Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topic
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- RAM topik
- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ottkar
addikt
Pont azt is írtam hogy az se egészséges hogy folyton ott van a hasáb az érzékelő elött rontja az optika rajzát ami ilyen kis érzékelőnél még fontosabb.Nerm véletlen csinálták a felcsapódó tükröt, annál jobb megoldás nincs.Amikor el van indítva az expozíció akkor már eléggé érdektelen hogy látom e a felvételi mezőt.Azt meg hogy pillanatfelvételnél jó pillanatot kaptam el úgyse látszik.
-
ottkar
addikt
A gyár nem tud írni azt egy megbízott személy írja aki nem biztos hogy perfekt pontosan meg tudja a gépeket különböztetni. Mellesleg a műszaki adatlapokat se a mikulás írja az is a gyártótól kerül ki. Miért írsz átnézeti keresőt az fel se merült.A gyártók is rájöttek hogy ez nem jó megoldás hiszen nem folytatták nem fejlesztették gyártottak ugyan ún "hajtogatott" optikákat de az is nem egészséges megoldás majd abbahagyják.
-
pitman
őstag
Közben utánanéztem. A fehér borítójú kiadást Olaszországban nyomtatták. A 18%-os szürke borítójú már magyar nyomdában készült.
A két kiadást egymás mellett nézve nekem úgy tűnik, hogy a magyar a szebb.
Koránt sem biztos tehát, hogy külföldön fejlettebb lenne a minőségellenőrzés. -
Bencom ™
őstag
nem az én gépem, a tesómé, csak kiváncsi volta, hogy ha már kiadtak érte ilyen sokat, megérte e?
amúgy én használtam a gépet, pár perc alatt elkattintottam vagy 200 képet, nekem nagyon teccik, nagyon fasza, annak idején a fater nikon F60-asát kedveltem ennyire, csak hát az ugye analóg és nem lehetett vele csak úgy kattingatni... de ez a digi gép nagyon teccik... csak mivel én annyira azért nem értek hozzá, ezért kérdeztem, hogy itt hátha ért valaki, és szakértő szemmel, de magyarul el tudja mondani hogy jó e az e vagy nem e?
de néhány választ már kaptam, az a három link (főleg a legfelső) tanulságos volt -
Bencom ™
őstag
az enyém, ha zoomolok, eleve lassabb és rosszabb képminőséget produkál, makrónál ez hatványozódik
Macilaci: szoktam keresőzni, multkor megkerestem egy hülye lusta csajnak a gépéhez a használati útmutatót, mert nem hitte el hogy van a gépén időzítő... (aztán átbaszott ,de ez máshova tartozik)
de erre azért nem akartam rákeresni, mert meg kell lennie vhol a papírnak
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
''Ha automatán használod a fehéregyensúlyt, akkor szerintem teljesen kiszámíthatatlan az eredmény'' -> ez valószínűleg így van, de nem szoktam automata WB-vel fotózni. El kell dönteni, hogy a gépre bízom a fehéregyensúlyt vagy én szeretném beállítani. Ha mindketten állítunk rajta abból elég kiszámíthatatlan végeredmény lesz, ez tiszta sor. Minimum előbeállítást használok, néha teljes manuálist. Valamint marhára kíváncsi lennék, hogy filmes gépből mit hoz ki, csak ezt sajna nem tudom letesztelni.
