-
PROHARDVER!
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stonerice
őstag
Kész!
Kicseréltem a ventit a Hexa 400-ban. Volt 1-2 olyan dolog ami nem tetszett, de végül megoldódot minden.
Elsőre nem indult el a venti, amit beleraktam, ezért szaladtam is a multiméteremért.
Fogyasztó nélkül a venti forrasztási pontján, majdnem 10v-ot mértem.
Ráadásul mínuszban. Itt már azonnal kiis derült, hogy a Yate Loon ventin felcserélték a kábel színeit. E-miatt, követve a rossz színezést, rosszul forrasztottam be a ventinek az átalakítóját.
Tudniillik, kaptam ilyen molex to 3pin átalakítót. Erről vágtam le a 3pin foglalatot, és forasztottam fel a táp hőérzékelő paneljára. Ugyebár fordítva, a rossz színeezést követve.
Mivel nem volt kedvem újból forrasztani, inkább a venti dugóján cseréltem fel a +- vezetékeket, kipattintva e dugóból, egy csavarhúzóval.
Ezután rögtön elindult a venti. Kicsit hangosnak tűnt alapjáraton, ezért kihasználva aventi adottságát ,(manual PWM) majdnem levettem a fordulatszámot teljesen. Így IDLE-ben teljesen hangtalan.A próbálgatást úgy végeztem a tápon, hogy a zöld, és fekete pólusst összezártam egy dróttal a 24pines csatin.
Amíg nem oldottam meg a venti elindulástt, először arra gondoltam, hogy talán, ha leterhelem (egy autó izzóval), akkor talán feljebbmelegszik, és bekapcsol a venti. Sajnos melegedést sem értem el veleTeljesen hűvösek voltak a bordák, illetve amúgysem indult volna el, még akkor , a rossz bekötés miatt.
Gondolom, a legalacsonyabb fordulaton használva a ventit, sem fog megfőni a táp. 85%-os hatásfokkal nemmelegszik annyira.Tanulsága, az egésznek, hogy ha nem indul el valakinek a frissen beszerelt ventije, érdemes felcserélni a venti pólusait, mert a gyártó, lehet, hogy felcserélte a színezést.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lian Li uni fan tl wireless lcd 120 (garanciális)
- Újszerű - LIAN LI Uni Fan SL-INF 120 RGB (ARGB) 3 darabos fehér ventilátor szett + LIAN LI vezérlő
- Kolink Observatory MX/HF ventilátor szettek - 4x 120 mm
- Lian Li UNI FAN SL-INF 120 mm fekete ventilátor szettek
- Ventillátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged