, kirándulás, túrázás alkalmával, ezért is tetszenek a következő táskák, viszont egy rendezvényen nem túl használhatóak, pedig ott is használnám.
Első felindulásból nagyon megtetszett a Kata 3N1-30, de az a baj vele, hogy a videók és a képek alapján csak a vázhoz és a rajtalévő objektívhez fér hozzá az ember, ha a vállán van. Pedig nagy ötlet ez a dupla vállpánt.Második felindulásból LowePro Flipside 400 AW, csak az a baj, hogy más már nem fér bele, illetve nem tudom mennyire használható menetközben.
Attól tartok, hogy maradnak a válltáskák. Ezek közül igazából talán a Tamrac az, ami elég nagy és elérhető árú.
Bele kell férnie a következőknek:
Canon 40D
Canon 70-200/2.8L napellenzővel
Sigma 17-70/2.8-4 OS HSM napellenzővel
Canon 50/1.8 napellenzővel
Canon 430EXezek a minimum elvárások, a következőknek is jó lenne beleférni:
Vivitar vaku 2db
vaku kioldók
35mm f/2.8
szűrők
pár vaku fényformáló
töltőkEsővédő hozat sem árt.
Jövőre gondolva még lehet hogy +1 objektívnek (vagy kettőnek) kell hely.Árban, olyan 30000 körül lenne jó kijönni.
Igazából a tapasztalatokra vagyok kíváncsi, mert hiába tűnik jónak, ha nem használható igazán.
Milyen táskát használtok? -
|AP|
veterán
Megérkezett az ebayről rendelt bélés a táskába. Sajnos benéztem a méretét és nem megy bele abba a válltáskába, amibe szántam.
Érdekelne esetleg valakit, mielőtt feldobom mindenféle hirdetős oldalra? Narancssárga színű. -
csakb
őstag
A Lowepro TLZ 25 hasonló, a Nikon CF-EU04 nagyobb.
De turkálhatsz te is az árgépen.
-
Hi guys. Pár napja vásároltam egy Nikon d3100-t 18-105 kitben. Esetleg tudna valaki ajánlani hozzá egy egyszerû táskát, amiben biztonságosan tudnám hordozni anélkül, hogy lecsavarnám az objektívet, mivel a kisebbik lányom micimackós óvódás hátizsákja nem jön be erre a célra.
Az árra meglehetôsen érzékeny vagyok, ha lehet 6-7000 ft-ból szeretném megúszni a dolgot. Semmi mást nem akarok pakolni bele, csak a gépet egyben. Köszönöm.
-
NTX
tag
Motorozásoz milyen fotós táska javasolt? Nem szeretnék nagy hátizsákot, minél kisebb, könnyebb táska kellene, férjen bele a dslr gép kitobival, 1 további nagyobb obi, kiegészítők, töltő, kábel, szűrő, apróságok. Előre is köszönm a javaslatokat!
-
steelsec
aktív tag
Szevasztok.
nikon d90em van és olyan oldaltáska kellene amibe belefér a gép + 2 obi + a 15,6 os laptopom is.
tudtok valamit ajánlani. olyan 20ezer körül? -
Novics
senior tag
válasz
dabgergo #869 üzenetére
Huh, hát jól eltűntem innét.
Nekem is tükrösre kellene. Azt hiszem, hogy maradni fog a vállpántokra erősítés mellett. Néha azért elég zavaró tud lenni, hogy nem látok a lábam elé, de jobbat nem tudok.
Közben azt hiszem, hogy megtaláltam azt a táskát, amit kerestem. A Case Logic slrc-202 vagy 203 - hogy később is legyen esetleg hely - tetszetős, de találtam egy eladó használt slrc2-t, ami a régebbi változat, és így fele, harmada az ára. -
Throme
veterán
Nekem is van övtáska (valamint vállra is akasztható), amibe váz+18-105 éa a 70-300, meg talán még egy vaku elfér. az elülső kis zsebbe a 35mm begyömöszölve, de az nem egészséges.
Az ipontól vettem rendeléssel. Neten megnézegettem a képeket, videót és az alapján már el tudtam dönteni, hogy megfelel majd. Most nem tudom van-e nekik...