A lineáris poláros mókával az a baj, hogy a tükörrefiseket megkavarhatja egy picit fénymérés és autófókusz terén, de végülis manuálisan ez is kiküszöbölhető csak nem árt ismerni, mennyit vesz le a fényerőből. A WB állításhoz elméletileg szerintem jó lehet két CP is, a sötétítős mókához mindenképp kell legalább 1 LP hogy a második polár már eleve polarizált fényt kapjon. Én tutira hasznát fogom venni ez utóbbinak, sokszor éreztem, hogy kéne egy finomhangolható ND. Mondjuk arról nem szabad elfelejtkezni, hogy végtére is ezek azért polárszűrők és polarizálnak is, ellentétben az ND szűrővel. Bár ez az esetek többségében nem hiszem, hogy gond lenne. Az előbbi dolog a WB-vel inkább csak jópofa kísérletnek tűnik, nem is ezt kerestem csak véletlenül futottam bele.
photopress: a hirdetésekhez van ám apróhirdetés rovat...Vagy ott az apronet.hu, ott nincs moderálás, minden szart föltehetsz akármelyik rovatba. Csak már senki nem olvassa, pont ezért.
[Szerkesztve] -
-
Dare2Live
félisten
Ez a CCD stabilizálás is azért rohamléptekkel fejlődik. Mertugye km, sony alpha 2-3rekesz k10 nél már 3-4et hirdetnek. meg nemcsak balra-jobbra, fel-lre rángatja a ccdt hanem forgatja is, elvégre nemcsak balra-jobbra, fel-le ''mozog-remeg'' a kezünk.
Mind az obi mind a ccd stabilizálásnak megvan a hátránya. Egyiknél +x lencsetag + minden obinál megevszed, másiknál meg, hogy ahogy nő a fokusz úgy csökken a stabi hatékonysága.
Ezért is reménykedek k10dben (ha szarul sikeredik nem is veszek dslrt), mert 500Kból képtelenség kihozni 2stabis obit + alapgépet, ellenben bőven kijön ccd stabi + 2 k* yó obi.
Node ezmár szigorú imho és egyéni szoc prb. ^^ -
gyuri10
tag
Jozan paraszti gondolkodasbol kiindulva, elerheto legjobb zarido kompenzacio a ccd/lencse mozgatas sebessegevel es amplitudojaval aranyos. Miutan ez a ket ertek ket parhuzamos rendszerben osszeadodhat vagy ki is olthatjak egymast, ezert szerintem gyakorlatilag is elertheto cel a 3+2 fenyertek kompenzacio. Szvsz, ennek leginkabb a szabvanyositasi problemai vannak mintsem technikai. Az osszehangolas nem egy vadi uj muszaki problema, szamtalan egyeb kornyezetben megjelent mar. Tipikus megoldas, hogy a ket rendszer kozul az egyiket (velhetoen a erzekeloet mert az mindig jelen van) kikialtjak a masternak es a masik mechanikaja slave-kent uzemel a master parancsolgatasaira (a slave giroja meg tetlenkul uldogel). Az adatatviteli sebesseg szinten nem hinnem, hogy gondot okozna, ugyanis a TTL vaku vezerles eseten is hihetetlen gyors kommunikacio szukseges. De ez az egesz osszehangolas nem sokat er, ha a szabvany nem terjed el. Bar mondjuk egy belterjes (pl csak Pentax) szabvanykent meg hasznalhato lehet.
Az a helyzet, hogy mar megint bilibe log a kezem. Amig ezek a gyartok olyan egyszeru primitiv dolgot nem birnak megoldani dslr-eken hogy live-view meg kihajthato kepernyo (tiszetelet az Olynak) addig hogyan varhatnank el komolyabb innovaciot?
[Szerkesztve] -
biggamer
veterán
Ahol a villám belecsap a földbe, abba a vonalba fölfelé kell keresni, a szélétől kb. 1 cm-re található.
November 18.-án szombaton 11.00 órakor 5. PHotóstalálkozó !!! [link]
Program :
Természetfotós képek kiállításának megtekintése, majd Tropicariumban garázdálkodás, állatkák riogatása szembevakuzással ().
Ja, és menet közben minden megörökítése, ami mozog vagy áll egy helyben.