-
yolan
őstag
van egy eladó, hibátlan, garis kata dc-445-ös táskám
-
Peetry
senior tag
obit mindegyikből csak úgy tudsz elővenni, ha leveszed, mert mindegyik a hátad felől nyílik. A kétpántosat ugyanúgy egy vállra lehet venni, mint a keresztpántosat, hogy a gépet elővedd, de a többi obihoz (max 1 kivételével) csak levétellel férsz hozzá. ha gyorsan akarsz obit cserélni, akkor nem a hátizsák a neked való.
ugyanakkor én praktikusabbnak tartom, mert legalább nem lopják ki az utcán a cuccot a tatyóból. 220volt-ban általában van, nézd meg melyik üzletben. multkor a westendben volt 34, 43, 46, 48 is. -
Throme
veterán
Az oldalsó nyíláson keresztül szerintem egyszerűbb kivenni a gépet, ha keresztpántos a zsákod. Nem kell kibújni az egyik pántból és ha elől hagyod a zsákot jobban idomul. Szemben a 2pántossal aminek egyik pántja ott lifeg majd.
Viszont hosszú túrákra a kétpántos kényelmesebb, annak ellenére, hogy a keresztpántosnak van egy kis oldalsó, segéd pántja (a keresztpántba csatlakozik és állítható az is), ami azért segít a zsákot fixebben tartani. Gépkivétel előtt oldani kell a csatját.
Uprise43-nál ez a segéd pánt elrejthető, tehát nem lifeg ha nincs becsatolva. -
TayRol
nagyúr
válasz
Freddy76 #878 üzenetére
Ez sem rossz, de a másik árban jobban tetszik. Bár lehet még egy kicsit gyűjtögetnem kellene, akár egy ilyenre...
Throme: jogos, nem volt meg ilyen taskam csak tetszenek. de ha a sima hátizsák kényelmesebb (bar ebbol gyorsabb kivenni a cuccot ugy gondolom) akkor inkább azokat nézegetem.
-
Freddy76
addikt
Tamrac Aero 80. Elfér benne a váz, három obi, vakuk, kiegészítők. Plusz a tetejébe sokminden, a hátuljába egy notebook, vagy pulcsi, könyv, stb.
Vagy egy tigris, egy medve, és egy csacsi. Ez utóbbinak kilóg a feje, viszont ha megnyomod, sípol:
Ha már egyszer költesz, szerintem neked már arra is készülni kell, hogy a táska, ami a hátadon van, legyen alkalmas a gépen kívül más dolgok cipelésére.
-
Throme
veterán
Nekem van uprise 43.
extended módban (cipzár megnyitással bővíthető) alulra két 70-300VR méretű obi elfér.
Középen a váz akár ilyen teleobival. Feljebb 2 kb 18-105 obi elfér. A felsőrészben (ami fentről nyitható ott mondjuk 2 fél literes üccsi, vagy üccsi meg szenya (nem óriás).
Vagy kütyük. Esőhuzat van és az elején egy olyan zseb amibe íratok, egy lájtos széldzseki, kulcs, ilyesmi befér.Szerintem annyi a hátránya, hogy az obikhoz úgy férsz hozzá, hogy a hátizsák hátad felöli részét nyitod ki. Ilyen a kialakítása.
Én úgy rendeztem el az elválasztókat, hogy az oldalzseben keresztül a váz+obi kivétele mellett egy obit még kivehessek.
Ezt leszámítva szerintem jól pakolható. A keresztpántos kivitelt szokni kell. Sose volt még ilyen rendszerű táskám.
Egy normál, két vállpántos hátizsák szerintem azért kényelmesebb hordani.Amúgy nem nagy táska, tehát nem leszel olyan mint aki 2 hétre pakolt volna. A 46-ba azt hiszem már notebook is befér hátra....
-
TayRol
nagyúr
Segítsetek sracok.
Kéne egy táska, mert a mostani övtáskám (Kata 493) már csak éppen elég, pár cucc nem is fér bele.
Amihez kellene: D90, 3 megtermett obi, vaku, 3 szűrő dobozában, kábelek. Kizárólag hátizsák vagy a felsőterstre keresztben hordható érdekelne.
Tippek? -
|AP|
veterán
Ilyesmit keresek, csak nem ártana, ha kisebb lenne. Végülis ennek sem vészesen nagy a mérete, de nekem csak egy Pana GF2, és max. 1-2 obi lenne benne. Nem igazán találtam ezen kívül hasonló terméket. Van erre valami ötlet?
-
dabgergo
őstag
Hát megmondom őszintén ez egy jó nehéz kérdés, legalábbis én ezt tapasztalom. Eddig én ilyen nagytáskás túrákon szinte sehogyse tudtam kényelmesen megoldani h kívül, könnyen elérhető helyen legyen a Nikon D90. Vagy nem tudom te mire kérdezed, én ezt tükörreflexesre írom. Van amúgy egy ilyen kisebb "3szög" alakú tokom amibe markolat nélkül éppen belefér a d90 18-105-el, az egész jó, de így is elég nehéz az egész, s nem könnyű stabilan rögzíteni.
(A cél gondolom neked is az lenne h a nagytáska levétele nélkül is elő tudd venni a fénykézőt.)Az általad említett Lowepro nem tudom h miként lenne rögzíthatő egy nagy táskához. Valszeg kényelmes csak akkor lenne ha beleraknád.
-
Novics
senior tag
Van valakinek ötlete - tapasztalata -, hogy nagyhátizsákos túrázáshoz milyen táska az ideális, illetve azt hogyan rögzíti? Tavaly a vállszíjakra karabinerrel rögzítettem a kis táskát, de ez elég macerás volt, amikor le akartam tenni a táskát. Jobb ötlet? Egy Lowepro Nova 1 AW-ra gondoltam, hogy beszerzek egy olyat, és azt aggatom így magamra. Bírná a strapát?
-
axod
tag
Sziasztok!
Keresek Vanguard Adaptor 45, vagy Up-Rise 45 táskát. Bp.-i vagy székesfehérvári átvétellel.
Köszi
-
flash-
veterán
sziasztok
egy Vanguard 2GO 22 jó választás lenne?Nikon d3100 18-105 ös obival mellé beférne egy vakku és egy 1.8 as 35mm es obi?
és ugye vállpántot is adnak hozzá?mekkora ez a táska?nem nagy ugye?
-
Oldaltáskát keresek Pentax K-x dslr-hez,17-70,később 55-300,plusz egy fix 50,vagy 35mm,és egy rendszervaku,valamint sok-sok elem
mit ajánlotok? Olyan max 20K a keret.
-
no01ricsi
tag
válasz
ziggi_zug #855 üzenetére
Szia.
46-ban a D90 majd csak a felét tölti ki. Egyik irányba majd 5cm másik irányba 10cm marad még.
48 ahogy néztem a paramétereit, nem sokkal nagyobb...de nagyobb, gondolom több hely van egy kicsivel.
De a 550 et nem ismerem, de biztos gondoltak a "Canonosokra" is(Mindez markolat nélkül)
-
vbnc04
csendes tag
Vanguard biin 37 tud valaki valamit mondani?
Kezdő vagyok még csak, tehát nincs sok cumóm. Egy eos 1100d-nek kéne beleférni kitobival, vakunak, esetleg később egy nagyobb zoomobi. Ha valakinek esetleg van ilyenje írjon tapasztalatot légyszi
-
ziggi_zug
aktív tag
Aki Up-Rise 46-ot vagy 48-at használ (vagy ismeri), azokhoz egy kérdés: Egy Canon 550D markolattal be/kifér az oldalnyíláson?
-
Throme
veterán
Nekem uprise 43-as van és a felsoroltak közül csak az állvány nem fér el benne.
Ezeken a tatyókon van egy zippzár amit elhúzva alul félkörben a belméret megnövelhető, így alulra 2 teleobi (70-300vr mértű) elfér.
Ilyenkor annyira széles (vagy mély) lesz a táska, hogy a váz+obi mellett (ezzel párhuzamosan) egy rekesz kialakítható az elválasztókkal, amibe belemegy pl egy vaku.
Felső részben meg a töltő és egyéb bigyók elférnek.Talán egy kicsit hátrány, hogy a vázhoz amúgy hamar hozzáférhetsz, de a többi cucchoz csak a háttámlát megnyitva férsz hozzá.
Én úgy alakítottam ki, hogy a váz+obi mellett még egy obihoz gyorsan hozzáférek a táska oldalán lévő nyíláson keresztül.Ezt az egy - átlós - vállpántot szerintem azért szokni kell.
-
aleister
veterán
Nekem ilyen van. Csak ajánlani tudom! A váz portrémarkolattal+70-300-zal szerelve, plusz 2 obi, plusz vaku simán elfér.
Amikor vettem még csak 10 körül volt. Jól felment az ára."Nagyméretû profi SLR táska, 1 fényképezõ és 3 extra optika fér el benne. Elsõ és oldalsó zsebek a tartozékok tárolására, integrált állvány rögzítõvel. Kemény EVA alja megvédi az ütõdéstõl és a nedvességtõl a táska tartalmát. Fogantyúval és vállpánttal."
-
Sefter
veterán
Up-Rise 16Z-t használ valaki?
menyire lehet kényelmes?
mert abba beférne a váz a telével a többit meg elvinném a régi hátizsákomba... -
Sefter
veterán
sziasztok!
egy kis segítség kellene táska választáshoz. kinőttem a régit.
ennek kéne beleférni:
Nikon D90+70-300 obi (ezzel hordozom alapból!)