Minden jelentkezőt szeretettel várunk.
biggamer -
sszever
őstag
Bizony:
''E-TTL II is functional with all EF lenses, not just the ones with distance data. If you use a lens without distance data, the only thing you lose is the Mark II's ability to modify the flash exposure based on distance data. Everything else works the same. The Mark II *never* falls back to E-TTL.'' -
j.bravo
addikt
Egy nagyon olcsó, középkicsi állványom van, gondolom a gagyi kategória - F1rst ''márkájú'', C3512 típusú, 60 zloty (kb 4000 Ft) volt.
2 másodperces időzítővel operálok - nélküle esélytelen... csak sajna a gépem nem hajlandó megjegyezni az időzítést, minden képnél külön kéne beállítani, és gyakran elfelejtemDe ha egy megfelelő állvány tényleg összemérhető a gép árával akkor majd gépcsere alkalmával foglalkozom ezzel. (ha megérem még azt az időt
Soká lesz mire eléggé megtanulok fotózni ahhoz hogy jobb gépet vegyek).
Ha erős a szél, akkor időzítővel is van gond - de legalább könnyű hurcolni. Meg olcsó...
Szóval akkor ezt is majd a ködös jövőbenKöszönöm az infót!
[Szerkesztve] -
j.bravo
addikt
Lehetek oly kíváncsi, hogy megkérdezzem, milyen a jelenlegi állványod?
(nagyon sokba fáj egy olyan állvány, ahol egy erős közepes kompakt - Fuji s5500 - géppel lehet önkioldó nélkül fotózni éjjel, bemozdulás nélkül? Vagy éjjel azért mindenképp kell vagy önkioldó, vagy távirányító (majd a köv. gépemhez, ehhez tudtommal nincs)?)
-
pacs
csendes tag
Nekem ez egy max.kb saccra 230-250g-os (elemekkel) ''kompakt'' géphez fog kelleni és leginkább éjszakai (sztem az időzítővel a bemozdulás itt elkerülhető) vagy rossz fényviszonyok közötti képek készítésére szeretném használni mert az utóbbit tartom a gépem legnagyobb hátrányának. A panorámafejet elképzeléseim szerint inkább videók készítésére fogom használni de azért fontolóra veszem amit mondtál, mert ennek ellenére valószínűleg képek készítésére is fog kelleni.
Amit kinéztem állvány akkor valószínűleg elég gagyi de ettől még sztem sok hasznát fogom venni, meg ugyebár nem szeretnék egy 5 kilós acélrudat magammal cipelni, ráadásul nem is kevés pénzért...
[Szerkesztve] -
pacs
csendes tag
Kösz a segítséget, még egy-két kérdés:
- Mit értesz azon hogyha panorámázni akarok akkor a tökéletesen vízszintes állapotba való hozáshoz idő kell? Ez gondolom csak egyenetlen talajra vonatkozik, nem? Full sík terepen, mondjuk egy épület padlózatán csak az összes lábat kihúzom maxra és kész.
- Mi a különbség egy 5000ft-os és mondjuk egy 15-20000ft-os állvány között (magasságot leszámítva)? Gondolom jobb anyagokból készűl de ez befolyásol vmit? Ezen kívűl még mi az ami ilyen nagy árkülönbséget tud produkálni?
- Tud itt vki vmi olyan oldalt ahol egy fényképezőgép belső felépítéséről van kép(vagy vázlat), hogy melyik lencse mire való meg hasonlóak?
[Szerkesztve] -
-
-
lesaux
veterán
Értem, köszi.
biggamer: nem vettem még, lehet, hogy nem is fogok. Kicsit drága mulatság 100 ezerért egy olyan ketyere, amivel csak rondább képet kapok, esetleg ugrik az autofókusz. Ha a Tamronra vagy a Sigmára valaki azt mondja, hogy az is jó, nem kell Canon, akkor esetleg meggondolnám. Bár igazság szerint előtte mindenképpen ki kéne próbálni. -
Flashy
veterán
én is erre gondoltam de nem mertem hangosan kimondani. nekem eddig 6ágút sikerült csak. Bővebben: link