Nikon 18-105
Nikon SB-800 vakuezen kívül nem baj ha ezeknek is van hely, de nem létszükséglet:
- állvány (~50-60cm)
- töltő + apróságok
- pénztárca, kulcsokegyenlőre bármilyen kialakítás szóba jöhet, induljunk ki abból, hogy egész napos használatra kellene.
-
aor
tag
Sziasztok!
Van egy Lowepro Street & Field Rover Light fotóshátizsákom, amit elcserélnék egy ugyanilyenre/hasonlóra, amibe laptopot is tudnék tenni, még pedig 12.1'-est!
Csak csere érdekel, mert ha muszáj meg tudom oldani ezzel is, csak nem túl komfortos!
A táskáról:
http://www.photographyreview.com/cat/camera-cases/backpacks/lowepro/street-and-field-rover-light/prd_84734_3139crx.aspxÚjszerű állapotban van, vigyázok rá.
-
vscotina
aktív tag
-
hegyimorc
senior tag
válasz
aleister #843 üzenetére
Nem tudom.
Van ami megvédné? És érdekelne a cumód, ha a gerinced törne el amikor ráesnél a táskára amiben épségben marad a cucc?
Én brigázom, ugyanezek a kérdések mountain bikeon is felmerülnek. Estem is, rá a hátizsákra. Engem utána fúrtak-faragtak-csavaroztak, a hátizsákban meg leesett a sapka az obi elejéről. A felszerelés nem sérült, de Akkor ez érdekelt a legkevésbé.
-
aleister
veterán
Tudtok olyan hord táskát, amibe:
- egy váz fér csak, felszerelt telével
- gyorsan elővarázsolható a gép
- fokozott védelmet biztosít a fizikai behatások ellen -
L4mie
veterán
Uhhh nagyon elszálltak az Uprise árak
esetleg valaki tud valami boltot ahol még a tavalyi 20k körüli áron adják a 43-at?
Vagy esetleg valakit akinek fölösleges a sajátja és megfelelő áron megválna tőle? O.o -
matyi012345
őstag
Sziasztok!
készítettem egy videot a König cambag 40 típusú táskáról. linkha valakit érdekel a linken eléri.
nekem ezek fértek bele.
Canon 30D
18-55 kit
sigma 55-200
canon ef 50mm f1,8
helios 44-2
yongnuo yn 462 vaku
+ apró kiegészítőkvaterán 4000 Ft+szállításért megvehető.
ha zavartam akkor elnézést, azt gondolom akik olcsón akarnak táskát venni azokat érdekelheti.
Sziasztok!
-
Gondwana
addikt
válasz
kutymorg #828 üzenetére
(Kata 3N1 22 nekem nagyon bejött - LowePro StealthReporter 650-et cseréltem le rá. 7D+17-55f/2.8+10-22+70-200f/4+60f/2.8+580EXii+ThinkPad X201+egy rakás apróság+0.5l víz, oldaltáskai kényelem objektívcserekor, hátizsákkori kényelem cipeléskor, könnyen, gyorsan variálható, az esúzsákját még nem használtam, ráadásul Szingapúrból még olcsóbb is volt. A 33 már túl nagy lett volna, a 11-be meg nem férne laptop, maximum smartphone)
Szerk.: 15.6" laptop persze esélytelen a 22-be, de a 33-ba is határeset. -
L4mie
veterán
Most akarom majd lassan lecserélni a kis táskámat
tetszik ez a Vanguard 43 viszont erősen sajnálom, hogy nincs egy stabilizáló pántja, biciklizés közben van valakinek valami tapasztalata vele? O.o mennyire stabil, nem fordul előre? -
no01ricsi
tag
-
Peetry
senior tag
válasz
kutymorg #825 üzenetére
biztos oldaltáskát akarsz? ennek a szettnek azért súlya is lesz.
Én is nézegettem mostanában táskákat, elég sokat utána jártam, és ami nekem most best buy, az vanguard up rise 48. hátizsák, de nagyon jól kivan találva, hogy egy mozdulattal előkapd a gépet ha úgy van, és talán még noti is elfér benne, de ennek utána kell nézni.
kb ez az árszint amit írtál szerintem mindenképp nézd meg. -
kutymorg
tag
Sziasztok!
A következő szetthez kellene elsősorban hátizsák:
D5100+markolat, 18-105(17-50), 35 fix, Sigma 70-200, 1 vaku. Ehhez később lenne még1 50 fix, a 70-200 helyett egy 100-300/f4. Tasiban el kellene még férnie egy A4-es mappának (opcionális 15,6" Notebook kiegészítőkkel.). Felső részbe pl.: akku töltők, tisztító eszközök, pénztárca... esetleg 1-2 szendvics.Oldaltáskába milyet tudtok ajánlani? Hol érdemes vásárolni?
Piszkos anyagiak:~35k Ft... a megmaradt összeg megy a többi kiegészítőbe.Köszi!
-
Belépőszintű hobbifotósként vásárolok egy Pentax K-x fényképezőgépet,kitobival. Ehhez a géphez szeretnék egy táskát.Nem lesz 100 objektív hozzá,max egy 50-200mm ,esetleg később egy rendszervaku. Ezt a táskát néztem ki,elég alap. Szerintetek elég lesz ez nekem?
Válaszotokat előre is köszönöm. Üdvözlettel:ateszm
-
Throme
veterán
Helló!
Itt: [link] nagyjából láthatod mi fér bele.
Én is nézegettem, mert árban jó volt, csak azért nem esett rá a választásom, mert egy nagyobb lencsét (pl 70-300) a táska síkjával párhuzamosan lehet csak beletenni.
Azt nem is tudom, hogy ha a vázon van akkor ráfér-e...
Emiatt a vanguard up rise 38 lett a kiválasztott. Ez sem tökéletes bizonyos szempontból, viszont egy cipzár megnyitásával a mélysége bővíthető.Egyébként ezeknél a felső részbe kb 2 db félliteres üccsi vagy tartozékok férnek. Kabát, pulcsi már nem. Esetleg széldzseki.
-
Wolfeee
tag
sziasztok. Tervezem, hogy veszek egy tatyót a vasamnak. A kérdésem az lenne, hogy válltáskából, mit tudnátok ajánlani. Váz, vaku 2 obi menne bele. Meg persze apróságok. köszi
-
Hali!
Egy Vanguard BIIN 47-et néztem ki magamnak, de csak neten. Tud valaki olyan fotós/egyéb boltot, ahol esetleg élőben meg tudom tekinteni? Kíváncsi vagyok mi fér bele. Kösz!
-
-
Peetry
senior tag
most nem egészen értem melyikre mondod hogy a hátulja csak bepakolásra való. a biig 59-en ha jól látom nincs oldalsó nyílás, csak az elején van, ami nem a hátam fele van, így könnyen kirámolható.
ahogy nézem vanguardból 34 43 is 150$ körül mozog, 46 meg 200$
fastpack 250 meg csak 100.
Hát nem egyszerű döntés. Én is úgy vagyok vele, hogy amikor megvettem a gépet, azt mondtam, max egy közepes tele lesz mellé, ezért vettem egy kis vállpántos loweprot, aztán most a gép-obi, +1 obi mellé semmi nem fér bele, és kéne azért egy 50 1.8, meg vaku, meg normális tele, ami nagyobb, stb, aztán akkor már olyat akarok ami tutira jó lesz és nem növöm ki. -
Songo
senior tag
a hátulja csak a bepakolásra szolgál a gépnek van gyors kikapási lehetősége az oldalán
igen ez tény a KATA táskák is nagyon jók de csak 45-50.000 felett alatta szerintem a vanguard jobb
sajna 2 pántosból a 46os van az ilyen 2v 1 pántossá alakítható.
nekem jobban tetszett amugy a 34 43 széria csak kicsi volt nekem a laptop hely is érdkes volt meg az álvány ha veszem akkor 1x veszemezen látszik a máködése a 34 43 ugyanaz csak méretbeli különbség van (főleg)
http://www.youtube.com/watch?v=nBxWU4c7qos -
Peetry
senior tag
kösz a videót. az egy pántosakat kényelmetlennek tartom úgyhogy az eléggé felejtős.
ha felém van a kinyitható része, hogy lehet könnyen elővenni a gépet? akkor teljesen le kell vennem. Ez a vanguard féle megoldás tűnik messze a legjobbnak, csakhát az ára
de mondjuk ezt már megszokhattuk ebben a hobbiban, hogy ami jó, az q*rva drága.keresek asszem még videókat.
-
Songo
senior tag
esetleg az Uprise kisebb verziói?
nincs külön tripod tartó meg laptop része
www.firstshop.hu/termek/31975
http://www.youtube.com/watch?v=8UTjDgo3CuIez már 20ból megoldható
feléd van a kinyitható része ezt csak akkor pakolják ki ha ellopták az egészet
10év garival szerintem fasza vétel.
máshol olcsobb de figyelj mert aze setek többségében 1év garis. én is azért vettem itt nálunk mert mi a 10év garisat áruljuk
enyém nálunk 35k 10év gari
olcsobb helyeken 28k 1év gari.
nekem ennyit megért
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest